Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fraser hoort ‘rot op’ vanaf de tribune nadat PSV wegloopt van RKC

Laatste update:

Henk Fraser snapt het wel dat de aanhang van RKC Waalwijk ontevreden is over de seizoensstart en dat er zaterdagavond tijdens het thuisduel met PSV (0-4) 'Fraser rot op' van de tribunes schalde. RKC is nog puntloos en staat onderaan in de Eredivisie. De hekkensluiter wist pas tweemaal te scoren, in beide gevallen een strafschop, en incasseerde al dertien doelpunten. Doelman Etienne Vaessen neemt het juist op voor zijn trainer.

"Ik begrijp het en eerlijk gezegd kan ik me er alles bij voorstellen", toonde Fraser na afloop van de nederlaag tegen PSV in gesprek met het Algemeen Dagblad begrip voor de onvrede in Waalwijkse kringen. "Die mensen zitten daar met hun hart voor de club. Laten we heel eerlijk zijn: ik moet die jongens zo ver zien te krijgen. Ik kan voor mezelf een beeld hebben, maar voor die supporters is dat heel anders." Dat het seizoen zo dramatisch is begonnen voor RKC doet de ervaren oefenmeester geen pijn.

"Nee, daar ben ik te oud voor", aldus de 57-jarige trainer in Waalwijkse dienst. "Ik respecteer het en het is niet zo dat ik er schijt aan heb, maar ik moet verder hier wel mijn ding doen. Je ziet het graag anders natuurlijk, maar ik heb er geen moeite mee omdat ik zelf ook aan die kant gestaan heb, als kleine jongen. Dat kan ik mensen niet kwalijk nemen." Vaessen vindt dat Fraser veel te hard aangepakt wordt door de supporters van het kwakkelende RKC en de doelman snapt de spreekkoren dan ook absoluut niet.

"Dat vind ik nergens op slaan", benadrukte de doelman. "De trainer maakt op mij en de rest van de groep een uitstekende indruk. De keuzes die hij maakt, snappen we allemaal. Om dan meteen te zeggen dat de trainer moet oprotten... Als RKC staan we nu waar we staan, we hebben nog geen kleintjes gehad. Dus je moet dat niet op de trainer afschuiven. Het ligt aan ons, wij moeten mannelijker zijn, duels spelen. Als team moeten wij de verantwoordelijkheid nemen. Als je goals zo makkelijk weggeeft, laat je elkaar in de steek. En dan laat je de trainer ook in de steek." RKC speelt na de interlandbreak achtereenvolgens tegen Vitesse, FC Twente en Ajax.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3228318887
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3219672763
4AZ3218772861
5Ajax32141081052
6FC Utrecht3213109349
7NEC31121181247
8Go Ahead Eagles32111011343
9Sparta Rotterdam3212713143
10sc Heerenveen3210715-1437
11Fortuna Sittard329914-1936
12PEC Zwolle319814-1635
13Almere City FC3271312-2034
14Heracles Almelo329518-2932
15RKC Waalwijk327718-1628
16Excelsior3151115-2026
17FC Volendam324721-4819
18Vitesse325522-462

Zie jij Henk Fraser het seizoen afmaken bij RKC Waalwijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met dat schema zie ik ze gewoon op 0 punten staan na 7 wedstrijden.

Verder is het wel zo dat Fraser geen gekke dingen doet qua opstelling en je hem weinig kunt verwijten. RKC heeft gewoon erg veel kwaliteit en ervaring ingeleverd met het vertrek van jongens als Clement, Jozefsoon, Bel Hassani, Anita en Seuntjes, die hebben niet één maar twee flinke jassen uitgedaan.

Al met al vind ik dat je Fraser weinig kunt verwijten. RKC had vorig jaar echt een leuk team, dit jaar is het simpelweg drie klassen minder.

3 september 2023 om 10:15

Ja hun probleem ligt juist bij het afmaken, alle wedstrijden tot nu toe maken ze hun kansen niet af en dat waren allemaal grote kansen. Vorig jaar maakte ze hun kansen juist wel af.

Vind ze echt niet eens zo slecht spelen. Maar als je niet kan scoren en je zo naïef speelt bij vlagen (opbouwen) dan wordt het een lang seizoen.

3 september 2023 om 10:52

Dit dus. Een loodzwaar programme in combinatie met een team dat kwaliteit is verloren. Ik zie dit jaar een spannende degradatiestrijd ontstaan. Heracles, Almere, Excelsior, RKC en Volendam ontlopen elkaar allemaal niet zoveel.

Dat worden dan nog 3 lastige wedstrijden voor rkc, kun je zomaar met 0 punten blijven staan op de ranglijst. Fraser kan z'n borst nat maken.

Als je die 0-2 zag kan je wel boos zijn op Fraser als fan maar ik zou me meer zorgen maken over de verdedigers. Imo was de 0-2 ook meteen het breekpunt en was de pot gespeeld. Vond RKC de eerste helft nog wel okay met 1 a 2 kansjes maar na de 0-2 was het gewoon over. Deels ook door een geweldige Luuk de Jong, dat mag ook gezegd worden.

Van Mosselveld was een paar dagen geleden bij de FCA transfer deadline show en hij gaf aan dat ze al uitgingen van een matige start en rustig blijven. Fraser blijft voorlopig dus nog wel even zitten, lijkt me.

Het is in vergelijking met afgelopen seizoen vast even wennen in Waalwijk, maar als je er bij stilstaat, de club nu toch al vijf jaar onafgebroken in de competitie, is dat niet voor RKC Waalwijk een 'record'?
Hoe dan ook, succes went snel dus ik begrijp het gemor maar uiteindelijk moet er toch een keer ruimte worden gemaakt voor alle eredivisie clubs in de KKD.

3 september 2023 om 10:00

Het is geen record, naar mijn weten heeft RKC een periode van eind jaren 80 tot in de jaren 2000 aaneengesloten Eredivisie gespeeld. Maar neemt niet weg dat ze natuurlijk ietwat verwend zijn in Waalwijk, want het voetbal was de afgelopen seizoenen ook gewoon erg goed!

ik denk dat je geluk hebt dat er een almere, volendam, heracles en in mindere mate zwolle in de competitie zitten. en als je dan nog ergens wat punten snoept van clubs als excelsior en fortuna dan kan je wel de playoffs minimaal bereiken.

maar goed, zo denken die andere clubs er natuurlijk ook over...

gewoon teveel ervaring/basisklanten verloren. en dat is ook lastig om weer op te vangen met een club waar het budget niet heel hoog is

Ook niet echt des Fräsers deze speelstijl. Ik ben gewend dat hij er voor zorgt dat de tegenstander bij de strot wordt gegrepen ipv dit soort opbouwpraktijken van achteruit.

Vrees dat RKC geen goede match is met deze trainer. RKC is een gedoodverfde degradatiekandidaat als het zo doorgaat.

Ik begrijp de frustratie van de RKC supporters wel. Zij hebben 2 succesvolle seizoenen met Oosting achter de rug. Denk dat zij zich niet eens zo storen aan het gebrek aan punten (logisch met dit zware programma) maar meer aan het afbraakvoetbal van Fraser waarmee hij, ook bij zijn vorige clubs, weinig succesvol is.

Teveel kwaliteit weggegaan, wordt gewoon een robbertje vechten om niet te degraderen.

Moeten die gene die dat roepen . Sirius nemen van rkc? Ze verliezen van psv . De competitie is net begonnen . Straks winnen ze een paar wedstrijden. Dan hoor je niks meer .

Als spelers veren in de de kont gaan steken en met termen komen 'we staan achter de trainer' 'en maakt een uitstekende indruk op de groep' dan weet je dat het binnen een kort termijn afgelopen is met Fraser

Teveel goede spelers laten gaan. Valt Fraser niet te verwijten. Voor RKC, Volendam en Almere valt het doek na dit seizoen denk ik.

Even ter verduidelijking.. Iedereen hier weet de positie van de club en ja, spelers als Seuntjes zijn niet op te vangen. Waar het vooral om gaat is dat Fraser niet de, in de ogen van de supporters, sterk mogelijke opstelling speelt. Adewoye is een van de, zo niet de beste verdediger van RKC. Hij zit vier wedstrijden op de bank…

3 september 2023 om 14:11

De eerste wedstrijd kwam Fraser nog met het smoesje dat andere jongens de hele voorbereiding hebben meegedaan. Dat was nog tot op zekere hoogte te begrijpen, maar dat hij nog altijd Gaari de voorkeur geeft is een schande.

Een zwaar programma aan de start van de competitie en een zomerse leegloop helpen uiteraard niet mee. Maar de wedstrijd tegen NEC en de eerste helft Heerenveen waren het zwakste RKC sinds ze tijdens covid op 6 punten ofzo stonden. Dat Gaari nog altijd profvoetballer is, is voor mij onbegrijpelijk.

En dan is er nog de aanstelling van Fraser, RKC had, net als de meeste Nederlandse clubs uiteraard, altijd de intentie om te voetballen. Onder Oosting en mindere mate Grim ging ze dat goed af. Om dan na die trainers bij Fraser uit te komen is mij een raadsel. Een keuze die haaks op de filosofie staat. Nou zegt Fraser altijd helemaal niet zo antivoetbal te zijn maar zijn getoonde spel spreekt dat keer op keer tegen.

Ik vrees voor RKC dit jaar. Enkel Almere heeft echt een aantoonbaar mindere selectie. Dat is geen schande met de 17e begroting maar wel zonde na de afgelopen jaren van groei en stabiliteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren