Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-familie rouwt om overlijden van Christian Gyan

Laatste update:

De voetbalwereld rouwt om de dood van Christian Gyan. De voormalig verdediger leed enige tijd aan kanker en woensdag kwam naar buiten dat hij op slechts 43-jarige leeftijd is overleden. De Feyenoord-familie is bedroefd om het overlijden van Gyan, die in zijn tijd als speler zeer populair was bij Het Legioen in De Kuip. Naast Feyenoord reageren onder meer voormalig ploeggenoten Pierre van Hooijdonk en Jean-Paul van Gastel op de dood van de Ghanees.

Op de clubsite valt woensdag te lezen dat Feyenoord 'met grote droefenis kennisgenomen van het overlijden van Christian Gyan', die tien jaar onder contract stond in Rotterdam-Zuid. "Hij veroverde in die tijd vele harten van het legioen. De kleine Ghanees was met het winnen van een landstitel (1999), de UEFA Cup (2002) en de Johan Cruijff Schaal niet alleen uiterst succesvol in zijn Feyenoord-periode; hij groeide bovendien uit tot een cultheld en enorme publiekslieveling."

"Dat Gyan een heldenstatus verwierf en ook na zijn spelerscarrière niet werd vergeten in Rotterdam, bleek wel nadat in het boek ‘King’ van Michel van Egmond over Gyan bekend werd dat het levensgeluk van de publiekslieveling op verschillende manieren werd bedreigd", vervolgt Feyenoord het eerbetoon aan Gyan. "Daarop besloot een aantal Feyenoord-supporters een inzamelingsactie op te zetten. Ook Feyenoord zelf steunde dit initiatief, door haar deel van de opbrengsten van de verkoop van het boek in zijn geheel af te staan aan Gyan."

"Dat het overlijden van Gyan ook bij supporters veel losmaakt, is te zien aan de vele reacties die na het droevige nieuws van vandaag zijn gedeeld op social media. Feyenoord verliest met Gyan een oud-speler met een echt Feyenoord-hart, een lieveling van het legioen en bovenal een fantastisch mens", zo besluit Feyenoord de berichtgeving rondom het overlijden van Gyan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sterkte voetbal-en Feyenoordfans in het bijzonder. Er is een mensenmens heengegaan.

Gyan was een held op het veld en iemand met een enorm groot hart naast het veld.

Al zijn geld weggegeven aan mensen die het nodig hadden om vervolgens zelf in de schulden terecht te komen. Werkte jaren in de haven om zijn schulden af te betalen, had een ernstig ziek zoontje en klaagde toch nooit maar genoot van het leven.

Sterkte aan alle nabestaanden.

RIP Christian Gyan

29 december 2021 om 19:27

Je gunt niemand een vroege dood maar Gyan echt als aller laatste. Wat een prachtig mens was hij.

Ontzettend droevig nieuws... ik sprak enkele maanden geleden onder een nieuwsbericht nog de hoop uit dat hij nog een keer toe zou kunnen worden gejuicht door het Legioen. Dat is er jammer genoeg niet meer van gekomen... Een heel mooi mens is niet meer met ons.

Die foto die JP van Gastel plaatst is echt iconisch! RIP Christian Gyan.

Dit doet best wel pijn. Ik heb hem altijd een nederig persoon gevonden. Altijd in dienst van het team en nooit mopperend. Je kom zien dat hij dankbaar was met een groot hart.Weer een goed mens die ons verlaat. Ik wens zijn familie en vrienden en natuurlijk de Feyenoord fans veel sterkte met het verlies van Gyan.Rust zacht kerel🙏🏾🙏🏾🙏🏾

Toch schrik ik hier van, wetende dat iemand zo ziek is.. Feyenoord kan trots zijn op deze man. Die Uefacup finale in de Kuip, al bijna 20 jaar geleden.

Grote kleine man met een groot vertrouwen in God en de mensheid. Kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen.

Die foto van JP van Gastel is zo’n zeldzame foto die je nooit vergeet. Prachtige foto van een prachtig mens. Tekent hem volledig.

heel verdrietig, en hij was nog zo optimistisch,

Huh, hoe dan, flabbergasted! Is mijn eerste reactie. Volgens mij stond er vorige maand in het nieuws dat Gyan ernstig ziek is, en hij ontkrachtte dat de volgende dag; het scheen wel mee te vallen. En dan vandaag, rouw op mijn dak! Zo jong nog maar, het leven is zo belachelijk betrekkelijk!
Afgezien van zijn voetballende kwaliteiten, vind ik vooral zijn kwaliteit als mens enorm inspirerend. Er wordt zoveel afgegeven op het Christelijke geloof, maar deze man had Jezus als voorbeeld en leefde naar Zijn voorbeeld; de ander uitnemender achten dan jezelf. Het is voor Gyan dan ook niet RIP, maar hij leeft verder bij zijn God in de Hemel. "The Lord is good, all the time!"

30 december 2021 om 07:19

Nieuwsbericht was er inderdaad en Gyans reactie kwam er meer op neer dat hij met Gods wil zou herstellen. Daar geloofde hij ook in. Vandaar de ontkrachtende reactie.

Zeer trieste dag voor een ieder die deze man in z'n hart heeft zitten.Vind het overigens wel raar dat een andere ex speler dit bekend moet maken en niet iemand uit de directe familiekring.Ik volg(de) zijn carrière niet echt, maar uit "voetbalwereld" kan ik opmaken dat hij meer betekend heeft dan de prijzen die hij met Feyenoord behaald heeft toendertijd?Iemand met meer info dan dat ik lees in het artikel?

Ook mijn Ajax-hart huilt om het overlijden van Gyan. Veel te jong, een gezin achterlatend. Gyan staat voor mij symbool als typische Feyenoord speler. Eerlijk, hardwerkend, onverzettelijk en een echte teamspeler. Sterkte voor nabestaanden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren