Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gefrustreerde Jans kijkt naar Makkelie: 'Dat is gewoon geen rood'

Laatste update:
/

PEC Zwolle ging zondagmiddag onderuit tegen Go Ahead Eagles en Ron Jans had dan ook niks om opgetogen over te zijn. De coach van de Zwollenaren zocht de schuld van de nederlaag echter niet alleen bij zijn spelers. Ook scheidsrechter Danny Makkelie moest het na afloop ontgelden.

De leidsman stuurde PEC-aanvaller Stef Nijland vlak na rust met rood van het veld en volgens Jans was dat onterecht. "Dat is gewoon geen rood", verklaarde hij voor de microfoon van FOX Sports. "Nijland wilde druk zetten op de keeper en werd gewoon twee keer voor de voeten gelopen door Van der Linden. Toen duwde hij hem weg. Dit is te zwaar gestraft."

Ondanks de verbanning liet PEC meer zien dan in de eerste helft, waarin de thuisploeg geen uitgespeelde kans wist te creëren. "Met tien man hebben we de derbymentaliteit laten zien die we daarvoor niet konden opbrengen", zag Jans, die niks weg wilde nemen van de knappe zege van de rivaal uit Deventer. "Qua agressie was het vandaag niet goed genoeg om te winnen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaf hij hem een beetje makkeliek?

15 februari 2015 om 17:45

3e plek op 2 punten van Ajax mag natuurlijk niet.

15 februari 2015 om 17:46

4 punten

15 februari 2015 om 18:01

Hou toch op. Ajax krijgt ook rood voor weinig en PSV voor helemaal niets.

15 februari 2015 om 19:29

Gast.. Ik support Zwolle ook, maar dit slaat echt helemaal nergens op na de kaart van Moisander.. Nu maak je jezelf gewoon belachelijk. Alsof de KNVB PEC daarom tegen zou werken. Kom op man doe even normaal.

Jans moet naar zijn eigen team kijken, pec speelde niet alsof ze een derby speelden. Nijland moet zijn handen gewoon thuis houden. Gae verdiend gewonnen. Gae speelde het wel slecht uit, hadden meer moeten scoren.

15 februari 2015 om 17:44

Zou hij niet naar zijn eigen team moeten kijken denk je?

15 februari 2015 om 18:40

Ja ze speelden niet alsof ze een derby speelden

15 februari 2015 om 19:19

En die Nijland had z'n handen thuis moeten houden

15 februari 2015 om 19:41

Gae heeft wel verdiend gewonnen.

15 februari 2015 om 20:07

Ze speelden het anders wel slecht uit

15 februari 2015 om 21:54

Hadden meer moeten scoren idd

Rood, of geen rood. Ik heb veel meer hardere duwen dit weekend gezien die onbestraft bleven.
Soms sprak de scheids even met de twee kemphanen, handje schudden en over (Ajax-Twente).
Ja dan is rood voor PEC erg waar gestraft. Zo niet dan hadden er veel meer rode kaarten moeten vallen

15 februari 2015 om 18:55

Vond de scheids bij ajax-twente prima fluiten. Eigenlijk niet echt op een fout kunnen bestraffen. Alleen voergever had geel misschien moeten hebben. Maar liever geen kaart voor dit soort dingen. Als hij voor zulke dingen geel moet geven zit Bjeland ook op de tribune. Beter van niet dus..

Verder.. was het rood.. ? ik weet niet.. zo nog keertje kijken..

Ze moeten gewoon een keer inzet tonen tijdens die derby's jans... Gister 1000 man op de training. Een kolkend stadion. En je stuurt wederom 11 zoutzakken het veld in tijdens een derby.
Daarbij had Nijland er met de rust al afgemoeten, gezien het feit dat hij de 1e helft geen pepernoot raakt. Misschien het eens een keer bij je eigen spelersgroep zoeken. Je trakteert onze supporters op van alles, en daar zijn we je erg dankbaar voor.

Maar ik vind het een schande dat er nooit een inzet is tijdens de derby. We staan elke wedstrijd de laatste tijd tegen hun keer op keer voor lul. Omdat onze verwende jongens, er niet voor gaan. Terwijl die rood gelen strijden voor elke meter, daar verlies je keer op keer die derby. En niet door die tevens Terechte rode kaart!

15 februari 2015 om 18:03

Goede analyse. Heb het via de tv gekeken en vond het rood. Nijland is toch helemaal niet zo agressief normaal? De eerste helft was erg mat, vond Cambuur een derby. Dat was dit niet.

15 februari 2015 om 22:06

Dit is bij jullie een kolkend stadion? Als je dit kolkend noemt dan moet je jezelf eens achter de oren krabben. Totaal geen sfeer.

15 februari 2015 om 23:46

ga toch weg man stinklul

16 februari 2015 om 20:19

Hahahahaha, stakkertje toch! Duidelijk op je teentjes getrapt aangezien er echt geen sfeer hing. Succes met die 'kolkende' betonbak van jullie.

Volgens mij was het gewoon een slaande beweging hoor en dus terecht rood

Valt me op dat er de laatste tijd veel betwistbare rode kaarten worden gegeven. Niet echt een goede tendens.

Alleen de slaande beweging opzich is al rood Jans moet het falen van z'n spelers niet afschuiven.

Ik snap de opmerking niet dat Vd Linden hem voor de voeten liep. Het is toch een verdediger? Die is bedoeld om tegen te houden en te blokken. Niet om hem de vrije gang te geven. Terechte kaart overigens. Slaande beweging zelf is altijd rood. Maakt niet uit of vd linden hem voor de voeten liep. Zelfs als hij niet geraakt werd is het nog rood. Handjes gewoon thuis houden.

15 februari 2015 om 18:47

Als van der linden tot tweemaal toe een blok zet en Nijland een beuk uitdeelt zonder dat er een bal in de buurt is en Nijland gewoon wilt doorjagen op de keeper, dan vind ik dat niet door de beugel kunnen. Denk dat dat het probleem is, voor de voeten lopen kan en mag best. Maar zonder bal in de buurt een beuk uitdelen en zorgen voor obstructie is een overtreding waarvoor van der linden niet gestraft is. Het is niet zo gek dat Nijland daarop reageert als hij door wilt jagen op de keeper. Hij wilde er gewoon langs en probeerde daarom van der linden van zijn pad te halen, misschien op een te felle manier maar het was mijns inziens geen rood.

15 februari 2015 om 18:50

Toen vd linden nijland wegduwde kwam de bal naar hen toe. Hoe dan ook, een slaande beweging maken is dom. Kost je gewoon een rode kaart.

15 februari 2015 om 20:26

Kerel dat je vindt dat het rood is oke, valt wat voor te zeggen. Maar niet willen toegeven dat vd linden zich gewoon strafbaar maakte aan obstructie is kinderachtig en het ontkennen van een waarheid.

Was terecht rood, niet jammeren Jansje.

Wat een schande weer! Hoe is het toch mogelijk dat elke keer weer de derby gespeeld wordt zonder enige inzet. Egels klappen tenminste overal op en strijden ervoor. Die Nijland breng ik achterop de fiets nog naar een andere club. Manmanman, wat een drama.

Was een onhandige beweging en de beweging is rood volgens de regels. Maar volgens de regels is wat vd Linden doet ook obstructie en daar staat ook een kaart op.

Ten eerste, de kaart voor Nijland was gewoon terecht. Slaande beweging gemaakt, is gewoon onnodig en hartstikke dom.

Echter vind ik wel dat Makkelie zeker meer op had kunnen treden tegen het irriterende gedrag van de Eagles. Steeds maar weer mochten ze de bal wegtrappen, tijdrekken en meer van dat soort dingen. De spelers van Go Ahead leken wel vogelvrij in wat ze wilden doen. Vooral Turuc, die al rood had moeten hebben voor de dertigste minuut naar mijn mening.

Maar goed, hier is het verlies niet aan te wijten. Verliezen is gebeurt door de slappe instelling en het erbarmelijk slechte spel in de eerste helft.

15 februari 2015 om 18:52

Makkelie is niet z;n capabele scheidsrechter, maar dat zullen alle Eagles met je eens zijn want ze zijn zelf ook behoorlijk door Makkelie benadeeld in een andere wedstrijd. Overigens, die overtreding van een PEC speler op Turuc (lees: met 2 benen inkomen terwijl de bal al weg was) is ook donkerrood. Die overtreding op Reimerink was ook keihard, maar geel was daar terecht.

15 februari 2015 om 18:56

Ron Jans' is een gluiperd eerste klas! Mooi dat mijn clubje in het hol van de leeuw gewonnen heeft. En thuis ook al haha

15 februari 2015 om 20:20

@nick

Als je de beelden goed terug ziet zie je dat dat zeker niet met twee benen was, of laten we het er op houden net zo erg als Vriends aan het einde waar het mij meer om gaat is het feit dat Makkelie te bang leek om tegen het irritante gluiperige gedrag van go ahead op te treden, wat de wedstrijd ook zeker niet ten goede kwam.

15 februari 2015 om 18:59

Makkelie had nog wat goed te maken met ons. Wel leuk dat hij dit dan uitgerekend tegen PEC besluit om ons een handje te helpen

15 februari 2015 om 20:22

Ach ja door de scheidsrechter hebben we vandaag ook noet verloren natuurlijk zwolle zelf was gewoon niet fel genoeg en straalde niet genoeg uit te willen winnen. Misschien was een gelijkspel verdiend geweest, maar verlies was iig dichter bij dan winst.

Als Kuipers het als slaande beweging heeft gezien wel. En daarnaast kwamen er in de 2e helft overtredingen voorbij van Thomas en van Hintum die ook gewoon rood waren ipv geel.

Van der linden nu ook een matennaaier?

Er zijn 2 mensen volledig terecht van het veld gestuurd. In feite heb ik Ron Jans redelijk hoog zitten. Al is het alleen maar omdat hij zich politiek uit durft te spreken. Maar, hij loopt wel veel te zaniken op tv over arbitrale beslissingen. Het begint wel op te vallen dat hij zijn woede en emotie niet helemaal onder controle heeft. Of een middelvinger, slidingen nadoen. Vandaag was niet de eerste keer dat hij van het veld gestuurd is. Het ligt niet altijd aan de scheidsrechter. Ik vond de beleving van Fc Zwolle ook ondermaats. Maar misschien is dat onderschatting.

15 februari 2015 om 21:29

Jans is een leuke aimabele man als hij de wind mee heeft, bij tegenslagen wordt hij weer de oude Jans die t middelvingertje opsteekt.

Wat is dan wel rood? Na het zien van de overtreding van Nijland vond ik gewoon dat hij een slaande beweging maakt richting een speler van Go Ahead Eagles, is naar mijn mening gewoon een rode kaart.

Jans kan boos zijn omdat hij vind dat het geen rood is, dat mag natuurlijk. Maar hij moet natuurlijk wel Nijland eens op het matje roepen, want rood of geen rood, Nijland moet zijn frustratie niet op die manier uiten.

Je hebt er als speler niks aan om zo je frustratie te uiten, je benadeelt allen jezelf, je team en uiteindelijk ook de supporters er mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren