Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Franse minister mijdt wedstrijd tegen Turkije; Altintop keurt actie Turken af

Laatste update:

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Turkije staat maandagavond onder hoogspanning. De Franse minister Jean-Yves Le Drian laat het duel in het Stade de France naar verluidt aan zich voorbij gaan vanwege de politieke en militaire onrust in het Midden-Oosten, terwijl in Frankrijk ook de vrees bestaat dat het Franse volkslied niet gerespecteerd zal worden door de aanwezige Turkse supporters.

Le Drian is de Franse minister van Buitenlandse Zaken en zou aanvankelijk aanwezig zijn bij de wedstrijd in het Stade de France. Diverse Franse media verzekeren nu echter dat de politicus daarvan afziet, vanwege de invasie van het Turkse leger in Noord-Syrië. Le Drian keurt de actie van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om de Koerdische militie YPG in Noord-Syrië met geweld te verdrijven ten zeerste af en zal het duel tussen Frankrijk en Turkije als politiek statement laten schieten.

De wedstrijd tussen Turkije en Frankrijk heeft echter niet alleen een politiek karakter vanwege de Turkse invasie in Noord-Syrië. De nationale elftallen van beide landen stonden afgelopen juni in Konya (2-0 zege voor Turkije) al tegenover elkaar en toen lieten de supporters van Turkije zich van hun slechtste kant zien, door tijdens het volkslied van Frankrijk hard te fluiten.

Het uitfluiten van het Franse volkslied wordt nu, enkele maanden later, nog altijd afgekeurd door Hamit Altintop, oud-speler van onder meer Schalke 04 en Real Madrid en voormalig international van Turkije. "Het uitfluiten van het Franse volkslied was onacceptabel. Alle volksliederen moeten gerespecteerd worden. Er is over gesproken in Turkije en het moge duidelijk zijn, dat het een fout was van ons. Buiten dat verliep de wedstrijd probleemloos en ik verwacht vanavond ook geen problemen", vertelt Altintop aan L’Équipe.

Altintop hoopt dat de wedstrijd tussen Frankrijk en Turkije niet zal ontaarden in een politiek gevecht. "Als voetballer heb ik altijd geleefd met de gedachte dat we vooral sporters zijn. Voetballers zijn alleen geïnteresseerd in voetbal: ze trainen, denken aan voetbal, gaan naar bed en denken weer aan voetbal. Ik zou zeggen dat op 25-jarige leeftijd niet veel voetballers geïnteresseerd zijn in politiek", stelt de oud-middenvelder, die het militair saluut dat de nationale ploeg van Turkije afgelopen zaterdag bracht tegen Albanië (1-0 zege) 'een spontane actie' noemt. "Het was niet gepland. Ik denk niet dat de voetballers iets te maken hebben met politiek. Hetzelfde zou moeten gelden voor alle andere mensen in het stadion."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Turkse supporters dienen zich gewoon te gedragen, anders lijken me sancties op zijn plaats. Politiek en voetbal moet gescheiden blijven, al lukt het de Turken niet. Ik hoop voor het land dat ze zich gedragen. Het verheerlijken van geweld is walgelijk.

De bazen van Milan zouden volgens de geruchten het niet op prijs hebben gesteld dat Calhanoglu ook meedeed en ze zouden nu van hem af willen. Misschien dat het dan toch nog tot iets goed leidt, want man, man, man, wat is die vent slecht

14 oktober 2019 om 21:42

Strik eromheen en richting Turkije waar ze hem, afgaand op geruchten afgelopen zomer, wel willen hebben. Win win voor iedereen, wij van Hakan af, Hakan naar zn geliefde Turkije en een turkse club krijgt een gewilde versterking.

14 oktober 2019 om 22:25

Het vertrek van spelers als calhanoglu zijn voor het huidige Milan gewoon een aderlating

Ik kan echt nog wel begrijpen dat de Turkse spelers respect hebben voor de Turkse soldaten want die voeren natuurlijk gewoon orders uit. Maar dat ze actie zelf niet veroordelen kan er dan weer niet in bij mij. Het is en blijft gewoon een invasie en dan gaat het in deze zelfs niet over de PKK. En er sterven vele onschuldige burgers en dat is echt niet te billijken.

Laten we het lekker hebben over voetbal. Dit soort artikelen zijn prima hoor, maar de reacties die hierop gaan komen zijn zo giftig als het maar kan. Het gaat precies zoals die kleuter discussies met Messi en Ronaldo. Uitzetten of niet iedereen erop laten reageren is het beste.---

14 oktober 2019 om 20:48

Vandaar dat je pas vanaf niveau 3 hier kan reageren. Meestal betekent dat, dat de redelijk mensen kunnen reageren en mensen die doorgaans mindere reacties plaatsen niet. Het lijkt hier nog vrij goed te gaan.

14 oktober 2019 om 21:14

Helder, het vermoeden had ik al toen ik wat vollerere balkjes zag staan. Als het maar gewoon bij vruchtbare discussies blijft dan is zulk nieuws prima en juist interessant om te volgen.

14 oktober 2019 om 20:51

Inderdaad, "daar gaan we weer" zou je kunnen denken. Aan de andere kant is haast elk club of internationaal gerelateerd artikel tegenwoordig haast niet anders.

14 oktober 2019 om 21:52

Helemaal mee eens JK-Ajax. Ik zie de lopende dagen echt continue reacties die niks met voetbal te maken hebben. Ook hier zie ik weer reacties die niks te maken hebben met sport. De situatie in het MO is zo ingewikkeld en iedereen heeft een mening die zo zwart wit is. Weinig weten wat daar echt gaande is (of ergens anders in het Mo).

Als Turkse fans zich vanavond weer misdragen is het klaar. Dan heb je een dictator die genocide pleegt, spelers die deze genocide verheerlijken en fans die er ook gehoor aan geven. Lijkt mij voldoende om Turkije voorlopig in de ban te doen als uefa zijnde (ook voor de CL en EL).

14 oktober 2019 om 20:48

Op zich heb je natuurlijk gelijk maar dan moet jij maar eens aan de Turken uitleggen waarom Rusland wel gewoon verder mag spelen. Gewoon een heel land schorsen kan niet, desnoods spelers die te ver gaan maar een foto op instagram liken is natuurlijk niet te ver gaan en daar kan je echt niet voor geschorst worden. Laat de politiek aan de politiek en hou het voetbal er zo ver mogelijk van weg.

14 oktober 2019 om 20:50

Waarom moet je de Turken iets uitleggen? Je kan situaties niet vergelijken en moet ze ook individueel benaderen. Ik kan me wel vinden in de visie van 4ever4ajax. Moedwillig steun betuigen aan een potentiële genocide gaat te ver. Tenzij de Turkse bond afstand doet van deze inval, wat nooit gaat gebeuren.

14 oktober 2019 om 20:54

Ik vind het een heel moeilijke discussie, maar voor mij gaat een hele voetbalbond schorsen gewoon te ver. Individuen die over de schreef gaan zijn natuurlijk een heel andere zaak.

14 oktober 2019 om 21:02

Het is ook zeker niet makkelijk, maar ik denk dat de Uefa (en Fifa) eventueel een statement moeten maken. Indien een individu over de schreef gaat, reageert de bond daar doorgaans ook op met sancties. Wat gaan zij doen mocht de Uefa iets doen? Accepteren zij de handelingen van Tosun? Indien ja: Betekent dat, dat ze achter de invasie staan? Indien ja: Hoe ga je als Uefa om met een Turkse Bond die een invasie met een optie van genocide goedkeurt, terwijl je een campagne voert aangaande no racisme en respect voor iedereen.?

14 oktober 2019 om 21:12

Volgens mij ligt het overgrote deel van Turkije in Azie. Je kan ze toch gewoon uitsluiten van deelname aan Europese toernooien, dan kunnen ze het proberen bij Azie. Daar zijn landen die minder moeite hebben met de acties van een regime.

14 oktober 2019 om 21:12

Als de fans zich niet gedragen kun je die gekken schorsen voor een paar potjes. Wat jij wilt ie politiek mengen in een discussie die over voetbal zou moeten gaan.

Kijk dat men daar de politieke kwesties niet moeten meenemen naar het voetbal, snap ik. Dat moet ook zeker niet. Maar gezien de vele reacties over Turkije, merk ik wel veel hypocrisie op. Het westen en ook Nederland hielp mee aan de chaos in die regio daar. Met alle gevolgen van dien. De media maakte er alleen altijd een mooi verhaal van. Nu Turkije hetzelfde doet, zijn land en de grens wil bewaken en zich wil beschermen tegen de gevaren van terrorisme is het opeens fput wat ze doen. Hoe hypocriet en de media draait van alles om waardoor ze iedereen tegen zich krijgen. Slaat nergens op. Wees eens objectief.

14 oktober 2019 om 21:31

Hoe heeft Nederland precies meegeholpen aan die chaos dan? Even ervan uitgaande dat jij het bestrijden van IS niet ziet als het creëren van chaos. Zo wel zijn we uitgepraat.

14 oktober 2019 om 21:36

Sociofan.zou je wat meer toe kunnen lichten wat je bedoelt met: Nederland hielp mee aan de chaos in die regio daar? Ik ben benieuwd naar je visie. Ik kan me namelijk niet herinneren dat Nederland heeft meegeholpen aan een invasie onder het motto grensverdediging. Of je doelt op het Midden Oosten als geheel? Jezelf beschermen tegen terrorisme is iets anders dan Syrisch grondgebied binnenvallen, ik hoop dat je, je dat wel realiseert.

14 oktober 2019 om 22:21

Het offensief in die regio heeft toch voor chaos gezorgd onder het volk daar. Of willen we doodleuk roepen dat er geen collateraal damage heeft plaatsgevonden? Dat er iets slechts weg gevaagd moet worden is 1 ding, maar dat er enorm gevolgen heeft plaatsgevonden is een ander. tig steden verwoest, huizen van mensen, werkplekken, ziekenhuizen, tig onschuldige mensen vermoord, tig gewonden, honderduizenden gevlucht en daar heeft Nederland gewoon aan meegedaan met andere westerse landen, dus kom aub niet doen alsof er geen bloed kleeft aan onze handen.

14 oktober 2019 om 22:24

Geef nou eerst concreet aan waar je het over hebt. Weer blijft het bij vage woorden. Wie valt wie waar aan en wat is de rol van Nederland. Welke regio, wanneer, etc.

14 oktober 2019 om 22:33

Het binnentreden van Irak destijds, heeft tig hoeveel doden opgeleverd, tig verwoestingen. Dat is dan lang terug, maar ook het bestrijden van het Is kwaad heeft chaos opgeleverd voor de mensen daar. Daar hebben westerse landen allemaal aan meegedaan, ook Nederland. Die voegden zich toe aan de internationale coalitie in 2014. Oftewel een kwaad aanpakken is 1 ding, maar complete chaos veroorzaken is een ander. En dat onder het mom van beschermen van etc. Nu treedt Turkije in actie tegen het kwaad van het pkk om het eigen land te beschermen, aangezien zij daar denken dat ze recht hebben op een deel van Turkije, en gaan dan in geweld over. Aanslagen in Turkije alweer vergeten? En dat wil Turkije tegen gaan, maar dat is dan allemaal opeens fout. De media doet anders vermoeden, en alles en iedereen die alles meteen gelooft. Want ohja, Erdogan was die slechte man die jaren zwart werd gemaakt in de media. Laten we aub objectief blijven in deze kwesties.

14 oktober 2019 om 22:37

@sociofan. Je hebt het dus wel over de Nederlandse deelname aan de strijd tegen IS.. het feit dat oorlog verschrikkelijk is en dat er altijd onschuldige slachtoffers zijn zijn we het over eens. Maar hoop dat je inziet dat het erger was geweest als IS zich had kunnen blijven uitbreiden. Dan waren er nog veel meer onschuldige slachtoffers gevallen. Turkije valt nu een soeverein land binnen om een groepering weg te vagen die een groot deel van de gevechten tegen IS heeft gevoerd. Het hypocriete is dat het westen dat laat gebeuren, niet dat het kritiek heeft op deze idiote inval.

14 oktober 2019 om 22:46

Sociofan ‘vergeet’ nog een dingetje. Het westen viel daar binnen omdat Irak Koeweit binnenviel en gifgas gebruikte tegen Koerden , dus ja dat was wel nodig zeg maar

14 oktober 2019 om 22:58

@ajaxphoenix Dat zeg ik ook, een kwaad aanpakken is 1 ding (alhoewel de vraag ook is hoe dat allemaal is ontstaan uit het niets, zo'n Is, maar goed dat terzijde) maar ik merk dat er erg om heen wordt gepraat. Dat de collaterale damage allemaal maar wel oke is. En dan zeg je Turkije valt een soeverein land binnen? Wat hebben al die westerse landen dan gedaan? Gewoon rustig aangeklopt zeker, die komen daar langs vliegen, gooien wat bommen en gaan weer verder. Landen als Amerika hebben daar en overal een militaire basis. Je kan toch niet ontkennen dat er een enorme chaos is gecreerd. En Turkije wil dat ook tegengaan in de vorm van Pkk terrorisme. En het gekke is, als Israel zogenaamd zijn uhmm 'land' wil verdedigen tegen de Palestijnen dan is het wel oke, maar als Turkije dat doet tegen een duidelijke vijand die ook land wil opeisen, is het opeens verkeerd. Come on, wie houden we voor de gek. Ik verbaas me erg van velen hier die zaken die krom zijn recht willen praten. Een beetje je onbewust laten leiden door het sentiment die de media uitbrengt.

14 oktober 2019 om 23:22

Wat praat ik recht dan? Ik heb al gezegd dat niemand onschuldig is en dat de irak oorlog van 2003 en grote fout was. Nu even over wat ik wel zei. IS was geen soeverein land maar een terroristische organisatie. De pkk en ypg hebben misschien banden, maar er is nog nooit een aanslag in Turkije gepleegd dolor de ypg. De enige link die de Turkse ambassadeur noemde was het feit dat er Amerikaanse wapens bij de pkk gevonden zijn. Als Israël zo zou handelen was het allang een land als iran binnengevallen. Dus je irrelevante vergelijkingen zijn zelfs feitelijk onjuist.




15 oktober 2019 om 05:10

“Er is nog nooit een aanslag gepleegd in Turkije gepleegd door de YPG”. Kun je de bron vermelden? Want ik maak toch andere dingen mee de afgelopen jaren.

14 oktober 2019 om 21:40

Ja ben ook wel benieuwd welke rol Nederland daarin heeft gespeeld. Tuurlijk is er hypocrisie, er is geen mens op aarde die dat niet heeft. Maar kan je alsnog wel veroordelen dat een dictatuur een buurland binnenvalt?

14 oktober 2019 om 21:51

Ik neem aan dat hij doelt op de Nederlandse steun bij de inval in Irak in 2003. Dat heeft de regio wel zwaar gedestabiliseerd. Dat er voor het fout zijn van die inval geen kritiek is uit het westen is dan wel weer onzin. Daar is, was en zal altijd kritiek over zijn. Daar is in het westen ook ruimte voor. Daar wordt whatsapp niet verboden en word je niet vast gezet voor het verspreiden van terroristsche propaganda zoals in Turkije het geval is.

14 oktober 2019 om 21:51

Nou bijvoorbeeld heeft minister Koenders nog de Toyota’s van die murad brigade betaald.

14 oktober 2019 om 21:56

En daarbij viel Turkije toen zelf Irak binnen. @migi

14 oktober 2019 om 21:58

In het kader van de strijd tegen IS. Wel een domme fout. Niet hypocriet. @yello

14 oktober 2019 om 21:58

Hoe valt wat Turkije doet precies onder het zich beschermen tegen de gevaren van terrorisme? Die YPG ging juist voorop in de strijd tegen terrorisme. De YPG kunnen we misschien wel aanwijzen als de groepering die IS uiteindelijk heeft verslagen. Die bewering van Turkije dat de YPG een verlengde van de PKK is wordt ook alleen door Turkije onderschreven. Alle andere landen zien dat toch even anders. Het lijkt er eerder op dat dat verhaaltje over Terrorisme een mooi verzinsel van de Turkse media is, dan andersom.

15 oktober 2019 om 05:15

Minister Blok heeft zelf de YPG als een verlengstuk van de PKK aangekaart. Next.

14 oktober 2019 om 22:05

Wat zeg jij nou allemaal? Je merkt dat er veel hypocrisie is en wilt dat mensen objectief oordelen, maar vervolgens ben je zelf subjectief en hypocriet. Je zegt: “ Nu Turkije hetzelfde doet, zijn land en de grens wil bewaken en zich wil beschermen tegen de gevaren van terrorisme is het opeens fput wat ze doen“. Is dat echt wat Turkije nu doet? Heeft het niet met onafhankelijkheidsstrijd van Koerden te maken? Wat heeft NL in godsnaam nou fout gedaan? Ik snap je reactie totaal niet. Dat media niet altijd betrouwbaar zijn, heb je helemaal gelijk in. Dat het Westen (lees VS) en Rusland een chaos hebben gecreëerd, klopt ook absoluut, maar dat je nu actie van Turkije onder het motto van terreurbestrijding en veiligheid plaatst, is echt bizaar.

14 oktober 2019 om 22:27

Dat is wat de media vertelt ja, maar het is zoals in Spanje, alleen dan zijn er groeperingen daar die weldegelijk middels geweld in de vorm van terrorisme, stappen willen zetten om grond te eisen. Alle aanslagen vergeten die turkije heeft moeten verwerken? En dat moet zeker aangepakt worden. Je mag je mening hebben maar over gaan naar geweld is iets anders. En dat gebeurd wel degelijk, dan begrijp ergens Turkije wel die dat wil tegen gaan, zoals de westerse landen in die regio zijn binnengetreden om het Is kwaad tegen te gaan. Wat is er dan zo anders aan? Dat de media er doodleuk een andere draai aangeeft is iets anders en dat helaas geloven de mensen te snel.

14 oktober 2019 om 23:31

Jij hebt duidelijk een mening gevormd en weet hoe het daar is. Hoe weet jij dat allemaal? Volg je Turkse media? Ik heb daar een heel ander kijk op. Ik heb mijn mening gevormd aan de hand van informatie die vooral uit vrienden/kennissen komt die er mee betrokken zijn. Uiteraard heeft de media daar ook invloed op.

14 oktober 2019 om 22:11

De grens bewaken kan ook in je eigen land, dit is gewoon ordinaire landjepik zoals men dat al eerder deed in Cyprus. Turkije zal deze strook bezetten, maar tegen welke prijs? De verstandhouding met het westen word er niet beter op en ik ben ook bang dat de koerden in die regio alleen maar meer geneigd zijn om naar geweld te grijpen en dat groeperingen zoals de PKK meer aanwas zou krijgen.

14 oktober 2019 om 22:23

Grappig dat je dat zegt, waarom moest het westen dan zo nodig daar in die regio binnen vallen om een kwaad te bestrijden. Konden al die landen dan niet gewoon hun eigen grenzen beschermen?

14 oktober 2019 om 22:47

Nee dat konden Koeweit en Koerden niet

15 oktober 2019 om 05:13

Maar welke grenzen moeten Koerden beschermen aangezien ze in Turkije/Irak/Iran wonen en dus geen eigen land hebben met grenzen om ze te beschermen? Een “leefgebied” heeft geen grenzen maar we weten allemaal dat ze daar naar streven. Nah.

15 oktober 2019 om 08:16

Of Koerden nu grenzen hebben of niet.
Saddam gebruikte gifgas daarom viel het westen binnen

15 oktober 2019 om 14:11

Maar ging dat echt om de Koerden of het Soennieten/Sjiieten gezeik? Vraag elke Irakees of Irak na jaren ergens op vooruit is gegaan na de inval van het westen. Prima dat ze op bezoek komen om de boel te sussen, maar ga dan max. 3 maanden na de vrede naar huis en laat de grondstoffen met rust? Geef mensen de kans de boel op te bouwen.

15 oktober 2019 om 00:22

@hoogindeconcen Uhh nee ben niet Turks en ben ook niet verbonden met dat land, maar ik ga niet mee met het sentiment dat de media probeert te uiten. Terwijl het westen veel meer op z'n kerfstok heeft dan wat Turkije nu doet. Je moet je eens verdiepen in de opkomst van de Pkk en Ypg. Zelfs minister blok heeft geroepen dat Ypg een vertakking is van de Pkk, dat bekend staat als een terroristische groep. Een beetje een Ira gebeuren, die opklimmen en nu nog sterker zijn door de inbreng en hulp van Amerika e.d. in de strijdt tegen het Is kwaad. Nu wil Turkije zijn eigen land beschermen tegen die opkomst, tegen hen die verantwoordelijk zijn voor vele aanslagen in Turkije, en daardoor deze ondernemende stappen van Turkije. Doen ze nu niks, kunnen ze verder sterker worden en het Turkije nog lastiger maken. En als dit fout was, Turkije heeft zelf miljoenen koerden in hun land wonen. Dan zou je zeggen, dit is geen slimme zet. Maar het is om de grens te beschermen tegen de opkomst van. Ze willen enkel een bufferzone veiligstellen daar. En als we praten over collaterale damage, begin dan aub bij het westen en ook Nederland in de tig gevechten die zij geleverd hebben afgelopen jaren. Maar dan een vraag, waarom is Erdogan overgegaan tot deze actie? Ben wel benieuwd wat jouw argument daarin is.

Ik vind het echt niet kunnen wat er gebeurt, het is zelfs eng te noemen en ik zie beelden terug uit mijn geschiedenislessen van iemand die ook bepaalde acties deed. De Uefa mag voor mij hard ingrijpen: politieke statements horen niet thuis in het voetbal. Je mag het niet zeggen, want je wordt meteen weggezet als een racist of iemand die discrimineert. Maar ben ik het volledig met iemand als Johan Derksen eens en ook ZML liet dit zien: als je hier bent en hier mee profiteert van allemaal voorzieningen (godsdienst, vrijheid van meningsuiting, etc.) in een land - dan is het niet te rijmen dat je een thuisland verlaat en vervolgens iemand steunt die dit duidelijk niet in zijn vaandel heeft staan. Zelfs mensen die hier geboren zijn, vinden het prachtig wat in Turkije allemaal gebeurt, maar blijven toch hier wonen om mee te blijven profiteren van onze vrijheid en voorzieningen. Ik weet te weinig af van de hele situatie, maar wel dat een aantal landen ook weer zich terugtrekken en doen alsof er niks gebeurd.

Heel erg jammer dit weer van voetbalzone om zo’n artikel neer te zetten, waarvan je weet dat dit een politieke forum gaat worden en uiteindelijk toch alle reacties verwijderd zullen worden.
Afijn nu het er toch staat wil ik ook even mijn ei kwijt. Heb het al eerder gezegd dat ik tegen oorlogen ben en absoluut geen Erdogan fan maar dat de situatie na verschillende door aangeven van Turkije een veiligheid zone te creeeren werd genegeerd dit tot stand is gekomen. Had het ook liever anders gezien maar zo tekenend als de westerse media doet geloven is het ook niet. Ik lees hier termen als genocides, welke genocides. Zelfs gelezen dat Turkse leger aanval hebben gezeg op Amerikaanse basis? Wat is waar? Of is dit gewoon een haat propaganda? Welk land zal accepteren dat een groepering die door bijna alle landen erkend wordt als een terroristische organisatie tegen de grens aan zit. Terwijl je weet dat er geaasd wordt op een groot stukje land? Nu zal ik een hoop bagger over me heen krijgen maar dat interesseert mij niet. Werd Amerika ook uitgesloten van allerlei toernooien toen het Irak binnen viel en heel het land naar de pleuris heeft geholpen voor een niet bestaande massa vernietings wapens? Werd er toen ook op dezelfde manier geschreeuwd? Nota bene waarbij alle westerse landen aan mee geholpen heeft? Hoevaak hebben dezelfde mensen de moraal ridders geeist om Israel uit te sluiten? Die zijn al meer dan zestig jaar bezig met genocides? Ik kan wel door blijven gaan maar heeft geen zin, omdat de haat dermate groot is heb ik begrepen.

15 oktober 2019 om 00:14

Trouwens dat gezegd hebbende vind ik dat je respect moet hebben aan de volksliederen van andere landen, als je zelf ook gerespecteerd wilt worden.

15 oktober 2019 om 00:37

Het Turkse leger heeft khalaf niet geëxecuteerd, maar een lokale rebellengroep. De Turken gaan met de Koerden doen wat ze nu al in Turkije met miljoenen Koerden doen. Heb sterk de indruk dat je een stok zoekt om mee te slaan en daarmee alles op 1 hoop gooit, Husselt en je eigen waarheid creëert.

15 oktober 2019 om 01:24

Zo lust ik er ook wel een paar. Ze opereren niet onder de Turkse vlag, noch staan ze onder Turkse bevel.
Als je toch de schuld in Turkse schoenen wil schuiven, reken dan eens terug hoe dit allemaal heeft ontstaan. Welke landen hebben dan ook bloed aan hun handen?

15 oktober 2019 om 00:36

Precies, het is gewoon heel erg hypocriet. Of iets negatiefs gehoord over Spanje, die waarschijnlijk een aantal Catalanen jarenlang in de gevangenis zullen vasthouden. Het is het sentiment van de media waarmee velen zich door laten leiden. Het is duidelijk als wat.

15 oktober 2019 om 01:36

De westerse media ja, dat is altijd heel erg eenzijdig en selectief. Ik kan je tig voorbeelden geven van hoe de westerse media te werk gaat. En ik woon er zelf maar met de jaren ga je het zelf inzien, vooral als je in het buitenland komt of de oneerlijke werkwijze ziet, ook hier in Nederland ja. Maar goed toch even een voorbeeld. Turkije pakte vele mensen op, en dat zelfs na een gewelddadige coup, mensen die zich keerden tegen de overheid. Media maakte Turkije en met name Erdogan aardig zwart. Oh hoe kon hij. En zie Spanje, heeft vele Catalanen opgepakt die enkel in verzet kwamen zonder enig geweld. Ze zullen vele jaren gaan vastzitten blijkt nu. Maar dat wordt zo neutraal gebracht alsof Spanje wel allemaal juist handelde. Kan je nog velen geven die dubbele maat en sneaky berichtgeving laten zien van de media. Als jij denkt dat media altijd neutraal is, dan ben je zeker niet serieus te nemen. Machtigste wapen in de wereld is de media. Middels propaganda, zij kunnen ervoor zorgen dat massa's mensen op een bepaalde manier gaan denken, zij kunnen ervoor zorgen dat ze velen bepaalde handelingen van een overheid gaan rechtvaardigen. Eerst jaren even voeden met constante herhaalde berichtgevingen, zodat het goed in de minds van de mensen zit gegrift en dan actie uitvoeren die dan automatisch gerechtvaardigd wordt door de herhaalde berichtgevingen, die ervoor zorgen dat massa;s mensen een bepaalde mindset hebben gevormd die in hun voordeel speelde. En dat is nu weer duidelijk te zien.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren