Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geertruida en Brobbey moeten het nog stellen met plek bij Jong Oranje

Laatste update:

De voorselectie van Jong Oranje voor de drie EK-kwalificatiewedstrijden van volgende maand is bekend. Bondscoach Erwin van de Looi neemt met rechtsback Denso Kasius (Bologna) en Hugo Wentges (ADO Den Haag) twee debutanten op in de groep. Op vrijdag 27 mei wordt de 32-koppige selectie teruggebracht tot een kleiner, definitief keurkorps.

Vanwege keepersproblemen bij ADO is Wentges momenteel de eerste keus onder de lat. Hij speelde eerder voor meerdere vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje, evenals Kasius, die in januari overstapte van FC Volendam naar Bologna. De verdediger debuteerde begin deze maand tegen AS Roma (0-0) in de basis. De andere keepers in de selectie zijn Jay Gorter (Ajax), Calvin Raatsie (Ajax), Kjell Scherpen (KV Oostende) en Bart Verbruggen (RSC Anderlecht).

In de punt van de voorhoede heeft bondscoach Van de Looi keuze te over. Brian Brobbey, Myron Boadu en Joshua Zirkzee maken allemaal deel uit van de selectie. Eerder deze week werd Brobbey bij Voetbalpraat genoemd als mogelijke kandidaat voor het 'grote' Oranje, maar Louis van Gaal heeft de spits van Ajax niet geselecteerd. Ook Lutsharel Geertruida, vaste waarde bij Conference League-finalist Feyenoord, moet het nog stellen met een plek bij Jong.

Jong Oranje speelt de eerste wedstrijd van het drieluik op vrijdag 3 juni in Chisinau tegen Moldavië. Op dinsdag 7 juni staat in Almere de thuiswedstrijd tegen Gibraltar op het programma. De groepsfase van de EK-kwalificatiecyclus wordt op zaterdag 11 juni afgesloten met een uitwedstrijd tegen Wales. Als Jong Oranje deze drie wedstrijden wint, is het rechtstreeks geplaatst voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië.

De volledige voorselectie:

Doel: Jay Gorter (Ajax), Calvin Raatsie (Ajax), Kjell Scherpen (KV Oostende), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht), Hugo Wentges (ADO Den Haag)

Verdediging: Mitchel Bakker (Bayer 04 Leverkusen), Sepp van den Berg (Preston North End), Sven Botman (Lille OSC), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Jan Paul van Hecke (Blackburn Rovers), Ki-Jana Hoever (Wolverhampton Wanderers), Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen), Denso Kasius (Bologna), Ian Maatsen (Coventry City), Devyne Rensch (Ajax), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg)

Middenveld: Melayro Bogarde (FC Groningen), Wouter Burger (FC Basel), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC), Daniël van Kaam (FC Groningen), Sven Mijnans (Sparta Rotterdam), Ludovit Reis (Hamburger SV), Kenneth Taylor (Ajax), Quinten Timber (FC Utrecht)

Aanval: Myron Boadu (AS Monaco), Brian Brobbey (Ajax), Thomas Buitink (Vitesse), Crysencio Summerville (Leeds United), Daishawn Redan (PEC Zwolle), Elayis Tavsan (NEC), Joshua Zirkzee (RSC Anderlecht).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een matige selectie is dit eigenlijk. Op het middenveld ontbreekt er talent en het lijkt net alsof er geen talentvolle vleugelspeler rondloopt. Als Summerville wordt opgeroepen, zouden spelers als Unuvar en Ihattaran dan ook niet een kans maken op een uitverkiezing? Met dit materiaal zie ik het meeste heil in een 5-3-2. Gorter, Rensch, Geertruida, Botman, Van de Ven, Bakker, Taylor, Timber, Ekkelenkamp, Brobbey en Boadu.

13 mei 2022 om 14:28

Bakayoko is een Belg volgens mij. Over Summerville zijn ze bij Leeds zeer, zeer tevreden. Die doet het in de O23 competitie heel goed, met zes goals in dertien wedstrijden. Maar inderdaad, vrij matige selectie

13 mei 2022 om 14:28

Zocht het net op en heb het toen verwijderd. Jammer, wel een pareltje.

13 mei 2022 om 17:12

Heb je Summerville überhaupt zien spelen dit seizoen? Kijk jij ook de PL2?
Ik verwacht eigenlijk van niet....onzinnig om dan te stellen dat, toevallig twee Ajacieden, ook een kans zouden moeten maken op een uitverkiezing.

13 mei 2022 om 17:17

Ik vind het niet erg gek om prestaties in de tweede divisie hoger in te schatten dan prestaties in een veredelde beloftencompetitie. Unuvar staat in de KKD in 32 duels gewoon op 16 goals en 12 assists. Dat lijkt me meer waarde hebben dan de zes goals in dertien wedstrijden in die beloftencompetitie. Overigens, best sneu dat je er "toevallig Ajacieden" nog bijvoegt. Mijn eerste suggestie was de meest talentvolle speler uit de KKD, ene Bakayoko uit Eindhoven. Dat bleek echter een Belg.

13 mei 2022 om 14:29

Waarom geen Zirkzee?

13 mei 2022 om 14:32

Ik ben uiteindelijk enorm gekleurd en verkies Brobbey dan liever boven Zirkzee. Boadu is inmiddels toch een bewezen doelpuntenmaker, ik vind het niet raar dat hij zou starten. Zelfs ondanks zijn moeizame seizoen bij Monaco. Want hij speelt toch veel en ontwikkelt zich de laatste weken zeker.

13 mei 2022 om 14:37

Zirkzee heeft dit seizoen in alle officiële wedstrijden ook al 18 doelpunten gemaakt. Ik zou er persoonlijk voor kiezen om hem naast Brobbey te zetten.

Mist goede vleugelspelers en nog 1 echt goede middenvelder maar Scherpen, Geertruida, Bakker, Botman, Timber, Rensch, van Ewijk, Taylor, Brobbey/Zirkzee zijn wel erg goed voor dit niveau. En ik heb waarschijnlijk een enorm grote Ajax-bril realiseer ik me ook.

Aardige selectie hoor, wel grappig dat wij nooit een evenredige selectie hebben in NL. Eerst komen er alleen vleugelaanvallers door, dan alleen spitsen, dan hebben wij 4 rechtsbacks die goed zijn etc. etc.

Van Ewijk- Geertruida - Botman - Bakker - Timber - Taylor - Reis - Summerville - Zirkzee - Brobbey zou mijn keuze zijn. Waar Brobbey vanaf links naar binnen komt bij gebrek aan een degelijke linksbuiten.

13 mei 2022 om 14:34

Ik zou eerder Zirkzee aan de zijkant zetten dan.

13 mei 2022 om 14:38

Brobbey met zijn fluwele techniek en passeeractie naar binnen laten snijden, dat wil ik zien! On: Verder denk ik de sterkst mogelijke opstelling.

13 mei 2022 om 14:50

@deenb, gewoon vooruit rennen, dan vliegt de helft vanzelf wel aan de kant

13 mei 2022 om 16:27

Summerville? Die is verre van wedstrijdfit gezien het minuten die hij gemaakt heeft dit seizoen. Ik vind die Tavsan een veel betere optie voor de buitenpositie, met name vanaf links. Besliste die pot tegen directe concurrent Zwitserland nog met 2 goals.

Wentges! Volledig verdiende plek in de selectie voor onze Hugo. Maakt echt zichtbaar stappen sinds hij in het eerste keept.

13 mei 2022 om 15:50

Ik ken hem niet, maar als hij een beetje goed kan keepen, dan zal het wel terecht zijn. We hebben toch niet veel betere keeperstalenten lopen die Nederland mag vertegenwoordigen. Gorter had gewoon dit seizoen uitgeleend moeten worden aan Go Ahead en daar gewoon vlieguren moeten maken op Eredivisie niveau in plaats van voor de jong elftallen uitkomen.

Ondanks dat ik een groot fan ben van Geertruida, snap ik de keuze van van Gaal (en vd Looi uiteindelijk) wel als je ziet dat Dumfries, Hateboer en Karsdorp zijn concurrenten zijn. Op basis van speelminuten van die gasten volledig terecht dat zij bij het grote Oranje zitten, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik geen vaste kijker van de Serie A ben en een goed beeld heb van hoe zij het doen.

Iemand die meer informatie heeft over de recente prestaties van Dumfries, Hateboer en Karsdorp?

13 mei 2022 om 14:29

Hoe verklaar jij de keuze voor Teze? Is hij opbouwend beter dan Geertruida?

13 mei 2022 om 14:46

@neutralist020

Ondanks dat ik Geertruida zowel op RB als op CV beter vindt dan Teze, zal dat de verklaring van van Gaal zijn: Geertruida speelt als RB bij Feyenoord en wordt als RB geselecteerd, terwijl Teze als CV speelt bij PSV en dus als CV wordt geselecteerd. Zelfs als ze elkaar niet veel ontlopen zou het een logische keuze zijn om een CV op te roepen als CV en niet een Cv/rb die momenteel enkel RB speelt.

Of het een goede keuze van van Gaal is, is een tweede natuurlijk.

13 mei 2022 om 14:37

Hateboer heeft in het begin van het seizoen veel gemist en speelt wel weer meer nu, maar nog niet altijd negentig minuten. Dumfries heeft zich vrij snel aangepast aan het niveau van Inter en doet het zeer behoorlijk. Karsdorp draait een goed seizoen bij Roma en wordt daar ook steeds meer gewaardeerd. Mist nauwelijks een minuut en is gelukkig ook eens weinig geblesseerd. Volkomen terecht als hij bij de definitieve selectie zit. Vrij laat zelfs, want ik vind het echt bizar dat Rensch er voor die positie bij zat en Karsdorp niet

Belachelijk dat Teze boven Geertruida is verkozen voor een plek in de selectie

Geertruida in potentie de beste rechtsback van Oranje, doet me denken aan Mazraoui maar dan fysiek veel sterker. Multi inzetbaar op middenveld cvm / centrale verdediging en op rechtsback positie. Zijn echte positie is dan ook cv en zal naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen daar spelen sinds Senesi mogelijk gelinkt wordt aan Serie A

Ik bedoel maar dat Rensch wel werd geselecteerd in de voorselectie en mocht “ruiken aan het grote Oranje” terwijl Geertruida imo zelfs absoluut mee moet gaan naar het WK

13 mei 2022 om 14:42

Ik vind de keuze van Teze boven Geertruida volledig terecht. Teze heeft zich afgelopen maanden uitstekend ontwikkeld als centrale verdediger en is de beste verdediger die PSV heeft. Zowel verdedigend als aan de bal uitstekend. Heeft uitsluitend op cv gespeeld afgelopen maanden. Daarentegen speelt Geertruida grotendeels rechtsback, en dan meer als inverted rechtsback dan als overlappende rechtsback. Dat is een positie die het NL elftal niet heeft. Hij is als rechtsback dus duidelijk niet beter dan de alternatieven en op cv heeft hij dit jaar niet genoeg gespeeld om aan te tonen dat hij beter is dan Timber of Teze. Dan moet ie even zijn meerdere erkennen in anderen. En gezien de ruime keuze moeten er nou eenmaal keuzes gemaakt worden.

13 mei 2022 om 14:54

Teze wordt geselecteerd als centrale verdediger. Is toch volstrekt logisch dat Van Gaal voor die positie liever iemand ziet die wekelijks in het centrum speelt.

13 mei 2022 om 15:06

Ja, het is ook net een beetje waar je clubvoorkeur ligt denk ik. Volg je PSV, dan zie je dat Teze het uitstekend doet. Volg je Feyenoord, dan zie je dat Geertruida het uitstekend doet. Maar op basis van positie inderdaad logisch

Dussssss... Een Brobbey, Geertruida, Boadu en Zirkzee worden niet geselecteerd voor het grote Oranje, maar een Janssen en L. de Jong worden wel geselecteerd??

13 mei 2022 om 14:34

Ik begrijp Vincent Janssen ook niet, maar Luuk de Jong is gewoon als pinchhitter geselecteerd voor het 1e en die is toch heel goed te begrijpen?

13 mei 2022 om 14:50

Voor vriendschappelijke interlands prima, maar met het spel dat van Gaal wilt spelen op het WK heb je niets aan de Jong. Dan zou Brobbey perfect passen als kapstok of bij het aantrekkelijke aanvalstrio zoals tegen Denemarken. Daarnaast heb je aan de Jong enkel 1 optie om te spelen, bij Brobbey heb je meerdere opties om je spel te spelen.

13 mei 2022 om 15:08

Bullshit. Je hebt altijd iets aan de Jong. Het spel dat van Gaal wil spelen zal allemaal best hoor, maar soms kun je je spel niet spelen en sta je op een achterstand. Luuk de Jong is dan iemand die iets kan forceren voor het einde van de wedstrijd.

Brobbey mag wel langer wat laten zien. Tot nu toe hebben Malen, Danjuma, Boadu, Gakpo en Bergwijn toch net wat meer bewezen in hun carrière. Basisspeler bij Ajax worden lijkt mij een mooie eerste stap en dan kan het snel gaan.

Weet iemand hoe Mitchell Bakker het bij Leverkusen doet? Zie dat hij 24 wedstrijden heeft gespeeld met gemiddeld 75 per wedstrijd, dus hij heeft aardig wat gespeeld. Maar of hij goed was weet ik alleen niet.

13 mei 2022 om 14:40

Betrokken bij 5 doelpunten in ongeveer 23 wedstrijden, best redelijk voor een back. Heeft qua kwaliteiten alles wat je wil hebben denk ik ; loopvermogen, snelheid, lengte, goede trap, kan een mannetje passeren, agressief, een harde tackle. Redelijke passer en onderschept veel ballen. Ik denk dat hij met ervaring zeker wel een hoog niveau gaat bereiken.

13 mei 2022 om 16:47

Maar kan hij ook goed genoeg verdedigen voor een back?
Nederland zal na de groepsfase normaal gesproken de mindere zijn tegen hun tegenstanders, dus dan heb je ook backs nodig die een buitenspeler kunnen uitschakelen.

Vroeger was Jong Oranje altijd wel een elftal met echt wel een paar blinkvangers in de selectie die ook wel een grote toekomts werden toegedicht maar als ik naar dit elftal kijk.. man dat loopt niet over.
Ik bedoel als je daar namens als Scherpen, Van Ewijk, Kasanwirjo, Ekkelenkamp, en Buitink tussenziet staan.

Louis van Haal heeft maar een agenda: die van hemzelf. Beetje klaar mee.
Misschien wil ie nog wat uitproberen maar je kunt beter aan automatismen werken.
Maar goed

Geertruida moet het nog stellen met jong oranje????
Even serieus: die jongen mag toch nooit het shirt van het echte oranje dragen? Zou een schande zijn.

Je had toch ook vroeger een teze van nederlandse afkomst bij lyon?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren