Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Foto van Muric op Facebook voedt speculaties over toekomst bij Ajax

Laatste update:

Ajax kon tot op heden nog niet beschikken over Robert Muric. Dinamo Zagreb hield de laatste weken vol dat de achttienjarige aanvaller nog over een contract tot medio 2015 beschikte, terwijl Ajax vorige maand een overeenkomst voor vier jaar overeenkwam met de zogenaamd transfervrije aanvaller.

/

Dinamo Zagreb weigerde derhalve een noodzakelijk transfercertificaat te verstrekken. Een foto van Muric op Facebook zorgt ervoor dat de speculaties omtrent de toekomst van de aanvaller worden gevoed. “Nieuwe club, nieuwe uitdagingen. Hartje Ajax hartje”, was de tekst van de tiener, die een foto van zichzelf in de kleedkamer van Ajax op Facebook publiceerde. Het is wachten op een officiële mededeling van de betrokken clubs.

Muric beweert dat zijn jeugdverbintenis is afgelopen. Dinamo Zagreb claimt echter dat er een automatische verlengingsclausule in het contract staat die de tiener tot 2015 bindt. De aard van het contract is van invloed op de hoogte van de transfersom. Als Muric transfervrij is, zoals Ajax beweert, moet de club een onkostenvergoeding betalen van circa een ton. Als Ajax het doorlopende contract moet afkopen, dan kan de transfersom in de miljoenen lopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De soap rondom Muric. Langzamerhand snap ik er steeds minder van. Ik hoop dat die goed kan voetballen en als die zo goed is dat hij na Ajax naar een topclub gaat, dit dan wel op een nette manier gaat gebeuren.

21 juli 2014 om 08:39

Als je de soap niet snapt dan moet je de tekst lezen.

21 juli 2014 om 08:49

Joe. Elke keer is een andere berichtgeving Hootch30. Vorige keer mocht die nog niet eens in Amsterdam komen.

21 juli 2014 om 08:56

Hoe kan het dan dat er zo'n onduidelijkheid is?? Het staat toch gewoon wel of niet in zijn contract?

21 juli 2014 om 09:15

Als alles in het leven zo makkelijk was waren er geen problemen. Het zijn die wurgcontracten met allemaal clausules en bij werkingen en allemaal mensen die de handen boven elkaars hoofd houden. Heel Kroatië daar is corrupt zelfs voetbal bond dus daarom duurt het lang.

21 juli 2014 om 10:29

Precies, laat dat contract gewoon nakijken door de UEFA en dan is deze hele soap niet meer nodig.

21 juli 2014 om 12:26

@ chelseajax

Dat is al gebeurd, Ajax heeft zowel met de Knvb als met de Uefa intensief contact gehad omtrent deze zaak. Beide voetbalbonden oordeelden dat Ajax goed gehandeld heeft en dat Ajax niet meer dan een opleiding vergoeding dient te betalen.

21 juli 2014 om 12:38

@ Simpatico

Nee dan heb je het verkeerd begrepen. Zagreb claimt dat hij nog eigendom van hun is en dat hij zichzelf moet melden bij Zagreb op de momenten dat hun dat wensen. En Muric mocht zichzelf indertijd nog niet bij Ajax melden omdat Zagreb de documentne niet wilden tekenen.

Waar het dus op neer komt, Muric mocht dus wel in amsterdam komen.
Maar als hij op maandag in Amsterdam was en Zagreb besloot dat hij dinsdagochtend om 8 uur op de club moest zijn moest hij daar voorlopig nog gehoor aan geven. Waardoor het vrijwel feitleijk onmogelijk was om al naar Amsterdam te komen.

21 juli 2014 om 12:43

@ Stambec

In sommige landen is dit meer gebeurt. Een speler heeft meerdere zaakwaarnemers en er zijn meerdere verhaal lijnen. Zagreb claimt dat ze een getekent contract hebben. Maaar zowel Muric als zijn ouders claimen dat ze dat contract nooit ondertekent hebben. Nu is een handtekening relatief makkelijk te vervalsen als je er goed op oefent. Dus Zagreb claimen dat ze een handtekening hebben (die ze ook wel zullen hebben) alleen claimt Muric dat die handtekening niet door hem gezet is.

En dus ga je naar de kroatische bond, waarvan de voorzitter toevallig een oud speler van Zagreb is en vrienden van de huidige voorzitter is van Zagreb. Deze geeft Zagreb gelijk in hun doen en laten.

Wat doet Ajax, die gaat naar de Knvb en de Uefa. Beiden stellen Ajax in het gelijk. Maar Zagreb moet tekenen voor de vrijgave van Muric en die weigeren te luisteren naar de Uefa en hebben hun eigen bodn achter hun staan.

Al met al een vrij lastige situatie. Maar aangezien Ajax het heeft laten onderzoeken door de Knvb en de Uefa geloof ik er wel in dat ze het bij het juiste eind hadden. Dat hadden ze bij Meleg toendertijd ook al en bij Bazoer ook al. Ze hebben wel vaker zulk soort dingen uit moeten zoeken.

Al met al is het wachten totdat Zagreb onder druk van Ajax, Knvb en Uefa de speler vrij geeft. Wat nu eindelijk lijkst te zijn gebeurt.

21 juli 2014 om 17:09

In de tekst staat dus dat de jeugdverbintenis is afgelopen en dat Dynamo Zagreb beweerd dat er nog een optie van een jaar in het contract staat. De soap gaat dus om die ene jaar.

Echter een minderjarige speler mag maar voor drie jaar een jeugdcontract hebben. Voor die optie van één jaar geldt een contract voor een volwassene. En dat is het probleem, want de ouders van Muric hebben nooit iets getekend. En aangezien Muric destijds minderjarig was, moesten zijn ouders dus ook tekenen.

21 juli 2014 om 08:40

Ajax heeft alles uitgezocht via knvb en advocaten. Dit word zo'n zelfde soap als meleg. Toen stond Ajax ook in zijn recht. Ajax is geïnteresseerd in een (goede) speler er die laten ze nu ook niet barsten. Hoop wel dat het snel afgelopen is.

21 juli 2014 om 08:55

Hier heb je helemaal gelijk in. Bij Meleg kwam ook alles goed, en die heeft het nu prima naar z'n zin in Nederland. Muric gaat waarschijnlijk gewoon alvast meetrainen totdat de kkogel door de kerk is. Beetje hetzelfde als toen Bazoer overkwam van Psv.

21 juli 2014 om 18:11

Klopt zeer zeker, alleen mocht het niet zo zijn dan is het een schande van de Knvb en als ajax zijnde zou je dan ook een rechtszaak tegen de Knvb kunnen aangaan. Maar ff buiten dit, niet zo slim om een foto met die tekst op social media te zetten terwijl er zoveel drama om je heen is.

21 juli 2014 om 08:57

Mag nu inderdaad wel afgelopen zijn, denk dat Ajax er goed aan doet om samen met zagreb tot een vergoeding te komen.

Wel een hele kleine vergoeding aangezien Zagreb ons genaaid heeft tegen Lyon paar jaar terug ;-)

21 juli 2014 om 09:17

Nee dat is de grootste onzin mocht hij transfair vrij zijn dat krijgt Zagreb alleen opleidings vergoeding en dat is het eenigste waar ze recht op hebben volgens knvb en advocaten. Jij gaat toch ook niet veel meer geld geven om van gezeur af te zijn als jij in je recht staat. Jij gaat toch ook geen 100 euro geven als het eigelijk 10euro kost.

21 juli 2014 om 11:22

Je snapt toch heus wel dat ik bedoel als Zagreb in zijn gelijk staat of als dit nog maanden gaat duren dan kun je net zo goed zeggen hier heb je 500.000 en klaar met dat gezeur.

Niet zo bijdehand doen ;-)

21 juli 2014 om 09:31

Ik hoop ook dat hij een meerwaarde wordt bij Ajax. En niet dat hij de nieuwe Sana is, een speler die goed kan voetballen maar ondertussen te kwaliteit te kort komt voor het Ajax-niveau. Dit is het zelfde verhaal als met de transfer van Dejan Meleg van Vojvodina naar Ajax.

21 juli 2014 om 11:09

Als het de nieuwe Sana was geweest, had Ajax lang niet zoveel moeite gedaan om hem te kunnen hebben. Sana was meer een koopje.

21 juli 2014 om 12:19

Jouw vergelijking met Sana slaat nergens op, want Muric is 5 jaar jonger dan Sana was toen Sana bij Ajax kwam voetballen. Sana had nauwelijks nog groeimogelijkheden, terwijl Muric nog letterlijk in de groei zit.

De vergelijking met Meleg klopt ook niet, want Meleg had een wurgcontract afgesloten bij een malafide zaakwaarnemer voor een paar voetbalschoenen, terwijl het hier gaat om een al dan niet geldig contract bij een Kroatische profvoetbalorganisatie.

21 juli 2014 om 13:37

Betaal gewoon wat voor deze jongen dan zijn we van dat gezeur af om het dan zo te zeggen he.ben wel benieuwd naar hem vandaar dat ik zeg betaal er wat voor.

21 juli 2014 om 12:15

Hoezo? Het is toch vrij helder? Kamp Muric, Ajax en de Knvb menen dat Muric transfervrij is en Dinamo Zagreb beweert dat hij een contract tot 2015 heeft. En gisteren gaf Muric via Facebook aan te denken van de week vrijgegeven te worden, zodat hij bij Ajax mee kan gaan trainen en kan gaan spelen.

21 juli 2014 om 12:23

Soortgelijke soap was ook gaande met Meleg je moet onderhandelen met dubieuse figuren met contractconstructies dat door de FIFA onaanvaardbaar zijn.

Ik hoop voor de jongen dat het gauw afgelopen is met deze onzekerheid. maar dat we weer door die club betopt zijn is duidelijk net zo als die CL wedstrijd toen.

21 juli 2014 om 08:43

Is er tot op heden al iets meer bekend over wie er gelijk heeft dan? Ik kan me in elk geval voorstellen dat Zagreb zijn toptalenten niet zonder slag of stoot laat vertrekken. Of dat allemaal wel zo netjes en eerlijk gaat, is een tweede.

21 juli 2014 om 08:46

Zagreb is volgens mij gewoon dom geweest door niet te checken of dat contract daadwerkelijk door Muric is ondertekend. Dat is niet het geval en daardoor niet bindend.

21 juli 2014 om 08:52

Als je als club een contract laat tekenen door een minderjarige speler, dan wordt het lastig om deze als rechtsgeldig aan te houden. Dat was het verhaal bij deze speler.
Contract is ongeldig dus is de speler transfervrij. Volgens Zagreb is het contract geldig, dus geven ze hem niet vrij. Ik vind het nog steeds vreemd dat dit allemaal zo lang duurt, want als het duidelijk is, dan heeft Zagreb niets te zeggen lijkt me.

21 juli 2014 om 08:53

contract is juist wel door Muric ondertekent, maar niet door zijn ouders. Muric was minderjarig toendertijd, dus is contract ongeldig.

21 juli 2014 om 09:18

En ik heb weer gelezen dat dat juist andersom het geval was.. Waarom doet iedereen alsof ie erbij was en er alles van af weet?

21 juli 2014 om 09:27

Netjes en eerlijk in combinatie met Dinamo Zagreb, dat bestaat niet. Als Zagreb zegt dat ze een geldig contract hebben moeten ze dat ook kunnen tonen, zo moeilijk is het niet.

21 juli 2014 om 09:40

Wat is er andersom dan? Dat Muric juist wel meerderjarig was. of dat het contract juist wel door zijn ouders ondertekend is?

Als dit namelijk het geval is, dan zou er geen conflict zijn. Dan heeft Ajax niets te zeggen en is Muric gewoon van Zagreb. Aangezien Zagreb voornamelijk dreigt met allemaal sancties, maar er hier door ajax en knvb naar gekeken is en hij nog steeds in amsterdam zit en niet in zagreb.
Dat geeft toch ergens het idee dat Ajax hierin gelijk heeft en Zagreb niet. Anders was hij wel daar geweest en niet hier.

21 juli 2014 om 12:29

@ Stefandefree

Vooralsnog ga ik er vanuit dat Ajax gelijk heeft omdat ze intensief contact hebben gehad met de Knvb en de Uefa over deze transfer. Als deze twee voetbalbonden vinden dat Ajax en Muric in hun recht staan geloof ik dat, als Zagreb echt in haar recht zou staan dan dhadden ze er toch allang al een zaal van gemaakt ? Iers waarmee ze steeds dreigen maar niet doorzetten.

21 juli 2014 om 12:35

@ Afca_leeds

Klopt helemaal, maar meestal werkt het daar in de praktijk wel wat iets anders dan wat wij hier logisch vinden. Maar ik krijg inderdaad wel de indruk dat ze in Zagreb eigenlijk 'niks' hebben in deze en nu wanhopig proberen om die jongen daar te houden.

21 juli 2014 om 12:45

@ Fcexclusief

Of het zal ze geen zak schelen dat de handtekeningen mogelijk vervalst zijn. Dat is natuurlijk ook een optie. Zagreb claimt dat er een contract is met de handtekening van Muric en zijn ouders. Hetzelfde geld natuurlijk voor (een van de) zaakwaarnemer van Muric die geld wilt verdienen op een transfer.

Muric + ouders beweren dat ze nooit getekent hebben.

Uefa + Knvb geven Ajax gelijk.

Mooi, deze jongen wil echt graag voor ons voetballen en dat is altijd een goed teken. Ik hoop dat het er uitkomt bij hem, maar hij is nog erg jong. Dit seizoen al hoge verwachtingen van hem hebben is te vroeg denk ik.

dinano Zagreb,

Club waar we slechte herinneringen aan hebben, is een mooie straf dat Muric tegen een opleidingsvergoeding bij ons gaat voetballen.

Die club valt bij herhaling op door rare toestanden met jeugdspelers.

Wordt tijd dat de Uefa ze een flinke straf geeft.

Mooie voetballer Muric, hoop dat hij snel bij de trainingen kan aansluiten.

Zal alleen al een jaar nodig hebben om weer wedstrijdfit en volgens Ajaxsysteem te kunnen spelen.

Van harte welkom.

21 juli 2014 om 11:52

Leeuw087, dit voelt idd als zoete wraak! Wat die club ons Europees geflikt heeft, zal ik nooit vergeten. Daarom is dit ook zo heerlijk!

Wat een rare toestand toch. Gevoelsmatig heeft Zagreb een probleem want áls er een dergelijke verlengingsclausule in het contract staat die is ondertekend door de ouders van de destijds nog minderjarige Muric dan lijkt het me dat Zagreb daar een kopie'tje naar Ajax gemaild, -stuurd of -faxt zou hebben.

Het feit dat dit niet is gebeurd maakt dat ik denk dat Zagreb een probleem heeft en de zaak wil rekken totdat Ajax het zat is. Hopelijk doet er gauw een onafhankelijke partij uitspraak en kunnen we deze soap achter ons laten.

Ik vind het wel fijn dat we Dinamo een oor kunnen aan naaien. Gerechtigheid . Dan moet hij inderdaad wel erg goed zijn, anders schiet het nog niet op..

Zagreb gunt ons nog steeds het ligt in de ogen niet, geen idee waarom eigenlijk. Van knipoogkroaat tot Muric. Het is allemaal maar een beetje vreemd..

Beste teken dat hij zo graag wil, Ajax zal hem iig net als Meleg hier naartoe halen en die jongen niet laten vallen al duurt het wat langer, maar wat zou het mooi zijn als het deze week afgerond word en hij kan gaan trainen.

Komt sowieso goed, Ajax weet wat ze doen is we gebleken en Zagreb daarentegen gebeuren wel vaker rare dingetjes dus een los of niet geldig contractje is niet zo gek.

Ik snap niet wat Ajax aanhaalt.

Het is en blijft een curieuze zaak met allerlei vieze kantjes. Je krijgt straks een speler met een blessure, die al een half jaar niet op niveau getraind of gespeeld heeft.

En dan kan het onder de noemer; hij is een groot talent voor de toekomst.... Maar dat wordt van de evenoude El Ghazi toch ook gezegd. Twee toptalenten van 18/19 voor dezelfde positie is goed voor de concurrentie, maar dat gaat scheve gezichten opleveren....

21 juli 2014 om 10:59

Gebleseerde speler ? Enkel verzwikt kan iedereen gebeuren en is niks slim's. Je maakt er allemaal wel een drama van. En als je alles gevolgd hebt is het geen talent voor de toekomst maar een directe versterking hij sluit gelijk aan bij de selectie el ghazi moet nog effe geduld hebben en dat beseft die jongen als maar goed. Daarbij kunnen beide spelers zowel el ghazi als muric ook op links uit de voeten. Komt helemaal goed ajax is goed bezig en het wordt steeds beter.

21 juli 2014 om 11:37

Je krijgt straks één van de grootste talenten op de rechtsbuiten van Europa die een half jaartje niet gespeeld heeft, so what? En dan heb je twee toptalenten op die positie.. Verschrikkelijk zeg, dat moet je als club echt niet willen he?

Wat snap je precies niet?

@gahma

Heb je Muric weleens zien spelen (behalve op Youtube) of blaat je maar na ?
Als hij daadwerkelijk één van de grootste talenten op rechtsbuiten-positie is, dan zouden er ongetwijfeld meer clubs concreet zijn geworden (nu bleef het bij vage interesse van sommige clubs).

Twee evenoude toptalenten voor 1 positie betekent dat er één in de wachtkamer moet plaatsnemen of zich moet oriënteren op een andere positie. Meestal geeft dat wrevel. Maar goed, als dat bij Ajax goed gaat, dan is dat toch oké !

Welkom bij Ajax, muric! Ik hoop echt dat hij het waar maakt. Met Muric, Anwar, kishna, schone en later ook Fischer zijn we prima voorzien op de vleugels. Tenminste als de verhalen over muric kloppen

bijna identieke titel als ie van daley blind voedt geruchten van barcelona :s.. wat is dit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren