Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fred Rutten keert tegen verwachting in toch terug in Eredivisie

Laatste update:

Fred Rutten treedt toe tot de raad van commissarissen van NEC. De 58-jarige Gelderlander wordt verantwoordelijk voor de technische zaken en is daarmee de opvolger van Leen Looijen, die in oktober 2017 was toegetreden tot de RvC. De 74-jarige Looijen blijft wel als scout en 'cultuurbewaker' aan de Nijmeegse club verbonden.

De aanstelling van Rutten is aan de ene kant geen verrassing, daar hij al sinds februari betrokken is bij NEC. Toen werd zijn goede vriend Ted van Leeuwen technisch directeur en die liet zich al adviseren door Rutten. "Ik heb Fred Rutten er niet bij betrokken, maar Fred Rutten is een heel betrokken mens. Het is bekend dat wij veel met elkaar omgaan", zei Van Leeuwen eerder al in gesprek met Omroep Gelderland.

Rutten, geboren in Wijchen onder de rook van Nijmegen, is toegetreden tot de RvC op voorspraak van geldschieter Marcel Boekhoorn. De rijke zakenman is bezig om NEC te herstructureren en was eerder ook al verantwoordelijk voor de komst van Van Leeuwen. Algemeen directeur Wilco van Schaik geloofde echter niet dat Rutten een officiële functie zou gaan vervullen bij NEC. “Fred gaat geen functie bij NEC vervullen. Die ambitie heeft hij ook niet”, zo verzekerde de bestuurder eerder in gesprek met Voetbal International.

“Dat zou pas over een paar jaar aan de orde zijn. Voor nu heeft Fred nog te veel ambitie om zelf trainer te zijn. En dat gebeurt zeker niet bij NEC.” Rutten bezocht vorig seizoen al een aantal wedstrijden van NEC in de Keuken Kampioen Divisie en bekend was ook dat trainer Rogier Meijer regelmatig gebruikmaakt van de kennis van Rutten.

Zijn grootste successen kende Rutten in dienst van FC Twente, waarmee hij onder meer de TOTO KNVB Beker won en zich plaatste voor de Champions League. Met Vitesse eindigde hij in 2013 op een vierde plaats in de Eredivisie, maar bij Schalke 04, PSV, Feyenoord en Anderlecht werd hij ontslagen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede zaak denk ik zo. Schat aan ervaring die altijd mee mag denken. Beetje ondersteuning voor onze rogier mag ook!

Begint er in de structuur toch steeds een stukje beter uit te zien! Lijkt allemaal een stuk rustiger daar in de Goffert. Hopelijk kan NEC met de steun van suikeroom boekhoorn weer uitgroeien tot een stabiele eredivisie club!

Het betaalde voetbal gaat inderdaad steeds meer vorm krijgen in Nijmegen. Een gepokt en gemazeld voetbaldier als Fred Rutten kan daarbij prima van pas komen. Als hoofdtrainer ontbeert Fred Rutten een aantal belangrijke eigenschappen. Maar als adviseur van een clubbestuur en van een hoofdtrainer heb je als club een hele goeie aan hem. Het verbaast me overigens wel dat Rutten niet zoiets is gaan doen bij FC Twente. In de prachtige regio waar hij, voorzover mij bekend, nog steeds woont. Zal wel met poen te maken hebben!?

14 augustus 2021 om 13:56

Bij ons durfde hij het denk ik gewoon niet aan in roerige tijden en ging hij als adviseur van het bestuur aan de slag. We hadden denk ik toen ook meer een crisismanager nodig (Jacobs en Van der Kraan), want voetbal stond helaas op de tweede plaats.

Nooit meer terugkomen, El Alĺachertje

Fred 58?! Ik dachtdatdie al naar de 70 schurkte. In dat geval zie ik hem juist graag als hoofdcoach. Echt een coach die spelers beter maakt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren