Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna Sittard heeft opvolger van Sjors Ultee bijna binnen

Laatste update:

Julio Velázquez wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe trainer van Fortuna Sittard. De Limburger meldt dat de club dicht bij een overeenkomst is met de veertigjarige Spanjaard. Fortuna ontsloeg tweeënhalve week geleden Sjors Ultee, waarna het interim-duo Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens in de daaropvolgende wedstrijden de honneurs tijdelijk waarnamen.

Waarschijnlijk zitten Vergoossen en Schepens ook komende zaterdag tegen NEC nog op de bank. De kans is groot dat Velázquez de wedstrijd daarna, thuis tegen Excelsior, wel de leiding heeft. De trainer is momenteel clubloos, nadat hij afgelopen seizoen degradatie met Deportivo Alavés niet kon voorkomen en vertrok bij die club. Velázquez begon al jong als trainer, waardoor hij al een flinke lijst clubs achter zijn naam heeft staan.

De eerste serieuze klus in zijn carrière was Villarreal in 2012, dat destijds uitkwam in de Segunda División. In diezelfde competitie had hij daarna ook Real Murcia, Real Betis en Alcorcón onder zijn hoede. Daarnaast werkte hij ook in Italië en Portugal. Zo was hij trainer van Udinese, Belenenses, Vitória Setúbal en Marítimo. Opvallend daarbij is dat Velázquez het van bovengenoemde clubs alleen bij Alcorcón langer dan een jaar volhield.

Na het ontslag van Ultee had technisch manager Sjoerd Ars de voorkeur voor een Nederlandse trainer, terwijl eigenaar Isitan Gün de voorkeur gaf aan een buitenlandse oefenmeester. Gün lijkt met de komst van Velázquez dus inderdaad zijn zin te krijgen. De Spanjaard staat voor een moeilijke opgave in Sittard, daar Fortuna met nul punten uit vijf duels de hekkensluiter in de Eredivisie is.

Denk je dat Velázquez Fortuna Sittard kan behoeden voor degradatie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond Fortuna tot dit seizoen wel een geinige club. Leuke toevoeging aan de ED. Nu hoop ik dat ze eruit vliegen. Want ik gun die eigenaar en Yilmaz helemaal niks. Die Spanjaard lijkt me op het eerste oog een trekpop, lijkt weinig persoonlijkheid te hebben. Ideale speelbal voor de eigenaar en Yilmaz. *Leuke toevoeging bedoel ik overigens alles behalve denigrerend, vond het oprecht een leuke club voor de ED. En ik gun de supporters en al het personeel dat niet Yilmaz, de eigenaar en hun lakeien is natuurlijk geen degradatie. Feit blijft dat er ploegen degraderen en dan heb ik liever dat deze speelbal, want een echte BVO is het niet meer, eruit gaat.

8 september 2022 om 23:39

Amen. Je ziel op deze manier verkopen, ga maar weer lekker terug naar de KKD. In de KKD zijn mooiere clubs die ik liever zie in de Eredivisie.

8 september 2022 om 23:41

Precies dat. Een Zwolle, NAC, De Graafschap, Heracles. Met alle respect maar dit zijn clubs die ik liever in de ED zie dan DIT Fortuna Sittard. Met de nadruk op DIT.

9 september 2022 om 00:02

Aldus een vz lid wat blijkbaar aan tafel zit bij Fortuna? Of baseert die dit op wat sensatie artikeltjes

9 september 2022 om 08:44

@onside: Hij geeft toch aan hoe hij het ziet en wat hij vind, dus ja dat zal gebaseerd zijn op de informatie die jij en ik ook hebben. Wat is daar mis mee?

Als hij daarop tot de conclusie komt dat hij liever andere clubs in de ED ziet, prima toch? Ik deel zijn mening ook..in de KKD zitten inderdaad ploegen die ik liever in de ED zou zien dat Fortuna en zeker dit Fortuna.

9 september 2022 om 11:18

Deze trainer heeft op zich wel een rijtje clubs achter zijn naam, dus trekpop is wel wat extreem. Het is geen Albert Ferrer die zonder noemenswaardig verleden voor de groep werd gezet bij Vitesse Arnhem. Zijn carriere is daarna alleen maar beter geworden (zoek maar op).

9 september 2022 om 13:32



Wat is er volgens jou dan precies veranderd t.o.v. vorig seizoen en de seizoenen daar voor? Kan je daar een concreet voorbeeld van geven? Ben jij zo iemand die alles gelooft op het moment dat je de Story leest?

1001 clubs gehad en maar bij eentje langer dan een jaar gezeten.... dit kan alleen maar een groot succes worden!

40 jaar en al aan je 9e club beginnen, daar moet je zelfs in Football Manager hard je best voor doen. Ik zie deze man zomaar voor z'n 41ste aan zn 10e club begonnen zijn...

Dit doet me denken aan Vitesse in dat jaar waarin ze op een haar na niet degradeerden. 2011? 2012? Ook een buitenlandse eigenaar die ook deels 'landgenoten / cultuurgenoten' naar de club haalde, slechte resultaten en ook een Spaanse coach, die ik overigens zeer zeer sympathiek vond (ferrer?).

Zonde voor Fortuna, daar gaat je identiteit. Huts, het ronde archief in, huts hier wat plastic terug, daar wat plastic terug. Hopelijk veranderen ze snel van clubkleuren. Grün en geel zijn natuurlijk de kleuren van ADO Den Haag.

Iedereen was in de zomer lyrisch over de komst van Yilmaz, maar de duistere keerzijde lijkt zich nu echt te ontrafelen. Voor niets gaat de zon op. Deze man is natuurlijk maar een marionet, die gewoon doet wat de Turkse heren willen. Yilmaz maakt thuis de opstellingen nu. Jammer, ik vond Fortuna vorig jaar een leuke club, nu lijkt het meer Fortünaspor te worden.

Jammer. Ik had op een flamboyante Turk gehoopt. Maar hier gaan we misschien ook wel veel plezier van beleven. Dit is natuurlijk gewoon een marionet, met Burak als feitelijke baas. Het temperament van die leiding daar kennende, wordt deze Spanjool nog voor het einde van dit seizoen er weer uitgeflikkerd.

Mijn god, de meeste van jullie hier zijn echte schapen en volledig geindoctrineerd door alle geluiden in de media. Yilmaz bepaald helemaal niks en de Turkse eigenaren zijn verre van tirannen die de hele club kapot maken en de identiteit wegnemen.

Om een voorbeeld te geven, dit staat in de laatste alinea:
Na het ontslag van Ultee had technisch manager Sjoerd Ars de voorkeur voor een Nederlandse trainer, terwijl eigenaar Isitan Gãƒâ¼n de voorkeur gaf aan een buitenlandse oefenmeester.

Hij heeft voorgaande week een interview gegeven bij de NOS en daarin heeft hij gezegd dat het niet persee een Nederlandse trainer wordt. Nationaliteit speelt in hun zoektocht geen rol. Hij heeft nergers gezegd dat er een voorkeur bestaat voor een buitenlandse coach. Dit is slechts 1 van de dingen die worden opgeblazen, verdraaid, sensationeel worden gemaakt etc. Waarbij het bericht van vorige week er nog een schepje bovenop deed: ''turkse eigenaar gaat vol tegen Ars in''. Het is te gek voor woorden aan het worden hier.

Wat een aantal platformen in de media wel niet te weeg kunnen brengen met een paar verhaaltjes opdikken. Daarmee kunnen ze de hele opinie van alle voetballiefhebbers veranderen en club imago's binnen korte tijd volledig in puin schieten.



9 september 2022 om 10:57



'bij voorkeur stellen we een Nederlander aan'
Directe quote van Ars in Voetbal International.

'ik heb zijn (ars) interview gezien, maar wij zoeken geen mensen uit op basis van hun paspoort.'
Directe quote van Gün in Voetbal International als reactie op dat interview daarop om dat te bestrijden.

Die 'opdikkende' media quoten gewoon direct de uitspraken van beide personen. En Gün gaat hier gewoon direct tegen Ars in....
Maar ik zou lekker volhouden dat de media Fortuna aan het kapotmaken is.....

Groetjes,
1 van de schapen

Ik heb het gevoel dat ze in een recordtempo een prima club om zeep helpen... Chapeau!

9 september 2022 om 08:52

Nou ja, prima club om zeep helpen, dankzij het geld dat ze er in steken bestaat Fortuna eigenlijk nog he. Als het aan de KNVB had gelegen was Fortuna er al niet meer. Maar ze zijn met dit beleid wel hard bezig terug naar de KKD te gaan.

9 september 2022 om 10:19

Dat is natuurlijk ook waar. En de vraagt blijft of Zuid-Limburg de ruimte heeft voor drie prof-clubs.
Maar we zijn het eens dat dit een enkeltje KKD gaat worden op deze manier.

9 september 2022 om 10:32

Ja het beleid is ver te zoeken inderdaad.

Dus een Spaanse trainer die de competitie niet kent, de spelers niet kent, overal binnen een jaar weg was moet Fortuna terug op de rails zetten. Nou succes dan. Gedoemd te mislukken.

Je kan nu al rekenen dat volgend jaar een nieuwe trainer voor de groep staat.
Een trainer die een waslijst aan clubs heeft versleten en bij 1 club langer dan een jaar heeft gewerkt. Het geeft wel aan welk beleid er gevoerd wordt

Pfoe, wat moet je als Fortuna-fan hier nu van denken? Alaves is natuurlijk een prima club om te trainen en speelde de voorbije seizoenen ook steevast in La Liga, maar moeten het dit seizoen een niveau lager proberen. Weet nog goed dat er werd gezegd dat een buitenlandse, lees Turkse trainer, niet persé noodzaak zou worden in Sittard. Uiteindelijk weet je dat in de voetballerij dat dan juist wél gaat gebeuren.

Ik hoop voor alle Fortuna-fans dat de clubcultuur en normen en waarden van deze nuchtere Limburgse club blijft behouden....

9 september 2022 om 13:35

En als er geen Nederlandse trainer beschikbaar is die past in het profiel? Dick Schreuder heeft toch agg dat hij is benaderd met een goed verhaal maar er voor heeft gekozen om bij Zwolle te blijven.

9 september 2022 om 14:35

Hoeft ook niet perse een trainer te zijn die Nederlands is maar enige kennis en raakvlak met Nederlands voetbal lijkt me wel een must. Deze struisvogel heeft nergens iets laten zien en zelfs bij kleine clubs en B-elftallen vliegt hij er binnen 1 jaar uit elke keer. Dat zegt toch genoeg? Hoe kan Fortuna bij hem uitkomen.

Zouden de Boer, Grim, Cocu, Stam, Hasselbaink of Verbeek geen optie zijn?

Kan me gewoon niet voorstellen dat er geen betere vindbaar is die ook wil. Dat ze bij deze hans worst uitkomen zegt in mijn optiek heel veel over hoe de club nu geleid wordt

Juiste trainer dus, deze heeft al zijn teams laten degraderen.
22clubs in zijn prille carrière 🤔

Als ik zulke trainers voorbij zie komen vraag ik me altijd af…hoe komen ze erbij?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren