Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord 'motiveert' RKC: 'Kaartje is even duur als onze seizoenkaart'

Laatste update:

Feyenoord heeft RKC Waalwijk onbedoeld extra gemotiveerd voor het onderlinge treffen van zaterdag in De Kuip. De spelers van de Waalwijkers zijn boos dat extra kaarten voor hun familie of vrienden 124,85 euro per stuk kosten. "Belachelijk", reageert Frank van Mosselveld in het Algemeen Dagblad. "Een kaartje is even duur als een seizoenskaart bij RKC."

"Het is bovendien voor een vak boven in een hoek, waarbij je een verrekijker nodig hebt om het veld te zien", geeft de verdediger aan. Feyenoord stelt 35 gratis kaarten beschikbaar voor spelers van de bezoekende club. Daarnaast kunnen ze kaarten bijkopen.

"Voor het eerst in jaren kunnen mijn ouders mijn wedstrijd niet bezoeken", benadrukt vleugelverdediger Sigourney Bandjar. Een woordvoerder van Feyenoord laat weten dat het om 'heel goede plaatsen gaat en toegang tot de lounge, met gratis eten en drinken'. "We nemen contact op met RKC om uitleg over de prijsopbouw te geven."

Feyenoord hanteert belachelijke prijzen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Opzich is het niet belachelijk voor wat je krijgt, maar het is wel belachelijk dat mensen geen keus hebben of ze dit wel willen.
niet iedereen kan dit betalen , maar dan moeten de familieleden wel gewoon de kans krijgen om de wedstrijd te kunnen zien tegen een normaal tarief..

Edit.... en dat kan ook heb ik net begrepen.... voor 22;50... dus wat een lul verhaal weer.

30 november 2012 om 12:43

Dat is nog niks bij Arsenal kost een seizoenskaart 1500 pond en je moet weten dat de pond nog meer waard is dan de euro hun zouden pas moeten klagen!!

30 november 2012 om 13:58

Zo..... dat wist ik echt niet.

maar dat is inderdaad wel reden tot klagen ja...

30 november 2012 om 21:38

Weet je zulke dure plaatsen kun je in nederland niet weg geven.
Het probleem is namelijk dat in engeland, spanje en italie voetbal voor de vrouw gaat. Dat krijg je hier niet voor mekaar. Plus de vrouw heeft vaak de financien in beheer, en laten zij nou meestal niet van voetbal houden. Dus veel geld uitgeven voor een kaartje word hier meestal niet geaccepteerd.

30 november 2012 om 16:19

Precies, er wordt een hoop geklaagd, maar in de kern wordt er gewoon geklaagd omdat er een luxe speeltje wordt afgenomen.

"voor het eerst in jaren kunnen mijn ouders mijn wedstrijd niet bezoeken", benadrukt vleugelverdediger Sigourney Bandjar.

Wat een flauwekul. Ten eerste zijn er wel degelijk een paar gratis kaarten beschikbaar. Ten tweede kan je ook gewoon dit arrangement kopen, je zit als voetballer van RKC echt niet op bijstandsniveau ofzo. En ten derde kan je ook gewoon een regulier kaartje kopen.

Wat Bandjar eigenlijk zegt is "voor het eerst in jaren worden mijn ouders niet gratis en voor niks in de watten gelegd."

Als je dan toch een verhaal overneemt uit het AD neem dan alle details op:
Voor de 124,85 euro is er een tribuneplaats (ter waarde van 58,30 euro) en toegang tot het Spelershome in het Maasgebouw (66,55 euro). Een woordvoerder van Feyenoord laat weten dat het om 'heel goede plaatsen gaat en toegang tot de lounge, met gratis eten en drinken'. 'we nemen contact op met RKC om uitleg over de prijsopbouw te geven', zegt hij.

Het blijft een avondje uit en dan is 66,55 tegenwoordig een normale prijs.

30 november 2012 om 09:11

Maar vind je €58,30 voor een normale tribuneplaats bij Feyenoord-rkc niet en beetje veel dan? Ik was voor Ajax- Man City minder kwijt! Daarnaast vind ik bijna €70,- voor een hapje en een drankje in het Maasgebouw (who gives a fuck) ook wel erg overdreven.

Voor zakenmannetjes die indruk willen maken op collega's is dit misschien aantrekkelijk, of als je toevallig geld te veel hebt en echt niet meer weet wat je er mee moet.
Ik denk dat dit voor de gemiddelde Nederlander niet meer te doen is, als het om een Europese wedstrijd gaat kan ik het nog begrijpen, maar we hebben het hier over fucking Feyenoord - Rkc.

30 november 2012 om 09:54

Het is een keuze die de spelers van RKC zelf moeten maken. Of een duur kaartje met de daarbij horende gemakken of koop een kaartje via de normale route voor 22,50 euro.
Niemand dwingt ze hier om zoveel geld uit te geven of wel?
Zat je bij Ajax op een vergelijkbare plek? ... Denk het niet.

30 november 2012 om 09:55

Deze zelfde categorie kaarten kosten bij Ajax ook gewoon meer dan 200 euro hoor..
En bij een CL -wedstrijd zelfs meer dan 300 euro..
Het zijn over het algemeen business-seats. Maar goed, bevalt het de Rkc-ers niet, dan kunnen ze gewoon goedkopere kaarten kopen!

En een beetje kortzichtig om te spreken over "zakenmannetjes die indruk willen maken" en mensen met "toevallig teveel geld".
Ten eerste leveren deze kaarten heel veel geld op voor de betreffende club. Waardoor (ook onder meer) de prijzen voor "normale" kaartjes op een redelijk niveau kunnen worden gehouden.. Zie jou kaartjes voor Ajax-man City!

Ten tweede is het een heel normaal onderdeel van de samenleving om aan "relatie-marketing" te doen op een dergelijk manier..

Ook is er het feit dat niet iedereen op dezelfde manier naar het voetballen wil gaan. De 1 neemt genoegen met een gewoon kaartje en verder niets, de ander wil meer luxe, etc. er omheen. Niks mis mee!

€ 124,84 is wel veel ja. Aan de andere kant 35 gratis kaarten lijkt me meer dan genoeg. Als we elke wedstrijd 35 kaarten a € 124,84 weggeven kost ons dat € 74.279,80 in een seizoen. Ik heb liever dat we dat we dat in een potje stoppen om de Uefa boetes te betalen als we straks Europa weer ingaan

30 november 2012 om 08:44

En jij denkt dat Feyenoord geen gratis kaarten krijgt als zij uit spelen???

Verder gebruik jij dat geld liever voor boetes van de Uefa....boetes inclusief gemaakte kosten moeten ze direct op de veroorzakers verhalen.....en niet betalen.... dan verplicht tegen 10,- per uur bij een concurent na de wedstrijd de zooi opruimen en die 10,- gebruiken om de openstaande schulden af te lossen. Als toetje nog het volgende: minimaal 2 jaar en daar bovenop de tijd dat er nog een schuldbedrag openstaat, niet meer binnen een straal van 20 km vd eigen voetbalclub komen! Dat zal ze leren.....liever boetes bij de euefa betalen....doneer het dan aan een goed doel!

30 november 2012 om 08:48

Ik dacht dat de knipoog het sarcasme wel voldoende aan zou geven, maar blijkbaar niet.

Maar je hebt helemaal gelijk dat herrieschoppers hard aangepakt moeten worden. Van mij mogen ze levenslange stadionverboden geven als mensen zich misdragen.

30 november 2012 om 08:54

Sorry is bij mij inderdaad niet aangekomen!

30 november 2012 om 12:06

Dat kost dan 74.279.80 euro maar mag toch aannemen dat feyenoord ook weer gratis kaarten krijgt als ze uit spelen

Het gaat hier waarschijnlijk om een stoel in vak KK. Dat is een zakelijk vak met luxe stoelen en zoals in het verhaal gemeld toegang tot de lounge met gratis eten en drinken.

Dus totaal niet te vergelijken met een normaal tribunekaartje voor welke wedstrijd dan ook.

Volgend jaar geen gratis kaarten meer verstrekken, stelletje zeikerds.

30 november 2012 om 08:14

''volgend jaar geen gratis kaarten meer verstrekken'' Volgens mij is 124 euro niet bepaald gratis owel

30 november 2012 om 08:18

Ze krijgen 35 van die kaartjes gratis. Als ze boven die 35 kaartjes nog extra kaartjes willen kosten die € 124,-

30 november 2012 om 08:29

Misschien eerst lezen!?!?!

Er zijn 35 gratis kaarten gegeven! Staat er duidelijk in weet niet hoe beter je gratis kan omschrijven dan met het woord gratis!

Komt bij dat de mensen ook in een normaal vak kunnen gaan zitten en dan 22,50 zijn. Dit zijn ook niet de kaarten voor het normale uitvak, maar voor het vak (luxe tribune) waar dus die 35 Gratis kaarten ook voor zijn!

Maarz eiken en afgeven is makkelijker dan lezen

30 november 2012 om 08:36

Ik had al direct erna een bericht gescheven met ' verkeerd gelezen excuses' maar voetbalzone heeft afentoe kuren.. Jullie hebben gelijk

30 november 2012 om 08:25

De gratis kaarten zijn voor personeel en spelers van de club, het gaat hier om familie leden.
Over het algemeen kunnen spelers kaarten kopen tegen een gereduceerd tarief zodat ze familie na de wedstrijd nog even kunnen spreken. Dit is ook voor sponsoren omdat daardoor spelers van een tegenpartij( oke dit is RKC dus minder interesant) nog even blijven hangen in de sponsor ruimtes.

het alternatief is het uitvak waar je door de netten en wanden ook niet bepaald een goed zicht hebt, en familie komt voor het voetbal van hun zoon. in het uitvak komen ze voor het voetbal maar minstens ook voor de sfeer. vele familie leden vinden dat door het lawaai e.d. zij het voetbal minder kunnen volgen.

Misschien moet familie er dan voor kiezen om normale kaarten te kopen. Geen clubkaart verplichting en goedkoopste kaartjes zijn 22,50. Niet zo zeuren zeg!

Ze krijgen gelukkig extra voorzieningen. Wie heeft gezegd dat ze daarop zitten te wachten? Gewoon een wedstrijd van zoonlief bekijken, zonder al te veel poespas.

30 november 2012 om 08:20

Dan kopen ze toch een normaal kaartje?? Dat kan gewoon hoor..

30 november 2012 om 09:36

Aha, dan heb ik het artikel verkeerd begrepen. Dan begrijp ik de ophef van de familie weer niet. Waarom dan 'claimen' dat je ergens recht op hebt? Ik kan begrijpen dat ze in thuisduels een voorkeursbehandeling krijgen, maar bij uitwedstrijden is dat toch niet nodig. Dat is aan de thuisspelende club om te bepalen. Ineens de prijs verhogen klinkt wat hard, maar het is niet zo dat ze er recht op hebben ofzo.

30 november 2012 om 09:44

Daarbij is de prijs niet eens opeens verhoogd, dit zijn gewoon duurdere kaarten in (waarschijnlijk) zakelijke vakken of zo. Dit zijn gewoon de prijzen voor dat soort vakken (nog best laag, vergeleken bij Ajax). Plus het feit dat ze toegang hebben tot speciale lounge(s) inclusief hapjes en drankjes..(gaf je zelf al aan..)

30 november 2012 om 16:18

bij mijn weten is die tijd wel aardig voorbij, dat je gewoon even een kaartje koopt. DIt helemaal voor een uitwedstrijd.
Clubkaart verplichtingen en combiregelingen hebben het middagje voetbal al dusdanig verpest dat je niet zomaar even een uitwedstrijd van je club kan bezoeken. Dit ook niet wanneer je in familievakken van de thuisclub wilt zitten. Om spontaan even naar een wedstrijd te gaan moet je via via aan je kaarten komen, wat een aardige drempel kan zijn.

30 november 2012 om 17:29

Bij Feyenoord-rkc is er geen clubkaartverplichting, dus iedereen kan gewoon een kaartje kopen..

30 november 2012 om 08:22

Als ze daar niet op zitten te wachten kunnen ze gewoon kaartjes a € 22,50 kopen zoals meerdere personen al gezegd hebben. Krijgen ze voor € 4.300,- kaarten van een club gaan ze nog zitten zeiken dat het niet genoeg is. Moet niet veel gekker worden.

30 november 2012 om 08:26

de gratis kaarten zijn voor alle clubs vast gesteld, die zijn voor personeels leden en spelers die buiten de selectie vallen.
het gaat nu om kaarten voor familie van de spelers, die normaliter ook een gereduceert tarief ontvangen zie mijn eerdere post

30 november 2012 om 08:35

Nou, laat RKC dan lekker die kaarten voor die familieleden betalen. Waarom zou Feyenoord dat moeten doen?

30 november 2012 om 08:40

Het gaat om 35 gratis kaarten... hoeveel spelers heeft RKC wel niet die daar aanspraak op maken.
Dat moet toch genoeg zijn.... en nogmaals....voor 22,50 kunnen ze gewoon kaarten bestellen.

30 november 2012 om 10:20

omdat familie leden van Feyenoorders ook bij andere clubs een gereduceerd tarief ontvangen. zoals dat overal geldt.

30 november 2012 om 10:21

je hebt kantoor personeel, en spelers buiten de selectie, je houd dan nie zoveel kaarten over hoor

30 november 2012 om 12:24

Over het algemeen krijgt elk selectie lid - dus ook de spelers die op het veld staan - één kaart. Daarnaast krijgen mensen van kantoor of bestuur een gratis kaart. Van de spelers die spelen, kan er dus één ouder op z'n minst mee. Dat ze dan te beroerd zijn om extra geld neer te leggen voor de meest luxe plaatsen in het stadion, dat is niet meer het probleem van Feyenoord. Als ze dan toch zo graag aanwezig willen zijn, heeft Feyenoord de alternatieve route gesteld en dan is een normaal kaartje kopen voor €22,50.

O, motiveer je op die wijze een betaald voetbal organisatie. Wat een titel voor dit onderwerp......kom op zeg.

Wat een bullshit bericht. Dit zijn gewoon de tarieven voor speciale plaatsen met wat extra services..

Ik weet niet of de ouders van Bandjar op voetbalzone zitten, maar als ze 2 x 22,50 klaar hebben mogen ze zaterdag met me mee naar de Kuip, zitten we op vak Z en hoeven ze ook niet meer te piepen over de prijzen.

Alsof 124 euro de ondergrens is voor een kaartje..

Hebben die familieleden soms meer rechten dan de normale supporter?
Zijn die familieleden meer speciaal dan een normale supporter?

Nee op beide vragen, dus ik vind het totaal onnodig dat ze ook nog eens een gereduceerd tarief krijgen. Laat staan gratis, belachelijk. Voor spelers die buiten de boot vallen kan ik het begrijpen.

Als voetballer hoef je helemaal niet te klagen. Je hoeft alleen maar dagelijks te trainen, 90 minuten achter een bal aanrennen en de tactiek onthouden. Daarvoor krijg je een riant salaris waar een hardwerkende Nederlander jaloers van wordt. En bij RKC krijgen ze ook gewoon een mooi salaris hoor, niks kleine club.

Oftewel, de spelers van RKC kunnen ook best een kaartje betalen als de familie zo nodig mee moet naar uitwedstrijden. Oja Bandjar, dan koop je maar eens geen Gucci sokken ofzo, maar een kaartje voor je moeder.

30 november 2012 om 10:10

Ja familieleden hebben meer rechten als "normale"supporters. Voor jou misschien raar maar een speler krijgt 2 kaartjes voor de thuiswedstrijden. Overige kaarten moeten zij gewoon kopen.

In de eredivisie word de spelers spelers de mogelijkheid geboden om voor uitwedstrijden een kaartje te kopen voor familie of vrienden. Dit kaartje kost bij de overige clubs tussen de 25,-- en 45,--. Zij krijgen dan ook toegang tot het spelershome. En hebben een goede plaats en zitten niet in het uitvak.

Mocht jij weten wat de salarissen zijn bij RKC hoor ik graag van je. Kom niet met deze onzin als je niet weet wat ze verdienen. De meeste jongens kunnen zich geen Gucci veroorloven.

En ja, ik kan het weten, omdat ik wel mee ga naar de uit en thuis wedstrijden van Rkc, met deze kaarten. En ja ik kom uit Rotterdam en ben Feyenoord-supporter.

Dit bericht is onzin. Zonder clubkaart kan je als man voor 20 euro een kaartje krijgen. Voor dames is het (omdat het ladies night is) zelfs maar een tientje. Dit zijn speciale kaartjes die ze via de spelers kunnen krijgen (incl extra service e.d.). Als ze het te duur vinden, kunnen ze bij iedere primera een goedkoop kaartje halen.

Komen ze toch op Vak-z staan...ben je voor 27 euro klaar

Koop je een kaartje voor vak Y. €22.50 Lekker achter het doel, dicht bij je keeper. Die gaat veel te doen krijgen namelijk.

Zaterdag zal het uitvak waarschijnlijk niet eens vol zitten, kopen ze daar toch lekker een kaartje voor. Ik snap niet waarom ze "voorrang" moeten krijgen op de supporters die altijd gaan.

30 november 2012 om 11:13

bij rkc 300.000 per jaar? denk dat de meeste blij mogen zijn met zon 50 tot 70.000 per jaar! de begroting is slechts 4,9 miljoen

30 november 2012 om 11:13

Ik denk niet dat de spelers van RKC zoveel verdienen

30 november 2012 om 11:13

Praat geen poep!

Wat een onzin bericht!! RKC heeft een begroting van 4,9mln of wel de aller kleinste van de eredivisie.
Hoe denk je dat ze daar salarissen van 300.000,-- van kunnen betalen?

30 november 2012 om 11:15

Haha idd.
Hebben een salarisplafond van 100.000 euro en daar moet je een dragende speler voor zijn van min. 27 jaar oud.

@ F010r Opzich begrijp ik je wel, maar ik vraag mij af of RKC überhaupt spelers in de selectie hebben die 3 ton verdienen op jaarbasis..

Dan gaan ze toch lekker in het uitvak zitten, die kaartjes kosten een paar tientjes.

Laat ze dan lekker tussen het gewone volk gaan zitten, daar betaal je een stuk minder. En als je ouders echt zo belangrijk zijn geef je hun toch de kaartjes die je gratis krijgt. Alsof het zo erg is als ze 1 wedstrijd missen. Mijn ouders komen nooit kijken!

Mensen, 35 kaartjes voor hoeveel spelers? 17/18 spelers? ongeveer 2 per persoon. Dan is gewoon reeel lijkt me. Dus waar maakt iedereen zich zo druk om?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren