Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Galatasaray houdt ondanks comeback zuur gevoel over aan openingsduel

Laatste update:

Galatasaray heeft na een spectaculaire slotfase een punt overgehouden aan zijn openingsduel in de Champions League: 2-2. De ploeg van trainer Okan Buruk liet in de eerste helft tegen FC Kopenhagen kans op kans liggen en dat leek de Turken een 0-2 nederlaag te kosten. Kopenhagen kwam tien minuten voor rust volledig tegen de verhouding in op 0-1 via Mohamed Elyounoussi. Na de onderbreking maakte Diogo Gonçalves de tweede Deense treffer. Vlak voor tijd schoten Sacha Boey en Tetê Galatasaray alsnog naar een punt. Manchester United en Bayern München, de overige clubs in Groep A, nemen het later vanavond tegen elkaar op.

Buruk had in de achterhoede basisplaatsen in huis voor onder meer voormalig Eredivisionist Angeliño en Victor Nelsson. Laatstgenoemde speelde drie seizoenen voor Kopenhagen, voordat hij de overstap maakte naar Galatasaray. Hakim Ziyech, Dries Mertens en Kerem Aktürkoglu stonden achter goalgetter Mauro Icardi geposteerd. Aan de kant van Kopenhagen stond Kevin Diks centraal achterin. Jordan Larsson (ex-NEC) was de spits van dienst en werd geflankeerd door Elyounoussi en Elias Achouri. Voormalig Ajacied Nicolai Boilesen ontbrak wegens een blessure.

Het was een klein wonder dat Galatasaray in de eerste helft het niet wist te vinden. Zo had Icardi op aangeven van Mertens van dichtbij voor de 1-0 moeten zorgen, maar zijn harde schot werd gestuit door doelman Kamil Grabara. De Pool kwam ogenblikken later goed weg toen hij aan de grond genageld stond bij een gekruld schot van Aktürkoglu, die zijn inzet rakelings naast zag gaan. Ziyech probeerde het tevens met een schot, dat niet genoeg naar de hoek gemikt was. Aktürkoglu kreeg, pas in de zestiende minuut, de volgende grote kans. Van dichtbij schoot hij andermaal rakelings naast.

Kopenhagen was eigenlijk nergens te bekennen en kwam wéér goed weg toen een poging van Aktürkoglu ditmaal de lat trof. De gemiste kansen kwamen Cim Bom bijzonder duur te staan. De eerste echte kans van Kopenhagen was direct raak. Een voorzet vanaf rechts kwam via Lukas Lerager terecht bij Elyounoussi, die op de borst aannam en feilloos uithaalde: 0-1. Nog geen minuut later ontsnapte Mertens uit de rug van Diks. De Belg kwam even later tot koppen en zag zijn inzet centimeters naast gaan. Na die mogelijkheid ging de Turkse storm wat liggen en werd de rust bereikt met de 0-1 stand.

Aan het begin van de tweede helft leek Galatasaray nog bij te moeten komen van de achterstand. Een kleine tien minuten na de onderbreking counterde Kopenhagen naar de 0-2. Birger Meling ontsnapte aan de buitenspelval en zag Fernando Muslera onnodig zijn doel verlaten. Meling trok uitstekend terug op Gonçalves, die op de rand van de zestien de korte hoek vond met een schuiver: 0-2. Buruk probeerde wat te forceren door onder meer Wilfried Zaha te brengen. Dat leverde in eerste instantie niets op, maar Galatasaray kreeg een meevaller nadat Elias Jelert zijn tweede gele kaart kreeg wegens een overtreding op Angeliño. Dat leverde resultaat op: vijf minuten voor tijd poeierde Boey van dichtbij keihard raak: 1-2. De aansluitingstreffer leverde Galatasaray vleugels op. Zaha gaf voor op Tetê, die schitterend raak schoot: 2-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht ik pak even een wedstrijd mee van Gala vanwege hun selectie. Maar wat waren zij slecht zeg. En Ziyech ook onzichtbaar, snap ook niet dat je direct hem begint terwijl hij geen wedstrijdritme heeft. Het viel me vooral op dat de Turkse spelers ondermaats waren.

Zelfde verhaal als bij Turkije; tactisch en als team ruim onvoldoende......

Dit hebben wij weg gegeven door de klus niet te klaren in de eerste 15minuten

Weinig te zeggen, als je zoveel kansen niet afmaakt. Zoveel ruimte weg geeft en helaas 2 goeie kansen die er in gaan. Heb je vrij weinig te zeggen meer. Zag geen hoop meer tot de snelle 2-2 weer kwam. Maar daar bleef het bij, hoe het geen overwinning is heb ik liever een gelijk spel dan een nederlaag. En man man man, Kopenhagen die tijd rekt in minuut 46? Even gedragen a.u.b.

Ik ben echt pisnijdig, hoe kan je jezelf niet belonen nadat je zo zo zo goed speelt de eerste helft? Weer 2 domme fouten van Muslera, ga aub met pensioen man. Kerem A. erg druistig, Icardi vizier niet op scherp. Boey, Tete, Zaha en Torreira zijn de enige met een voldoende.

20 september 2023 om 20:50

Wat deed Muslera dan bij de eerste tegengoal verkeerd..?

20 september 2023 om 20:52

Hoe hij die bal zo nutteloos hoog naar voren speelt met zijn zwakke been naar uitgerekend Torreira, de kortste man van het veld. Schiet die bal verdomme naar voren, waarom probeer je nog in zo een situatie het mooi uit te spelen?

20 september 2023 om 20:54

Hij leverde de bal heel simpel in waardoor kopenhagen een aanval kon beginnen. Niet direct een fout, maar omdat hij dit vaker doet zijn meeste Gala fans er wel klaar mee.

Duur puntenverlies voor Gala. Zag ze wel voorbij Man Utd komen in deze poule, maar puntenverlies, in de op papier makkelijkste wedstrijd, kan wel eens een hele cruciale zijn. Dit zal Ten Hag wel lekker vinden.

Wat een treurnis dat je niet tegen 11 man kan winnen met dit team ... wel nog goed een punt gepakt maar zonder die rode kaart was het Europees al weer afgelopen

Hadden ze kunnen hebben maar je onderschat Kopenhagen en denkt dat je half uur lang kan gassen zonder dat het effect heeft op je. Al met al alsnog blij met een punt. Zaha trouwens niet meer inbrengen, leek geen zin te hebben. Boey fenomenaal en niet alleen vanwege zijn goal maar gehele wedstrijd top gespeeld.

Je begint goed mist 2 hele goede kansen maar daarna ben je tot de rode kaart van Kopenhagen tactisch overklast. Zonder die rode kaart had je hier 0 punten dus heel blij zijn met die punt zou ik zeggen.

20 september 2023 om 21:04

Volgens mij heb jij een hele andere wedstrijd gezien? Tactisch overklast laat me niet lachen. Wij zijn 8tas niet die blij moet zijn met een punt.

20 september 2023 om 21:12

Als het tot minuut 86 0-2 staat mag je heel blij zijn met een punt ja.

20 september 2023 om 21:15

Bro ik moet hem toch even gelijk geven voor de verandering want tussen de 0-1 en de rode kaart, had kopenhagen de boel echt onder de controle

Waarom houden ze er een zuur gevoel aan over? Waar de FCK -speler terecht zijn 2e gele kaart krijgt, krijgt Sergio van Galatasaray niet zijn 2e gele kaart, net voor de 1-2 valt. Galatasaray komt goed weg door hulp van de arbitrage. Werkelijk alles werd in het voordeel van Galatasaray gefloten. Ik weet niet wat irritanter was, het partijdig fluiten of het theatrale gedrag gedurende de gehele wedstrijd door de Galatasaray spelers.

20 september 2023 om 20:51

Ik dacht dat ze alleen in Turkije werden geholpen, maar in Europa hebben ze ook een sterke lobby dus. Nou, dat weten we dan ook weer.

20 september 2023 om 20:51

Je bent niet goed snik. Kopenhagen was minstens 20 minuten aan het tijdrekken, mogen van geluk spreken dat ze niet meer gele kaarten hebben ontvangen.

20 september 2023 om 20:59

Wou jij dan ontkennen dat Sergio' niet zijn 2e gele kaart hoorde te krijgen? En voor het tijdrekken kregen de Denen toch ook kaarten en blessuretijd van 6 minuten. Waar kregen de Turkse spelers de kaarten voor alle commentaren op de scheids, behalve Ziyech

20 september 2023 om 21:08

Een blessuretijd van 2 in de eerste helft en 6 minuten in de tweede helft, totaal 8 minuten. Dat waren misschien 3 inworpen van Kopenhagen. Met zuiver speeltijd had je hier minstens +10 (net als het WK) moeten krijgen. Sergio hoorde absoluut geen tweede gele te krijgen, waar heb je het over?

20 september 2023 om 21:12

Dan zou ik als ik jou was maar eens het moment terugkijken net voor de 1-2 waar Sergio een op volle snelheid zijnde Deen vasthoudt. Dat is al sinds lange tijd een gele kaart. Maar blijkbaar wil je niet toegeven dat Galatasaray daar geluk heeft gehad.

In de eerste helft hadden we zeker één doelpunt moeten maken met al die gemiste kansen. Als jij dat niet doet, doet je tegenstander het wel. En die deed het zelfs twee keer. Het moge een wonder zijn dat we hier een punt uit kunnen slepen.

Kerem ondermaats, Mertens ondermaats, Muslera dramatisch. Hij heeft veel voor ons betekent, maar tijd om door te selecteren. Daarnaast kunnen Turkse spelers het niveau van de CL niet aan, dus gewoon zo veel mogelijk buitenlandse spelers opstellen.

Enige troost van vandaag is dat we niet met 0 punten worden uitgeschakeld. Zowel uit als thuis zie ik ons tegen Bayern en Manu niet winnen. Vandaag hadden we Kopenhagen moeten pakken, maar dat hebben we verzuimd. In Denemarken zie ik ons niet winnen namelijk. Dit wordt een kansloze vierde plek in deze groep.

Met zo een elftal als die van Gala hoor je toch gewoon met 5-0 thuis te winnen? Dit was de makkelijkste wedstrijd die ze konden krijgen, ja wat zenuwen misschien maar hoe kom je in godsnaam 0-2 achter in eigen huis? was het niet voor die Rooie kaart was het gewoon een afgang geweest.

Jaa Muslera, je kan wel inmiddels uitgegroeid zijn tot een ware legende na 12 jaar onder de lat de staan bij ons, maar de manier hoe je vandaag opstelde kan natuurlijk niet. Deze puntenverspilling is op jou conto te schrijven en dan moet je nog Harry Kane tegenover je krijgen.

Ja verder is Zaha natuurlijk gehaald voor dit soort wedstrijden en omdat Kerem A inmiddels zo inconsistent als wat is. En ik zei al tegen Molde dat Tete iets extra's heeft wat de wedstrijd kan beslissen

Maar goed, na deze wanprestatie is 1 punt nog beter dan niks

Sterke eerste half uur van Gala maar daarna was de batterij leeg. Deed me denken aan het BJK van Sergen maar wij hadden een conditie van 20 minuten. En als er niet wordt gescoord heb je een probleem. Het is dat Copenhagen tijdrekken via inworpen overdreef en daardoor met 10 man kwam te staan. Overigens vraag ik me wel af hoe lang Angelino nog de voorkeur gaat krijgen boven Kazimcan. Ik begrijp dat hij fit moet geraken (zelfde geldt ook voor Ziyech, die onzichtbaar was), maar dan kan je hem het laatste halfuur inbrengen. Een speler moet een basisplaats verdienen en op dit moment krijgt hij het cadeau.

20 september 2023 om 20:59

Het was ook wel te voorspellen dat we klappen zouden krijgen als we niet vroeg zouden toeslaan. Molde gaf al een voorproefje, maar dan heb je Kopenhagen ook nog

20 september 2023 om 21:31

Oneerlijke keuzes van Okan vind ik. Op dit niveau kan je je het niet eens veroorloven om 1 niet-fitte speler op te stellen, hij had er meerdere. Het is geen toeval dat de transfers van Fener direct een grote impact hebben in vergelijking met die van jullie en van ons. Die hebben wel een fitte selectie.

20 september 2023 om 21:56

Nee ik geef je zeker geen ongelijk en we weten allebei dat Gala op geluk en individuele kwaliteit de groepsfase heeft gehaald. Dan hadden we nog de EL als vangnet in het ergste geval, maar dit had ook in de Conference Leauge kunnen overkomen

Ongelooflijk zuur dat we dit nog uit handen hebben gegeven. Kopenhagen kwam toch wel goed voor de dag, maar wil je iets van betekenis zijn in deze groep, dan hadden we die 2-0 echt over de streep moeten trekken. Dan maar de eerste overwinning op Munchen of Manchester !

20 september 2023 om 21:16

2e gele kaart was terecht en vooral stom. Elias had al geel op zak en dan weet je dat je voorzichtig moet zijn. Vooral met deze scheids, die al de gehele wedstrijd in het nadeel van FCK floot. Maar ik verwacht dat ze punten pakken in Parken tegen Galatasaray en zo derde worden in de poule. Met Section 12 erachter, moet het kunnen

Waarom begint een Ziyech zonder wedstrijdritme? Tete heeft zowat de hele voorbereiding meegemaakt, begin met hem… Je zag ook meteen de dreiging toen hij erin kwam. Ziyech heeft niks goeds gedaan.. Nu we het over niks goed doen hebben, Kerem Akturkoglu.. Jij mag heel blij zijn met je Turkse nationaliteit anders speelde je nu voor Pendikspor. Even serieus deze jonge is al tijden zo matig, speelt alleen soms goed tegen matige ploegen van zijn niveau (Samsun).

Okan heeft voor de zoveelste keer tactisch gefaald. Na 30 minuten waren we leeg. We hadden tot de rode kaart niks meer te zeggen. Dra-ma-tisch. Meer woorden wil ik er niet vuil aan maken.

We hebben weinig tot niets geleerd in de wedstrijden tegen Tromso en Molde.

Als je nadien je tactiek niet aanpast ten opzichte van Kopenhagen dan is het toch een simpele rekensommetje ?

Kopenhagen is toch wel de nummer 1 in Scandinavië en als je het al laat afweten tegen het kleinere broertje Molde, dan moet je blij zijn dat je hier gelijkspeelt.

Kerem Akturkoglu aub verhuren aan Eyupspor, kan ie samen met zijn mattie Arda knallen in de tweede league.

Van een bevriende medelid van VZ hoorde ik dat hij gek werd van de gemiste kansen voor rust en dat Gs Kopenhagen wegspeelde..Ik kwam thuis en keek de 2e helft maar toen was het spelbeeld toch anders en was Kopenhagen zeker gelijkwaardig.. het middenveld van Gs was weer een lege snelweg waar je zo doorheen liep.. Gelukkig viel de rode kaart en maakte Gs op het einde nog gelijk want een nederlaag zou meteen het einde in deze poule betekenen.Mooie goals van Boey en Tete die eindelijk iets goeds doet..En goed voor Turkije, weer geen nederlaag.

Eerste half uur speelden we echt goed en veel kansen gemist. Probleem van Kerem is dat hij alles in de kruising wil krullen. Hij moet een voorbeeld nemen aan de 2e goal van Kopenhagen. Je kan de bal ook gewoon rustig in de hoek schuiven.

Probleem bij gala is dat veel nieuwe spelers nog niet wedstrijd fit zijn, omdat meeste spelers pas laatste moment zijn gehaald.

Ik heb zelf weinig vertrouwen in Okan. 2e helft hebben we geen fatsoenlijke aanval gehad. De 2 goals vielen uit het niets.

Onze middenveld is onze zwakste schakel. Toreirra is top maar de rest is niet goed genoeg voor CL.

Boey MOTM. Wat een beest is hij toch.

Voetbalintelligentie mist gewoon bij Turkse clubs… tussen de linies spelen… positiespel… doordekken… geen van al deze concepten komt voor in het Turkse voetbal.

Als je ook vandaag zag wat voor ruimtes we weggeven omdat er geen fatsoenlijk positiespel is. Rashford en Sane gaan je dan heel hard aanpakken. Middenveld stond gewoon compleet leeg.

Iig we hebben 1 punt en wat goals gemaakt….

20 september 2023 om 21:10

En we eindigen niet puntloos zoals sommige turkse clubs in het verleden. Iedere groepsfase CL wat we hebben gespeeld hebben we altijd wat punten gesprokkeld

20 september 2023 om 21:14

Dankjewel voor het vermelden bro. Dat bedoelde ik eigenlijk met mijn laatste zin, maar anders wordt ie weer verwijderd voor zogenaamd provoceren….

20 september 2023 om 21:18

Ik moet je trouwens wel even verbeteren m.b.t. je eerste reactie

Voetbalintelligentie mist eerder bij de Turkse spelers

20 september 2023 om 21:23

Ja dat is waar. Maar Okan moet ook aan de competitie denken. Als je Apo en Kerem A eruit haalt in de CL, gaan ze in de Super Lig ook geen meter meer te hard rennen

20 september 2023 om 21:25

Gast, waarom moet je ons erbij betrekken en provoceren? Jullie hebben er anders ook een schandalig slechte campagne tussen zitten waarin jullie maar 1 doelpunt hebben gemaakt in 6 wedstrijden.

20 september 2023 om 21:28

Kerem A is wel zo een speler met een vies karakter. Wil je in de CL spelen dan moet je dat verdienen.

20 september 2023 om 21:53

achteraf gezien wel een schandalig geweldige campagne dat we met 1 doelpunt wel 2 hele punten hebben gepakt.

Maar dan verwijt ik Fener nog niks. Jullie hebben nog tenminste stootkracht gehad destijds

20 september 2023 om 21:13

Het gekke is dat we wel alle spelers hebben met de kwaliteit om tussen de linies te spelen en vooral het positiespel, het komt er niet uit, Europees maken we het ons altijd lastig onbegrijpelijk.

20 september 2023 om 21:15

Snap er ook echt niks van. Er heerst een vloek op ons in de CL sinds Burak Yilmaz tijden net zoals we een tijdje in Kadikoy een vloek hadden. Icardi scoort die eerste kans 100% zeker in de Super Lig

20 september 2023 om 21:19

De kwaliteit waar je het over hebt is voldoende voor de Turkse competitie met bepaalde Turkse spelers. Desbetreffende spelers kunnen het niet verwezenlijken in Europa. Dat Kerem tegen samsunspor 2 doelpunten heeft gescoord wil niet zeggen dat hij dat diezelfde lijn weer door zal gaan trekken. Als we met ndombele en zaha waren gestart ipv beide kerems was dit een hele andere wedstrijd geworden.

20 september 2023 om 22:49

Nederturk, helemaal eens! Wat te denken van de gemiste kansen van Kerem? Tegen Samsunspor maakt hij ze wel op een moeilijkere manier en vandaag laat hij het afweten, kansen hebben we echt wel gehad maar hebben we niks mee gedaan, Kopenhagen was vele male efficiënter, was Icardi iets fitter dan had hij er 2 gemaakt op snelheid want de bal viel echt mooi achter de verdediging, je ziet dat hij snelheid mist door zijn fysieke gesteldheid, leuk in de Super Lig maar in de CL moet je toch echt fit zijn.

21 september 2023 om 08:40

Omdat Turkse coaches gewoon helemaal niks voorstellen. Niemand is fit. Kopenhagen heeft na minuut 30 gewoon heel de wedstrijd gecontroleerd.

Zelfs tegen Barcelona onder Torrent hadden we het minder lastig.

Waarom moeten bepaalde gasten hier iedere keer weer Turkije met Nederland vergelijken? Worden jullie niet moe van jullie zelf?

Allemaal de schuld van Okan. Denk je dat dit de Turkse competitie is waar je verplicht bent om 3 Turken op te stellen. Beide kerems nooit meer in de basis in Europese wedstrijden aub.

Ik kan mezelf echt al een paar jaar niet echt ophypen voor een Galatasaray wedstrijd(op kampioenswedstrijden/derby's na), maar hier had ik echt zin in. De spelers ook! Wat een begin, met hoog druk, bal veroveren en kansen. Vervolgens missen we kans op kans en dan weet je al wat er gaat gebeuren: de eerste beste kans van de tegenstander gaat erin. Kopenhagen gaat inzakken, wij moeten het spel maken en dat gaat zo traag, dat we niks meer creëren. Daarna is Kerem D, Ziyech, Mertens op, worden we weggetikt door Copenhagen en krijgen we de 0-2. Met wat geluk en dolle dwaasheid maak je 2-2 en verspil je dure punten.

Kerem mag echt banken van mij. Ik wil geen speler die een 8 afwisseld met een 3. Gozer heeft geen standaard. Mertens is ook een beetje klaar nu. Tete viel heerlijk in. Die mag de komende wedstrijden zeker beginnen!

20 september 2023 om 21:22

Helemaal mee eens. Ziyech op 10 ipv Mertens. Tete rechts, zaha links en ndombele als een 6/8. Dan was dit een hele andere wedstrijd geworden. Dat Kerem A een vaste basisspeler is geworden heeft gewoon te maken met het feit dat in de jaren hiervoor geen goede spelers waren waardoor hij een beetje boven de rest uit stak. Nu er wat betere spelers zijn gehaald zie je dat die gozer er echt niks van bakt.

20 september 2023 om 21:32

Het probleem is dan dat je die buitenlandse spelers alleen in Europese wedstrijden kan opstellen (want buitenlanderslimiet in de competitie) waardoor ze ritme missen.

Met Abdülkerim hebben we één onbetwiste Turkse baissspeler. Kazimcan zou je nog kunnen inzetten i.p.v. Angelino. Wie wordt de 3e dan? Kerem A wisselvallig. BAY dramatisch en van Kerem D ben ik ook niet echt gecharmeerd. Daarom ben ik ook voorstander van om Muslera een tijd te laten banken en een Turkse keeper op te stellen.

20 september 2023 om 21:53

Zeker met je eens. Bij mij gaat het echt meer om Kerem A. Die gast moet echt afgestraft worden. Naar mijn mening niet meer in de basis. Zowel in de voorrondes als nu helemaal niets laten zien. Is een leuke speler voor de competitie zo af en toe als die z’n dag heeft. Maar dat is ook niet voldoende. Als je bij de top speelt van de competitie moet je er altijd staan.

Slechte zaak. Koffers pakken en snel wegwezen. Ook geen uefa europa league aub.

Wat heeft trainer Okan Buruk toch een geduld door die Kerem Akturkoglu zo lang in de wedstrijd te houden! In Europa moet je zulke kansen afmaken anders krijg je zelf om de oren en precies dat gebeurde ook. In Europa mag je alle buitenlanders opstellen doe dat dan ook! En altijd weer die persoonlijke fouten ik word er moedeloos van.

Okan die alweer tactisch faalt. Wat een verrassing (!). Weg met deze small club coach aub.

Btw, mensen die de eerste goal enkel aan Muslera toeschrijven. Ja, Muslera is in fout. Maar Nelsson hoort daar die bal niet terug te spelen. Stond totaal niet onder druk, hij kon hem makkelijk naar voren passen. We doen dit echt constant, en dit wijt ik gewoon aan de trainer. Ook in het Terim tijdperk kregen we vaak zulke goals tegen. Stop met die onnodige terugspeelballen.

Ik zit in een prachtige all inclusive hotel in Antalya. In de ochtend heerlijk wakker geworden en een stevig ontbijt gehad. De dag staat in ban van mijn onvoorwaardelijke liefde voor mijn club Galatasaray. Ik merk het aan de ober Ozkan, waar ik al dagen mee heb gediscussieerd over deze wedstrijd. Hij zou alles voor me regelen, front row in de lounge met een eigen stoel zodat ik de wedstrijd perfect kan volgen. Alvast een dikke ‘winstsigaar’ gekocht voor na de wedstrijd. Zelfs 1 voor Ozkan!

Inmiddels is het 17.00 en we gaan een potje voetballen op het strand. Mensen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk. Het zijn bijna de geallieerden die vriendelijk op een klein resortveldje een leuk partijtje voetballen. We spelen ruim 30 minuten en ik scoor de 4-3 waarmee we winnen. Ik ben inmiddels 30 maar door deze winnende juich ik als een kind. Ik doe de celebration van Icardi en roep keihard zn naam erbij, handjes achter de oren zoals velen van jullie weten. Ik ben nu helemaal pumped voor deze wedstrijd. Lastig om het de vrouw uit te leggen hoe belangrijk deze wedstrijd is. Met moeite lukt het me om haar te overtuigen dat we snel moeten eten, geen dessert dit keer.

Zoals Ozkan had beloofd, perfect stoeltje, turkse thee, pistachenoten en een prachtige flatscreen TV met volume op 100. Met mij zit een meneer, jaartje of 55. Een Duitse Turk waarmee ik samen voorbeschouw. Hij verteld kort over de jaren 2000. Prachtige nostalgisch stukje. En dan is het zover, wedstrijd begint en na 15 minuten zegt meneer van 55 al dat we 2-0 achter gaan staan als het zo door gaat. Ik denk juist in mezelf, hoe bedoel je? We zetten hoog druk en het is een kwestie van tijd dat de bal erin vliegt. Kans na kans, vooral de 1op1 van Icardi zit nog vers op mijn netvlies.

Zoals ik vandaag zijn celebratie nadeed had deze er nu ook in moeten gaan zodat we samen met meneer van 55 konden juichen. Maar alle lof maakte snel plaats voor afschuw, irritatie en onbegrip na 30 minuten. Alles gaat ineens fout. Ik snap het niet.

Ik ga het ook niet inhoudelijk hebben over de wedstrijd. Ik schrijf dit stukje omdat ik weet dat er mensen als Ozkan zijn, mensen als meneer van 55 mensen op deze Forum die net zoals ik de gehele dag zitten te wachten 90 minuten voetbal, mensen die elk seizoen weer duizenden kilometers maken om dit bij elkaar geraapt zooitje te zien voetballen.

Galatasaray, cigerim. Je hebt me vandaag teleurgesteld. Maar ik houd van je, zowel als de zon schijnt en ook als het regent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren