Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FOX wekt woede: ‘Schandalig, daarom hebben wij advocaten ingeschakeld’

Laatste update:

De horeca in Breda is niet blij met FOX Sports. De kroegbazen in Nederland zijn getroffen door de coronacrisis en ook in Breda is het financieel behelpen. "We voelden de bui al hangen. De jaarbetaling van FOX, die standaard in februari wordt geïncasseerd, blijft staan", zegt Johan de Vos, uitbater van het Boerke Verschuren en spreekbuis van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland in gesprek met BN DeStem.

"De maandelijkse facturen worden vooruitgeschoven in plaats van kwijtgescholden, terwijl over een lange periode geen voetbal wordt uitgezonden. Compensatie is het absolute minimum", vervolgt De Vos. "Iedereen heeft last van de coronacrisis, dat snap ik. Wij willen samen tot een oplossing komen en dan moet iedereen water bij de wijn doen, ook FOX. Heel simpel: niet leveren, is niet betalen."

Eredivisie-aanvoerders: 'Nu klappen wij voor jullie'

Een horeca-onderneming met minder dan 100 m2 betaalt jaarlijks 1.500 euro aan de tv-zender. Als het ruimteoppervlak meer is dan 100 m2, bedragen de kosten 2.000 euro, weet de krant. "Dat is dus alleen de uitzendlicentie én exclusief het Ziggo-abonnement van ongeveer 600 euro per jaar. We hebben direct contact gehad met FOX. Zij zeggen: we zijn een Amerikaans bedrijf, we weten niet hoe lang dit duurt."

"Allemaal hartstikke leuk, maar mensen hebben geld nodig. Elke euro is er één. Schandalig dat een landelijke partij als FOX zo in de wedstrijd zit, daarom hebben wij advocaten ingeschakeld." De Vos zegt dat ruim twintig cafés hebben gereageerd op de oproep om gezamenlijk het abonnement op te zeggen. "Ik raad iedereen aan zijn FOX-abonnement op te zeggen, ook mensen met een particulier abonnement. Geen voetbal, maar wel maandelijks betalen. Hoezo? Dit kost geld, terwijl we er geen diensten worden geleverd. Dat kan natuurlijk niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En zie hier waarom bonden alles maar voor zich uit schuiven en geen beslissingen willen nemen. Ze zijn doodsbang om de rekening gepresenteerd te krijgen als zij cancellen. Dus doen ze niets en wachten ze op de overheden om de zaak uiteindelijk af te blazen. Wat we in Tokia zagen gebeuren omtrent de OS, gebeurt nu hier met de Knvb en de Uefa.

3 april 2020 om 11:02

Ik snap wel dat ze willen uitstellen. Maar garanties geven dat spelers mogen spelen na hun contract voor hun huidige club geven ze niet. Dus ze zeggen dat het uitgespeeld moet worden maar niet hoe of wat. Dat maakt alles onduidelijk voor iedereen. Stel je voor ajax haalt stengs en berghuis. Dan zou je dus hun laten spelen tegen feyenoord in het huidige seizoen. Of ze mogen niet meer spelen vanaf dat hum contract is afgelopen voor huidige club.En ja fox is natuurlijk het grootste schijtbedrijf in de hele sportindustrie. En dat weten we al jaren. Echt heel Amerikaans en baalde er al van dat hun de rechten hebben.

3 april 2020 om 11:26

Tja, anderzijds kan Fox ook zeggen tegen de kroegbazen: jullie hoeven de ze periode niet te betalen, en tegen de clubs: we betalen jullie niet voor deze periode. Dan zien ze ook de publieke opinie tegen zich. Ze kunnen het niet echt goed doen hier...

3 april 2020 om 11:29

Fox heeft ze al laten weten dat er geen sprake is van kwijtschelding. Ook Fox Nederland heeft nu grote problemen, er is geen voetbal dus zeggen mensen hun abonnement op. Hoe langer dit duurt, hoe meer mensen het opzeggen. Zelfs de KPN gaat over een poosje in gesprek met Fox omdat ze voor niets betalen. Zolang er geen vaccin of medicijn is tegen Corona, zal deze onzekerheid voortduren. Het kan zo maar dat 2020 verder voetballoos zal blijven.

3 april 2020 om 11:39

@speedyafc Nee joh, genoeg mensen hier op deze site die denken dat we over 4 weekjes weer prima kunnen voetballen. Ik ben het overigens wel eens met chrissie23, Fox kan het eigenlijk ook niet goed doen. Iedereen probeert zijn of haar schade nu af te wentelen op een andere partij, dan wordt het uiteindelijk ook een beetje een PR-strijd.

3 april 2020 om 11:52

Ik ben bang dat je gelijk hebt. Die hebben waarschijnlijk geen partner die in de gezondheidszorg werkt zoals ik. Maar als die mensen zouden beseffen wat er momenteel gaande is in de Rotterdamse ziekenhuizen, dan snapte ze heel goed dat er geen evenenmenten in juni toegestaan zullen worden. De werkelijkheid zal iedereen inhalen, geen TV gelden, geen sponsor gelden, geen kaartverkoop, geen seizoenskaart verkoop, geen transfermarkt en misschien wel in heel 2020 geen voetbal. Vele clubs zullen failliet gaan.

3 april 2020 om 22:34

@speedyafc: Helemaal prima. Ik heb je reactie opgeslagen op m'n profiel. In december 2020 spreek ik je wel weer om te kijken of je gelijk hebt. Tot dan!

3 april 2020 om 14:07

In de Formule 1 gebeurde het daarvoor al tijdens de GP van Australie. Die werd pas op het allerlaatste moment afgeblazen omdat niemand een beslissing durfde te nemen. In principe belachelijk. Als je in overleg gewoon besluit onder de partijen de kosten gezamenlijk te dekken, is de schade aanzienlijk kleiner en is er veel meer duidelijkheid. Nu denken alle organisaties aan zichzelf en dan zijn de hoofdrolspelers (de clubs/teams) het haasje. Het besef is er schijnbaar nog niet dat er zonder clubs, teams en/of fans geen voetbal (of topsport) is om aan te verdienen.

Lekker makkelijk afgeven dit. Er is nog nauwelijks tot geen duidelijkheid, wie weet wordt er nog gevoetbald in zomer (normaal betalen cafes dan ook door ondanks dat er nauwelijks voetbal is). En er staat al iets over uitstel van betaling, wat opzich al ruimte zou moeten bieden. Maar inderdaad nu een leger advocaten optrommelen en publieke mening tegen de zender op gaan zetten.

3 april 2020 om 11:32

Je weet al dat er niet gevoetbalt wordt in de zomer. De Corona piek is in mei. In juni gaat de overheid dan echt geen grootschalige evenementen toestaan. Het is maar de vraag of straks eind augustus de nieuwe competitie uberhaupt kan beginnen.

3 april 2020 om 14:14

Het is een kwestie van logisch nadenken. Zoals Speedyafc al aangeeft, is de piek zeer waarschijnlijk pas in mei. Na die piek is het echt niet abrupt afgelopen. Dat zwakt ook weer geleidelijk af. Dan is het niet moeilijk om je te realiseren dat het na de piek nog wel even duurt voordat mensen weer wat vrijheden hebben in hun doen en laten.

Het zou voor echt veel clubs een enorme ramp zijn mochten de tv-operatoren de tv-gelden gedeeltelijk terugvorderen of niet uitbetalen. Vaak zijn de tv-gelden een onderpand voor kortlopende leningen en helaas nemen vele clubs enorme risico’s. Zelfs de Duitse clubs (die algemeen als heel goed gezien worden op het vlak van financieel beleid) zouden in de moeilijkheden kunnen geraken. Clubs als Schalke, Fortuna Düsseldorf en Hertha Berlijn zouden zelfs risico-gevallen zijn. De tv-gelden zijn dus echt vitaal voor vele clubs (ook grotere als FC Barcelona) en acties als deze zullen zeker niet bijdragen aan de oplossing lijkt me.

Hoe gaat het met de particulier als het om Fox sport gaat. Krijgen die geld terug wegens het niet leveren?

3 april 2020 om 11:06

Als je het contract laat doorlopen, dan niet.

3 april 2020 om 11:10

Veel mensen zullen opzeggen lijkt me. Waarom zou je het abonnement door laten lopen als er niks uit te zenden valt.

3 april 2020 om 11:13

Op dit moment is er nog steeds kans dat ze het hele seizoen zullen leveren. Ik neem aan dat er niets gebeurt totdat er zekerheid is dat het seizoen daadwerkelijk wel of niet wordt hervat.

3 april 2020 om 11:27

particulier heeft een ander soort contract (maandabonnement). Fox kan er niets tegen doen als je die opzegt, wat dus ook massaal gebeurt.

3 april 2020 om 12:04

Ik heb hem per direct opgezegd, dus geen maand opzeg twrmijn ivm het coronavirus. Gezien de huidige situatie deed Ziggo (aanbieder) daar niet moeilijk over.

3 april 2020 om 14:26

Inmiddels wel, vorige week opgezegd, volg het bandje en druk je nummertjes voor automatische opzegging en dan is de opzegging 29 april. Dus Fox/ziggo hanteert een maand opzeg termijn.

3 april 2020 om 14:51

Heb je slim gedaan. Ik deed het via de website dus moest wel een maandje doorbetalen.

3 april 2020 om 13:24

Alleen als je opzegt. Ik zie het nut niet van opzeggen, maar dat kan. Je kan hem per direct laten stopzetten als je anderhalf uur aan de telefoon hangt. Ik steun in deze tijden iedereen, dus nergens een abonnement opzeggen of wat dan ook. Kaartjes voor Feyenoord Ajax ga ik ook niet moeilijk over doen, kostte me wel bijna 200 euro voor twee kaarten. Niemand vraagt om deze crisis, dus ik hou het lekker zo. Je hoeft me overigens niet aan te vallen op iets, als ik het kan missen doe ik dat. Volledig respect voor mensen die zeggen dat ze iedere euro besparen die ze kunnen besparen. Volle begrip voor. Blijf gezond allemaal

3 april 2020 om 14:48

Nee die moeten gewoon opzeggen, normaliter heb je 30 dagen opzegtermijn. Daarna betaal je niet meer. Alleen met KPN is het compexer, die hebben Fox1 in het standaard pakket.

Het lijkt me logisch als de horeca-eigenaren niets hoeven te betalen in de maanden dat er geen voetbal wordt uitgezonden.

Kwijtschelden vs vooruitschuiven. Geen idee hoe dit is geregeld, is niet duidelijk in het artikel. Een aanname is dat FOX de facturen doorschuift, en de maanden maart, april, mei (wellicht langer) niets van de horeca eigenaren hoeft te ontvangen. Pas als er weer voetbal komt, dan beginnen de betalingen. Niet leveren is niet betalen, logisch. Toch?

3 april 2020 om 11:15

Dat lijkt me inderdaad logisch. Maar anderzijds is het dan ook wel logisch dat FOX ook niet uitbetaald aan de eredivisieclubs, al komt daar dan wel veel kritiek op. Maar zoals je zegt is niet leveren niet betalen.

3 april 2020 om 11:29

Er staat (volgens mij hier op VZ) al een ander artikel, waarin Fox die optie opwerpt en daarin staat beschreven dat dit zo ongeveer het directe faillissement van meerdere clubs zou betekenen.

3 april 2020 om 11:45

Dus omdat veel clubs slecht beleid voeren (want het gaat slechts over enkele miljoenen als je het per club bekijkt, sommige zelfs nog minder), moet FOX maar de wilde weldoener spelen?

3 april 2020 om 11:53

" Dat lijkt me inderdaad logisch. Maar anderzijds is het dan ook wel logisch dat FOX ook niet uitbetaald aan de eredivisieclubs, al komt daar dan wel veel kritiek op. Maar zoals je zegt is niet leveren niet betalen ". Is absoluut onvergelijkbaar. De Eredivisie NV heeft in 2008 een eigen mediabedrijf opgericht om een eigen voetbalzender op te starten, EMM . In 2012 sloot Fox Networks Group een deal met EMM waardoor zij 51 van de aandelen in handen kregen in het mediabedrijf, dat de betaalkanalen FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International en het open kanaal FOX NL exploiteert. De voetbalrechten, waarvoor Fox in totaal meer dan een miljard betaalt, zijn dus ondergebracht bij EMM , de eigen betaalzender van de Eredivisie waarvan Fox grootaandeelhouder is. Dat is natuurlijk een totaal andere situatie dat een consument die een contract afsluit met Fox om de wedstrijden te mogen bekijken. Daar komt nog bij dat klanten van bijv. KPN verplicht worden om een abonnement van Fox af te nemen omdat Fox in het zenderpakket zit. Zij betalen dus mee aan iets waar ze helemaal niet om hebben gevraagd en waar ze misschien ook helemaal niet naar kijken. Van alle mediabedrijven die Fox uitzenden hebben alleen Ziggo en Tele2 geweigerd om een dergelijk wurgcontract af te nemen. Vanuit dat perspectief is je uitspraak " niet leveren is niet betalen " dan ook een tikkeltje kort door de bocht.

3 april 2020 om 12:03

Het is inderdaad kort door de bocht, maar er zit wel een grond van waarheid in naar mijn idee. Het gaat er me vooral over dat als privé-consumenten niet willen betalen (terecht naar mijn idee) dat allemaal prima is. Maar vanaf dat FOX misschien (want er is nog geen enkel definitief besluit genomen) ongeveer hetzelfde wilt doen (voor redenen die ik ook zeker begrijp), is het hek van de dam.

3 april 2020 om 15:22

Is het echt slecht beleid Lierse? Clubs zijn er gewoon vanuit gegaan dat ze het TV-geld voor 2019/20 zouden ontvangen wat ze is toegezegd en op basis daarvan hebben ze hun begroting gemaakt en zijn ze verplichtingen aangegaan. Dat een kwart van het bedrag opeens kan komen te vervallen is enorm veel pecht, maar kan moeilijk worden gezien als slechte bedrijfsvoering volgens mij.

3 april 2020 om 18:19

Horeca bedrijven die diensten afnemen zijn geen consumenten. Dus in die zin is het logisch dat het innen van die gelden wordt bevroren alsmede het uitbetalen aan de clubs.

3 april 2020 om 11:34

Het is op dit moment toch niet logisch? Ze betalen op jaarlijkse basis. Die factuur kwam in februari, toen er overigens gewoon nog gevoetbald werd.

Er is op dit moment gewoon nog kans dat de wedstrijden alsnog gespeeld gaan worden. FOX zal wellicht alsnog het hele seizoen leveren.

De kroegen hebben pas een punt op het moment dat alles definitief af is gelast.

Stel ze zouden nu niet hoeven te betalen omdat het opgeschort is, maar straks krijgen ze extra wedstrijdje in korte tijd omdat het alsnog in wordt gehaald. Denk je dat ze dan zonder morren dubbel willen betalen?

Ze betalen per jaar en totdat Fox niet het hele seizoen levert is er niets te klagen.

Daarom ook dat niemand een beslissing neemt van we stoppen dit seizoen. Stel een Fox zou dat nu zeggen in Nederland dan gaat elke horeca gelegenheid en particulier zijn/haar abonnement opzeggen want er is toch de komende maanden niets te zien en dat bespaard. Dan heeft Fox ook meteen een groot probleem. Je kan beter als bonden wel duidelijkheid verschaffen en dan kan zo’n partij als Fox dit ook weer netjes verkopen naar hun abonnees van blijf je lid krijg je volgend seizoen wat maanden korting. Zo blijft iedereen wel lid en krijgen ze toch hun centen ondanks er geen voetbal is. Maar door al die onzekerheid blijft dit maar doorgaan en nemen bedrijven/particulieren zelf wel maatregelen

Ik mijne ook acuut opgezegd waarbij ik andere abonnementen met liefde door betaal als ik daar iemands bedrijf mee kan redden.maar hier werk ik niet aan mee, Fox...desnoods als het voetbal begint sluit ik helemaal niks af en ga ik wel een jaartje streamen

3 april 2020 om 14:53

Probleem met Fox is ook de extra kosten die je aan Ziggo betaald. 18,99 euro per maand eredivisie voetbal is gewoon erg veel geld. Ik ga dat niet betalen als er geen voetbal is.

Het is toch allemaal simpel, je bent een contract voor een bepaalde periode aangegaan. Als er dan tussen de kleine lettertjes niets staat dat nu van toepassing is waardoor je het stop kan zetten, moet je doorbetalen. Ik kan nu ook niet ineens mijn Contrubutie van mijn voetbalclub(ja, ik betaal om te voetballen in plaats van dat ik er geld voor krijg) terugkrijgen omdat het seizoen stil ligt. Contracten zijn er gemaakt om een (langdurige) samenwerking aan te gaan. Als je nu een keertje pech hebt, dan is dat niet anders.

3 april 2020 om 13:08

Zo simpel is het ook weer niet.fox heeft beloofd live voetbalwedstrijden uit te zenden en dat doen ze niet. Dus zij leveren een wanprestatie.

3 april 2020 om 18:22

Wanprestatie? Dus dat clubs niet spelen is ook een wanprestatie. Dit noemen wij overmacht. Het is zoeken naar een oplossing.

3 april 2020 om 14:54

Nee hoor zo eenvoudig is het niet. Er moet wel geleverd worden. En eventjes overmacht kan gebeuren, maar als er gewoon maanden lang geen live voetbal wordt geleverd, dan kan je het contract gewoon ontbinden.

Tja, ergens ga je de klap voelen. Supporters en kroegenbazen zeggen abonnementen op, FOX betaald geen TV gelden uit aan clubs en clubs beperken de miljoenen salarissen van de spelers. Die zouden het het minst moeten voelen door het kapitaal wat ze doorgaans krijgen, en uitgeven kunnen ze het nu toch niet.

Ik heb alle abbonnementen stil gezet. Zowel fox als ziggo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren