Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong gewaarschuwd voor donderdag: ‘We moeten vies spelen’

Laatste update:

Engeland staat donderdag in de halve finale van de Nations League tegenover het Nederlands elftal. Declan Rice, middenvelder van the Three Lions, zegt dat de Engelsen klaar zijn voor de confrontatie met Frenkie de Jong, die ze zien als een van de belangrijkste spelers van Oranje. "Je moet vies spelen, er bovenop zitten en hem uit zijn spel houden", aldus de 22-jarige speler van West Ham United, geciteerd door diverse Engelse media.

De Jong, die komende zomer Ajax verruilt voor Barcelona, geniet respect van Rice. "Hij is een fantastische speler", zegt de middenvelder annex verdediger, die zijn strijdplan tegen De Jong klaar heeft. "Ik kijk er erg naar uit om me met hem te meten. Je kan hem echter niet te veel respect geven op het veld, want dan zal hij de wedstrijd dicteren. Ik ben er zeker van dat we er als team in gaan slagen om de Nederlanders af te stoppen."

Het is nog niet zeker of Rice, die een goed seizoen doormaakte bij West Ham, aan de aftrap verschijnt. "Als ik mag spelen, wordt het de grootste wedstrijd uit mijn leven", vertelt de defensieve middenvelder, die eerder drie keer speelde voor Ierland. In februari van dit jaar besloot Rice om te gaan spelen voor Engeland. Hij kon nog overstappen van nationaal elftal, omdat zijn drie optredens voor Ierland allen oefenwedstrijden waren.

Zijn beslissing om te veranderen van 'voetbalnationaliteit' was voor Rice 'extreem moeilijk', zo verklaart hij. Ierse media zetten de afgelopen maanden vraagtekens bij de loyaliteit van de middenvelder, maar dat deert hem niet. "De meeste mensen dachten dat het zwaar voor me was, met zoveel Ierse kranten en Ierse spelers die over mij spraken. Maar dat gaat altijd weer over en ik ben zo ontspannen, dat ik er niet echt veel aandacht aan heb besteed. Ik ben gefocust op wat ik moet doen voor mijn club en land."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vies maar fair is geen probleem! Leuk zelfs om te zien. Hopen op een mooie open wedstrijd.

4 juni 2019 om 19:24

Vies is toch niet fair. Ik denk dat je hard bedoeld.

4 juni 2019 om 19:36

Vies is niet equivalent aan unfair.

4 juni 2019 om 20:52

Maar ook niet aan fair, verre van dat.

Ja zij hebben natuurlijk ook wel Duitsland - Nederland gezien en geanalyseerd. Zet druk op Frenkie en dan moet opeens De Room het spel maken en dan gaat het fout. Frenkie werd steeds door minimaal 2 man afgejaagd en dan zou je denken dat er iemand vrij extra vrij moet lopen en dat was dus niet het geval. Heb wel zin in de wedstrijd.

4 juni 2019 om 19:27

Juist daarom zou het lekker zijn als Donny speelt, die is geen stofzuiger zoals Maarten de Roon, maar kan wel goed voetballen.

4 juni 2019 om 20:03

Als de opbouw moet komen van Van de Beek dan begin ik ook te zweten hoor. Ik zou hem wel opstellen om z'n loopvermogen en om z'n scorend vermogen maar als hij de De Jong rol zou overnemen wordt het toch lastig vrees ik.

4 juni 2019 om 21:24

Hij hoeft de rol niet over te nemen, als 2 spelers op De Jong spelen komt er ruimte vrij. Dat is waar zijn kwaliteiten lichten, de ruimte bespelen en snel kaatsen.

Wat een zegen de Nations League, in plaats van nietszeggende oefenpotjes mogen we nu twee keer in de Nations League spelen. Ik voel de spanning er nog niet voor, en het zal ook niet zo als op een EK of WK zijn maar dat ik zin ok de wedstrijd tegen Engeland ge kijken staat vast. Voor dit soort wedstrijden regel je met vrienden waar je gaat kijken, dat gebeurd niet bij oefenpotjes. Bij mij niet in ieder geval.

4 juni 2019 om 20:30

Volgens mij hadden we anders kwalificatie wedstrijden gespeeld ipv nu in de finale, maar inderdaad wel een leuke toevoeging dit.

4 juni 2019 om 20:54

Vind het eigenlijk wel een stuk beter Dan vriendschappelijke wedstrijden. In een poule met duitsland en frankrijk doorstoten naar een finale met engeland en mogelijk not Portugal is toch leuker Dan potjes tegen wit rusland andora etc? Daarbij is alles ook met de beste selecties gespeeld. Prestige Al's een ek of wk komt het niet in de buurt, mast spannender Dan normale vriendschappelijke wedstrijden

De nations league is 1 van de weinige dingen die de uefa echt goed heeft gedaan. Het leeft (nog) niet als een eindtoernooi maar het is veel beter als zo'n nietszeggende oefenwedstrijd. We hebben nu al een paar leuke wedstrijdem gezien en dan moeten de finales nog komen!

Hoop iig op een betere wedstrijd dan de CL finale. Zal erom spannen., Engeland en Holland zijn (op papier) nu 2 gelijkwaardige ploegen, teams die langzamerhand richting wereld top gaan, maar daar nog niet zijn.

Engeland heeft met Sterling, Kane en Rashford aanvallers die razendsnel zijn en veel scoren. De Nederlandse aanval is aardig, maar leunt nog teveel op 1 speler, Depay.

Middenveld is ongeveer gelijkwaardig, al denk ik dat Oranje iets meer techniek met o.a. De Jong heeft rondlopen.

Verdediging wisselt. Het centrale duo van Oranje is wereldtop (of zit er heeeel dicht tegenaan). De Engelsen ben ik iets minder van onder de indruk.

Zal 50-50 worden.

Wordt niets voor Rice! Ajacieden zullen willen en gaan bevestigen dat ze eigenlijk in de finale moesten staan

4 juni 2019 om 20:23

Dus die 2 a 3 Ajacieden zullen Engeland van het kastje naar de muur spelen. Het is geen Telstar hè

4 juni 2019 om 20:53

Ze hebben toch nog medespelers die helpen? Die zijn ook niet van Telstar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren