Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-revelatie fietst heel Rotterdam door: ‘Mijn rijbewijs haal ik dan wel’

Laatste update:

Yankuba Minteh is niet van plan om zijn rijbewijs in Nederland te halen, zo zegt de negentienjarige aanvaller van Feyenoord tegenover Voetbal International. De huurling van Newcastle United woonde twee jaar geleden nog in Gambia, dat volgens hem te boek staat als een fietsland. Zodoende heeft Minteh, die de laatste weken uitstekend in vorm is, geen haast met het halen van zijn rijbewijs.

Wie door Rotterdam-Zuid loopt, kan Minteh zomaar op zijn fiets tegenkomen. Waar zijn teamgenoten allen in een gesponsorde BMW naar de training komen, rijdt de pijlsnelle vleugelspits met zijn tweewieler naar de training toe. “Ik heb nog geen rijbewijs”, onthult Minteh tegenover VI.

Minteh heeft er geen moeite mee dat hij als enige volwassen selectiespeler van Feyenoord geen auto bezit. “Ik fiets graag. Het is alleen zo koud in Nederland, altijd wel regen of wind. In Gambia pakte ik de fiets om even naar het strand te rijden of zo. Altijd de zon. In Nederland heb ik te maken met andere omstandigheden. Niet zo leuk, maar het is zoals het is.”

Het is nog de vraag waar Minteh komend seizoen speelt. Feyenoord hoopt de linkspoot nog een seizoen van Newcastle United te huren, terwijl hij daar zelf ook voor openstaat. In april volgt een gesprek tussen Feyenoord-directeur Dennis te Kloese en the Magpies. Ook wanneer hij nog een seizoen in De Kuip blijft spelen, blijft Minteh de fiets pakken. “Mijn rijbewijs haal ik wel in Engeland. Dan leer ik tenminste meteen aan de linkerkant rijden. Tot die tijd fiets ik gewoon lekker door.”

Minteh laat de beslissing over komend seizoen op zich af komen. “Uiteindelijk is de Premier League mijn doel en Newcastle United is de club die veel vertrouwen in me heeft. Ik heb geen idee hoe de toekomst eruitziet. Ik ben een keer in Newcastle geweest, toen speelden ze tegen Borussia Dortmund. Ik zal binnenkort wel horen wat voor plannen de club heeft met mij.”

De buitenspeler heeft geen haast. “Ik ben nog jong, ik heb de tijd, misschien dat ze me nog een keer willen verhuren. Ik weet het nog niet, ik hoor het wel, ik laat alles op me af komen. Ik weet alleen dat ik ooit in de Premier League zal spelen”, aldus de geduldige Minteh.

Minteh speelde sinds zijn komst afgelopen zomer 1.380 minuten voor Feyenoord, verdeeld over 28 optredens. Daarin was de Gambiaan goed voor acht doelpunten en drie assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 8 miljoen euro. Dat is precies het bedrag dat Newcastle United in juli overmaakte aan Odense Boldklub om Minteh tot medio 2028 vast te leggen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Mooi toch, hij heeft n ual mijn sympathie. Ik hoop dat hij de rest van zijn carrière zo down to earth blijft.

13 maart 2024 om 16:29

Heb hem toch ook weleens uitspraken horen doen over dat hij gewend is elke week de beste te zijn (player of the match) in de Deense competitie en heb 'm ook met een schot voor open doel zien wachten tot hij nog eventjes de laatste verdediger kan vernederen door hem uit te kappen. Minteh zou ik zelf niet zo snel onder het kopje 'down to earth' scharen. Eerder prettig gestoord. Lijkt me opzich wel een prima speler qua persoonlijkheid om in je team te hebben.

In het begin kon ik er slecht tegen maar vind het inmiddels wel een grappige gast. Hoe hij bij zijn eerste pot geloof ik ook al het logo kuste (tijdens de voorbereiding tegen Benfica dacht ik) waardoor hij mij een tijdje gefopt had want ik dacht toen: "een jeugdspeler van Feyenoord die blij is met zijn debuut." totaal niet realiserend dat dat die gast was die door jullie was gehuurd.

13 maart 2024 om 20:15

JtjeVtt, dat zegt wel iets over je kennis!

13 maart 2024 om 23:09

Dat ik niet doorhad dat Minteh niet uit de jeugd kwam? Je ziet niet zo snel een huurspeler bij zijn eerste pot een logo kussen dus neem me de verwarring niet kwalijk

Moet eerlijk zeggen dat ik vanaf dag 1 eigenlijk wel fan ben van Minteh, het is allemaal erg vermakelijk. We moeten ook niet vergeten dat deze jongen nog op de zanden van Gambia speelde. Wat hij in 2 jaar heeft mee en doorgemaakt is best bijzonder natuurlijk.

13 maart 2024 om 15:38

Ja Minteh is een beetje als van Gobbel aan het eind van zn carrière: je bent er fan van,ze strijden en zijn enthousiast maar je ergert je soms ook kapot aan de fouten die ze maken

Heerlijk man! Fietsen is ook zo lekker. Ik mis dat enorm in de VS. Zodra ik in NL ben is het eerste wat in doe de fiets ophalen bij mijn oma of zus. Leuke jongen die Minteh

13 maart 2024 om 15:24

In de vs bestaan fietsen ook wel toch?

13 maart 2024 om 15:27

Maar niet echt een fietscultuur.

13 maart 2024 om 15:30

ja maar je kan (bijna) nergens normaal fietsen.
het woon-werk verkeer is vrijwel alleen maar met de auto, in veel grote steden rijdt je met de fiets op een autoweg en autos houden weinig rekening met fietsers.

13 maart 2024 om 15:38

Aah ja op die fiets. Toch wel jammer, dacht dat er in new york inmiddels wel fietspaden waren

13 maart 2024 om 15:42

Zelfs op de plekken waar wel fietspaden zijn, is het niet al te veilig om te fietsen. Automobilisten zijn daar totaal niet gewend aan fietsers.

13 maart 2024 om 16:36

Mijn ouders woonden een tijdje in Houston, maar daar wil je echt niet fietsen.

13 maart 2024 om 16:41

Fietsen bestaan hier zeker! Ik woon ook in D.C. een van de weinige steden in Amerika waar je best nog een fiets cultuur hebt, maar het is niet hetzelfde als in Nederland. Je hebt paden op een paar plekken, maar de mensen rijden als gekken en weten niet hoe ze er mee moeten dealen.

13 maart 2024 om 17:10

Succes ermee daar. Afstanden zijn groot en wegen zijn voor fietsers vaak levensgevaarlijk.

13 maart 2024 om 18:07

Plus het is toch gratis beweging. Natuurlijk is het in de eerste plaats heel charmant dat hij gewoon op de fiets naar zijn dikbetaalde profbestaan komt. Maar ook gezond. Ik fiets hier ook amper (NY) en merk het meteen aan m'n gezondheid. Wordt in Nederland ook steeds gekker, halve sportschool vol op de spinner, terwijl je ook gewoon op de fiets naar de supermarkt kan.

13 maart 2024 om 19:40

@leidsehoodja begrijp je goed, ik moet altijd lachen om de mensen die naar de sportschool rijden om dan 5 minuten lang op de parkeerplaats gaan zoeken naar de plek die het dichtsbij de voordeur is. Dan loop je 1 minuutje langer. Ik heb vooral in mijn laatste jaar in NY heel erg veel gefietst, als je een Citi E-bike pakt is dat vaak sneller dan een taxi en soms zelfs dan de subway als je moet overstappen of als iets vast zit. Ook een leuke manier om de stad te verkennen. Je kan ook joggen, maar dat vind ik saai. Heb je ooit gevoetbald in NY? Toevallig op de Upper West Side bij 102nd st?

13 maart 2024 om 20:18

Ja wij zitten in de Heights dus dan moet je ook nog bergje op elke keer als je naar huis gaat. Dan ben ik toch meer die Hollandse vlakke grond gewend op de fiets. We zijn nu aan het sparen voor een tweede fiets, dan hopelijk wat vaker ook buiten de stad, waar het meteen heel mooi is qua natuur. D.C is vlakker, of niet? Vond zowel NY als D.C. wel echt veel fietsvriendelijker dan ik had gedacht. Ik heb een paar vrienden hier die voetballen/footy doen. Ik fiets wel regelmatig langs die veldjes daar bij de Hudson rond 102nd. Bedoel je die? Hoe had jij je aangemeld? Hoe dan ook, enjoy life in D.c.!

Minteh is gewoon een prachtige persoonlijkheid en als hij blijft, heeft hij alles om een cultheld te worden in Rotterdam. Aan je trainer aangeven niet bang te zijn voor interviews omdat je in Denemarken bijna elke week MOTM was, fietsen door de stad en ondertussen ook gewoon goed presteren. Fijne jongen om in de selectie te hebben.

13 maart 2024 om 20:23

Ik las ook ergens dat die bij de besprekingen voor de wedstrijd vaak toch even niet oplet haha. En dan in de wedstrijd toch een beetje ze eigen ding doet. Leuke gozer

Hahaha denk wel dat dit een leuke gast is. "“ik fiets graag. Het is alleen zo koud in Nederland, altijd wel regen of wind..." Net even opgezocht nu is het bijna 30 graden in Gambia haha.

De nieuwe Robben! Oprecht geinig kereltje die Minteh. Ik word gillend gek van em in het veld, maar wel gunfactor. Al misschien niet bij Vd Marel...

Toch nog acht goals gemaakt. Stel je voor, als hij niet zelfzuchtig was en overzicht had......

13 maart 2024 om 17:03

Als ie overzicht had had ie evenveel goals maar flink meer assists. Het is een teamsport he

Met iets meer overzicht en een betere pass is deze gozer een geweldenaar. Hopelijk kan hij dat nog leren. Soms is het voor Feyenoorders echt een grote ergernis en is het moeilijk om dat op te wegen tegenover zijn goede momenten. De simpelste passes en voorzetten geeft hij gewoon niet. Dat balverlies van hem is vervolgens iets waardoor het hele team weer terug moet. Heel vervelend vaak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren