Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie wijst voorbeeldclub aan na seizoen met twee gezichten van Barcelona

Laatste update:

Frenkie de Jong hoopt onderdeel uit te kunnen maken van een nieuwe bloeiperiode van Barcelona. Los Azulgrana werd een week geleden landskampioen en had dit seizoen weinig te duchten van de Madrileense concurrentie, maar in Europa werd de Catalaanse grootmacht toch weer snel uitgeschakeld. Manchester City is volgens De Jong een voorbeeld van hoe het moet.

Barcelona, dat zaterdagavond nog met 1-2 verloor van Real Sociedad, hoopt na het nationale succes ook in de Champions League weer een rol van betekenis te kunnen spelen. De Jong wijst in gesprek met Joep Schreuder van de NOS naar the Citizens. "Die zijn al jaren bezig met een project, hebben veel goede spelers en een fantastische trainer. Daar willen we wel naartoe. Ik denk dat we een goed team hebben, met veel potentie, veel jonge jongens. Iets erbij halen is misschien nog nodig."

De doelstelling voor volgend jaar is dus al helder voor De Jong en zijn club. "We zijn dit jaar kampioen geworden met veel punten voorsprong op topteams als Real Madrid en Atlético. We zijn er niet ver van verwijderd (van Europees topniveau, red.), maar we moeten het beter doen dan de slechte jaren. We hebben natuurlijk twee hele slechte jaren in Europa gehad, twee keer in de groepsfase uitgeschakeld. We moeten zorgen dat we het beter doen en daar gaan we voor volgend jaar."

Zelf zit de spelmaker uit Arkel heel goed in zijn vel. Op 26-jarige leeftijd zit De Jong in de kracht van zijn leven en de afgelopen maanden werd hij, in een iets defensievere rol, steeds belangrijker voor het Barcelona van trainer Xavi. Toch wil de Oranje-international nog meer laten zien. "Deze rol ligt mij erg goed en het is de trainer, het team en mijzelf goed bevallen. Toch hoop ik niet dat ik nu op mijn best ben. Ik denk dat je je altijd kan blijven ontwikkelen. Als je hard blijft werken en fysiek in orde blijft, word je nog beter."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frenkie moet zich gewoon kunnen manifesteren in zo'n libero rol die hij bij Ajax ook had; komend jaar kan hij dan echt zich vestigen als de opvolger van Busquets. Het enige probleem is dat je misschien een sloper mist omdat een middenveld van Gavi, Frenkie en Pedri natuurlijk niet bulkt van de spiermassa en duelkracht.

Ben benieuwd hoe het er uit gaat zien bij Barca komend jaar.

21 mei 2023 om 09:24

Heb je ooit naar Gavi gekeken?

21 mei 2023 om 10:35

Gavi is een chihuahua, zeer fel maar neem als voorbeeld de duels met Casemiro.

21 mei 2023 om 12:03

Inderdaad, Gavi blaft maar niemand die zich daar echt om druk maakt om 70kg en 1.73m

21 mei 2023 om 12:25

Gavi wint ongeveer de helft van z'n duels, dus het is onzin dat niemand zich daar druk om maakt. Echter is dat wel wat minder dan Frenkie, en Busquets scoort nog beter.
Daarom vind ik Gavi vooral heel goed in drukzetten verder naar voren. Daarmee heeft die dit seizoen meerdere keren een bal op een gevaarlijke plaats veroverd. Echt verdedigend komt een middenveld met Frenkie Gavi en Pedri wel duidelijk tekort, ondanks dat ze alle drie keihard werken en samen erg goed zijn in drukzetten.

21 mei 2023 om 09:46

Dat waren Iniesta ,Xavi en Messi niet maar als je zo goed kan voetballen kom je nooit echt in de duels en laat de bal het werk doen .

21 mei 2023 om 12:27

Je vergeet nu wel dat je ook nog moet verdedigen, en dan zeker wel in duels gaat komen. Daarnaast speelt Messi als aanvaller, en hadden Xavi en Iniesta hele goede hulp van Busquets. De vergelijking is dus een beetje krom.

21 mei 2023 om 10:17

Is een sloper per se nodig dan? Genoeg teams die (recent) zonder slopers succes hebben geboekt.

21 mei 2023 om 12:11

Een sloper is niet perse nodig, maar met Frenkie Gavi Pedri kom je wel echt iets tekort. Busquets was ook geen sloper, maar verdedigend toch heel erg sterk. Daarom zou Zubimendi zo geweldig zijn, want Frenkie alleen op 6 is niet genoeg vrees ik.

21 mei 2023 om 12:18

We hebben dit seizoen een paar keer kunnen zien dat Frenkie Gavi Pedri samen tekortkomen. Dan zal of Gavi eraf moeten voor een 2e 6 naast Frenkie, of een 4 mans middenveld met een 2e 6 erbij en Gavi en Pedri afwisselend hangend op linksbuiten. Gavi omturnen tot een meer verdedigende 6 lijkt me niet echt haalbaar gezien zijn manier van spelen.

Frenkie is dus zeker niet de opvolger van Busquets, hij komt verdedigend echt tekort en heeft vooral ook veel meer vrijheid nodig in z'n spel.

De beste en meest waarschijnlijke oplossing lijkt me een 4 mans middenveld. De vraag is dan wie die 4e gaat worden. Een speler als Kessie zou dat redelijk kunnen invullen denk ik, maar is aan de bal niet goed genoeg voor de 6-positie bij Barca. Wellicht dat de combinatie Frenkie Gundogan goed kan werken. Zubimendi zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn, maar tegelijkertijd ook onhaalbaar lijkt me.

Vanuit de jeugd zou Nico een kans kunnen krijgen, qua speelstijl zou dat prima passen naast Frenkie. Alleen vrees ik dat ook hij kwalitatief tekort komt. Verder zie ik vanuit de jeugd geen opties eerlijk gezegd, en zal er dus een transfer moeten plaatsvinden. Of Xavi moet hard aan de slag gaan met Eric Garcia, maar dat is best een grote gok.

Tja, iedere voetballer wil in een team spelen waar op elke positie de beste speler loopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren