Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frank Baumann: ‘We zijn heel blij met het positieve nieuws over Nouri’

Laatste update:

Werder Bremen toont zich verheugd over het meest recente nieuws over de gezondheidstoestand van Abdelhak Nouri. Donderdagavond bevestigde Abderrahim Nouri bij De Wereld Draait Door dat zijn broertje niet meer in comateuze staat verkeert, 'wakker' is en op goede momenten kan communiceren middels gebaren met zijn wenkbrauwen. Hij verblijft inmiddels niet meer in een verzorgingstehuis, maar thuis bij zijn familie.

Werder Bremen was op 8 juli 2017 de tegenstander van Ajax in een vriendschappelijke wedstrijd in Oostenrijk, toen Nouri plots in elkaar stortte op het veld. Vijf dagen later werd bekend dat de destijds twintigjarige middenvelder ernstige en blijvende hersenschade had opgelopen. Werder Bremen heeft zich altijd laten informeren over de gezondheid van Nouri, vertelt sportief directeur Frank Baumann op de clubsite, en de Bundesligist is 'heel blij' met het nieuws.

Baumann spreekt in een statement over een 'positieve ontwikkeling'. "Voor iedereen die aanwezig was bij het tragische moment in Zillartal, was het een grote schok", roept de voormalig international van Duitsland de oefenwedstrijd in herinnering. "We werden nadien voortdurend geïnformeerd over zijn gezondheid en we zijn meer dan verheugd over de grote vooruitgang. We wensen de familie van Nouri en zijn vrienden veel sterkte toe in de komende maanden."

Ook vanuit de spelersgroep van Werder werd gereageerd: Davy Klaassen, voorheen ploeggenoot van Nouri bij Ajax, plaatste donderdagavond een foto van zichzelf en het voormalige toptalent op Instagram Stories, begeleid met een hartje. De foto, uitgelicht boven dit artikel, werd gemaakt op 7 december 2016, tijdens een training in het stadion van Standard Luik voorafgaand aan het onderlinge Europa League-duel (1-1) waarin beide middenvelders een basisplaats hadden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

"We zijn meer dan verheugd over de positieve vooruitgang." Kan je nagaan hoe triest de situatie destijds was en eigenlijk toch nog steeds is. Dat communiceren met de wenkbrauwen (en dan nog met moeite) al als enorme vooruitgang wordt gezien. In de context van leven en dood begrijp ik het heel goed dat dat wordt gezien als grote vooruitgang, maar wat voor leven heeft Nouri nou werkelijk? En is er nog kans op enig verder herstel? Ik zie het helaas heel somber in en ik word er oprecht heel verdrietig van.

Heb het idee dat in het buitenland de berichtgeving echt shit is of dat er erg slecht vertaald wordt. Vele waren in veronderstelling dat hij echt weer wakker was etc. Maar de kans is gewoon 99% dat hij zo verder moet in het leven. Maar goed, laten we hopen dat ik ongelijk krijg...

27 maart 2020 om 21:18

Zo gaat het toch ook met die oud f1 kampioen?
Volgens de media gaat het daar ook beter mee.

27 maart 2020 om 21:22

Zijn broer heeft toch zelf aangegeven dat hij weer wakker is? Dus wat klopt er niet aan? Hij geeft aan dat hij alleen met z’n wenkbrauwen man communiceren...

27 maart 2020 om 21:29

Hoewel het technisch gezien klopt, geeft die uitspraak wel een vertekend beeld. Gisteravond was bijvoorbeeld op Reddit een topic met ruim 20 duizend 'upvotes', met als titel: "Abdelhak Nouri wakes up after nearly three years in coma." Nogmaals, in bepaalde zin klopt het, maar zonder de nuance er in te brengen krijgt men een veel positiever beeld van.

27 maart 2020 om 21:34

Buiten het feit dat hij helemaal niet net wakker is geworden. Volgens mij was hij twee jaar geleden al weer wakker, alleen was hij toen een kasplantje. Wonder boven wonder is het iets beter geworden, maar het is niet zo alsof het ineens groot nieuws was wat de situatie nu is. Een hele tijd terug vertelde een familielid volgens mij al dat hij manieren van communiceren had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren