Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Feyenoord houdt rekening met vertrek basisspeler en flinke transfersom'

Laatste update:

Tonny Vilhena wandelt transfervrij de deur uit en hij is mogelijk niet de enige zelf opgeleide basisspeler die deze zomer vertrekt bij Feyenoord. Volgens Voetbal International is er veel belangstelling voor Terence Kongolo, waardoor een transfer zeker realistisch zou zijn. Het weekblad denkt dat de transfersom voor de verdediger zou kunnen oplopen tot tien miljoen euro.

/

Er wordt niet gemeld welke clubs er (concreet) geïnteresseerd zijn in Kongolo, die bij Feyenoord nog een contract voor twee seizoenen heeft. Hij speelde tot dusver 83 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers in de Eredivisie, waarvan 29 in het afgelopen seizoen, en heeft ook al drie interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan.

Volgens Voetbal International maakt Giovanni van Bronckhorst zich zorgen, omdat hij niet weet hoe zijn selectie er straks uit komt te zien. Zowel Vilhena als Kongolo was onder de hoofdtrainer een basisspeler bij Feyenoord, maar mogelijk spelen zij komend seizoen dus allebei niet meer in De Kuip.

Terence Kongolo kan een stap hogerop wel aan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 juni 2016 om 00:31

Idd lekker weer lekker salaris, mooie club. Heerlijk man. Echt talent was het nou ook weer niet. Aardige carrière tot nu toe.

1 juni 2016 om 00:51

BMI heeft het verpest bij het nederlandse publiek door slechte optredens bij oranje maar is zeker een van de betere centrale verdedigers met de nederlandse nationaliteit. Porto is geen verkeerde club.
OT: ik zie Kongolo het liefst nog een jaartje bij Feyenoord maar heeft zowel centraal als linksback laten zien een stabiele verdediger te zijn die ook aanvallend zn mannetje staat. Voor zn blessure zorgde hij met zn rushes ervoor dat Elia rendeerde, die is teruggezakt vanaf het moment dat Nelom lb kwam te spelen. Potentie om een goede linksback te worden voor de europese subtop

1 juni 2016 om 07:17

@sirgullit,

Nou zijn wij als Nederlanders sowieso wel goed om spelers na een paar slechte wedstrijden of fouten gelijk voor altijd af te schrijven. Daley Blind was op een moment ook de slechtste speler van Ajax sinds jaren. Van der Hoorn zou er bij een amateur club nog niet eens aan toe komen. En kijk hoe het er nu voor staat.

Ik ben het met je eens en denk ook dat BMI nog steeds één van de betere verdedigers is die Nederland rond heeft lopen.

1 juni 2016 om 09:55

Kongolo moet nog 1 of 2 jaar bij Feyenoord blijven. Hij heeft nog genoeg te leren in de Eredivisie. Hij is een steunpilaar voor het elftal en in mijn ogen een toekomstige basisspeler voor Oranje.

Loopt wel veel kwaliteit weg uit rotterdam..

Gewoon 20m vragen. Kongolo heeft genoeg groeipotentie om het in de top te halen. Anders gewoon nog een jaartje in Rotterdam blijven.

1 juni 2016 om 01:06

en dan volgend jaar max. €6 miljoen krijgen..

Ik hoop toch dat Kongolo met 2 jaar verlengd. Goede voetballer en athleet die vooral gewoon iets ouder moet worden, rijpen, ervaring krijgen.

Kongolo was in mijn ogen het grootste verdedigend talent van Feyenoord. Toen hij zijn debuut maakte zag ik heel veel potentie in deze jongen. Hij was snel, redelijk sterk, goede tackle, voetballend aardig goed en leest het spelletje goed. Sinds hij linksback is geworden, vind ik hem steeds minder worden. Echt jammer...

1 juni 2016 om 00:50

Zou deze jongen in het centrum willen spelen moet hij toch zeker wat aan zijn fysiek doen. In het buitenland worden zulke jongens zonder veel moeite aan de kant gezet. Talent heeft hij zeker, maar moet ook in zichzelf investeren wil hij het maximale uit zijn carrière halen.

1 juni 2016 om 08:57

Haha dan heb je er echt geen balleverstand van. Afgelopen seizoen heeft Kongolo net als 13/14 linksback gestaan en geen fout gemaakt.
Juist vorig seizoen onder Rutten, toen hij centraal stond, maakte hij elk weekend wel een blunder.
Niet voor niks staan nu de clubs voor hem in de rij.

ik zie hem niet in een andere competitie spelen. vind dat dit zijn niveau is en daar blijft t bij.

1 juni 2016 om 00:15

Als linksback kan hij makkelijk mee in Europa. Ik zie Koeman hem wel oppikken als linksback

1 juni 2016 om 00:24

Die gaat geen 2e viool spelen, Bertrand is beter dus die zal altijd spelen

1 juni 2016 om 00:26

Bertrand heeft aanbiedingen van andere clubs

1 juni 2016 om 00:29

Is Engeland niet nog te hoog gegrepen voor hem? Ik zie uiteraard veel potentie in deze jongen en geloof ook dat hij over een aantal jaartjes in de subtop mee kan. Maar Kongolo hoeft op dit moment maar een Alexis tegen te komen en het is gedaan hoor.

1 juni 2016 om 00:36

Waar baseer je dat op? Als een speler als Blind zich redelijk staande kan houden dan zou Kongolo dat ook moeten kunnen. Virgil van Dijk is echt niet een veel betere verdediger en Kongolo is de enige verder in Nederland die bijna al zijn duels wint en dat konden Blind en van Dijk niet in Nederland en die houden zich staande in Engeland. Wat moet Kongolo nog meer doen? Aangezien hij bijna al zijn duels weet te winnen.

1 juni 2016 om 00:40

Alexis kon op het WK ook geen potten breken tegen Blind en Martins Indi. Vind het dus een beetje overdreven wat je zegt.

1 juni 2016 om 07:06

Blind was de beste speler van de eredivisie toen hij vertrok bij Ajax. Zover is Kongolo nog niet, vraag me ook af of hij bij Feyenoord die stap kan gaan maken.

1 juni 2016 om 09:28

Ik heb het over het verdedigend accept en daarin is Kongolo verder dan Blind in zijn eredivisie periode. Blind was voetballend veel verder, maar speelde ook op het middenveld.

1 juni 2016 om 09:51

Ik vind Blind verdedigend sowieso lachwekkend alleen heeft Blind het zo ver geschopt door zijn spelinzicht en vooral in aavallend opzicht.

1 juni 2016 om 00:17

Kongolo heeft in de Eredivisie de meeste intercepties en wint gemiddeld de meeste 1 op 1 duels van alle spelers.

Buiten dat heeft hij alle facetten die een verdediger nodig heeft, hij is snel, lang, kan extreem goed verdedigen en kan aardig meevoetballen. Hij is geen spierbundel, maar hij wordt ook nooit weggezet door een speler. Kongolo heeft alles in zich om een top verdediger te worden.

1 juni 2016 om 00:40

"kongolo heeft alles in zich om een top verdediger te worden."

Eens ik vind het een groot talent. Zit ook een goede kop op die jongen, daarom denk ik ook dat hij blijft. Hij zal inzien dat ondanks een goed seizoen hij er niet mag worden uitgespeeld door pak hem beet Ibarra en dat gebeurd toch nog even te vaak. Mooie statistieken hoor maar de gevleugelde uitspraak dat statistieken zoals bikini's zijn omdat ze veel laten zien maar het belangrijkste verhullen bestaat niets voor niets.

Je moet naar percentages kijken, hoe vaak gaat hij het duel aan en hoe vaak wint hij dan. Niet alleen hoe vaak gaat hij gemiddeld per wedstrijd een duel wint.hij kan er wel 100 aan gaan en 80 winnen en dan wint hij gemiddeld meer duels per wedstrijd dan iemand die er 30 aangaat en 29 wint. Maar volgens mij blijf ik je dit maar uitleggen, nogal hard leers blijkbaar.

Atletisch gezien zoals je zegt is hij goed maar zijn inzicht valt echt nog veel winst op te behalen. Niets voor niets werden er twee CVs aangetrokken en is hij degene die wegmoest uit het centrum. Nog lekker leren onder Gio, misschien komt hij dan Willems en Dijks voorbij. Hij is dan ook nog jong dat kan zeker komen.

1 juni 2016 om 01:00

Vind het sowieso echt bizar dat jongens als Aké, Hoedt en Pieters worden overgeslagen door de bondscoach. Kongolo valt over te discusieren maar gezien het huidige selectiebeleid verdient hij ook gewoon zn kans in oranje

1 juni 2016 om 11:33

Ik heb het ook over percentsges surreal. Zowel in 2014/2015 als 2015/2016 won Kongolo procentueel van alle spelers in de Eredivisie het meeste zijn duels.

1 juni 2016 om 12:08

Daarnaast vergeet surreal dan nog iets

Als je niet moet kijken naar het gemiddelde van hoeveel hij zijn duels wint maar ook hoevaak hij een duel aangaat enz. Dan zou je ook rekening moeten houden met hoevaak hij een steekbal onderschept of hoevaak hij een aanvaller er heeft uitgeprint en zo een duel heeft voorkomen enzovoort.

Kongolo ziet er misschien niet sterk uit maar staat fysiek toch zeer goed zijn mannetje! Maar dat deed depay ook in de eredivisie. Dus denk (en hoop) dat hij bijtekent en nog 1/2 jaartjes blijft om zich nog iets verder te ontwikkelen in de puntjes waar hij wat minder in is. Ik denk persoonlijk dat hij een potentiële topper is, mits hij de juiste keuzes maakt in de toekomst

1 juni 2016 om 00:27

Als je de statistieken kijkt zie je dat Kongolo de meeste duels wint, ook de 1 tegen 1 wint hij de meeste duels. Als dat al geen topper wordt welke verdediger wel?

1 juni 2016 om 07:05

Dit zou nu echt een speler zijn die Ajax en PSV hoog op het lijstje zouden moeten hebben staan. Heeft alles om een topvoetballer te worden maar past in mijn ogen niet bij Feyenoord.

1 juni 2016 om 09:29

En waarom past hij niet bij Feyenoord? Wat een onzin..

Het grootste talent van de afgelopen jaren naar mijn mening. Uit zijn lichting is hij de enige, die het echt heeft waargemaakt, hier bij Feyenoord. Hoop dat we Kongolo nog één seizoen kunnen behouden.

1 juni 2016 om 06:54

Daarom vind ik een bedrag van 10 milljoen veels te weinig.
Europese clubs hebben veel meer te besteden en is 10 miljoen een peuleschil.
Ongeacht welke club hem nu oppakt voor 10 miljoen gaat dit ruim terug verdienen.

Kongole geen klager eist weinig en is zeker voor de eredivisie al een top verdediger.
Waarom niet 20 vragen en dan kijken wat er gebeurd?

1 juni 2016 om 07:40

Precies en Kongolo heeft ook een WK meegemaakt, dus zijn waarde moet wel hoger zijn.

1 juni 2016 om 11:23

Iran en Honduras deden vorig WK ook mee, maar die spelers zijn volgens mij niet echt met miljoenen in waarde gestegen.

Heb het gevoel dat de enige reden waarom mensen BMI en Kongolo met elkaar vergelijken omdat ze dezelfde kleur hebben. Want naast dat hebben ze niks gemeen.

Als je toch gaat vergelijken (hypocriet maar goed) zie je dat Kongolo veel getalenteerder is dan BMi.

Ben ik de enige die vindt dat kongolo nog wel 10kilo aan spiermassa mag aankomen? Alstie dat doet, komt ie er wel. Voor nu denk ik nog datie omver geblazen wordt.

Als Kongolo gaat, komt er transfergeld vrij. Dan zou ik Letchert en Barazite halen. En misschien Boussoufa als hij niet te duur is. Topprioriteit voor Feyenoord is een creatieve spielmacher op het middenveld, die rust aan de bal heeft en kan temporiseren, want dat ontbrak Feyenoord de hele tijd. Ze rende gewoon een beetje rond zonder een lijn in het spel.

1 juni 2016 om 05:36

Letchert, en helemaal barazite, zou ik lekker in Utrecht laten zitten. Centrale verdedigers heeft Feyenoord niet nodig, en barazite is veel te grillig, daar kun je niet op bouwen.

1 juni 2016 om 20:32

Letchert ook alleen als Kongolo vertrekt en voor de toekomst. Barazite zal er dan gewoon een tandje bij moeten doen en is ook 2 de spits na Kramer, zodat hij de tijd krijgt om aan te haken aan de intensiteit waarmee je een wedstrijd bij Feyenoord moet benaderen. Voor de breedte van de selectie en als invaller zijn ze beide goede genoeg vind ik.

Een transfersom die oploop tot 10 miljoen lijkt me zeker geen onterechte vraag van Feyenoord. Het zou alleen erg jammer zijn dat opnieuw een spelers die zelf is opgeleid en met potentie de uitgang opzoekt. Aangezien je toch bij het transferbeleid van de laatste twee jaar vraagtekens kan plaatsen zou ik als Feyenoord supporter vooral hopen op een langer verblijf van Kongolo, in plaats van te hopen op een mooie vergoeding die dan weer uitbetaald zou moeten worden met een nieuwe transfer.

1 juni 2016 om 07:00

Als ik eerlijk ben vind ik de Vraagprijs van 10 miljoen of oploopt tot 10 miljoen te weining.
Zeker als je nanar zijn statistiekenhet afgelopen jaar bekijkt. Feyenoord moet beginnen bij 20 en dan kijken wat er obverblijft.
Voor clubs uit england is dit zeker een peuleschil en verdienen ze het makkeliijk terug.

Dat Kongolo een keer zou gaan zat er wel aan te komen , maar de kans dat hij blijft is ook aanzienlijk aangezien hij een goede slimme kop heeft.

Transfer beleid laatste 2 jaren? Zolang van Geel er zit is het al bagger. HIj heeft een paar gelukjes gehad met een Pelle en een Guidetti maar je bent sneller klaar met de gslaagde spelers dan met de mislukte spelers.

1 juni 2016 om 15:35

Ik snap dat je dat vind, als Feyenoord hem wilt behouden lijkt me dat ook zeker geen verkeerde strategie. Maar ja, de vraag is een beetje hoe Kongolo en Feyenoord daar zelf instaan. Kongolo vond ik centraal ook een hele goede indruk maken, in potentie toch een geweldig koppel met Van Beek.

Maar daar wordt toch wat anders over gedacht binnen Feyenoord, want in plaats van een linksback te halen waardoor de zwakste positie werd opgevuld ging Feyenoord twee centrale verdedigers halen waardoor Kongolo moet uitwijken naar de back positie. Hij speelt vooral linksback omdat er op die positie geen alternatieven zijn. Het gevolg is wel dat er twee rechtsbenige centrale verdedigers spelen.

Als ik zie hoe er met spelers wordt omgegaan die vanuit de jeugdopleiding zijn gekomen bij Feyenoord wordt omgegaan heb ik wel de nodige vraagtekens. Feyenoord heeft nu 6 middenvelders, de enige opgeleide middenvelder is Schuurman met 1 duel ervaring (mocht debuteren toen het nergens meer om ging). Hetzelfde verhaal in de aanval, 6 aanvallers en met Robertha die tegen Willem II mocht debuteren.er zijn daarnaast 3 keepers aangetrokken de afgelopen twee jaar, ook hier hebben de doelmannen uit de jeugd voorlopig geen perspectief.

De enige linie waar de jeugdafdeling serieus in is vertegenwoordigt is de achterhoede. Met Woudenberg, Nelom, Karsdorp, Nieuwkoop, Van Beek, Dammers en Kongolo zijn 7 van de 9 verdedigers zelf opgeleid. Voorlopig lijkt dit wel even zo te blijven, maar met Van Geel weet je het nooit. De afgelopen twee jaar heeft hij voor zo'n 20 miljoen aan transfersommen uitgegeven (ongeveer 5 miljoen ten opzichte van wat Ajax en PSV dezelfde periode uitgaven). Het leverde 17 spelers op waarvan de meest succesvolle speler toch wel Kuyt is, die zichzelf heeft aangeboden en geen transfersom vereiste.

Ik vind niet dat alle aanwinsten al als mislukt moeten worden afgeschilderd, maar echt geslaagd zijn er tot op heden weinig. Dat is toch wel een zorgelijke ontwikkeling als je de volgende stap wilt gaan zetten met Feyenoord.

2 juni 2016 om 07:11

Zorgen mmaak ik me zeker en niet eens zozeer om de doorsttroom.
Die valt bij ajax nl ook wel mee. Bazoer stroomt natuurlijk door maar komt van psv. Maar daqt is even een andere discussie.

Zolang van Geel bij feyenoord blijft maak ik me zorgen maar ookzolang Gudde blijft en nog een paar mensen die wat hoger zitten.

Kijk even naar psv daar komt helemal geen eigen jeugd door maar gaan wel de cl in en komen ver..

Van Geel heeft een paar gelukjes gehad waar ze op hebben kunnen teren echter is dat geluk nu al weer even voor bij. Net zoals spelers moet er in het bestuur ook doorgelecteerd worden.
In tijden van crisis heeft hij het meer dan goed gedaan zeg maar echter nu is het bud.

Wat je zegt over de lb is niet helemaal waarze hadden natuurlijk verwacht dat Nelom basis zou spelen daarom werd woudenberg weggestuurd naar nec omdat je dan dit als basis had.
Karsdiorp van Beek kongolo Nelomo. Echter achter de cv s had je niks en vandaar dat Botteghin kwam .
Tja dan word je eenmaal sterker als je kongolo lb zet. Toen kwam van der heijden nog die ook eventueel lb kon spelen. Tja over van der Heijden kan twisten of goed is geweest,.

Maar al met al deel ik zeker je zorgen over het transferbeleid

ik denk dat het beste voor hem is om nog een jaar bij feyenoord te blijven en europa league spelen en als hij dat niveau aan kan, dan zou ik weg gaan

Als ik hem was, zou ik gaan. Terence is de enige speler in de selectie die een restwaarde vertegenwoordigt. Van Geel zal weer een blik middelmaat opentrekken, en Gio heeft niet ineens ergens enige trainers- of managerscompetentie opgedoken. Er is bij Feyenoord geen perspectief.

Kongolo: hij kan echt nog groeien, vooral fysiek!

Feyenoord heeft dan goud in handen.. Blijven DUS

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren