Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord moet het karakter terugkrijgen van prijzen willen winnen’

Laatste update:

Dirk Kuyt keerde met één doel voor ogen terug bij Feyenoord: kampioen worden. Die doelstelling wordt dit seizoen niet gehaald, maar de Rotterdammers lijken zeker van de derde plaats en kunnen zondag ook nog de KNVB Beker winnen.

/

Kuyt zegt in het Algemeen Dagblad dat het elftal van Feyenoord het ‘verdient’ om het seizoen met een prijs af te sluiten, al blijft het mislopen van de titel aan hem knagen. “Ik wilde kampioen worden, dat was mijn doel. Of het realistisch was, doet nu niet meer ter zake. Als we derde worden de beker winnen, boeken we betere resultaten dan vorig seizoen.

“Ik heb vier seizoenen op rij prijzen gepakt, de KNVB Beker moet de vijfde prijs op rij worden. Bij Feyenoord moeten we het karakter terugbrengen van prijzen willen winnen. Dat moet je leren”, aldus Kuyt, die dit seizoen goed was voor 22 doelpunten in 35 wedstrijden.

Denk jij dat Dirk Kuyt nog kampioen wordt met Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vertrouw erop dat Feyenoord de beker pakt! Zou gewoon een hoofdprijs zijn waar ze trots op mogen zijn!

Wat zou het mooi zijn dat Dirk morgen z'n eerste prijs bij Feyenoord omhoog houdt.. Kampioenschap gaat het niet worden ben ik bang. Morgen moet het gebeuren voor Dirk en Feyenoord

Het heeft weinig met karakter te maken maar alles met kwaliteit. En natuurlijk is karakter ook een kwaliteit maar zeker niet doorslaggevend in het voetbal. Iemand als Maradonna stond nou niet bekend omdat hij een geweldige karakter had maar kon gewoon geweldig voetballen.

En ik zie voorlopig Feyenoord geen kampioen worden zij missen nog teveel aan kwaliteit binnen hun selectie. Het heeft helaas alles met geld te maken. Of zij moeten ook veel geluk hebben met toevallig voor weinig wel kwaliteit aan te trekken. Maar in zijn geheel is de selectie nog te matig.

23 april 2016 om 16:41

Het is een beetje een tegenstrijdig bericht. Je zegt eerst dat het weinig met karakter te maken heeft, maar alles met kwaliteit en vervolgens zeg je dat karakter een kwaliteit is, maar zeker niet doorslaggevend.
Ik denk dat karakter wel degelijk een rol kan spelen en dat het ook doorslaggevend kan zijn. Hoe denk je dat Kuyt zo veel heeft kunnen bereiken in zijn carrière? Op karakter en mentaliteit. Natuurlijk heeft hij ook kwaliteiten, maar als hij het karakter en de mentaliteit niet had was hij lang niet zo ver gekomen.
Een ander mooi voorbeeld van een karakterploeg is Atletico. Griezmann, Koke en Godin zijn toppers en zouden bij elke club terecht kunnen, maar alle andere spelers zouden geen basisplek hebben bij Barca, Real, Bayern of Psg. Op basis van hun karakter en mentaliteit hebben ze het zo ver geschopt.

De selectie van Feyenoord is qua kwaliteit inderdaad niet goed genoeg om te kunnen concurreren met Psv en ajax. Kuyt weet ook dat dit in de komende jaren niet heel veel zal veranderen, aangezien er bij Feyenoord gewoonweg minder geld aanwezig is. Daarom vindt hij dat de ploeg meer karakter moet krijgen en op grond daarvan alsnog kan meedoen om de titel.

23 april 2016 om 16:57

@sicaremao

Het is niet tegenstrijdig hoor. Wat is nou karakter? Ik heb het idee dat Kuyt hiermee bedoelt met doorzettingsvermogen, winnaarsmentaliteit, fysiek, etc.. Althans daar stond Kuyt in zijn topjaren bekend om. Maar wat ik bedoel met dat dit niet doorslaggevend is dat in het voetbal nog wel het allerbelangrijkst is dat je gewoon ook goed moet kunnen ballen.

Natuurlijk noem je nu inderdaad echte 'karakter' spelers op maar buiten hun karakter kunnen zij ook gewoon goed voetballen. Overigens denk ik dat een goede team een combinatie moet hebben van karakterspelers en van technische spelers. Een team moet wat diverse kwaliteiten (kopkracht, techniek, kalmte, scorend vermogen, etc) bezitten en dan kan het ver komen. Ook echte koelbloedige spelers zoals vroeger van Basten en Bergkamp bijvoorbeeld waren.

En Feyenoord mist teveel technische vaardige spelers en echte sierlijke spelers in mijn ogen. Met karakter kan je inderdaad ver komen maar is te onvoldoende om er landstitels mee te winnen.

23 april 2016 om 17:24

Ik sluit me aan bij je definitie van karakter: doorzettingsvermogen, winnaarsmentaliteit, fysiek, net die ene meter extra willen zetten, doorgaan tot het einde.

En uiteraard is het het allerbelangrijkst dat je goed moet kunnen ballen. En indien je een combinatie hebt van de kwaliteiten die jij noemt zul je vaak de prijzen winnen. Denk aan een Bayern, die hebben kopkracht (lewandowski, Muller, Boateng), techniek (robben, Douglas, Ribery, Gotze), kalmte (lewandowski, Muller, Lahm, Alonso), scorend vermogen (lewandowski, Robben, Douglas, Muller) en karakter (muller, Robben, Lahm).

Een team met al die kwaliteiten is echter moeilijk bij elkaar te krijgen. En dat weet Kuyt. En Kuyt weet dat de financiele middelen niet groot zijn bij Feyenoord. Daarom noemt hij karakter, aangezien dat het alternatief is om toch prijzen te kunnen winnen. Hij weet immers dat Feyenoord qua kwaliteiten de komende jaren niet op hetzelfde niveau zal komen als PSV en ajax. Zie Ateltico, die met name op karakter landskampioen zijn geworden (kwalitatief waren ze toen immers minder dan Barca en Real) en zie nu Leicester (die kwalitatief echt niet de sterkste selectie heeft).

23 april 2016 om 17:28

@sinceramo.

Exact. En dat maakt het ook zo lastig. Enerzijds wil je een topsportmentaliteit in je organisatie creeeren waarin iedereen alles op alles zet om prijzen te winnen, en die mentaliteit was er niet de laatste jaren bij Feyenoord. Anderzijds moet je ook realistisch zijn in de budgettaire achterstand die Feyenoord heeft in vergelijking met Ajax en (in mindere mate) Psv.

Tegelijkertijd wordt dit jaar ook Leicester City of Tottenham kampioen, en die hebben ook niet het grootste budget van Engeland. Het is dus nooit zaak dat we de hoop volledig opgeven, alleen moet het gepaard gaan met visie en die mis ik nu bij Feyenoord.

23 april 2016 om 16:45

Steven west
Ik denk als je 11 kuijtjes kon opstellen nog kampioen zou worden ook!

Lb, rb, in de aanval heef thij al gespeeld. Kan/kon ook nog redelijk keepen als het goed is. en op het middenveld 3 kuijtjes erbij dan kan heeft geen 1 speler meer een bal aannemen of een sec de bal aan de voet houden. 11 Duracell batterijtjes die maar blijven gaan! (Dan heb ik het wel over aantal jaren terug toen kuijt natuurlijk jonger en nog fitter was)

Karakter is misschien net zo belangrijk zo niet belangrijker dan dat je leuk kan voetballen zoals Maradona! Veel mensen hebben het talent, zijn technisch en hebben alles om een leuke profcarrière in het voetbal te krijgen, maar dat de karakter mentaal te zwak is waardoor velen nooit ver komen.

On: als kuijt het nog gaat meemaken ligt aan volgend seizoen. Laatste kans vermoed ik, anders kan hij het gaan meemaken als toeschouwer!

Als Feyenoord een aantal spelers kan verkopen en echt versterking kan halen, dan zou het kunnen. Met deze selectie (en wetende dat PSV en Ajax hoog waarschijnlijk versterkingen gaan halen) gaan ze het niet redden denk ik

23 april 2016 om 17:03

@soccer4u

Sorry ben ik niet met je eens. Ik vind Kuyt in zijn topjaren een echte meerwaarde hebben in een team omdat hij bereidt was om zich dienstbaar te maken voor de echte sterren en bereidt was/is om het vuile werk te doen. Een type speler die iedere team graag heeft.

Maar alleen types die bereidt zijn vuile werk te doen is te eenzijdig. Je hebt ook echte afmakers nodig, creatieve spelers, spelers die veel risico nemen om een man te passeren, etc....

Een goed team heeft meerdere type spelers nodig en als je daar een geheel van weet te smeden dan heb je een topteam!!

23 april 2016 om 17:23

@steven West
Ik ben het helemaal met je eens. Feyenoord komt gewoon kwaliteit tekort om serieus voor het kampioenschap mee te doen. Wanneer je als ploeg, op basis van je voetballende kwaliteiten, tien procent minder ben dan je tegenstander kun je dat nog compenseren met een goede mentaliteit en door veel duels te winnen. Maar een ploeg als het huidige Feyenoord is voetballend veel meer dan tien procent minder dan ploegen als Ajax en Psv. Dan kun je nog zoveel strijd leveren maar op de langere termijn, dus over een heel seizoen, verlies je het normaal gesproken altijd. Met de huidige ploeg kunnen ze alleen voor de titel spelen als Alax en PSV ver onder hun normale niveau gaan spelen.

26 april 2016 om 13:53

als je 1 kuijtjes (in zijn topjaren) achter een bal aan heb rennen dan heeft geen 1 tegenstander meer rust. Zelf niet met het tikie taka voetbal.

ow en kuijt is geen afmaker? heeft ondertussen bijna 20 goals terwijl hij niet alleen in de spits heeft gespeeld maar ook op de flank. dus stel 3 kuijts in de aanval en je hebt al zon 50/60 goals. dan het middenveld? kuijt kon zelfs linksback en rechtsbank staan terwijl daar toch weer andere kwaliteiten voor nodig zou zijn denk je....

ik ben het eens met dat je meerdere type spelers moet hebben en dat zien te smeden. maar kuijt is een apart geval met zijn eindloze inzet en conditie.

Reken maar dat er een ongelofelijk hoge druk op Feyenoord ligt morgen.
Ze spelen "thuis" en mogen eigenlijk niet verliezen, omdat er dan direct zondebokken worden gezocht die hun spullen kunnen pakken.
Iemand die weet hoe de verhoudingen supportersgroepen zijn?
Ga er van uit dat dit een beetje fifty-fifty is.

23 april 2016 om 17:41

Tinus45,
Je geeft weer in je reactie,
Reken maar dat er een ongelofelijk hoge druk op Feyenoord ligt morgen.
Daar sluit ik mij bij aan ze spelen ook nog thuis en als ze verliezen dan,
is het hele seizoen naar de knoppen.kuyt geeft aan we moeten derde,
worden en de beker winnen,dan zal er morgen karakter moeten worden,
getoond en passie en strijd. Mijn mening is dat Utrecht morgen een hele klus,
zal worden om te winnen.daarom morgen gelijk druk zetten en die kansen,
die we krijgen moeten we nu eens gelijk om zetten in een doelpunt.

Ik denk bij Feyenoord dat juist te veel karakter is. Feyenoord speelt vaak op karakter, op kracht en opportunisme. Feyenoord zou zich meer moet focussen om voetballend beter te worden. Daarnaast denk ik dat bij Feyenoord inmiddels een beetje een eeuwige loser mentaliteit heeft aangemeten. Het lijkt soms dan men liever verliest dan dat ze willen winnen. Klinkt gek, maar bij sommige fans lijken liever fan te zijn van een verliezend Feyenoord waardoor ze kunnen zeggen dat zelfs in slechte tijden ze eeuwig trouw zijn, dan dat ze van een kampioen fan zijn. Bij Ajax en PSV is er ook veel meer een gevoel dat er kampioen gespeeld moet worden, anders is zowel fans, spelers, staf en directie het gevoel van een mislukt seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren