Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fraaie transfervrije stap omhoog lonkt: ‘Ik ben ook gelinkt aan PSV’

Laatste update:

Etienne Vaessen heeft over interesse niet te klagen. De 28-jarige doelman, die bij RKC Waalwijk over een aflopend contract beschikt, laat weten dat er nu al clubs voor hem op de tribune zitten.

Komende zomer lijkt een ideaal moment voor Vaessen om een stap omhoog te maken. De sluitpost is behoorlijk ervaren en kan tegen Heracles Almelo, de eerste wedstrijd na de winterstop, zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie keepen.

“Op het perfecte moment in mijn carrière ben ik transfervrij”, zegt Vaessen tegenover De Telegraaf. “Er zitten nu al clubs voor me op de tribune. Als ik me het komende half jaar laat zien, zit een sportieve en financiële vooruitgang er dik in.”

De doelman geeft aan graag in de Engelse Championship of in Spanje te willen keepen. “Ik had eigenlijk verwacht dat ik afgelopen zomer een stap zou maken. Vitesse toonde interesse, maar het is achteraf misschien maar goed dat dat niet door is gegaan. Dan had ik een hoop stress gehad.”

“Ik ben ook gelinkt aan PSV voor het geval Joël Drommel zou vertrekken”, vervolgt Vaessen. “Dat was wel mooi geweest als je ziet hoe ze nu voor de dag komen.”

“Maar ik had speelminuten moeten inleveren. Op mijn leeftijd is het belangrijk dat ik wekelijks onder de lat sta.”

Vaessen staat met RKC momenteel zestiende in de Eredivisie. Mocht daar tijdens de tweede seizoenshelft geen verandering meer in komen, dan moeten de Waalwijkers de play-offs om promotie/degradatie spelen.

De Bredanaar keepte dit seizoen tot nog toe 12 wedstrijden. Daarin moest hij 22 tegentreffers incasseren. Vaessen wist twee keer een clean sheet te noteren: uit bij Vitesse (0-2) en thuis tegen FC Twente (1-0).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ten aanzien van Vaessen en PSV is het de vraag wat voor jou het belangrijkste is. Wil je veel keepen en je zelf ontwikkelen of wil je (als reserve) successen halen en waarschijnlijk meer gaan verdienen dan dat je nu doet om als reserve keeper bij een topclub te gaan spelen.

2 januari 2024 om 09:01

Heb je het artikel gelezen voordat je reageerde? Is niks persoonlijks maar ik zie het de hele tijd gebeuren hier op VZ; reageren op een titel (om maar bovenaan te staan). On: Transfervrij een mooie stap maken, financieel en sportief zoals hij zegt. Vraag me wel af wat voor clubs er uit het buitenland er voor hem op de tribune zullen zitten, aangezien daar z’n voorkeur naar uit lijkt te gaan.

2 januari 2024 om 09:30

Ik heb het zeker gelezen. Maar op de vraag wat voor hem belangrijk is zie ik het antwoord niet echt terug. Daarbij zal deze vraag waarschijnlijk pas beantwoord kunnen worden als er concreet iets op je pad komt.

2 januari 2024 om 09:27

Ik denk dat als Vaessen naar de Championship gaat dat ie daar dan of hetzelfde of meer gaat verdienen dan als 2e keus bij PSV.

2 januari 2024 om 09:34

Het zou zeker kunnen dat je daar net zoveel kan verdienen, maar of je dan prijzen wint en mee gaat op een europees toernooi is maar de vraag.

2 januari 2024 om 09:51

Ja maar is drie bekerwedstrijden en een keer Videoton-uit keepen echt zo'n feest dan? Speel je 2 jaar goed in de Championship dan sta je voor je het weet in de PL onder de lat. Reserve zijn bij PSV op je 28e betekent dat je het eigenlijk wel mooi vindt geweest. Nu moeten we natuurlijk wel de kwaliteiten van Ettiene Vaessen relativeren, maar er zijn gekkere dingen gebeurd. Wie had van hun Eredivisie-periodes verwacht dat spelers als Dominic Solanke, Ruben Loftus-Cheek of Mason Mount gerespecteerde internationals zouden worden, vaste klanten op het hoogste niveau ter wereld? Laat staan Ruben Gosens of die keeper van Heracles die zich bij Leipzig in de basis heeft geknokt. Het kan verkeren. Het ene pad is ambitie, het andere op je lauweren rusten. "Ik was resevekeeper bij een PSV dat de kwartfinale van de CL haalde in 2025", tsja, heel denderend is het niet.

2 januari 2024 om 13:15

Solanke, Loftus-Cheeck en Mount waren allemaal absolute toptalenten in de jeugd. Zo gek is het dan niet vind ik.

2 januari 2024 om 15:32



@bongiorno, heel vreemd rijtje om je punt te maken. Ruben Loftus Cheek is nooit in Nederland geweest, althans niet om voor een Eredivisie club te spelen. Mason Mount had als 18 jarige in een seizoen 14 goals en 10 asist als centrale middenvelder. Hoeveel spelers kunnen dat zeggen? Dat zijn echt enorm goeie stats, vooral als je bij Vitesse zit. En dat allemaal in nog geen 3000 minuten. Solanke deed het niet goed in de Eredivisie maar was ook enorm jong, nu ook nou niet zo heel bijzondere carriere. Basisspeler in middenmoot PL, een keer interland gespeeld

Championship is een prachtige competitie om in te spelen. Genoeg wedstrijden ook. Vaessen is er in ieder geval goed genoeg voor.

2 januari 2024 om 09:07

Zeker! Alleen in sommige gebieden van Engeland zou ik niet willen wonen. PSV met CL zo goed als zeker is een vette ervaring om mee te pakken en misschien wel zijn enige kans in zijn carriere. Leuke keuze voor hem.

2 januari 2024 om 09:22

Meemaken vanaf de bank, niet in het veld. Hij geeft zelf gelukkig ook al aan dat hij op zijn leeftijd elke week moet spelen, dus dat PSV op dit moment niet zijn keuze heeft.

2 januari 2024 om 09:57

In Blackburn wonen is geen straf hoor😉 Elke dag lekker de heuveltjes trotseren, heerlijk😁

2 januari 2024 om 10:19

In Engeland wonen is eigenlijk overal wel gaaf hoor.
Op veel plekken mooie natuur/cultuur en ook grote steden in de buurt.
Dat is toch minstens hetzelfde als in NL?!

Zeker geen verkeerde keeper voor in de Championship, verdient ook nog prima vergeleken met de Eredivisie. Denk dat ze vanuit RKC hem deze stap ook zeker gunnen, schot in de roos gebleken en nu kan hij zichzelf nog even financieel en sportief verrijken.

banken of altijd spelen, mijn keuze zou makkelijk zijn. maar dat hij een stap omhoog kan is wel duidelijk. goede keeper!

Wij kunnen wel een keeper gebruiken. Nieuwe keeper Wahlstedt oogt nerveus en is niet stabiel. Pears is ook totaal geen geweldenaar. Ik denk dat Vaessen bij ons zeker de eerste keeper zou worden, en ook wel bij clubs als Plymouth, Birmingham, Millwall etc

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren