Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord gaat samenwerking aan met voormalig profclub RBC

Laatste update:
/

Feyenoord start een samenwerking met ex-profclub RBC Roosendaal. Feyenoord gaat met de voormalig profclub voornamelijk kennis uitwisselen op het gebied van de jeugdopleiding. De verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2014 en loopt tot medio 2016. Vooral RBC lijkt baat te hebben bij de samenwerking, maar volgens directeur Martin van Geel profiteert ook Feyenoord van de overeenkomst.

“Wij zullen onze kennis delen en jeugdtrainers van RBC stageplaatsen aanbieden bij de club. Aan de andere kant zal RBC ons inlichten wanneer daar spelers rondlopen die interessant kunnen zijn voor de Feyenoord Academy”, aldus Van Geel tegenover RTV Rijnmond.

De proftak van RBC ging in 2011 failliet, maar er is veel van de jeugdopleiding intact gebleven. Volgens Van Geel is dat terug te zien in de organisatie. Feyenoord hoopt in de toekomst met meer amateurclubs een samenwerkingsverband aan te gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou leuk zijn als een club als RBC terug kan komen in het betaalde voetbal. Kunnen jong PSV Twente en Ajax er meteen lekker uit.

8 april 2014 om 19:24

Zeik niet man! de andere Jupiler League-clubs hebben toen hun jawoord gegeven zodat Jong Ajax, Jong Twente en Jong PSV mee mochten doen. In eens mag het allemaal niet meer.. ??

8 april 2014 om 19:29

Zeik niet? Wat praat jij nou? De ene week speel je tegen Meleg en Kuipers en die week erop tegen Eerste elftal spelers.. Andere clubs nemen de competitie wel serieus en dat jij het leuk vind af en toe een samenvattig van jong ajax te kijken betekent niet dat andere zeiken omdat de hele competitie lachwekkend geworden is

8 april 2014 om 19:43

Eens. Jong- teams volgend jaar gewoon Max 25 spelers laten inschrijven die alleen in de transferperiode vervangen mogen worden. Kunnen de clubs zelf kiezen of ze meedoen of niet.

8 april 2014 om 19:47

Nou nou overdrijven is ook een vak hè. Die clubs hebben idd gewoon ingestemd en dan nu lopen zeuren heeft geen zin, want ze wisten ten slotte al dat dit ging gebeuren. En over die eerste elftal spelers is ook overdreven. FdB wil niet dat zijn spelers ook bij jong Ajax spelen, dus er is gewoon sprake van een 'vast' jong Ajax.

8 april 2014 om 19:50

Goede aanvulling op de regel gast. Misschien wel iets meer spelers, maar in elk geval van re voren duidelijke afspraken maken. Nu zoeken de eredivisieclubs duidelijk de grenzen op en handelen ze puur en alleen om zelf zoveel mogelijk voordeel te pakken. Logisch, want het mag

8 april 2014 om 20:01

En de spelers die terugkomen van blessures?

8 april 2014 om 20:20

@joostfan

Eens inderdaad. Eventueel kan je elke club die een belofte-elftal in de Jupiler League heeft op jaarbasis bijvoorbeeld 20 jokers geven, dat betekent twintig keer een speler die niet is ingeschreven mee laten doen. Daarbij is er een maximum van x aantal jokers per speler en bijvoorbeeld een maximum van 2 jokers per wedstrijd. Op die manier behouden belofte-elftallen deels hun functie, maar verklein je tegelijkertijd competitievervalsing

8 april 2014 om 20:27

Het was voor de jupiler league clubs of instemmen of veel tv-geld van fox mislopen, veel clubs hadden niet veel keuze.

8 april 2014 om 20:27

Die clubs hebben in meerderheid hun jawoord gegeven (er waren ook clubs die nee zeiden), maar wel onder druk van Fox, want anders gingen de plannen niet door en zouden ze miljoenen mislopen.
En de clubs hadden ook niet door welke gevolgen die zou hebben met betrekking tot die beloftenteams, want de precieze regels werden daarna pas vastgesteld en je ziet gewoon dat er enorme competitievervalsing plaats vindt in de JL. FC Dordrecht heeft veel sterkere beloftenteams tegenover zich gehad dan Willem II en heeft daardoor tegen die beloftenteams ook meer punten laten liggen. Dit kan tot gevolg hebben dat straks Willem II kampioen wordt, terwijl FC Dordrecht de meeste punten zou hebben zonder die enorm wisselvallige beloftenteams.

8 april 2014 om 21:55

Shenkie, dat valt wel mee hoor dat er een "vast" jong Ajax is als je ziet hoeveel spelers daar dit seizoen al in rond gelopen hebben.

8 april 2014 om 23:03

@coopers mee eens. De clubs hebben zelf ermee ingestemd. Weliswaar met het mes op de keel onder de al genoemde reden dat de clubs dan ook miljoenen minder geld kregen. Nou het is bekend dat die clubs een lage begroting hebben dus dat extra geld was meer dan welkom. Dus om nu te zeggen dat het instemmen op sportieve basis was, nee. Maar ze hebben ingestemd.

8 april 2014 om 23:38

Jong Ajax - Willem II, Toen speelden Cillessen, Blind, Klaassen, Enoh sowieso mee, misschien nog wel meer eredivisie waardige spelers maar dan kan je niet zeggen dat die teams tegen Willem II veel zwakker waren

9 april 2014 om 02:42

@sjors1997:
Aantal 1e elftal-spelers en met de beloftenteams tegen Willem II in de basis stonden:
Jong Ajax - Willem II (1-1) 6 man: Cillissen, Blind, Klaassen, De Sa, Enoh, Andersen
Willem II - Jong Ajax (7-1) 2 man: Sana, Andersen

Jong Twente - Willem II (1-2) 1 man: Djodjevic
Willem II - Jong Twente (1-2) 0 man

Jong PSV - Willem II (2-2) 3 man: Tyton, Tamata, Brenet
Willem II - Jong PSV (2-0) 3 man: Tamata, Jorgenson, Arias

En nu hetzelfde, maar dan tegen FC Dordrecht:
Jong Ajax - FC Dordrecht (0-4) 6 man: Vermeer, Riedewald, v/d Hoorn, Sana, Enoh, Castillion
FC Dordrecht - Jong Ajax (1-1) 5 man: Riedewald, Denswil, Andersen, Kishna, Sana

Jong Twente - FC Dordrecht (2-0) 4 man: Breukers, Martina, Schilder, Mokhtar
FC Dordrecht - Jong Twente (3-1) 0 man

Jong PSV - FC Dordrecht (3-0) 3 man: Brenet, Jozefzoon, Bakkali
FC Dordrecht - Jong PSV (2-0) 0 man

Tegen Willem II deden 15 1e elftal spelers mee, tegen FC Dordrecht 18. FC Dordrecht heeft het dus wel lastiger gekregen, want kregen meer spelers uit de 1e selectie tegenover zich.

9 april 2014 om 08:54

Met het mes op de keel. Als zij niet akkoord zouden gaan, dan zou mijnheer Murdoch er geen geld in steken en dat zou de doodsteek zijn voor de Jupiler League. Maar iedereen had zijn bedenkingen en dat is natuurlijk ook wel uitgekomen.

9 april 2014 om 13:07

@superghost

Tof verhaal man, maar klopt van geen kant. Zo noem je Andersen en Sana eerste elftal spelers. Riedewald is pas ergens halverwege het seizoen bij de eerste selectie gehaald, was daarvoor nog onderdeel van jong Ajax en mag dus niet onder die noemer geschaard worden. Sana is een typisch voorbeeld van een speler die schrijnend tekort kwam en al het hele seizoen tot de tweede selectie behoort. Ook Castillion loopt al weet ik hoe lang in Ajax 2 rond en is absoluut geen 1e-elftal speler.

Je maakt een cruciale denkfout. Niet elke speler die een keer in Ajax 1 heeft gespeeld (kishna, Riedewald, Andersen) behoorde op het moment van spelen tegen Willem Ii/dordrecht al tot de eerste selectie. Veelal waren het talenten die vanuit de A1 een kans kregen in Jong Ajax: een normaal doorstromingspatroon en zeker geen 1e elftalspelres die hun minuten maken in Jong Ajax.

8 april 2014 om 19:27

Volkomen mee eens
Veendam Haarlem en RBC gewoon weer toelaten en de 2e elftallen eruit gooien. De Jupiler word gewoon oninteressant erdoor! Gun die clubs een 2e kans plaats ze onder surseance en laat ze instromen zonder dat ze kunnen promoveren het eerste jaar. Waarom moet profvoetbal uberhaupt zo duur zijn... Het is een sport een hobby een reden voor kinderen en mensen in beweging te komen...

8 april 2014 om 19:44

Je moet niet vergeten dat de clubs die jij noemde een faillisement hebben aangevraagd omdat de begroting niet meer rond te krijgen was, en de salarissen van spelers niet meer betaald konden worden.
Mensen die net doen of dat deze clubs uit de competitie gehaald zijn om tweede elftallen toe te laten begrijpen er helemaal niks van.

8 april 2014 om 19:50

Dat zeg ik ook niet Fanaticus...

8 april 2014 om 19:53

Ze kunnen ook gewoon spelers contracteren zonder ze uit te betalen. Dan leven de spelers van Veendam, Haarlem en RBC gewoon van hun eigen werk, trainen ze 2à3 keer per week en spelen ze vrijdag een wedstrijdje. De clubs kunnen sponsoren vinden en zo winst maken.

8 april 2014 om 19:28

De jeugdteams kunnen echt wel wat moois toe gaan voegen.

8 april 2014 om 19:39

Die clubs zijn niet zonder reden failliet gegaan, namelijk: totaal geen animo voor! Dus ga nou niet zeggen dat de kelder eerste divisie vroeger interessanter was, want dat was 'ie niet.

Weet niet of dit voor Feyenoord zelf veel zoden aan de dijk zal zetten. Brabant is al zo overbevolkt door profclubs dat het erg lastig zal zijn om daar nog een talentje uit te pikken.

8 april 2014 om 19:57

Hiermee boor je ook de Zeeuwse markt aan.. ook al zijn het er niet zo veel, de goede jeugdspelers uit Zeeland gingen vaak bij RBC voetballen.

Jammer dat RBC failliet is, vond het altijd een mooie club. Weet niet of er wat rond loopt in de jeugdopleiding.

8 april 2014 om 19:51

Achterland rbc is door ontbreken club in Zeeland best groot. Groter dan Nac en Willem2 aankunnen. Feyenoord is niet gek.

8 april 2014 om 20:42

Snap het zelf niet wat feyenoord hier uit kan halen. Het eerste speelt vierde (!) klasse amateurs en staat 8ste. Het tweede speelt 6de klasse.. A1 en B1 hebben ze volgens mij niet.. Met alle respect maar daar zullen weinig spelers rondlopen die van waarde kunnen zijn voor Feyenoord.

9 april 2014 om 01:23

Begrijp je het dan echt niet? Er gaat weer geld in RBC gepompt worden door een geldschieter. Feyenoord is natuurlijk niet dom en wilt daar dus duidelijk een vinger in de pap hebben.

9 april 2014 om 19:31

In het hele stuk staat helemaal niets over een geldschieter.. Begrijp jij het wel?

rbc terug naar de jupiler league!! haha nu 4e klasse dus nog een lange weg te gaan.. snap niet wat feyenoord met rbc moet maar leuk voor de roosendalers

8 april 2014 om 19:55

Talenten uitlenen aan RBC of de beste talenten eruitpikken.

8 april 2014 om 21:46

Denk niet dat er Feyenoord spelers in de vierde (!) klasse willen gaan spelen.. Denk je zelf ook niet? Laat staan dat er spelers uit de vierde klasse een aanvulling zijn voor Feyenoord.. Onbegrijpelijke samenwerking..

8 april 2014 om 23:05

@bloomfield

Misschien de spelers die in de A2 spelen en niet goed genoeg zijn om naar de A1 of Jong Feyenoord door te stromen? Spelers van 18,19 met te weinig talent die geen toekomst hebben bij Feyenoord maar wel een prima opleiding hebben gekregen, waar ze sowieso verder meekunnen al is het bij een vierdeklasser.

9 april 2014 om 19:34

Als je als 18/19-jarige vertrekt bij Feyenoord gaat echt niemand spelen in de vierde klasse. Dan speel je toch echt wel in de Topklasse/hoofdklasse/eerste klasse.

8 april 2014 om 22:19

Tommy1981,

Als jij niet snapt wat Feyenoord met RBC moet, dan zou ik maar eerst even de tekst gaan lezen.

Eigenlijk wel dom om een reactie te plaatsen zonder de tekst te lezen.

RBC was zeker geen verkeerde club. Onder Maaskant een paar keer gepromoveerd, in de periode dat ik het voetbal echt begon te volgen.

Topspelers in huis gehad als Henk Vos, Pierre van Hooijdonk, Oscar Moens, Geert den Ouden, Fortes Rodriguez, El Khattabi, Voor de regio West-Brabant/ Zeeland was dat de ploeg die hen vertegenwoordigde.

Ze kunnen beter een samenwerking met de jeugdopleiding van FC Groningen beginnen. Ze zijn in ieder geval al bezig 2 jeugdspelers te ronselen van de Fc.

8 april 2014 om 19:52

Idd ze halen nu twee jongentjes op uit de C-jeugd, te triest voor woorden....
Maar kanttekening dat ene jongentje Orkun Kökcü is door Groningen in 2011 weg gehaald bij de Stormvogels, Ijmuiden? Dus dat is ook verwerpelijk.....
Maar het moet steeds vroeger gebeuren ivm regels en de prijzen die voor spelers betaald worden, en ik denk dat dat aan alle kanten een kwade ontwikkeling is......

8 april 2014 om 23:13

Er is laatst een speler van Feyenoord c1 of c2 naar Ajax gegaan. Ik bedoel maar op het niveau van Feyenoord gebeurt dat ook.

Ik ben het er niet mee eens dat wegkapen hoewel je dat van iedere club kan zeggen. Geen enkele speler trapt tegen zijn eerste bal aan bij en bvo. Gebeurt allemaal bij lokale voetbalclubs.

Van Feyenoord uit is het wel te begrijpen, niet dat ik het goed keur. Op het moment zo'n speler een contract heeft is die onbetaalbaar of gaat hij naar Ajax, PSV, Twente of Vitesse. Het doet vaak pijn om dat te constanteren. Net als dat de eigen jeugd wordt weggekaapt voor mensen handel vanuit Engeland. Clubs als Chelsea en Manchester City kopen alleen zo'n speler om hem te verhuren in Engeland en zodoende in de etalage te zetten. Alleen als je echt heel goed ben maak je kans op het eerste elftal maar dan moet je zeldzaam goed zijn.

Maar ook ik ben tegen dit soort handel, van elkaars bvo spelers blijf je af. Of het nu van Jupiler niveau is of eredivisie top niveau maakt niks uit. Je koopt hem pas als hij een contract heeft gehad. Groningen is in dit geval de eerste die hem gescout heeft. Bewijst trouwens maar weer dat "onze" scouts hebben liggen slapen.

Zat dit jaar in de klas met een jongen die in de hoogste jeugdelftallen van NAC en RBC gespeeld had. Als ik zo naar zijn niveau kijk en het niveau van de gemiddelde Sparta of Feyenoord jeugdspeler hier uit de buurt heeft Feyenoord niet echt baat bij deze samenwerking.

Als ik RBC hoor moet ik gelijk aan Pius Ikedia denken wat een snelheidsduivel was dat.

8 april 2014 om 19:38

Dat is een naam die ik ben vergeten. Wat een chille speler was/is dat.

On: het kan een vruchtbare samenwerking zijn voor beide. Het kan geen kwaad voor Feyenoord zijn. Nu hopen voor hun dat er zo nu en dan een talent komt via RBC.

Mag wel vaker gebeuren door andere grote clubs in Nederland.

...

8 april 2014 om 19:48

Ikedia ... Thanks 4 the reminder, leuke speler.

8 april 2014 om 20:09

Inderdaad Ikedia en Oliseh, de Nigeriaanse mannen en publiekslievelingen.

8 april 2014 om 20:47

Inderdaad of aan Ali Elkathabbi, die spits met de lange haren

9 april 2014 om 00:12

Henk Vos !

Moet toch een van de bizarste promoties zijn geweest uit de geschiedenis van het Nederlands Voetbal in 2000.

8 april 2014 om 19:47

Rbc stelde laat de laatst beschikbare plaats voor nacompetitie veilig, maar daarin waren ze wel echt goed. Met John van Loenhout voorop. Juist omdat er niets verwacht werd van de club die jaren rond de laatste plaatsten bungelde werd er heerlijk vrij gevoetbald.

Rbc heeft grootste plannen met betrekking tot een terugkeer. Bijna hele selectie gaat weg en wordt vervangen door gasten die van hoger niveau komen. Zij zien allen wat in het project, willlen graag thuiswedstrijden in mooi stadion spelen en krijgen via de sponsors van rbc gewoon betaald. Tevens trainen ze iets minder dus kunnen ze maatschappelijk meer doen.

We praten dan echt over relatief jonge gasten van top- en hoofdklassers die mee gaan helpen rbc zo snel mogelijk uit vierde klasse te trekken.

8 april 2014 om 21:23

Dat klinkt wel als een erg leuk project! Hoop echt dat ze dat gaat lukken, vond het vroeger altijd een leuke club om te zien.

Natuurlijk is het ook mooi voor Feyenoord als ze hogerop komen, zo krijgen ze meer budget voor o.a. de jeugdopleiding.

Zou mooi zijn als oude profclub als Rbc, Veendam en HFC Haarlem weer terugkeren in het getaalde voetbal. Met die tweede elftal in de JL is de tweede afdeling verworden tot een soort kermiscompetitie, terwijl daarvoor juist elk jaar wat goede spelers vanuit de JL door schoven naar de de Eredivisie.

RBC is misschien niet levensvatbaar met al die andere profclub in de buurt (nac, Willem II, Rkc, FC Dordrecht, Feyenoord), maar Veendam en zeker Haarlem zouden toch een profclub moet hebben. Eeuwig zonde dat dit soort clubs verdwenen zijn en daarvoor in de plaats wat spek en bonen belofte elftallen en een amateurclub die niks toevoegt.

8 april 2014 om 22:00

RBC is wel levensvatbaar maar is failliet gegaan door de opgebouwde schulden in de eredivisie jaren.

9 april 2014 om 06:50

Ik woon zelf in roosendaal en RBC heeft een erg sterke jeugd. Heel veel van onze vereniging hebben er van verloren alleen van het 1e kun je niet echt genieten maar ik snap ook nie dat ze niet in de Jupiler spelen vrij mooi stadion nu samenwerking met Feyenoord dus ik hoop dat het gaat lukken en dat als eerst Ajax eruit gaat

RBC was een mooie club, mooi ook dat zo'n club toch nog bezig is om weer omhoog te komen. Zou echt een heel mooie aanwinst zijn voor het voetbal als RBC weer langzaam omhoog kan kruipen. Dan stellen ze meteen een voorbeeld dat je zonder financiele injecties en dergelijke maar met een goede organisatie en een goede jeugdopleiding ook ver kan komen!

Kunnen beter met fc groningen gaan samenwerken. De beste jeugd wordt hier al weggekaapt. Hoezo nominatie beste jeugdopleiding.........

Slechte zaak. RBC zou de krachten moeten bundelen met NAC zodat het voetbal in West-Brabant op een hoger niveau komt. Nu verdwijnen de betere spelers gelijk weer naar boven de rivieren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren