Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Geld is altijd een probleem bij Arsenal, daarom gaan de topspelers weg’

Laatste update:

Emmanuel Frimpong leek een mooie carrière tegemoet te gaan bij Arsenal, maar de middenvelder kon geen absolute doorbraak forceren en tegenwoordig staat hij in Rusland onder contract bij FC Ufa. In een openhartig interview met Sports laat Frimpong zich uit over de Premier League-club. Zo vertelt hij over ex-ploeggenoten Robin van Persie en Andrei Arshavin.

/

“Van Persie is een van de aardigste mensen die ik ooit heb ontmoet”, zegt de Ghanees. “Hij speelde al jaren bij Arsenal en hij deed het fantastisch. Het probleem bij Arsenal is echter altijd het geld. Stel je voor dat je bij Arsenal nog een contract hebt voor twee jaar en de club aangeeft dat ze willen verlengen. Je krijgt altijd veel minder salaris dan je wil hebben, hoewel Arsenal het makkelijk kan betalen. Ze willen het gewoon niet, daarom gaan topspelers weg bij de club. Voor goede spelers moet je nou eenmaal veel betalen.”

Frimpong laat zich ook uit over Arshavin. “Een grappige jongen”, zo vindt hij. “Hij speelde niet vaak, maar hij blijft een van de beste Russische spelers ooit. Hij liep nooit hard. Ik kan me herinneren dat Wenger een keer zei dat er meer gelopen moest worden. ‘Ik loop niet hard’, zei Arshavin. Misschien was hij wel moe”, lacht Frimpong.

Denk je dat Arsenal door de komst van spelers als Mesut Özil en Alexis Sánchez definitief heeft afgerekend met het 'gierige' verleden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 december 2014 om 11:52

Inderdaad, daarom is Van Persie ook weggegaan destijds.

5 december 2014 om 12:04

Helemaal mee eens !! Ik als jongen van 18 wacht nog steeds ooit op die dag dat ze een keer groot gaan inslaan en die oude tijd waar arsenal ongenaakbaar was terug komt. Heb hrt namelijk nooit mee gemaakt die tijd. Vind het eem geweldige club maar ze missen gewoon de aansluiting voor de top. Als je nou bijvoorbeeld net zoals United een keer een klasse a la di maria inkoopt of een reus en een khedira maar het is het allemaal net niet..... en ja ozil is een grote aankoop en welbeck is inderdaad een goeie aankoop. Maar daar omheen ja een ramsey en een cazorla zijn inderdaad hele goeie voetballers maar de rest vind ik geen absolute top.

Als je kijkt naar chelsea city United ... dan vind ik dat qua selectie arsenal toch zwaar de mindere is. Sanchez is een hele goeie aankoop geweest wat zeg ik een super aankoop. Maar ik mis teveel van zulke aankopen welbeck is aardig maar geen absolute top.

Stel dat je komende zomer khedira reus laporte en strootman binnen hengelt ben je al een heel end... en kan je een keertje echt gaan mee doen.
Maar arsenal mist gewoon net de echte top klasse spelers.

5 december 2014 om 13:23

Je vergeet voor het gemak Alexis.. Heb je overigens Arsenal - United gezien? Dan zou je wel anders prediken met je 'zwaar de mindere.' In vergelijking met Chelsea en City lopen we wel achter ja.

Overigens kom je eerst met topspelers zoals Reus en Di Maria en zeg je later dat ze Strootman moeten halen. Daarmee haal je je hele betoog alweer onderuit.

5 december 2014 om 13:28

Dat vind ik zeker van niet want Strootman zou een zeer sterke versterking zijn voor Arsenal. En als je goed leest heb ik het ook gehad over Sanchez dat het een zeer goeie aankoop is dus ik ben Alexis helemaal niet vergeten. Ik bedoel te zeggen at aanvallend er best nog een topper bij mag, een echte topper. En in de verdediging ook nog een goede topper. Maar ik zie het somber in dat ze nu opeens wel gaan uitgeven aan spelers......

5 december 2014 om 14:05

Volledig met je eens. Als Arsenal er deze zomer eenmalig 100 miljoen tegen aan knalt ben je al een heel eind. Vooral een goede, controlerende middenvelder (Khedira/Strootman) is een pre. Als ze ook Reus zouden halen heb je al een zeer goed team staan, dat in principe om de titel mee kan doen.

Misschien in de verdediging investeren door een Laporte om Umtiti te halen. En dan heb je in eigen gelederen nog jongens als Zelalem, Gnarby en Crowley. Het enige is dat ze het een keer moeten doen, maar zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren zo lang Wenger er zit

5 december 2014 om 16:31

Ik ben ervan overtuigd dat het team dat arsenal nu heeft op individueel niveau en in de breedte beter is dan de invincibles waren (niet als team..). Het is alleen zo dat de concurrentie door de impuls van olie dollars veel sterker is geworden. Dan is het de vraag of je daar in mee wilt en kunt. Ik zelf ben blij dat arsenal heeft besloten dat niet te doen en normaal beleid wil voeren.

Nee Frimpong dat is niet de rede dat toppers Arsenal verlaten. Al 10 jaar geen enkele grote prijs te hebben gewonnen en altijd aan het kortste eind trekken is dat wel. Ik zou als topspeler ook niet in een team willen spelen die net aan 4e word in de PL en mag spelen in de CL en er dan achterkomen dat je team gewoon kwaliteit te kort komt en niet meer dan een subtopper is.

5 december 2014 om 11:57

Geld heeft er ook zeker wat mee te maken. Ze willen niet veel geld uitgeven aan nieuwe spelers en doen ook niet hun best om hun beste spelers te behouden. Van Persie verkopen en Giroud als vervanger halen of Cesc laten gaan en dan Arteta halen. Omdat ze geen geld willen uitgeven moeten ze het met zulke spelers doen.

5 december 2014 om 12:02

Dat is al een paar jaar terug. Toen konden we nog niet zo uitgeven zoals we nu wel kunnen.

En we hadden ook het probleem dat sommige spelers veel te veel verdienden en nooit spelen, wat dat betreft is er nu wat meer balans in ons salarishuis, alhoewel sommige spelers nog steeds te veel krijgen.

Er zijn bij Arsenal op dit moment 5 spelers met een weeksalaris van boven de 100.000 pond per week. Ja, andere clubs hebben er meer, maar het is niet dat Arsenal de spelers voor niets laat spelen.

5 december 2014 om 14:16

geen prijzen zijn een gevolg van lage salarissen...

ik denk niet dat topspelers weggaan omdat ze te weinig salaris krijgen. de topspelers gaan weg omdat ze simpelweg een overstap willen maken naar een topclub

Als een seizoenskaart van Arsenal 1200€ is begrijp ik niet dat dit de echte reden is dat topspelers weggaan, ik denk eerder dat ze weggaan omdat ze in hun carrière toch wel iets willen winnen.

''je krijgt altijd veel minder salaris dan je wil hebben, hoewel Arsenal het makkelijk kan betalen.''
Dus omdat er geld is, moet je meer krijgen? Stay dench Manu, dit is natuurlijk drogredenatie ten top.

Overigens zullen er wel weer een hoop comments komen over 'geen prijzen', 'geen kwaliteit', etc.
Maar ja, als topspelers (dat is dus, TOP spelers) weg gaan dan hou je ook geen kwaliteit over om prijzen te winnen... Dat Arsenal dan geen lange termijn overeenkomsten kan aangaan tegen meer geld, omdat ze dat geld nodig hebben voor andere zaken zoals het stadion bijvoorbeeld lijkt me niet meer dan logisch. Maar goed, voetballers zijn niet de slimste mensen over het algemeen dus die denken daar niet bij na als ze zulke dingen zeggen.

5 december 2014 om 12:02

Ik vind juist dat Arsenal de zogenaamde b-garnituur jarenlang veelte veel heeft betaald.

5 december 2014 om 12:07

Ligt aan wat je onder veel te veel verstaat. Teveel voor bankzitters bij Arsenal, dat klopt, maar bankzitters bij andere topclubs in Engeland krijgen nog meer. Er is een goede slag geslagen de afgelopen twee windows, niet in aankopen maar in lozen. Nu zijn er mogelijkheden om prima salarissen aan te bieden aan spelers die het verdienen en te investeren in hoge kwaliteit. Zie trouwens net dat jij dat ook al aangaf.

Wij als fans (ik in ieder geval) hebben de fout gemaakt door te denken dat we na het leeuwendeel van het stadion afbetaald te hebben meteen weer volle bak zouden gaan investeren, maar blijkbaar was daarna eerste prio om de verhoudingen recht te trekken. Ik weet ook niet waarom dit niet tegelijk zou kunnen, maar goed, laten we hopen dat er komende windows elke keer één of twee topspelers bij komen en de selectie verder verbreed wordt met talent.

5 december 2014 om 12:13

Nasri en vooral Van Persie zijn toch vertrokken omdat ze geen prijzen konden winnen?

5 december 2014 om 12:16

Te veel naar kwaliteit. Waar zag je Silvestre, Squillaci en Chamakh op de bank? Hoeveel rommel hebben wij wel niet onderhouden, spelers die helemaal niet op dit niveau thuis hoorden.

Arsenal heeft in mijn optiek veelte veel aan liefdadigheid gedaan.

5 december 2014 om 12:17

Nee, Nasri eiste na een half jaar goed spelen hetzelfde salaris als Fabregas, en dat kon gewoon echt niet. En hij zegt dat hij voor de prijzen wil spelen, maar bij City verdient hij 2 en half keer zoveel als bij Arsenal.

5 december 2014 om 12:25

Aa

Liefdadigheid, mwah...meer zo dat we er mee opgescheept zaten en zij het wel best vonden met dat salaris. Wat natuurlijk onze eigen fout was, wij hebben ze die contracten gegeven en op dat moment was er ook geen geld om betere spelers te halen.

edit
Daar noem je er trouwens wel even een paar op zeg! Die mannen was ik al zo goed als vergeten. Zet daar Senderos ook maar bij, die trouwens meer basis stond ook nog....wat een hel.

5 december 2014 om 13:07

@stravven

Kijk ik heb niks tegen Arsenal of hun beleid maar Nasri heeft tog ook prijzen gewonnen sinds hij weg is? Arsenal moet trouwens gewoon rustig aan doen als ze elke transfer periode 1 of 2 topspeler(s) halen komen ze er wel.

5 december 2014 om 12:27

tuurlijk komen er reactie als geen prijzen en geen kwaliteit, want dat is toch zo?
toppers komen naar arsenal wegens de Historie daarna komen ze erachter dat ze geen prijzen zullen winnen en er ook weinig andere toppers komen, dus dan, uiteindelijk, gaan ze weer weg.
Arsenal is subtop (geworden). niks mis mee!

5 december 2014 om 12:37

Toppers komen vanwege de historie? We zijn geen AC Milan...

Arsenal is een topclub in Engeland, al jaren. Toppers kwamen nooit naar Arsenal, die werden daar gemaakt, pas sinds twee jaar zijn er de mogelijkheden om toppers te kopen en daar wordt gebruik van gemaakt. Arsenal is Europees gezien subtop, dat zal ik ook echt niet ontkennen, maar in Engeland zeker niet. Dat zijn namelijk Spurs, Everton etc. en daar staat Arsenal echt nog wel boven.

5 december 2014 om 12:44

AC milan heeft dan nog History, vele male groter dan Arsenal met o.a. 7 CL titels
hoe zielig is dat XD topclub in je eigen land, dan kan ajax dat ook zeggen ect..
dan ben je geen echte topclub. wat niet erg is btw

5 december 2014 om 13:12

Zo'n 17 jaar op rij in de top 4 eindegen in de beste competitie ter wereld met een zeer beperkte uitgavens dan mag je jezelf wel een topclub noemen.

5 december 2014 om 13:23

Steazzy

Dat soort argumenten tellen niet op vz, dat moet je onderhand wel weten. Het gaat hier enkel en alleen om prijzen en prijzenkasten, niet om de manier dat het gehaald wordt.

5 december 2014 om 14:55

percies! helemaal gelijk! resultaat telt in het harde voetbal

5 december 2014 om 15:40

Champions League halen is een resultaat

Zit ook wel wat in. Clubs betalen enorme belachelijke salarissen en Arsenal gaat hier niet in mee. Ben ik ook alleen maar blij om.

Mja, dit is natuurlijk niet de reden dat toppers vertrekken. Arsenal wint geen prijzen dus ze vertrekken. Hopelijk is er nu een goede weg ingeslagen met Ozil en Sanchez.

Hahaha dat van Arshavin kan ik wel geloven ja. Was een geweldige voetballer, maar wat een luie vent.

5 december 2014 om 12:02

Arshavin lui? Haha. Russen staan niet bekend om hun luiheid. Maar toch altijd leuk om zulke verhalen achteraf te weten.

In het verleden was dit zo, doordat men daar restricties oplegde, maar tegenwoordig betalen ze gewoon deftige salarissen voor spelers die dat ook echt verdienen.

Je kan echter ook doorslaan, zie een United, die met 300k+ simpelweg veelte veel betalen voor een Rooney. Ik vind het goed dat Arsenal meegaat, maar nog wel een balans probeert te vinden.

Verder komt het nogal dom over uit de mond van Frimpong, want waarschijnlijk praat hij voornamelijk vanuit eigen perceptie en dan mag je toch concluderen dat hij ontzettend tekort komt.

5 december 2014 om 12:03

Balans vinden of behouden kan je niet meer in het modern voetbal. Iedereen verlangt naar geld, de jeugd, grote voetballers. Iedereen gewoon.

Arsenal kan dit niet lang meer volhouden, ook zij gaan binnenkort smijten met hoge salarissen.

5 december 2014 om 12:07

Doen we al, maar toch ook nog wel beperkt. Alexis, Walcott, Ramsey, Ozil en Podolski krijgen allemaal meer dan 125.000 euro per week.

5 december 2014 om 12:14

Balans in de huidige cultuur. Gezond is het inderdaad nergens meer en daarom krijg je ook gezwets van de Frimpongetjes van deze wereld.

Het is jaren zo gegaan ja, maar zowel afgelopen zomer als de zomer daarvoor is er geen enkele topspeler meer vertrokken. Bovendien zal geld niet het enige probleem geweest zijn. Arsenal haalde weliswaar elk jaar de top 4, maar deed nooit echt mee om de landstitel. Bij andere clubs als Manchester United en Manchester City was hiervoor meer kans, of topclubs als Barcelona in een ander land. Het tegendeel is nu echter waar, wereldtoppers als Mesut Özil en Alexis Sanchez werden naar Londen gehaald.

Ik vind het juist mooi wat Arsenal doet. Het gaat niet om het geld, maar om het beleid. Arsenal vind gewoon dat spelers geen topsalarissen hoeft te hebben. En gelijk hebben ze. 150.000 per week is al bij lange na genoeg. En toch gaan mensen zoals khedira zeuren dat ze 250 K willen

Uhh nee, gierigheid van het bestuur en een slecht aankoopbeleid zijn het probleem. Nieuwe spits nodig? Laten we een speler uit Ligue 2 halen!

5 december 2014 om 12:26

Weer iemand die zomaar wat roept... Sanogo is derde keus, moet je daar dan 15-20 miljoen aan uitgeven?

Nou hoor je het ook van een oud ploeggenoot, van Persie is helemaal niet arrogant zoals hier door het meerendeel wordt gezegd. 'Hij is een van de aardigste personen' zegt wel wat vind ik.

Met de spelers dat ze nu hebben? Daarmee moet je toch bijna elke wedstrijd mee winnen ofniet? Wenger moet stilaan vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren