Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Forse straf dreigt opnieuw voor Juventus na onthullingen over ‘geheime deals’

Laatste update:

De problemen voor Juventus nemen alleen maar toe. De topclub uit Italië moest vanwege het niet eerlijk opgeven van financiën al vijftien punten in de Serie A afstaan en La Repubblica onthult nu dat er nog meer lijken uit de kast vallen in Turijn. Juve zou bijvoorbeeld geheime schulden hebben uitstaan bij andere clubs in Italië en dat kan nieuwe straffen opleveren.

Eerder werd bekendgemaakt dat Juventus tijdens de coronapandemie toch spelerssalarissen had doorbetaald, ondanks dat de club toen met het nieuws kwam dat de spelers tijdelijk van hun salaris afzagen. Het gerommel met de boekhouding verlaagde het verlies dat Juventus op papier leed. De club profiteerde daar direct van door de transfermarkt op te gaan, in plaats van gedwongen te worden te herkapitaliseren. La Vecchia Signora moest als straf vijftien punten inleveren, maar daar blijft het wellicht niet bij.

Volgens La Repubblica, dat zich baseert op informatie van het Openbaar Ministerie in Turijn, maakte Juventus in het geheim deals met competitiegenoten. Rolandro Mandragora, een middenvelder die in 2020 over werd genomen van Udinese, zou bijvoorbeeld officieel voor een terugkoopclausule van 13,7 miljoen euro gehaald zijn. Het lijkt er nu echter op dat Juve veel meer betaald heeft om Mandragora over te nemen en het OM vermoedt dat dergelijke deals met meer clubs en spelers zijn gemaakt.

Op 27 maart zal er een hoorzitting plaatsvinden en moeten alle feiten aan het licht komen. Op basis daarvan zal een rechter bepalen of Juventus opnieuw straf krijgt. Als dat het geval is, is nieuwe puntenaftrek of zelfs degradatie uit de Serie A een mogelijkheid. In 2006 werd de club uit Turijn al eens teruggezet naar de Serie B, al was dat toen vanwege betrokkenheid bij een groot omkoopschandaal in Italië. Op dit moment staat Juve zevende en zou het een ticket voor de Conference League pakken. Met de 'ontbrekende' vijftien punten zou de formatie van trainer Max Allegri tweede staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
23 februari 2023 om 16:22

Maar dit onderzoek is toch van de Italiaanse bond? Niet de uefa... sowieso treden ze in Italië hier harder tegen op dan andere competities heb ik het idee.

23 februari 2023 om 16:40

Onderzoek is door de Uefa begonnen en overgenomen door de Italiaanse bond en co. want die kunnen een club dan straffen! En ja de Uefa doet heel hard z'n best natuurlijk om de ESL clubs te pijnigen. Ja Juve zit fout maar waarom doet de Uefa niet zo z'n best als het gaat om de staatclubs zoals psg!?

Tjonge jonge gaat maar door in Turijn en Barcelona.

23 februari 2023 om 16:11

Precies de clubs (samen met Real) die maar al te graag die verschrikkelijke Super League doorgezet zien worden.

23 februari 2023 om 16:17

Dat is enerzijds ook wel logisch, aangezien de PL het voetbal helemaal op de kop zet met gigantische bedragen. PSG heeft een sjeik met oneindig veel zakken geld. Als je dan bij de top wil blijven horen, dan moet je toch iets. Maar ben je met je eens dat een Super League verschrikkelijk is.

23 februari 2023 om 16:21

De ESL is inderdaad verschrikkelijk, maar dat is de UEFA ook, sterker, ik vind de Uefa zelfs erger. Als je ziet dat Al Khelaifi in het committee zit daar, dan zegt dat voldoende. 222 miljoen voor Neymar, 175 miljoen voor Mbappe (in 1/2jaar tijd), en ook nog eens een gigantisch salarishuis, dat is toch nooit goed te keuren, kijkend naar FFP?

23 februari 2023 om 16:30

Wellicht had La Liga eerder over moeten gaan op een eerlijke verdeling van inkomsten over de clubs en niet 70 voor Barca en Real 30 voor de rest.

23 februari 2023 om 16:34

Kun je hier iets meer over uitleggen Samcro?

23 februari 2023 om 16:35

Psv18

Maak je maar vast gereed. Want die Super League die gaat er 100% zeker komen. De vraag is allang niet meer óf, maar wanneer die gaat komen. Pure kwestie van tijd. Want het mag zo zijn dat FiFa en UEFA eerder dachten dat ze dit initiatief in de kiem zouden kunnen smoren, maar het is evident misbruik van macht als UEFA clubs zou verbieden om buiten UEFA om een competitie te organiseren. Uiteraard mogen clubs hun vrijheid benutten om een competitie op te tuigen die zij willen om zo veel meer geld te genereren dan ze nu via de UEFA kunnen doen.

23 februari 2023 om 16:37

"de ESL is inderdaad verschrikkelijk, "

Ja klopt inderdaad hoor. Wedstrijden als Real - Liverpool, Barcelona - Man United, PSG tegen City, echt verschrikkelijk hoor, bahbah! Nee, dan is het natuurlijk veel en veel beter om heerlijk naar Cambuur - GA Eagles te kijken. Dat is pas echt genieten. .....

23 februari 2023 om 16:51

Constant kante, het ligt echt wel genuanceerder dan dat. Ten eerste zijn dat soort wedstrijden echt geweldig en kan ik er een week naar uitkijken, juist omdat je ze niet regelmatig ziet. Dit effect zal natuurlijk zwaar verminderen als het meerdere keren per jaar is, ik zelf vind het al teleurstellend als er een champions league finale/halve finale wordt gespeeld door clubs uit zelfde competitie, aangezien ik dit toch al 3/4 keer per jaar zie.

Dan nog niet eens begonnen over dat financial fair play regels er niet voor niets zijn. Op het moment dat de macht verschuift moeten we nog maar zien wat er van komt zonder regels, het wilde westen.

23 februari 2023 om 17:02

Je moet wat tegen dat Engelse en olie geld wil je competitief blijven.
Maar zoals het in de text staat, het zijn vermoedens. Als Udine zegt nee het was 13.6mlj... bewijs maar dat het anders is.

Tuurlijk is het niet goed.
Maar blijkbaar doen andere clubs er vrolijk aan mee.
De hele Buffon transfer is toch ook een publiek geheim, iedereen weet dat die voor veel meer naar turijn is gehaald

23 februari 2023 om 17:05

Ik kijk inderdaad liever naar Cambuur-GA Eagles dan naar PSG-City. Voor mij is voetbal romantiek en geen kapitalistische sport.

23 februari 2023 om 17:10

Constant Kante, een aspect mis ik in je betoog, namelijk dat de fans hebben laten zien dat ze het niet willen.
Het is met name deze reactie waar de clubs zo van geschrokken zijn. De Uefa en Fifa zijn ze niet zo bang voor, dat is een kwestie van procederen en schikken. Maar de fans moeten het geld in laatje gaan brengen en alles zal dan vanaf nu ook in het werk gesteld worden om draagvlak onder de fans te creëren. Wanneer dat er voldoende is dan komt de SL er.
De fans hebben volgens mij een hekel aan de SL omdat het te veel een elite clubje is. Wanneer de wedstrijden ergens om gaan zit iedere fan op een topaffiche te wachten. Maar als je bv niet eens kint degraderen (naar Amerikaans model) welke spanning is er dan nog? Puur enkel alleen wie kampioen wordt. Zelfs plek 2 en daaronder is niet spannend meer. In Europa werkt dat vooralsnog niet.

23 februari 2023 om 19:02

Zo zijm er wel meer als alleen barca en turijn helaas.

''juve zou bijvoorbeeld geheime schulden hebben uitstaan bij andere clubs in Italië en dat kan nieuwe straffen opleveren.''

Nou dan mogen ze die andere clubs ook straffen, blijkbaar delen zij hun financien ook niet volledig.

23 februari 2023 om 16:13

Dat Juventus het niet vermeld wil niet zeggen dat andere clubs dat ook niet doen he? Waarom zou je als club geld dat je nog moet krijgen verduisteren? Daar heb je echt 0 voordeel aan.

23 februari 2023 om 16:20

Excact wat jij zegt! Behalve als het een dealtje is wat niet onder de regels valt en/of zwart aannemen

23 februari 2023 om 16:26

Staat in feite letterlijk in de tekst boys:
"rolandro Mandragora, een middenvelder die in 2020 over werd genomen van Udinese, zou bijvoorbeeld officieel voor een terugkoopclausule van 13,7 miljoen euro gehaald zijn. Het lijkt er nu echter op dat Juve veel meer betaald heeft om Mandragora over te nemen en het OM vermoedt dat dergelijke deals met meer clubs en spelers zijn gemaakt."

De betrokken clubs moet je dan wat mij betreft idd ook aanpakken en zeker niet alleen Juve.

23 februari 2023 om 16:27

Ooit gehoord van belastingsfraude? Verder lijkt het me ook heel sterk dat Juventus achterlijk genoeg is te denken dat het niet boven water komt dat je sjoemelt als de andere partij compleet andere bedragen in zijn boeken zet dan jij doet.

23 februari 2023 om 16:40

frietho

"waarom zou je als club geld dat je nog moet krijgen verduisteren? Daar heb je echt 0 voordeel aan."

Omzet uit de boeken houden daar heb je om te beginnen heel veel aan als je bv minder belasting wilt betalen. Obvious frauduleus dus.

23 februari 2023 om 16:51

@bizzlad: Dat stukje zegt toch helemaal niks? We weten op dit moment nog helemaal niet hoe het OM aan die informatie is gekomen. Wie weet hebben ze naar aanleiding van een tip wel inzage gevraagd in de boeken van Udinese, waar het volledige bedrag wel gewoon netjes staat vermeld. Als Udinese die verkoop van Mandragora netjes in de boeken heeft staan voor (bijvoorbeeld) 25 miljoen terwijl Juve in hun boeken schrijft dat hij is aangekocht via een terugkoopclausuele van 13,7 miljoen valt Udinese toch niks te verwijten?

Datzelfde geldt ook voor andere teams, als zij de bedragen wel gewoon correct in de boeken hebben staan kun je hen weinig verwijten.

Het is een beetje te vergelijken met wanneer jij uiteten gaat na afloop contant afrekent. De belastingdienst en het OM komen jou toch ook niet aanpakken als blijkt dat de restauranteigenaar maar de helft van de verkopen op de kassa registreert en de rest als zwartgeld in z'n zak steekt?

23 februari 2023 om 17:09

Dat is echt wel onderling geregeld tussen de clubs hoor. Als de andere clubs gewoon zeggen dat de bedragen kloppen. Dan word het heel lastig te bewijzen dat het anders is.

En zoals hierboven ook gezegd word. De andere clubs zijn dan ook strafbaar bezig. Dus dan zou je die betrokken clubs ook moeten straffen.

Ik oraat het niet goed, maar je moet tegenwoordig bijna wel zo zaken doen wil je nog kunnen concureren met de Sjeiks en het Engelse geld. De balans is toch ook compleet zoek. Kijk alleen al naar de TV gelden in Engeland en wat Barca en Real krijgen.
Nogmaals tuurlijk is het fout van Juve. Maar er word in Parijs, Barcelona en Londen met veel miljoenen geschoven.

23 februari 2023 om 19:07

Mee eens er zijn 2 clubs nodig voor een transfer als een speler nog een contract heeft. Als juve dit met udinese zo heeft gedaan dan verdient niet alleen juve maar ook udinese het om aangepakt te worden

23 februari 2023 om 21:37

Als de andere clubs dat deden, kwam het direct al naar buiten en was alles al in kaart gebracht. Geheime deals zijn natuurlijk niet eenzijdig geheim.

"waarom zou je als club geld dat je nog moet krijgen verduisteren? Daar heb je echt 0 voordeel aan."

Het staat ook al vrij duidelijk in het artikel. Juventus schijnt dus (veel) meer te hebben betaald dan in de boeken stond. Daar hebben die clubs ook voordeel van en schijnbaar genoeg voordeel om mee te gaan in die schimmige deals.

Het wordt tijd dat ze deze club definitief opheffen na al die schandalen door de jaren heen.

23 februari 2023 om 16:31

Terug naar de amateurs en dan kunnen ze de weg omhoog inzetten onder streng toezicht. Al komt dat waarschijnlijk op hetzelfde neer, onder de streep.

23 februari 2023 om 17:09

Makkelijk praten als het je eigen club niet is. Ik zou liever hebben dat de individuen die dit op hun geweten hebben zwaar worden gestraft. En wellicht meer screening vooraf door bonden als clubs CEOs en CFOs benoemen.

23 februari 2023 om 17:15

Ah oké thanks voor je mening!

23 februari 2023 om 20:19

Dat gaat niet joh, de club heeft ook een mooie geschiedenis en gewoon een grote naam in de voetbal wereld. Je kan ze terugzetten maar daar houd het wel een heel eind mee op.

Dat was wel te verwachten...ze hebben nooit "maar 1 foutje gemaakt".

Zet ze dan meteen naar de Serie C. Dit is toch uitstel van executie.

Juventus blijft de rotste van alle rotte appels. Is het niet doping of omkoping, dan is het wel grootschalige financiële fraude. Gewoon opheffen die club. Een schande voor het voetbal.

23 februari 2023 om 19:14

Ben het met je eens dat het een schande voor het voetbal is, dat dit soort praktijken moeten plaatsvinden. Voetbal zou moeten verenigen, helaas is Juventus een voorbeeld van waar het tegenwoordig allemaal om draait, Geld.

Opheffen vind ik te ver gaan, niemand is zuiver. Ik tenminste niet. Een goede passende straf lijkt me beter. Boosdoeners af laten treden, ook degene die er van zouden weten. Dan kunnen dit soort praktijken gewoon opgelost worden. Willen ze niet opstappen en gebeuren er toch dit soort praktijken, dan allemaal stuk voor stuk aanpakken.

24 februari 2023 om 04:35

Omkoping? Wanneer dat? Als je 2006 bedoelt ben je van weinig op de hoogte.

Kan Juve niet eens gewoon naar stand gaan leven? Ja het doet pijn. Milan moest er ook ff doorheen; maar na EL uitsluiting in 2018 ivm FFP en dus reorganisatie, zijn ze kampioen geworden en zitten ze in KO fase CL. Het hoeft geen decennia te duren tot je weer redelijk op niveau bent.. enige wat je nodig hebt is de juiste mensen op de juiste plek en wat geluk aan je zijde..

23 februari 2023 om 16:37

Milan leefde ook niet naar haar stand, die kregen een andere eigenaar en gaven iedere window gigantisch veel geld uit, net als dat Juve dat deed. Milan was anders allang failliet geweest zonder die rijke eigenaar. Milan is hier hiet het juiste voorbeeld, Atalanta wel bijvoorbeeld.

23 februari 2023 om 17:47

Dat zeg ik toch.. FFP. Nu leven ze wel naar stand en kan je het alsnog leuk doen. Dat is nou net wat ik wilde meegeven…

23 februari 2023 om 21:48

Nou ja, wat versta je dan precies onder 'naar de stand gaan leven'? AC Milan heeft al z'n successen in de afgelopen decennia te danken aan een eigenaar. Niet aan 'die eigen stand'.

Wel ben ik het met je eens dat AC Milan z'n zooitje heeft opgeruimd. Daar heb ik wel respect voor, maar dat was natuurlijk nooit gelukt zonder extern geld, evenals het kampioenschap en de huidige prestaties. Maar goed, dat is niet verboden en AC Milan is, zoals je schrijft, inderdaad door het dal gegaan om weer op te klimmen.

Overigens denk ik dat de schade bij Juventus op korte termijn onherstelbaar is, tenzij men de club in de verkoop zet en er een Qatarees of zo is die enorm veel geld in de club wil steken. Het draaide vorig jaar al een recordverlies, ze maakten nauwelijks winst op de transfermarkt dit seizoen, het werd kansloos derde in de groepsfase van de CL en gaat het komend seizoen waarschijnlijk niet eens Europa in. Die gaan enorme tekorten krijgen.

Als dit soort misstanden bij een amateurclub plaats vinden wordt de club vaak opgeheven. Misschien is dit ook de enige oplossing om te voorkomen dat deze club in de toekomst nog vaker in de fout gaat. Want welke andere straf is voldoende om Juve aan de regels te laten houden? Zelfs degradatie naar de serie B is kennelijk niet genoeg om deze nare club aan de regels te laten houden.

23 februari 2023 om 16:28

Hoeveel mensen uit de calciopoli tijden hebben nog een actieve functie in het bestuur van de voetbalclub Juventus?

23 februari 2023 om 17:04

Geen idee, maar de mensen die als hun vervangers zijn aangesteld zijn in iedergeval net zo crimineel/corrupt bezig.

23 februari 2023 om 18:06

Nogal vreemd de supporters daar dan voor te straffen niet? En dan heb ik het over het opheffen van de club Juventus.

23 februari 2023 om 18:19

De supporters straf je altijd, betekent dat dat je dan nooit de club mag opheffen, los van hoe zwaar ze de mist in gaan? Niet dat ik denk dat dat hier op zijn plek zou zijn maar dat vind ik nogal een hol argument. Het gerecht straft je familie ook wanneer ze jou naar de gevangenis sturen.

Los daarvan staat niets de fans in de weg om samen een nieuw Juve te starten onder aan de Italiaanse voetbalpiramide.

23 februari 2023 om 19:48

Weet jij waarom Juve naar serie B moest gaan?

Deze club moet zo snel mogelijk opdoeken. Deze gasten spelen al tig jaren vieze spelletjes waaronder de gestolen CL finale van 1996

Ach wat is het toch een rot club, alles stinkt aan die club. Er hebben geweldige spelers gespeeld en het zijn mooie shirtjes maar al dat gevoel is ook nu weg met dat neppe logo. Niet vergeten dat de leiding van Juve dat nu weg gaat door al die schandalen onder Agnelli ook de Super league aansteken. Het riekt.

23 februari 2023 om 21:56

Tja, het idee voor die Super League komt natuurlijk ergens vandaan. Het was algemeen bekend dat Juventus en ook Barcelona financiele problemen hadden. Maar goed, laten we het gemakshalve even bij Juventus houden:

Het komt natuurlijk niet geheel uit de lucht vallen. Het was al vreemd dat het ineens acuut moest verkopen, terwijl het vrij snel daarna alweer de portemonnee trok. Daarna gingen ze ineens aandelen verkopen om de schuldenlast terug te brengen en al vrij snel kwamen er vraagtekens over de cijfers, met name omdat de schuldenlast in relatieve zin ineens een stuk lager lag dan de cijfers die openbaar waren deden vermoeden. Ik denk dat daar de argwaan ook is ontstaan en dat men daardoor de boel is gaan onderzoeken.

Veel mooie clubs worden bestuurlijk geruïneerd! En de fans zijn de dupe! Want wat er allemaal over Barca met die vage betalingen naar buiten komt doet mij gewoon pijn en schaam je je gewoon voor.. Juve met alles wat er gaande is en neem zo een PSG en City met kunstmatige sponsor bedragen..

Als er bewijs is kan je kan deze clubs niet onbestraft laten natuurlijk. Het zal de fans het meest pijn doen! En bestuurders die hier verantwoordelijk voor zijn komen er met een schorsing en boete lekker makkelijk vanaf...

23 februari 2023 om 17:16

Het is heel opvallend allemaal maar men slaapt. Kijk ja als ze fouten maken moeten ze gewoon aangepakt worden. Maar het is wel toevallig, de Uefa begon een onderzoek tegen Juve. En ook barca zit in the mud. Toevallig allemaal pro ESL clubs. De Uefa is druk bezig zo te zien. Maar de staatsclubs kunnen lekker verder hun gang gaan. 🥱

23 februari 2023 om 22:05

Je bent dit nu bewust aan het gebruiken om weer eens los te gaan op die 'staatsclubs'. Ten eerste is het Spaanse OM een onderzoek gestart naar Barcelona betreft die betalingen aan die voormalige scheidsrechtersbaas. Bovendien is er geen onderzoek gestart naar aanleiding van de schulden van Barcelona. Dat heeft de club gewoon zelf naar buiten gebracht.

Ook betreft Juventus is het 't Italiaanse OM dat een onderzoek start naar de spelersdeals, zoals ook in de tekst staat. Daarnaast is de UEFA pas een onderzoek gestart toen het OM openbaar maakte dat Juventus had gesjoemeld met de jaarcijfers. De UEFA had niet eens een andere mogelijkheid.

23 februari 2023 om 22:19

Je reageert bewust om op mij af te geven, sneu. Kijk eens op welke reactie ik reageer! Misschien ben je dan minder obsessed met mijn reactie. Hij spreekt over de kwestie en haalt de staatsclubs aan. Ik reageer erop, mag ik!? En dan kom je met zo'n zwakke reactie.

En nee dan weet je er weinig van. De Uefa zet druk erachter op de achtergrond! En nee het was de Uefa die hiermee begon!

De Oude Dame. Die maar niet van achter die fruitautomaat wil komen.

23 februari 2023 om 17:40

De Oude Dame van de finale tegen Ajax in '96, dat was nog eens een foute beurt. Op een ouwe fiets moet je het leren he.

Je verwacht het niet he hahaha... Wat een geniepige lui zitten daar ook, net als bij Barca trouwens. Er zullen wel weer wat punten bij afgehaald worden, maar het moet misschien maar eens wat zwaarder worden.

Het moet wel een hele grote kast zijn waar al die lijken uitrollen. Niet normaal wat daar allemaal gesjoemeld wordt.

Ik weet niet waarom maar is het gek nu dit lees en aan de finale van de CL 1996 denk tussen Ajax en Juventus?

Juventus lijkt echt geen zuivere koffie te zijn! Dat blijkt.

23 februari 2023 om 19:47

Waarom zou je die moeten krijgen? Als ze doping gebruikten, wat waarschijnlijk zal zijn geweest in de jaren 90 bij velen, zal dat niet alleen in de finale gebeurd zijn.

Ten Hag, hap toe en koop de sterspelers van Juventus. Vlahovic, Szczesny, Chiesa, Bremer zouden echt super aanwinsten zijn. Cuadrado of Danilo als backup voor Dalot. Wellicht Locatelli nog op het middenveld en de selectie van United is kampioenswaardig.

Szczesny
Dalot
Bremen
Martinez
Shaw
Casemiro
Locatelli
Fernandes
Chiesa
Rashford
Vlahovic
23 februari 2023 om 18:50

Locatelli mag wel blijven, vlahovic zou echt geweldig zijn, maar de gea hebben we die beter is dan onze poolse vriend en chiesa is zeker goed maar aan rechtsbuitens genoeg in manchester. Of ze moeten afscheid nemen van anthony en die halve talenten die er lopen. Hoop alleen dat sancho blijft (rashfort als spits gerekend)

Het wordt tijd dat er een flinke verandering gaat komen. Voetbal is allang niet meer het spelletje wat het was. Gigantische salarissen, fraudes en ga maar door.

Er moet een flinke reset komen. Ik zie ook steeds meer dat mensen een afkick krijgen van de PL, groot gelijk! Ondanks dat ik geniet van de mooie wedstrijden gaat het werkelijk waar nergens over. En ja dan heb je ook nog Juventus, wordt het gewoon niet tijd dat heel die club in de ban gaat? Waar RBC, Haarlem failliet zijn vanwege tonnen, hebben grote clubs gewoon miljarden schuld.

Spelletje zou zo mooi zijn als er gewoon een plafond zou zijn en betere regels wat op EU niveau telt

Meer olie sjeiks lost het probleem wel op. Financieel gezien dan he? Ik ben nog steeds een voorstander van het NBA systeem ten aanzien van spelers...

In retrospect is 15 punten ook gewoon niet genoeg. Zonder die foefjes voetbalde Vlahovic nu in Engeland. Die levert hen over zijn contractduur van 5 jaar meer dan 15 punten op hoor.

Overigens wordt er in Serie A tenminste sportief gestraft. De Uefa gebruikt hun regels alleen maar om de eigen zakken te vullen. Zo heeft Uefa deze zomer voor bijna 170 miljoen boetes uitgedeeld aan 7 clubs (juve, Roma. Inter, Milan, PSG, Marseille en Monaco) waarvan een deel voorwaardelijk. Waar gaat dat geld uberhaupt naartoe en hoezo is het productief om een club met slechte financieen daarvoor te straffen door ze nog meer financieel te belasten? Neem PSG bijvoorbeeld, die zitten zo ver over hun ffp limieten dat ze maar liefst voor 65 miljoen beboet worden. De reden dat ze over hun ffp zitten in de eerste plaats is omdat ze een oneindige geldkraan hebben in Qatar maar dat ze die legaal gezien niet op de club mogen aansluiten, als een boete de enige straf is wanneer ze dat wel doen raakt dat ze op geen enkele manier. Gewoon uitsluiten van Europees voetbal die handel.

23 februari 2023 om 19:45

Je bedoelt dat Juve wordt gestraft, de rest niet hoor of amper.

23 februari 2023 om 19:51

Ach arme knul.

De kranten moeten natuurlijk blijven verkopen.

Weer een bewijs dat de voetballerij door en door verrot is. Erg jammer, want Juve heeft geregeld een mooi team met goede spelers. Maar die schandalen door de jaren heen joh.
Zelfde als met Barca.

Dit soort clubs horen niet in deze mooie sport thuis. Maar helaas gaan ze ook niet meer weg.

Weer n lijk uit de kast...
En waarom zouden tegenstanders/ arbiters etc dan ook niet omgekocht zijn? In het laatste jaar dat Ronaldo er ' voetbalde' kreeg Juve opvallend veel penaltys en vrije trappen mee in blessuretijd bij n achterstand. Wat me trouwens al jaren opviel bij deze club..
Overigens gister ook weer zo n dubieuze snelle rode kaart bij opponent Nantes...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren