Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Franse schande: vier rode kaarten en massale vechtpartij op jeugdtoernooi

Laatste update:

Het Franse Onder 18-elftal heeft zich tegen leeftijdsgenoten uit Polen van zijn slechtste kant laten zien door vier rode kaarten in twintig minuten tijd te pakken. Behalve de vier uitsluitingen werd er ook het nodige geweld gebruikt. Er ontstond een massale vechtpartij waardoor de dienstdoende scheidsrechter niets anders kon doen dan de wedstrijd staken.

In de finale van het Lafarge-toernooi in Limoges tegen Polen Onder 18 stonden de Fransen op het moment van escalatie met 3-2 achter. Aanvankelijk was er weinig aan de hand. Polen was op voorsprong gekomen, de Fransen scoorden vervolgens tweemaal en vlak voor rust kwamen de Polen weer langszij. De tweede helft echter was volgens L'Équipe ‘een nachtmerrie’ die tien minuten na rust begon, toen Ilyes Housni van Paris Saint-Germain een rode kaart kreeg. Zes minuten daarna mocht Jeanuël Belocian (Stade Rennais) voortijdig douchen en moesten les Bleuets met negen man verder.

Daarna ging het van kwaad tot erger. De Polen kwamen op een 3-2 voorsprong en de Franse stoppen sloegen door. Vijf minuten na de Poolse voorsprong, werd het Franse negental gereduceerd tot slechts zeven. De derde rode kaart volgde na een kopstoot van Yoni Gomis (Le Havre), de vierde prent was voor Darnell Bile van AS Saint-Étienne, die een Poolse speler een doodschop gaf.

Nadat er een massale vechtpartij ontstond besloot de scheidsrechter de wedstrijd logischerwijs te staken. Omdat Polen op dat moment met 3-2 voorstond, kregen zij de reglementaire overwinning en dus de toernooiwinst toegeschreven. De Fransen worden gecoacht door oud-international Bernard Diomède. Hij wilde geen commentaar geven op het wangedrag van zijn spelers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker hoor, Jezus zeg. Ik weet ze zijn onder 18 en denken misschien minder snel na. Maar kom op zulke gevechten tijdens een wedstrijd? Ben benieuwd waar deze jongens zijn over 5 jaar ofzo.

De inleidende horror tackle met de kopstoot samen zegt mij genoeg dat deze jongen nooit meer op het voetbalveld zou mogen staan.

Als jij je land zo te kakken durft te zetten verdien je überhaupt niet om in een landelijk shirt te mogen spelen. Wat een schande zeg.

26 september 2022 om 18:03

Echt he. Heeft helemaal niks met voetbal te maken. Dit is ook nog een stapje verder dan alleen de stoppen doorslaan. Dat zou je kunnen zeggen over de tackle. Alles wat daarna komt heeft helemaal niks met voetbal te maken. Schorsen en daarnaast gewoon niet meer oproepen.

26 september 2022 om 18:42

Ja man, wat een idioot die nummer 19. Echt opgefokt. Eerst die smerige tackle en daarna de kopstoot. Die moet echt een jaar geschorst worden, minimaal.

Haha dat ventje die na zijn tackle zijn biceps flext en even een kopstoot uitdeelt. Mag toch hopen dat die een lange schorsing tegemoet ziet. De Fransen konden het blijkbaar niet hebben dat zij met hun reputatie als talentenfabriek het niet konden winnen van Polen.

Afspiegeling van de Franse maatschappij. Is de laatste tijd ook te zien op de tribunes bij veel wedstrijden en de cl finale in Parijs was ook al zo'n succes.
De oorzaak is vrij duidelijk

26 september 2022 om 19:07

daar heb je onze racistje weer

bij witte tuig is hij nergens. nu komt hij uit zijn holletje bij het zien gekleurde persoon

Jij bent echt hier gewoon tuig

26 september 2022 om 19:14

En bij jou is het waarschijnlijk precies hetzelfde maar dan andersom.. Je wordt nooit door een eerlijke wagen overreden, altijd door de strontkar.

26 september 2022 om 21:55

@mrkrillin dan heb jij niet goed gekeken bij die rellen. Dat zijn niet alleen donkere mensen maar ook genoeg blanken.
Dus snap niet precies waarom je over racist begint

Mag toch hopen dat die coach zich alsnog verantwoord voor zijn team, en de Franse bond al die jochies een flinke schorsing oplegd. Ongelooflijk wat een paupers.

Neem aan dat deze gasten gewoon weer bij de plaatselijke schoenenboer kunnen gaan werken

Echt belachelijk. Wat een donkerrode overtreding. Ik verwacht dat er wat zal komen over racisme, maar dan is dit nog niet goed te praten. Trouwens ook echt belachelijk dat Diomede geen commentaar geeft, dat geeft dus al wel aan dat hij het niet afkeurt en achter z'n spelers staat. Ik denk dat het hele team gewoon gestraft moet worden.

VZ waar zien jullie een massale vechtpartij? Na de doodschop volgt een kopstoot en daarna 2 teams die mekaar wegduwen. Ik zie niemand slaan of schoppen wat een massale vechtpartij zou kunnen zijn. Waarom altijd sensatie titels als clickbait terwijl het niet zo is? De 4 rode kaarten in de titel was meer dan genoeg geweest om de meeste VZ bezoekers te laten clicken.

26 september 2022 om 21:04

Ja precies dat ik dacht dat is een andere video was maar dat was het sommige mensen willen gewoon een racistische berichtjes naar buiten sturen.

Wat een taferelen. De helft van dat "Franse" elftal kun je voor het leven schorsen.

26 september 2022 om 19:46

Zijn Depay en Van Dijk ook “Nederlanders” voor jou?

26 september 2022 om 23:38

Lierse, je focust op individuen. Ik heb als persoon die regelmatig in Frankrijk is geweest een beeld bij de Fransen. Daar zie ik hier niets van terug. Als ik dan naar ons Nederlands elftal kijk, dan zie ik toch redelijk veel Nederlandse identiteit terug en ja, daar dragen mensen met een andere achtergrond of huidskleur ook aan bij. Als er bij ons 11 Afrikanen in het veld staan, dan zou ik het ook niet meer het Nederlands elftal noemen, zeker niet omdat een groot deel van die jongens zich vaak meer verbonden voelen aan hun afkomst dan aan Nederland.

27 september 2022 om 07:39

waarschijnlijk net zo veel als dat benteke en lukaku belg zijn?
wat een rare opmerkingen hier en dan ga jij er ook nog zo op in, ik had meer van je verwacht lierse

27 september 2022 om 09:09

Hij zegt toch letterlijk dat het “Fransen” zijn? Is toch waanzin iemand met de Franse nationaliteit zo te noemen. Lukaku is evenveel Belg is als ik. Net zoals depay en van dijk dat zijn.

Walgelijk iemand als minder “Fransman” te zien zuiver omdat hij/zij een kleurtje heeft.

27 september 2022 om 13:01

Helemaal met je eens Lierse. Vooral dat geneuzel over de "nederlandse identiteit". Als je hen vervolgens vraagt wat die identiteit precies inhoudt komen ze vaak niet verder dan klompen, kaas en molens terwijl ze zelf gewoon in een vinex-wijk wonen

26 september 2022 om 21:01

Vier spelers misdragen zich

Die nummer 19 moet je meteen verbannen van alles, wat een sneue lul ben je dan zeg. Iemand omver zagen en dan je kleine spierballen flexen. Stuk verdriet

De Franse bond had in moeten grijpen, je ziet het misgaan maar laat je spelers zich misdragen, dit zijn verwende pubers met nu al teveel geld en geen verantwoordelijkheidsgevoel.
Heeft niets met banlieu of ghetto of achterstand te maken, deze jongens hebben het goed.

Wow wat een vechtpartij zeg ik snap echt niet dat jullie zoveel reacties kunnen plaatsen op basis van deze beelden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren