Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Frank Arnesen kan Feyenoord achter zich laten met fraaie overstap’

Laatste update:

In de zoektocht naar een nieuwe sportief directeur blijft AS Roma actief in Nederland. Volgens La Gazzetta dello Sport en Il Messaggero heeft de huidige nummer nummer vier van de Serie A belangstelling voor technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord. Donderdagavond maakten Voetbal International en het Eindhovens Dagblad van de Romeinse interesse in technisch manager John de Jong van PSV.

De kranten in Italië schrijven dat AS Roma niet op zoek is naar een sportief directeur 'in de klassieke zin van het woord', iemand die zich vooral bekommert om onderhandelingen met spelers en andere werknemers van de club, maar iemand wil die zelf ook het vermogen heeft om talenten te ontdekken. De profielschets wordt omschreven als een mix van de baan van sportief directeur en scout. Arnesen wordt gezien als een geschikte man voor die functie, daar hij in het verleden spelers strikte die later uitgroeiden tot topvoetballers.

John de Jong zegt niet meteen ‘ja’ tegen flirtend AS Roma

Intern bij PSV ziet niemand John de Jong graag vertrekken.Lees artikel

Arnesen was in het verleden technisch directeur van onder meer PSV, Tottenham Hotspur en Chelsea. In Italië worden de namen van spelers als Ronaldo, Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Salomon Kalou en John Obi Mikel uitgelicht als spelers die door Arnesen zijn 'ontdekt' of binnengehaald bij een van zijn clubs. De Deen werd in januari 2020 aangesteld bij Feyenoord en haalde in januari Róbert Bozeník en Oguzhan Özyakup (op huurbasis) naar De Kuip. Afgelopen zomer volgden Uros Spajic (huurbasis), Bryan Linssen (transfervrij), Christian Conteh, Mark Diemers en João Carlos Teixeira naar De Kuip, terwijl Francesco Antonucci volgend jaar arriveert.

Omdat de komst van Luís Campos van AS Monaco vrijwel onmogelijk wordt geacht, zou Arnesen een van de voornaamste kandidaten zijn bij AS Roma. Toen hij in januari werd aangesteld bij Feyenoord, maakte de club niets bekend over de loopduur van zijn contract. Behalve de naam van De Jong vallen ook de namen van Victor Orta (Leeds United) en Markus Krösche (RB Leipzig) in de Italiaanse pers. AS Roma is onlangs voor ongeveer 87 procent van de aandelen in handen gekomen van de Friedkin Group, met aan het hoofd multimiljardair Dan Friedkin. Als het aan de investeerders uit de Friedkin Group ligt, groeit de club uit Rome binnen de kortste keren uit tot een serieuzere concurrent voor Juventus AS Roma zit momenteel zonder sportief directeur.

Zou Frank Arnesen een goede directeur zijn voor AS Roma?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Als dit geen gerucht blijkt te zijn krijg ik het toch wel enigszins benauwd... Heb met Arnesen eindelijk het gevoel dat er een TD van topklasse bij Feyenoord zit. Onlangs zei hij nog het goed naar z'n zin te hebben, wellicht dat die stabiliteit hem meer waard is dan meedoen in de Romeinse poppenkast. Zou echt niet weten wie er als capabele vervanger gehaald kan worden.

15 november 2020 om 17:01

Ik zei bij me vorige werkgever ook altijd dat ik het naar me zin had...
Maar goed bij Feyenoord lijkt me nog genoeg uitdagingen voor hem. Italia kan de wereld veranderen als de wind veranderd. weet niet hoe hij financieel zit? misschien dikke salaris bij Roma.

15 november 2020 om 17:08

Zou het wel begrijpen als hij weggaat. Voordat Feyenoord er financieel weer wat beter voor staat is hij zelf al aan pensioen toe ben ik bang. Tot die tijd is het vooral hard werken en met minimale middelen elk seizoen een degelijke selectie proberen neer te zetten en een miskoop kun je je niet permitteren.

15 november 2020 om 17:20

Waarom zou hij daarmee stoppen marton? Hij is in die situatie ook begonnen. lijkt me dat hij hier wat wil neerzetten.

15 november 2020 om 17:37

Bij AS Roma gaat die het pas echt zwaar krijgen @marton3103
Daar hebben ze (voor Italiaanse begrippen) nou ook echt niet zoveel te besteden en Champions League voetbal lijkt er niet in te zitten, terwijl dat wel door de supporters verwacht wordt.

15 november 2020 om 17:43

@acmilan2019 dat is nou precies wat er nu gaat veranderen hé Deze investeerder is multi miljardair en wil graag concurreren met het geld van Juventus, dus het geld gaat er zeker wel komen

15 november 2020 om 21:24

@grasmaaiertjes.. De friedkins gaan niet met miljoenen smijten, maar willen juist de geleidelijke weg bewandelen. Dus met een gedegen scouting, gericht op jong talent, stappen zetten. Dus in dat opzicht snap ik deze interesse wel. Al snap ik dat ze liever eerst een poging wagen bij de verantwoordelijken voor de successen van Monaco, Leipzig en Leeds. Niet voor niets dat ze kijken naar td’s van clubs die boven hun stand presteren door creativiteit

16 november 2020 om 01:06

Voorlopig heb ik Arnesen nog niet veel anders zien doen dan zijn voorgangers. Al lijkt hij met een aantal jeugdspelers iets meer oog te hebben voor de lange termijn. Maar zijn grootste aankop zit op bank en bij advocaat kan er nog niet een half compliment af over Bozenik. Daarnaast kwamen er een paar goedkope spelers van eind 20-30 uit de subtop, een blessure gevoelig afdankertje uit de portugese middenmoot en een speler uit Rusland die bij Feyenoord mag revalideren nadat hij er een half jaar uit lag en nu niet meer nodig werd geacht. Natuurlijk heeft hij maar een beperkt budget, maar ik zie aan die spelers nog niet de duidelijke meerwaarde van Arnesen.

Het is wel een mooi compliment voor de Eredivisie en de Nederlandse clubs dat eerst John de Jong van PSV wordt gelinkt aan een overstap en dat nu de naam van Arnesen van Feyenoord valt. Ik zou er totaal niet van opkijken als ergens in de komende week de namen Overmars en Huiberts ook nog vallen.

15 november 2020 om 17:04

Joris Mathijsen ook maar meteen opnoemen dan ?

15 november 2020 om 17:57

John de Jong? Wie had daar interesse in dan?

15 november 2020 om 18:28

Onlangs een artikel geweest op vz dat Roma iets in hem ziet... waarschijnlijk geen concrete interesse maar zal wellicht wel op hun lijstje staan tussen tientallen kandidaten.

15 november 2020 om 20:48

Ik zie er eigenlijk niet veel in. John de Jong is werkelijk gebaseerd op natte vinger werk. Die heeft opzichtig gefaald en word nu beoordeeld op aankopen van een trainer. Die heeft hij weliswaar aangesteld, maar ook daar zitten momenteel nog wel haken en ogen aan. Nu snap ik de interesse in Arnesen overigens wel gezien z'n ervaring, maar z'n werk bij Feyenoord is ook nog niet helemaal in kaart gebracht. Daar zijn de middelen te beperkt voor en daarvoor is hij ook te kort bij de club.

15 november 2020 om 21:25

Maar werd de jong bij psv niet juist gepromoveerd naar TD, vanwege goed werk als scout? Want daar is Roma nu juist meer naar op zoek.

Ik snap het wel als hij deze stap zou maken, Roma heeft toch veel meer mogelijkheden dan Feyenoord.

Feyenoord is helaas vergane glorie en het zou voor de Nederlandse competitie beter zijn als ze echt weer structureel kunnen aanhaken bij Ajax en PSV.

15 november 2020 om 17:23

Om aan te haken is een goede TD niet onhandig lijkt me. Lijkt mij overigens stug dat Arnesen nu al zou vertrekken.

15 november 2020 om 22:08

Hij heeft in de afgelopen 10 jaar 5 clubs gehad, dus het is ook niet iemand die ergens lang blijft zitten.

15 november 2020 om 18:55

Vergane glorie... Wat een ongelooflijke opmerking zeg. Feyenoord is nog steeds gewoon in de top te vinden, maar het gat naar Ajax is te groot. Maar verder kunnen ze zich meten aan iedereen, dus ook PSV. Ik hoop wel dat Arnesen blijft, want hij kan er echt voor zorgen dat Feyenoord bij blijft en het gat verkleint.

15 november 2020 om 20:55

Nou ja, dat is ook weer wat overdreven. PSV presteert structureel beduidend beter dan Feyenoord. In onderlinge duels kan Feyenoord zich wel meten en qua begroting en achterban ook, maar Feyenoord heeft beduidend minder uit te geven dan Ajax, maar ook een stuk minder dan Psv. Ook de waarde in de selectie en de prestaties spreken dik in het voordeel van Psv. Verder ben ik het wel met je eens. Feyenoord vergane glorie noemen is nogal triest.

Volgens verschillende bronnen is John de Jong geeneens kandidaat geweest, maar zijn alle pijlen gericht op Arnesen. Vreemd verhaal dus. Enfin, denk dat deze stap het overwegen wel waard is voor Arnesen. Roma begint nu met een soort van 'schone lei' en proberen met de nieuwe investeerders alle zorgen weg te nemen. Arnesen komt daar en krijgt waarschijnlijk alle ruimte om iets te doen met het te besteden geld van die investeerders. Daarnaast zal hem dan ook wel een fors salaris geboden worden en kan hij genieten van de Italiaanse zon. En laten we eerlijk zijn: Arnesen is nu volgens mij al 65 en het gaat nog wel een aantal jaar duren voordat Feyenoord structureel weer zou kunnen meedoen om een titel. Tegen die tijd is hij al rond de 70 en lijkt het me niet dat Europese (sub)topclubs hem nog willen aanstellen als TD. Dus om nu nog eventjes 5 jaar TD te zijn bij Roma lijkt me zeker iets om heel goed over na te denken

15 november 2020 om 18:17

Ondanks dat Arnesen op basis van kennis en ervaring een meer dan goede kandidaat is, zie ik hem die stap niet zo snel maken. Als TD is het niet makkelijk om snel je stempel te drukken. Plus dat Frank en Dick elkaar nog kennen uit de gezamenlijke tijd in Eindhoven. Ik zie ze eerder samen nog een laatste kunstje flikken in Rotterdam.

15 november 2020 om 21:00

Ik denk het wel. AS Roma is natuurlijk een grote club in een grotere competitie en bovendien heeft AS Roma veel meer te besteden dan Feyenoord. Niets ten nadele van Feyenoord hoor, maar ik zou het dan ook wel weten als technisch directeur. Momenteel is het gewoon niet lekker werken bij Feyenoord. De verwachtingen zijn zoals altijd erg hoog, terwijl er geen geld is om de vereiste kwaliteit binnen te halen. Ook de waarde van de selectie belooft niet heel veel goeds. Feyenoord heeft er een handje van om spelers zolang binnenboord te houden dat ze uiteindelijk in relatieve zin nauwelijks nog iets op gaan brengen.

Dat gaat Arnesen natuurlijk nooit doen. Er gaat op korte termijn flink geld geïnvesteerd worden in Feyenoord en bovendien is de samenwerking bij Feyenoord met Advocaat top. Hij heeft het prima naar z'n zin in Nederland en met de potentie die Feyenoord heeft kan hij echt iets opbouwen. Dat gaat hij nooit achterlaten voor As Roma.

15 november 2020 om 22:12

Aan de andere kant geeft AS Roma jaarlijks het bedrag uit wat Feyenoord nu mogelijk eenmalig van investeerders krijgt en gaat Advocaat aan het einde van het jaar weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren