Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fraser lyrisch over Feyenoord-huurling: ‘Hij doet me denken aan Redondo’

Laatste update:

Sparta Rotterdam-trainer Henk Fraser is onder de indruk van het spel van Feyenoord-huurling Wouter Burger. De middenvelder lijkt zich op te kunnen maken voor een basisplaats zondag tegen sc Heerenveen, daar Bryan Smeets geblesseerd is en Adil Auassar een schorsing uitzit. Fraser ziet Burger gelijkenissen vertonen van voormalig Real Madrid-speler Fernando Redondo.

“Ik vind het een fantastische voetballer", zo wordt Fraser geciteerd door RTV Rijnmond. De negentienjarige Burger wordt dit seizoen gehuurd van Feyenoord en debuteerde tegen ADO Den Haag in de TOTO KNVB Beker. “Je mag nooit vergelijken. Dat doe ik ook niet, maar hij doet me een beetje denken aan Fernando Redondo. Dat vond ik een fantastische voetballer om naar te kijken. Burger heeft ook een beetje zo'n stijl, als hij topfit is denk ik dat hij heel veel voor ons kan betekenen." Redondo is een voormalig Argentijns international. Zijn beste jaren kende hij als controlerende middenvelder bij Real Madrid, waar hij tussen 1994 en 2000 onder contract stond. Daarna speelde hij nog tot 2004 voor AC Milan.

Burger kwam woensdagavond in de verlenging binnen de lijnen. Waarom hij niet vanuit de basis startte? “Dat heeft te maken met hoe hij binnen kwam. Hij had net corona gehad en ik moest hem leren kennen, ondanks dat je wel een beeld hebt. Maar het heeft ook te maken met gewenning aan de ploeg en aan zijn speelstijl”, reageert Fraser. “Wouter is wel op de goede weg moet ik zeggen. Of het al tegen Heerenveen gaat gebeuren, daar moet ik nog even over nadenken. Maar ik ben blij dat hij de eerste stappen weer maakt om de strijd aan te gaan."

Net als Burger maakte woensdag ook doelman Maduka Okoye zijn debuut. Hij kreeg in het bekerduel de voorkeur boven Benjamin van Leer. Fraser was te spreken over het optreden van de keeper. “Hij is voor mij een nieuwe speler, redelijk onbekend. Dat wil je eerst goed zien. Maar hij heeft wel een signaal afgegeven, dat is duidelijk." Van Leer kreeg tot dusver in de Eredivisie het vertrouwen. “Benjamin heeft het een aantal wedstrijden moeten laten zien, Okoye is op basis van die ene wedstrijd. Dus dat geeft misschien de verhoudingen weer. Het is aan mij om een keuze te maken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik spring een gat in de lucht als hij ook maar een beetje op Redondo lijkt. Krijgen we straks ook magie op Old Trafford van een Feyenoorder middels een geweldige dribbel en een hakbal. Fantastische middenvelder was Redondo en ook 1 die alles had. Overzicht, passing, verdedigend goed en positionerend ijzersterk. De compilaties op youtube blijven geweldig om terug te kijken.

30 oktober 2020 om 17:05

Haha, ik dacht het zelfde. En inderdaad die pot op old trafford staat me nog steeds bij...

30 oktober 2020 om 18:08

Helemaal mee eens, wat een geweldenaar was dat toch. De man die de bal tot zijn slaaf kon toveren! Wat een balbehandeling had hij, je kreeg er zowat een s...e van!

30 oktober 2020 om 18:19

Pfff Redondo. Een van mijn favoriete voetballer ever. Precies hoe jij het beschrijft, betreft zijn kwaliteiten. Nog steeds zonde dat we niet lang genoeg hebben genoten van hem.

31 oktober 2020 om 10:07

@Arnavut1 behalve een vd mooiste voetballers ook een mooi mens. Salaris weigeren bij Milaan ondat hij langdurig eruit lag. Zijn haren principeel niet knippen om kans te maken op nationale elftal.

30 oktober 2020 om 18:20

Dat hakje aan de zijlijn vooraf aan die assist op Raúl. Briljant...

Iedereen praatte in dat tijdperk altijd maar over Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Zidane, Figo, Batistuta, Bergkamp, Maldini etc. Maar voor mij is Redondo de beste defensieve middenvelder die er ooit rondgelopen heeft. Zo elegant aan de bal. Vind dat Frenkie er ook wel wat van weg heeft.

30 oktober 2020 om 17:34

Voor mij ook. Prachtige speler met een hele mooie style van voetballen lopen. Ik was een groot fan van hem.

30 oktober 2020 om 18:15

Volledig mee eens, Alsof hij een magneet aan z’n voet had. Als ik naar een wedstrijd van hem keek wilde ik altijd dat hij de bal had, wat een genot was dat. En zet hem samen met Pirlo af tegen de middenvelders waar we nu naar kijken.....pffffff

Dat zijn grote woorden van Fraser. Redondo was een fantastische voetballer uit de buitencategorie. Zo jammer dat we maar zo kort van hem hebben kunnen genieten. Geweldige, sierlijke middenvelder.

30 oktober 2020 om 18:20

En kun je je nu voorstellen dat hij niet werd geselecteerd voor het argentijnse team omdat hij zijn haar niet wilde knippen???? Dan moet je als trainer zijnde toch een hekel hebben aan het spelletje om tot zo’n idiote actie over te gaan??

Mooiste van alles was dat Redondo weigerde om zijn lange haren te knippen waardoor hij jarenlang niet werd opgeroepen voor Argentinië.

30 oktober 2020 om 18:02

Terwijl Argentinie bekend stond indertijd om de slechte kapsels. Vooral de matjes waren in trek zoals die van jouw held. Dan viel het haar van Redondo nog erg mee.

30 oktober 2020 om 18:23

En Batistuta had ook lang haar maar voor hem werd een uitzondering gemaakt. Weet niet meer hoe die trainer heet maar die hadden ze linea recta naar het gesticht moeten sturen, die waardeloze knuppel!

30 oktober 2020 om 18:29

Passarella

30 oktober 2020 om 18:33

Die dwaas ja.

30 oktober 2020 om 18:36

Het was ook een gentleman pur sang. Hij leverde bij Milan nl zijn salaris in omdat hij lange tijd geblesseerd was. En dan te bedenken dat de spelers van nu moord en brand schreeuwen dat ze omkomen van de honger omdat ze gevraagd wordt salaris in te leveren ivm corona.

31 oktober 2020 om 11:28

Lijkt me stug, Caniggia? Batistuta?

Ik was wel benieuwd waarom Burger nog niet veelvuldig ingezet werd door Fraser, blijkbaar was hij nog niet topfit. Als Henk zijn lofzang kracht wil bij zetten, zet hij Burger komende wedstrijd in de basis. Als Smeets en Auassar niet beschikbaar zijn lijkt me dat een logisch gevolg. Mooie kans om zich te bewijzen aan Fraser.

Moest 2x de titel lezen, maar er staat echt Redondo, wat een weergaloze en heerlijke middenvelder was dat zeg, one of a kind....

Tuurlijk Fraser, hij is zo goed dat je hem zelfs in een bekerwedstrijd pas in de 2e helft van de verlenging laat invallen.

Ik ben, los van de hillarisch aandoende vergelijking met Redondo, best blij me de komst van huurling Wouter Burger naar Spangen. Waarbij ik tegelijkertijd ook concludeer dat Burger gisterenavond totaal niet had misstaan in het zwalkende Feyenoord.

30 oktober 2020 om 20:43

Ja, kan me voorstellen dat Advocaat inmiddels spijt heeft van het uitlenen.

31 oktober 2020 om 14:01

Vast niet. Advocaat heeft het niet zo op jonkies en vind Burger niet goed genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren