Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Geld verdienen komt later wel, Nederland is nu veel beter voor mij’

Laatste update:

Mohamed Ihattaren beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij PSV en de zeventienjarige middenvelder werd de afgelopen maanden al in verband gebracht met een aantal buitenlandse grootmachten. Het talent koos er echter voor om een nieuw contract in Eindhoven te tekenen en lijkt daardoor voorlopig bij PSV te blijven. In gesprek met De Telegraaf geeft hij aan goed over zijn toekomst na te hebben gedacht.

“Ja, dit is een heel mooi contract. Ik heb vorig jaar wel overwogen om naar het buitenland te gaan, maar heb er toen goed over gesproken met mijn familie en besloten hier te blijven. Geld komt later wel. Nederland is nu veel beter voor mij. Hier speel ik al in een eerste elftal”, legt hij uit. Ihattaren krijgt de laatste weken volop kansen van trainer Mark van Bommel, al is het nog de vraag of hij zondag ook aan de aftrap zal verschijnen.

Koploper PSV neemt het dan in een wedstrijd die beslissend kan zijn voor het kampioenschap op tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA: “Ik accepteer natuurlijk elke keuze. Ik heb nog nooit voor zoveel mensen gespeeld. Maar ik lig niet wakker van de sfeer bij Ajax, hoor. Prachtig om voor zoveel mensen te spelen. En ik vind het alleen maar mooi als iedereen tegen je is. Stel dat je dan een goal maakt, assist geeft of gewoon wint met PSV. Daar gaan we voor.”

Ihattaren werd door zijn goede spel ook al in verband gebracht met een oproep voor het Nederlands elftal. De jongeling kan echter eveneens uitkomen voor Marokko en zal eerst een knoop over zijn toekomst door moeten hakken. Vooralsnog heeft hij geen keuze gemaakt: “Ik kan ook wel zeggen dat ik alles zelf beslis, maar dat is niet zo. Als mijn ouders er geen goed gevoel bij hebben, doe ik iets niet. Wat hun voorkeur is, zou ik niet weten. Ik ga er nog rustig over nadenken en het met mijn ouders bespreken”, sluit hij af.

Vind jij dat Mohamed Ihattaren in de basis moet beginnen tegen Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar kunnen veel spelers van zijn leeftijd wel wat van leren. Denk dat deze jongen een grote toekomst tegemoet gaat, en hij is ook pas 17 jaar.

Zit écht een goede kop op. Pareltje voor de toekomst (op de Herdgang wtv)

28 maart 2019 om 07:26

Dacht ik ook eerst, tot ik de laatste alinea las over zijn ouders m.b.t. interlands keuze.

Je moet ZELF een goed gevoel bij hebben. Een interland keuze maken op basis van je ouders goedkeuring, is dom. Je speelt interlands niet voor je ouders maar je land, en jezelf(trots)

28 maart 2019 om 07:30

Een toevoeging: het zou zelfs zo moeten zijn dat je ouders je supporten, no matter what. Al kies voor San Marino. dus JIJ moet de keuze maken.
Afin; zal wel verschil zijn met opvoeding en cultuur.

28 maart 2019 om 07:31

Maurootje, hij is net 17 hè, tuurlijk ga je dan geen dingen doen die je ouders geen goed gevoel geven. Had ik ook niet gedaan. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat spelen voor NL of Marokko zijn ouders evt geen goed gevoel zou geven hè. Misschien zeggen ze wel: het is jouw toekomst dus respecteren we je keuze, ook al zijn we het er niet mee eens (bijvoorbeeld). Dus dat zou ze geen slecht gevoel geven.

28 maart 2019 om 07:33

Hoezo dom? Men trouwt vaak toch ook met iemand na goedkeuring van de ouders ? Ook al hou je onwijs veel van iemand. Geen toestemming is geen bruiloft. Zo zie ik het ook in het geval van mo omtrent zijn keuze voor een land.

28 maart 2019 om 07:37

Dat je je ouders om advies vraagt is toch niet zo gek? Toen ik als 17-jarig knulletje de juiste universiteit probeerde te kiezen, heb ik ook wel eens gespart met mijn ouders. De keuze maakte ik uiteindelijk zelf, maar dat betekend niet dat je anderen om advies mag vragen.

28 maart 2019 om 07:45

@Lee112, dude uit welk cultuur kom jij vandaan?! Nee je trouwt niet op je ouders toestemming, je trouwt als je dat zelf wilt, en je ouders zullen je steunen, want je trouwt alleen met ware liefde.

28 maart 2019 om 07:54

@maurootje ook in de westerse cultuur is het niet ongebruikelijk om om de hand van de dochter te vragen aan je toekomstige schoonvader

28 maart 2019 om 08:05

Uhmm ik doel op de ouders van je partner hoor. Zonder toestemming trouw je echt niet

28 maart 2019 om 08:06

Jij bent overduidelijk niet getrouw @ maurootje. Succes in de toekomst met je schoonvader 😂

28 maart 2019 om 08:07

@lee112, daar dus ik wel een wedje op te leggen. Als 2 volwassen mensen willen trouwen, hebben ze niemand anders toestemming nodig, of mis ik wat?

Toestemming van ouders is leuk, en vroeger een pré, maar nu allang niet meer

28 maart 2019 om 08:27

Uiteraard kun je dat doen, maar geloof me er zijn zat die nog vragen om de hand van iemands dochter. Is heel normaal hoor. Net als dat ik het normaal vind wanneer een 17 jarige advies vraagt aan zijn ouders als het gaat om keuzes maken.

28 maart 2019 om 11:51

Ja is dat zo? Is het niet zo dat er altijd een derde persoon moet zijn die ook zijn handtekening zet? Ik weet het niet hoor,maar dat dacht ik.

28 maart 2019 om 23:27

@maurootje je zegt het goed.. ligt zeker aan opvoeding en cultuur. Betrekt zijn belangrijkste personen erbij die altijd voor hem hebben klaar gestaan en PAS 17 geworden. Altijd verstandige keuzes maken en dat doe je ook zeker met je ouders. Prachtige speler en als mens wat ik allemaal lees en mee krijg.

28 maart 2019 om 07:32

Als ze praten zoals het de club of fans uitkomt, zit er meteen een goede kop op. Voor mij zat er ook een goede kop op als hij had gezegd dat hij bij een lucratieve bod was vertrokken, omdat je nooit weet wanneer jij je laatste wedstrijd speelt.

Nou geld komt later wel?
Denk dat ik jou maandelijks niet inhaal nu 😂

Wat hoop ik dat deze zijn talent op termijn waar kan maken. 17 jaar en nu al soms zo bepalend. Met de juiste mentaliteit wordt het een echte topper.

Het jouw leven hé. Ouders zijn natuurlijk wel een factor waar je rekening mee kan houden, maar uiteindelijk ben jij de gene die met de beslissing om moet gaan. Beetje emancipatie kan geen kwaad.

'geld komt later wel'. Geld is nu al prima bij Psv. Voetballers hebben een enorm verstoord referentiekader.

28 maart 2019 om 13:34

Ach je kan alles relatief zien.

Je kan ook zeggen dat het nobel is dat hij op zijn 18e nog geen miljonair wilt zijn maar in plaats daarvan bij een internationaal relatief kleinere club blijft spelen omdat hij daar groeimogelijkheden ziet.

Welke buitenlandse clubs waren vorig jaar dan geïnteresseerd in hem dan?

Wie is eigenlijk beter in potentie op 10? Ihattaren, Unuvar of Kokcu?

28 maart 2019 om 12:39

Dat lijkt me duidelijk Koriander. Ihattaren natuurlijk

28 maart 2019 om 15:45

Zo duidelijk vind ik het anders niet als je je clubvoorkeur even aan de kant zet. Geen van de drie heeft zich al echt laten gelden bij de senioren, al beginnen Kokcu (18) en Ihattaren (17) langzaamaan hun kansen te krijgen en laten ze ook zo nu en dan leuke dingen zien. Unuvar kun je nog niet met die 2 vergelijken, die is pas 15 jaar. Maar die heb ik wel op zijn 14e de Future Cup volledig zien slopen, hij had een groot aandeel in de toernooiwinst (dat is een O17 toernooi trouwens voor de duidelijkheid) en werd ook topscorer.

Alle drie deze jongens hebben bijzondere dingen laten zien in hun jeugdopleidingen en ik ben er van overtuigd dat ze stuk voor stuk vaste basisspeler worden in het eerste van resp. Psv, Ajax en Feyenoord maar om nou te stellen dat een van de drie (ihattaren volgens jou) duidelijk meer potentie heeft lijkt me onzin.

28 maart 2019 om 13:36

Ihattaren wordt wel meer geprezen alom en overlegt tot nu toe ook betere statistieken.
Ik zie kokcu uiteindelijk nog meer een Wijnaldum rol op gaan eisen in bijvoorbeeld het Nederlands elftal. Veel creativiteit maar durft ook flink mee te verdedigen. Ihattaren verdedigt tot nu toe verrassend hard mee bij Psv1 maar moet het toch echt hebben van zijn creatieve inbreng.

Geld verdienen komt later wel?
Alsof je bij PSV voor een armoedig salarisje moet voetballen.

Vreemde opmerking en heeft nu al geen besef van de waarde van geld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren