Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fraser niet blij met Sturing: ‘Een aantal opmerkingen waren heel eng’

Laatste update:

Henk Fraser is allesbehalve blij met uitspraken van Edward Sturing. Laatstgenoemde volgde Fraser eerder deze maand op na diens ontslag bij Vitesse. "Een aantal opmerkingen van Sturing waren heel eng. Dat ga ik met hem bespreken", zei Fraser zondag bij De Tafel van Kees. Ook liet de inmiddels clubloze coach weten dat hij in de winterstop had kunnen overstappen naar een andere club.

Om welke opmerkingen van Sturing het precies gaat, wilde Fraser niet zeggen. Dat Sturing zei ‘de discipline te hebben aangehaald’, zit niet helemaal lekker bij Fraser, erkende hij. Ook baalde Fraser ervan dat hij vlak voor het einde van de competitie werd ontslagen. "Ik had in de winter al een bepaalde keuze kunnen en misschien wel moeten maken. Welke keuze dat was? Een andere club, maar die kan ik natuurlijk niet noemen. Ik heb ook te maken met collega's die ik niet af kan vallen”, aldus Fraser, die volgens Hans Kraay jr. naar FC Groningen kon.

Hoewel de resultaten de laatste weken uitbleven, had Fraser het gevoel dat de doelstelling behaald ging worden. "Volgens mij stonden we gewoon vol op de play-offplekken, de plaats waar Vitesse de laatste tien jaar gemiddeld eindigt. Het was onze doelstelling om de play-offs te halen en dat zat er gewoon in."

Henk Fraser is terecht ontslagen bij Vitesse

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je niet wilt vertellen welke opmerkingen jou hebben gestoken Fraser, houdt dan gewoon je kop erover. Of je noemt man en paard of bespreekt het inderdaad alleen met Sturing en laat de journalistiek niet gissen naar de reden waarom Fraser op zijn pik getrapt is. Over die andere club had ie ook zijn kop mogen houden, als ie toch de naam niet bekend wil maken. Lekker interessant doen voor de camera, maar feitelijk niks zeggen.

22 april 2018 om 11:13

Ach, doe niet zo moeilijk.

Ik snap hem wel. En ik vind niet dat hij echt te ver is gegaan. Iedereen begrijpt wel ongeveer waar hij op doelt wat betreft Sturing en ook de club is interessant voor het gehele verhaal. En de club doet er dan eigenlijk niet echt toe, want dat is niet precies waar het omgaat.

Nee, ik word vooral moe van dat gezeik van mensen die altijd dit zeggen: of de hele waarheid of niks. Zo werkt de wereld niet en dat is logisch.

Ik snap Fraser heel goed hierin en hij komt juist rustig en beschaafd over. Hij raakt het randje aan om oncollegiaal te zijn, maar doet dit niet. Respectvol dus.

22 april 2018 om 12:21

Iedereen begrijpt wel wat hij bedoelt. Nou ik begrijp het niet, dus verrast mij!!

22 april 2018 om 14:41

Weet je wat het mooiste is. Vorige week zitten ze te verkondigen dat de "Russen" m hebben ontslagen en nu is bekend dat de Wit en v Hintum zelf hebben gehandeld. Hoe ongeloofwaardig kun je overkomen?

22 april 2018 om 12:39

“Houdt dan gewoon je kop erover”? Tja, gaat het verder wel met je? Hij geeft aan dat ie dit met Sturing nog wilt bespreken. Dan is het niet logisch om het op tv al te zeggen omdat een paar voetbalfans anders niet kunnen slapen

Vind het best sneu hoe hij door een groot deel van de Vitesse-fans is uitgekotst. Toch de man die je je eerste prijs ooit heeft gebracht.

22 april 2018 om 11:08

Ook de man die ons een beetje terugbracht naar voetbalkwaliteit a la Ferrer. Het was dramatisch slecht, leuk dat we zevende stonden, maar verliezen van de nummer 15 en nummer 17, na uberhaupt al weken tot maanden van vreselijk voetbal, vind jk niet echt een garantie voor een playoffplek. Laat staan winst van de playoffs

22 april 2018 om 11:09

Jij hebt waarschijnlijk dit seizoen geen wedstrijden van Vitesse gezien. Vertel ons maar eens inhoudelijk hoe de wedstrijden van Vitesse waren?

22 april 2018 om 11:19

Jullie zijn verwend, jullie spelen over het algemeen bijna nooit goed Voetbal. Elk seizoen zitten er een paar spelers bij die het nog enigszins kunnen zoals mount en Linssen. Onder een nieuwe coach gaat het niet beter worden hoor, schande dat deze man zo makkelijk aan de kant word gezet. Wanneer pakken jullie nou een prijs of zijn jullie überhaupt in de top 3 geëindigd? Niet vaak en onder een nieuwe coach gaat dat ook niet gebeuren. Mooi voetbal? Dat kan 3kwart van de eredivisie niet eens, en Vitesse ook niet

22 april 2018 om 11:29

Wat heeft een prijs hier mee te maken dan? Je ziet met je eigen ogen toch dat de afgelopen 2 wedstrijden al veel beter waren. Of je misschien niet gekeken? Even een serieuze vraag. Heb jij alle wedstrijden van Vitesse gezien dit seizoen?

22 april 2018 om 12:43

Maar dat de afgelopen 2 wedstrijden veel beter waren zegt toch vooral iets over de spelers? Je wordt vorstelijk betaald maar je vindt blijkbaar niet de motivatie om onder Fräser gewoon je werk te doen

22 april 2018 om 13:44

waren de afgelopen twee wedstrijden beter dan winnen van Ajax en Feyenoord?

22 april 2018 om 13:50

Dat zegt toch dat de trainer ze geen goede opdrachten mee het veld in geeft. Bij Fraser werd er afwachtend gevoetbald, spelen om niet te verliezen, eeuwig achterin rondbreien. Volgens Fraser stonden de spelers achter hem. Nou....niet dus. Zelfs Beerens zei vorige week dat het aanvallen hem goed bevalt. Geloof me, de spelers waren er ook klaar mee!

22 april 2018 om 13:54

Jij ziet alleen de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Dus dat is niet helemaal eerlijk vergelijken he? Zelfs Fc Groningen komt goed voor de dag tegen Ajax en daar zijn ze ook al heel lang klaar met Faber. En waarom? Omdat die 34 wedstrijden van hun cluppie zien en niet 2.

22 april 2018 om 14:27

En toch mag Faber daar blijven zitten.

22 april 2018 om 14:34

Omdat ze daar niks meer kunnen winnen!

22 april 2018 om 19:53

Mijn punt is niet dat ze Fraser hadden moeten houden, ik snap ook wel dat hem de wacht wordt aangezegd. Alleen de manier waarop er over hem gesproken wordt, met name hier, vind ik soms van weinig klasse getuigen. Beetje meer respect kan geen kwaad.

24 april 2018 om 07:38

Nee hoor, ze hadden Fraser er al veel eerder uit moeten gooien.. Om precies te zijn na dat ie bij studio voetbal had zitten janken! Vervolgens heeft ie elke gelegenheid aangemaakt om te laten weten dat hij wel heel veel met Feyenoord heeft en dat zijn droombaan is.. Ondertussen werd voetbal slechter en slechter.. Zaten wij te kijken naar een vage opstelling, nog vreemdere wissels. Utrecht uit was voor mij echt de druppel.. 5 verdedigers en dit ook niet omgooien als je ziet dat helemaal fout gaat..
En Sturing een eng mannetje noemen omdat hij wss zonder dat zelf echt doorgehad heeft dingen gezegd heeft waaruit blijkt dat hij het niet helemaal eens was met het werk van Fraser? Sturing is een Vitesseman, die man heeft een hart voor deze club! Natuurlijk neemt hij het over als de club dat vraag en natuurlijk doet hij dst met passie! Op tv zeggen dat je hem eng vind, om uitspraken. Ik kan er eigenlijk maar 1 bedenken, die zoals ik al zei niet zo handig was.. Maar iemand eng noemen op tv vind ik velemale erger..

Overigens had Vitesse geen doelstelling uitgesproken.. Of eigenlijk wel: goed voetbal! En als meneer werkelijk vind dat ie gewoon nog op plek stond om playoffs te halen.. Dus ontslag niet terecht.. Wil ik hem er wel even opwijzen dat als we van Sparta verloren hadden we die plek al kwijt waren geweest en dat Vitesse nu nog alles uit de kast moet halen om die doelstelling te halen omdat we de laatste weken onder Fraser bijna alles verloren.

22 april 2018 om 12:53

Henk zal altijd de trainer zijn die als eerste coach de beker pakte. Alleen daarvoor al is hij wat mij betreft altijd welkom bij Vitesse.
Alleen niet meer als trainer. Hij is daarvoor gewoon te matig gebleken. Grappig genoeg krijgt hij bij ons dezelfde kritiek die ook van ADO-supporters kwam. Dan zit er misschien toch een kern van waarheid in dat Henk geen geweldige coach is.

22 april 2018 om 13:08

1 prijs, door v Wolfswinkel en twee jar ontzettend beroerd voetbal laten zien. Als je er niet geweest bent afgelopen twee jaar oordeel hier dan niet!

Dat zou ik ook zeggen, als je na de bekerwinst niets meer gepresteerd hebt bij Vitesse. Fräser had dit seizoen een behoorlijke selectie onder zijn hoede. Alleen het spel zag er niet meer uit, rare wissels en hele slechte resultaten.

Vitesse heeft er goed aan gedaan om Henkie te ontmaskeren. Anders had Vitesse ipv met 7-0 gewonnen met 0-2 verloren van Sparta.

Laten we het er op houden dat het dit seizoen tussen Vitesse en Fräser een mismatch was. Onder Sturing gaat het een stuk beter in ieder geval.

Ben wel benieuwd wat die nieuwe Russische trainer gaat doen. Schijntje een zenuwpees, 'jantje Wiebel' te zijn...

22 april 2018 om 11:14

Swift uit was ook met Sturing... En daar ging Vitesse totaal de mis in.

Ik blijf het jammer vinden dat Fraser de laan is uitgestuurd. Was niet nodig geweest.

22 april 2018 om 11:24

Je ziet toch dat het nodig was. Vitesse speelt aanvallender en dat is wat de fans willen zien. Dat je verliest, dat kan zeker gebeuren. Maar nu vermaak je de supporters en dat was onder Henk niet gebeurd.

22 april 2018 om 12:45

Het was zeker wel nodig. De timing is onhandig en misschien was in de winterstop het beste geweest. Maar dat is achteraf makkelijk praten natuurlijk. Ik had de shitstorm niet mee willen maken als Vitesse daadwerkelijk van sparta verloren had. (Iets wat ik zeker voor mogelijk heb gehouden)

22 april 2018 om 14:40

Ik vind juist dat Vitesse een aardig zwakke selectie heeft dit jaar. Je ziet het al als Matavz wegvalt. Dan krijg je een prutser voorin. Ik ben fan van Linssen, maar als je een selectie hebt met Pasveer op doel en Castaignos in de spits, zeker met de schorsing van Matavz, dan heb je gewoon een probleem. Daarnaast zijn ze Nakamba, Rashica en van Wolfswinkel kwijtgeraakt.. Vind dat Fraser het prima deed met het materiaal wat er stond

Ik snap Fraser wel, Sturing heeft vaak van zulke dingetjes. Achter de rug om een trap na geven. Het is een Vitessenaar, doet overkomen er eerst over na te denken enz, maar wist allang dat hij het zou doen. Hoe Sturing destijds met onze echte Vitessenaar omging (Theo Bos) was het levende bewijs dat Sturing een grote slang is, die over de rug van een ander beter probeert te worden. Wel moet ik eerlijk bekennen dat het gewoon op was met Fraser. Het voetbal was niet om aan te zien, werden heel weinig doelpunten gemaakt en de wedstrijden waren gewoon saai. Tegeb Sparta en AZ was het gewoon goed. Bij AZ hadden we gewoon kunnen winnen, je scoort in 2 wedstrijden gewoon 10x. De trainerswissel was terecht, maar ben er zeker mee eens dat Sturing een eng mannetje is en altijd is geweest.

De mensen die hier op nee gestemd hebben, hebben nog nooit een wedstrijd van Vitesse gezien. Fraser had als het aan mij lag al veel eerder ontslagen moeten worden. Hij maakte teveel domme opstellingen (vasthouden aan Pasveer, Faye en Dabo), wisselde altijd hetzelfde en had het team in een verdedigend keurslijf wat niet bij dit team past. Nu ze mogen aanvallen blijken ze ineens wel goed te kunnen voetballen...

22 april 2018 om 16:14

Inderdaad. Fraser had met de winterstop al mogen/moeten vertrekken. Zo verdedigend ingesteld, het was echt niet om aan te zien. Vaak teleurgesteld over het vertoonde spel naar huis gegaan dit seizoen. Vitesse voetbalt nu tenminste weer vooruit! Iedereen heeft het steeds over de beker, Fraser was de coach, dat klopt, maar ook de bekerwedstrijd was niet best. En heeft een coach dan onbeperkt krediet na het winnen van een prijs? We hebben trouwens zoals vaak gezegd de beker gewonnen dankzij Baker en van Wolfswinkel!

gaat denk ik om de uitspraak van ES: we gaan nu niet meer spelen om niet te verliezen. Iets wat volledig terrecht is! Want onder fraser stond serero bijna achter de mandekkers en mochten?/kwamen de backs niet over de middenlijn. Het voetbal deed op een enkele wedstrijden na pijn aan de ogen en in 2 jaar tijd is er tegen bijna elke laagvlieger punten verloren. Henk succes bij je nieuwe baan en bedankt voor de amstelcup! (zonder die prijs was je vorig seizoen al ontslagen)

Fraser is meer dan terecht ontslagen. Alleen veel te laat. Het was dus beter geweest als hij deze winter wel naar Utrecht of Haifa was vertrokken, of naar Groningen zoals Kraaij probeert te suggereren.
Fraser was onderdeel van het Vitesse dat de beker won. Dat heeft hem veel krediet opgeleverd. In dat seizoen heeft hij 2 doelstellingen behaald met zeer matig voetbal en zonder talentontwikkeling waar hij een hand in had.
Dit seizoen was het voetbal nog slechter en werd geen enkele doelstelling gehaald. Fraser heeft aangegeven de jonge groep maar moeilijk te kunnen raken en motiveren. Hij onderkende het talent van mount te laat, waardoor die jongen bijna weer terug naar Engeland was gegaan. Daar is intern door de Russische commisarissen op gereageerd. Uiteindelijk is wel gebleken dat ze hiermee niet verkeerd zaten. Toen de kans op deelname aan play-offs ook nog als sneeuw voor de zon verdween, hebben TD en voorzitter ingegrepen. Ook dit lijkt een goede beslissing gezien het huidige voetbal en de resultaten.
Henk Fraser heeft veel krediet gehad, heeft daarmee de club, supporters en de spelers in de media in een naar daglicht mogen stellen. Dat allemaal om eigen falen te verbloemen. Nu was de maat gewoon vol. Er was met fraser meer te verliezen dan te winnen en eindelijk heeft het bestuur de ballen gehad hem op basis van zijn prestaties tov de doelstellingen te ontslaan. Fraser heeft gewoon heel matig gepresteerd. Wel met veel geluk en twee of drie uitblinkende spelers een mooie prijs gepakt.
Dat neemt hij mee op zijn cv (en dat is hem van harte gegund) en dat heeft de club goed gedaan. Het wil natuurlijk niet zeggen dat je daarna onbeperkt en opzichtig mag falen tot in het oneindige.

Fraser is een passant net als iedere trainer. Met deze trainer wordt geen enkele club beter. Dat weten ze bij Ado, dat weten wij nu in Arnhem en dat gaat Sparta ook heel pijnlijk ondervinden. Deze ogenschijnlijke nette man zit vol ongeleid venijn. Als het hem niet past zoekt hij de media om eigen falen te verbloemen. Bij ADO gaf hij de Chinezen de schuld, bij Vitesse de Russen en in Rotterdam gaat hij zeker botsen met de directie en de trouwe fans daar. Bij het eerste beetje kritiek gaat hij raar uithalen in de media. Fraser is te dom om van zijn fouten te leren, dus het is wachten op de ellende. Arm Sparta....die club verdient een echte trainer zoals Dick Advocaat. Nu krijgen ze een schertsfiguur, die een verwrongen zelfbeeld heeft en geen trainerscapaciteit.

Sturing heeft in het verleden inderdaad al eerder dingen niet heel netjes gespeeld. Dit keer kun je hem dat absoluut niet verwijten. Ik verwacht wel dat zijn akkoord om de boel nu over te nemen doorslaggevend is geweest om Fraser te wippen. Maar hoe je ook over de persoon Sturing denkt, hij is wel op en top clubman. Hij zal Vitesse nooit laten vallen en op dit soort momenten komt dat nooit heel collegiaal over. Toch is iedere club belangrijker dan een trainer die wegvalt. Dat weet ook iedere trainer, maar als het zo ver is blijken ze er in de regel maar moeilijk mee overweg te kunnen. En fraser is daar geen uitzondering in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren