Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong herinnert lovende Spaanse kranten aan Ajax-tijd

Laatste update:

Barcelona klom zondagavond naar de achtste plaats op de ranglijst in LaLiga door een 1-0 overwinning op Levante. Lionel Messi tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd op aangeven van Frenkie de Jong, die voetballend een goede indruk maakte op het middenveld in het Camp Nou. De Spaanse kranten prijzen de Oranje-international een dag later voor zijn spel. “Dit was zonder twijfel een van zijn beste wedstrijden sinds lange tijd”, schrijft ElDesmarque.

Een kwartier voor tijd pikte De Jong de bal op het middenveld op en bracht hij Messi in stelling, die scoorde in de verre hoek. Waar Messi door Sport wordt beoordeeld met een acht, krijgt De Jong een zeven uitgedeeld: “Hij deed met zijn acties bij vlagen weer denken aan de speler die hij was bij Ajax”, zo klinkt het. “Hij speelde een paar meter voor Sergio Busquets en het team kon hem bedanken. In de tweede helft kreeg hij een meer verdedigende rol, maar ook die taken volbracht hij. Het team heeft een moedige en aanvallende De Jong nodig, zonder angs en met oog voor het doel van de tegenstander.”

WERELDRECORD ?? Leo Messi heeft nu 642 doelpunten gemaakt voor FC Barcelona. Hij deelt het record met Pelé (642 goals voor Santos).

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 13 december 2020

ElDesmarque is iets kritischer met de cijfers en deelt een zes uit aan De Jong, die een aanvallendere rol had tegen Levante: “Hij kwam dichter bij het zestienmetergebied, met een assist tot gevolg.” Alleen Messi (zeven) krijgt een hogere beoordeling, terwijl Sergiño Dest genoegen moet nemen met een drie. “Het was zijn slechtste wedstrijd sinds zijn komst naar Barcelona en de vergelijking met Nélson Semedo is onvermijdelijk”, zo klinkt het over de Amerikaans international. Semedo kwam in 2017 over van Benfica, maar wist nooit aan de hoge verwachtingen te voldoen. Afgelopen transferperiode werd hij voor dertig miljoen euro verkocht aan Wolverhampton Wanderers.

De Jong krijgt ook lovende kritieken van AS. “De Nederlander heeft eindelijk zijn kettingen afgedaan”, schrijft de krant, die zag dat De Jong nog beter in de wedstrijd kwam toen Busquets na een uur spelen werd vervangen door Pedri. “Hij speelde zonder twijfel zijn beste wedstrijd van het seizoen”, zag het dagblad. “Hij startte vanaf rechts, maar liet zijn positie soms los en dribbelde met zijn versnelling meters ver. Hij liet zich gelden op de helft van de tegenstander. De Jong pikte de beslissende bal op en leverde de assist op Messi.”

Net als Sport deed De Jong volgens Marca weer denken aan de speler die hij was bij Ajax. “Een goede wedstrijd van de Nederlander, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Bij vlagen deed hij denken aan zijn Ajax-tijd. Het was zijn pass die leidde tot de overwinning van de Catalanen.” Ook trainer Ronald Koeman zag De Jong sterk spelen. Toch zou hij graag zien dat de middenvelder nog meer zijn stempel drukt. “Hij moet meer aan de bal komen, meters maken en gebruikmaken van zijn kwaliteiten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima wedstrijd. Staat buiten kijf natuurlijk dat hij ontzettend veel kwaliteit heeft. Ik hoop wel echt dat Koeman naar 4-3-3 gaat met Frenkie op 6 en daarvoor Pedri en Puig. 3 middenvelders die aan de bal nauwelijks te kloppen zijn en vuile meters maken. Busquets en Pjanic moet je gewoon niet meer doen.

14 december 2020 om 08:51

Dat zou ideaal zijn, maar helaas komt Barca dit seizoen nogal eens onder druk te staan. Vooral tegen teams die volop strijd en fysiek leveren, heeft Barca grote moeite. Dan vraag je om problemen met Frenkie, Puig en Pedri op het middenveld, wel voetbal, maar geen body.

14 december 2020 om 08:56

Zonder een verdedigend ingestelde middenvelder spelen en zonder enige lengte of duelkracht. Lijkt me inderdaad een prima idee.

14 december 2020 om 09:19

Dus Yaya Toure door Busquets te vervangen was destijds een slecht idee? Met alle respect, maar mensen die denken dat fysiek nog steeds het allerbelangrijkste is, moeten echt eens wat meer naar buiten gaan. Busquets is ook allebehalve een fysieke krachtpatser. Daarnaast doen mensen alsof Frenkie een wandelende tak is. De beste man wint verschrikkelijk veel duels en weet bijzonder lang op de been te blijven wanneer hij aan zijn dribbels begint.

14 december 2020 om 09:02

Iedereen komt elke keer met Puig aanzetten. Ik vind het ook een groot talent, maar zit niet voor niets op de bank. Altijd die fantasie opstellingen van mensen sjonge jonge

14 december 2020 om 09:16

Gelukkig werkt het systeem met twee zessen wel. Kom op zeg. Alles is beter dan dat. Ook gisteren begon het weer te lopen toen Busquets eraf ging. Waarom is het dan gek dat supporters andere spelers willen zien? Puig en Pedri zijn twee jonge spelers die zich koste wat het kost willen bewijzen. Die zijn ook bereid om de hele wedstrijd de bal af te jagen. Vergeet niet dat zo'n werklust de rest van het team kan inspireren. Dat is wat de supporters willen zien in plaats van jammeraars als Panic die nu al beginnen te klagen dat ze niet aan voldoende speeltijd komen.

14 december 2020 om 10:06

Ik vind het prima om talenten een kans te geven en ook ik ben een voorstander van 1 nr 6, maar denk je nou echt dat je met Pedri en Puig de oorlog gaat winnen? Nogmaals hij zit niet voor niets op de bank. Koeman gaat niet zijn baan op het spel zetten, omdat hij Busquets maar wil blijven opstellen. Puig is er simpelweg nog niet klaar voor.

14 december 2020 om 10:42

Nogmaals het alternatief doet het momenteel nog veel slechter. Dan kan je toch best Puig en Alena dezelfde kansen gunnen. Misschien doen ze het slechter, maar daar komen we enkel achter indien ze dezelfde kansen krijgen die Busquets en Pjanic blijven krijgen.

14 december 2020 om 10:49

@jwt welke oorlog wordt op dit moment gewonnen dan? Busquets in deze opstelling heeft weinig meerwaarde omdat de afstanden tussen de middenvelders te groot zijn. Busquets heeft de snelheid niet om die afstand te overbruggen op tijd. Als je busquets wilt laten renderen moeten de afstanden tussen de middenvelders veel kleiner anders wordt hij makkelijk voorbij gelopen zoals nu.

14 december 2020 om 12:13

Als zij het zouden verdienen dan zouden ze spelen. Ik ga er vanuit dat Koeman weet wat hij doet.

14 december 2020 om 12:14

Er wordt op dit moment geen oorlog gewonnen, maar ze spelen niet, omdat Koeman ze niet goed genoeg vind. Ik ga er vanuit dat Koeman weet wat hij doet aangezien hij dagelijks met die gasten op het veld staat.

14 december 2020 om 13:55

Vind ik een slecht argument aangezien puig iedere keer meer dan busquets frenkie en pjanic laat zien als hij speelt. En vorig seizoen onder setien al helemaal meer liet zien dan die 3. Als hij nou iedere cameo wat amper een kans is meer laat zien dan lijkt jet eerder dat koeman persoonlijk wat tegen puig heeft

14 december 2020 om 10:21

Frenkie had de Iniesta rol gisteren iets voor Busquets spelend. Koeman is net als wij allen tot het inzicht gekomen dat ze elkaar alleen in de weg staan als ze naast elkaar staan.

Hij was gisteren echt enorm goed, een paar keer geweldige dribbels waarmee hij meerdere spelers te kijk zette. Langzaam maar zeker begint hij te spelen zoals in zijn Ajax tijd, je ziet hem steeds meer het tempo dirigeren.

14 december 2020 om 09:50

Meen je dit? Hij doet het 1 wedstrijd weer goed en meteen wordt er gedaan alsof hij nu steeds meer het tempo dirigeert. Maand oktober en november was hij net zoals heel Barca ondermaats. Ik had hem liever bij een andere club gezien die veel beter draaide, bij Bayern of City heb je veel meer voetbal en had hij veel meer zijn stempel kunnen drukken. Zelfs bij Real had hij het beter gedaan, omdat een speler als Frenkie met snelle handelings snelheid en een splijtende pass wordt gemist. Nu doen Kroos en Modric het weer even prima, maar dat kan zo omslaan. Had een perfect koppel kunnen worden met Valderde.

14 december 2020 om 10:29

Levante staat 18de kom nou

Een krant is positief, en let op .. niemand op voetbalzone twijfelt ineens aan zijn kwaliteiten. 1 slechte titel en frenkie kan het niveau niet aan. (Schapen)Frenkie is gewoon de beste middenvelder die barca op dit moment in de selectie heeft.

14 december 2020 om 10:17

Exact Ronna. Zo is dat. Die 8e plek is niet gestolen dus.

14 december 2020 om 11:36

3 verliespuntjes van Madrid. Het was een gunstig weekend met de Aleti en la Real die punten verloren.

Vaak kritisch op hem maar gister was hij sterk. Nog niet zo goed als zijn beste wedstrijden van vorig seizoen zoals Napoli en Sevilla thuis maar wel op niveau.

Duidelijk is geworden dat voor hem 4-3-3 met de punt naar achter beter werkt. Als rechter/linker aanvallende half zie je dat hij zich vrijer voelt en meer rushes maakt. Bij een systeem met de dubbele 6 worden zulke rushes geblokt door een 10 die in de weg staat. Op 6 deed hij het ook goed maar ik denk dat hij tegen zwaardere tegenstander verdedigend dan overlopen wordt. Vooral wnnr je er Pedri en Coutinho voor hebt lopen. Op deze voet verder gaan en meer van zulke wedstrijden spelen

Ik vond de scheidsrechter erg warrig. Hij hanteerde zijn eigen regels. Als iemand na vasthouden stil bleef staan gaf hij geel. Als een vergelijkbare overtreding werd gemaakt en de speler ging door, dan gaf hij achteraf geen geel. Voor dezelfde overtreding. Heel warrig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren