Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gakpo keihard aangepakt in Engeland om ‘schaamteloze’ actie bij Nathan Aké

Laatste update:

De Britse media zijn allerminst onder de indruk van het optreden van Cody Gakpo. De aanvaller ging zaterdagmiddag met Liverpool op pijnlijke wijze onderuit in het Premier League-duel met Manchester City (4-1) en is na afloop het kind van de rekening. Het grootste punt van ergernis in de tabloids is een moment in de zestigste minuut, toen Gakpo met een opzichtige fopduik een strafschop probeerde te versieren. Arbiter Simon Hooper bestrafte de schwalbe van Oranje-international niet, maar in de media wordt hij des te harder aangepakt.

Hoewel Gakpo in de meeste tabloids niet eens de slechtste beoordeling krijgt van het elftal, zijn de teksten in de media over de aanvaller eenduidig: de schwalbe was een schande. In de zestigste speelminuut leek hij in de zestien over het been te gaan bij landgenoot Nathan Aké en hij appelleerde voor een strafschop, maar Hooper wuifde het dringende verzoek van Gakpo weg, zónder een gele kaart uit te delen.

Liverpool Echo is relatief mals in zijn beoordeling en geeft Gakpo een 5 als rapportcijfer. “Hij had diepgang in zijn spel, maar het grootste gedeelte van de wedstrijd speelde Gakpo ondermaats. Zwakke poging om een penalty te versieren in de tweede helft.” 90min geeft de voormalig PSV’er een 4 voor zijn optreden tegen Manchester City. “Het is een speler met veel kwaliteiten, maar niet met de juiste om het voortouw te nemen. Hij mag bovendien van geluk spreken dat hij geen geel kreeg voor zijn duik.”

Ook in de rapportcijfers van de Britse tak van GOAL weet Gakpo geen voldoende (5) te scoren. “Hij toonde in ieder geval wel wat vechtlust en enkele touches of class, maar zijn schwalbe om een strafschop te versieren was verschrikkelijk.” Van NBC Sports en de Daily Mail krijgt de ‘gelegenheidstien’ van Liverpool, ondanks kritiek op zijn schwalbe, een nipte voldoende: 6. “Hij werkte hard, maar hij kwam niet goed uit de verf op de nummer 10-positie.”

De duik bleef onder meerdere Twitter-gebruikers ook niet onopgemerkt. “Schandalige en zielige manier om een penalty te versieren. De FA zou moeten ingrijpen en hem drie wedstrijden moeten schorsen vanwege schaamteloos valsspelen”, zo schrijft gebruiker Gabriel. Ook prestatiecoach Jack Fawcett laat van zich horen op sociale media: “Smakeloze actie van Gakpo, dat had een gele kaart MOETEN zijn.”

Zelf was Gakpo, niet geheel onverwacht, evenmin te spreken over de teamprestatie. “De eerste helft hebben we een hoop goed gedaan”, concludeert hij voor de camera van Viaplay. “Maar in de tweede helft incasseren we in een paar momenten twee goals. Dan weet je dat het lastig wordt. De energie was er wel, maar we konden het moment niet vinden om ze onder druk te zetten. Daardoor lijkt het misschien alsof de energie er niet was.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoo wat slecht zeg! Verdiende zeker een gele kaart. Bij een landgenoot notabene.

1 april 2023 om 21:58

Oohja landgenoot dan gaan we elkaar als vrienden behandelen. Sjonge jonge wat een mentaliteit, spelen toch tegen mekaar niks met landgenoten te maken. Je speelt om 3p.

1 april 2023 om 22:52

Echt he, het is op dat moment club voetbal. Wat maakt het land dan uit? Moet je dan maar helemaal niks doen als je tegenover een landgenoot staat?

2 april 2023 om 00:05

@Bas de Jong: Nou, iig geen oor aan naaien, maar ja, blijkbaar leven we in een wereld waar dat normaal word gevonden.

2 april 2023 om 01:08

Naar mijn mening niet de juiste conclusie Preditor. De mensen hierboven vallen vooral over ‘landgenoot’. Ik denk dat de meeste voetballiefhebbers schwalbes afkeuren, dus ook deze van Gakpo.

2 april 2023 om 08:27

Dat zeg je heel mooi manutd. Die Schwalbe was gewoon zo kansloos. Maar een clubwedstrijd is een clubwedstrijd, soms doe je dingen om te winnen. Niet dat het goed is maar alsnog

2 april 2023 om 08:38

Ik heb heel wat harde overtredingen gezien van landgenoten, die Engelsen onderling pff

Slechte uitvoering maar laten we ook niet overdrijven. Geel was terecht geweest en klaar.

Gakpo heeft ook al mooie dingen laten zien in Liverpool dus laten we dit maar snel vergeten.

1 april 2023 om 23:15

Duikelaar Gakpo zal je helpen het niet te vergeten. Heef altijd al overeenkomsten getoond met een vallende zwaan; dit was niet de eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn.

2 april 2023 om 13:44

Niet al te veel mooie dingen als we eerlijk zijn.

Als hij nu de Schwalbe niet had gedaan kon die gewoon scoren, domme actie van hem.

2 april 2023 om 11:27

Hij gaat liggen omdat hij de bal te ver voor zich uit speelt. Hopeloze gezicht was het. Hij heeft een goede techniek maar hier ging het gewoon even mis.

Hahaha, weet eigenlijk niet of ik dit grappig of treurig moet vinden. Het is in ieder geval super slecht uitgevoerd. Geen enkele twijfel dat dit een schwalbe is. En dan ook nog gewoon ff bij een landgenoot waar je afgelopen week nog mee samen was bij het Nederlands Elftal.

Ake weer een goede degelijke wedstrijd, Op dit moment denk ik de beste Nederlandse voetballer.

1 april 2023 om 21:59

Laat united fans je maar niet horen. Woutje weghorst torent boven iedereen uit hoor.

1 april 2023 om 22:01

Qua lengte ja, maar dat is dan ook het enige.

2 april 2023 om 00:04

Triest

1 april 2023 om 23:20

Denk je? Over wie heb je nog over getwijfeld dan? De lat voor "de beste Nederlandse voetballer" ligt momenteel in mijn mijn oma's kruipruimte.

1 april 2023 om 23:51

Frenkie komt wel in de buurt toch?
Verder is het inderdaad niet zo best, weinig spelers die in vorm zijn. Hoewel de Ligt de laatste tijd bij Bayern het goed doet, en Simons een groot talent is.

2 april 2023 om 13:24

Frenkie maakt ook wel aanspraak

Blijft belachelijk dat hij geen geel hiervoor heeft gekregen. Die scheids ziet het goed en weigert dan geel te geven na zo'n fopduik. Wachten tot Ake zijn been uitsteekt en gelijk vallen. Een beter voorbeeld voor een schwalbe was er niet...

1 april 2023 om 21:48

Klopp en Liverpool, die chemie is toch uitgewerkt is beste om afscheid van elkaar te nemen, krijgt het maar niet aan de praat. de intensiteit is volledig verdwenen die was er een wedstrijd en dat was tegen |united, hij krijgt ze maar niet gemotiveerd!

Het is gewoon de tegenstander iets aannaaien om dit te doen. En dat doe je dan bij je Nederlands elftal collega. Kansloos gedrag.

Dit was een teken van zwakte. Hij verdiende een gele kaart. Voor de rest vond ik hem niet zo slecht.

Waarom is dit niet gewoon geel? Schwalbes worden zo zelden bestraft. Verander aub de VAR-regels dat die gewoon snel even in het oor kan roepen, geel voor Gakpo. Niet komen kijken, gewoon geel, klaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren