Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ferguson verbrak gouden United-regel bij aantrekken Saha in 2004

Laatste update:

Sir Alex Ferguson stond tussen 1986 en 2013 aan het roer bij Manchester United en haalde in die periode een groot aantal spelers naar Old Trafford. De Schotse oud-trainer was zelf verantwoordelijk voor het spelersbeleid en betrok zijn selectie vrijwel nooit bij het aantrekken van nieuwe spelers. Voor de komst van Louis Saha verbrak hij echter zijn eigen regels, daar hij graag van zijn selectie wilde weten hoe zij over de spits dachten.

Saha had als speler van Fulham veel indruk gemaakt op Ferguson. In het seizoen 2003/04 had hij in de eerste seizoenshelft al dertien keer gescoord namens de club uit Londen. Manchester United had met Ruud van Nistelrooy en Diego Forlán slechts twee echte aanvallers in de selectie en Ferguson kon dus wel een aanvallende impuls gebruiken. “Sir Alex vroeg ons als spelers nooit of we een speler moesten halen. Bij ons won hij nooit informatie in over spelers die hij wilde aantrekken”, vertelt Gary Neville bij Sky Sports.

“Maar toen we in de FA Cup tegen Fulham speelden, vroeg hij aan ons als verdedigers of we Louis Saha moesten halen”, vervolgt Neville. “We zeiden allemaal meteen ‘ja’.” Saha kwam uiteindelijk in de winterse transferperiode van 2004 voor een bedrag van ruim achttien miljoen euro over van Fulham. In het shirt van the Red Devils won hij twee keer de Premier League en de Champions League in 2008. “Ik kan me nog het seizoen herinneren waarin hij samen met Wazza (Wayne Rooney, red.) speelde. Dat was echt ongelofelijk, die twee waren geweldig samen.”

“Louis was simpelweg een briljante speler. Hij bezorgde me als speler van Fulham werkelijk nachtmerries. Hij niet alleen, want ook Luis Boa Morte was geweldig”, aldus Neville, die wordt aangevuld door Jamie Garragher: “Ik ben Saha tegengekomen in de wedstrijden tegen Everton en Manchester United. Op bepaalde aspecten van het spel was hij de beste spits van de competitie.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Saha was ook degene die Rvn naar de bank verdreef.

18 april 2020 om 08:35

De enige die rvn naar de bank verdreef was rvn zelf. Door zijn botsende karakter met Ferguson plus zijn blessures. Saha was een topper maar geen match voor Ruud.

18 april 2020 om 10:50

Moni/ Ruud kreeg het aan de stok met SAF helaas, maar daardoor ging hij wel naar Real Madrid en daardoor kreeg ik nog meer gevoel bij de club Real Madrid

de 2 spelers waarvoor ik een zwak had gekregen voor fulham. de portugees boa morte en de fransman saha. dat waren echt pareltjes. ik kon niet wachten om zo snel mogelijk naar het toch, in mijn mening, legendarische graven cottage te gaan. als voetbal liefhebber of als je misschien een bpl fanatic bent. tip, bezoek daar is een wedstrijdje.

Ik kreeg tijdens het lezen eerder een heerlijk throwback gevoel.
Bij het zien van de jaartallen waarin Sir Alex ManU onder zijn hoede had (ruim 25 jaar) bekroop mij een gevoel van heimwee naar die tijd.
Dat gevoel werd versterkt door de naam Ruud van Nistelrooy, wat was dat een gigant voor die tijd zeg, een genot om naar te kijken hoe doelgericht die jongen was.
Mooi hoe zoiets verpakt zit in een artikel wat werkelijk totaal over iets anders gaat

18 april 2020 om 09:12

Bij RvN moet ik altijd aan hetzelfde denken: Keown.

18 april 2020 om 15:23

Daar zou die in deze tijd 20 wedstrijden schorsing voor krijgen, wat een idiote reactie was dat zeg. Tegenwoordig kan ik hem goed hebben als analist trouwens, rustige kalme man maar in die wedstrijd..

18 april 2020 om 17:03

Ja, maar in diezelfde wedstrijd zou Vieira tegenwoordig ook absoluut niet meer van het veld worden gestuurd. En op het moment zelf kan ik zijn reactie zeker wel begrijpen.

Dit was echt een geweldige spits, werd in de winter gekocht en deed het meteen naar behoren. Ik kan me deze transfer nog heel goed herinneren, omdat zijn debuutwedstrijd bij Manutd live werd uitgezonden op Rtl7! Ja, Rtl7 zond zo af en toe een wedstrijd uit de PL uit, gratis op de televisie! Saha en Van Nistelrooij liep gigantisch goed, ze vulde elkaar prima aan! Sir Alex was echt een meester in het binnenhalen van de juiste spelers. Ik mis zijn spirit momenteel bij Manutd

18 april 2020 om 22:13

Heel eerlijk, ik begrijp je gevoel. Maar ik merk wel dat OGS uit het zelfde hout gesneden is. Nu toch al een aantal sterke aankopen gedaan, Bruno, Wan Bissaka, Maguire, James, maar ook oog voor talent blijven houden, Williams, Fred. Je ziet dat hij opgeleid is door de grote man zelf. Hoop dat OGS dezelfde spirit als de afgelopen maanden doorhakt!

19 april 2020 om 09:38

Alvin/ ja ik hoop het ook maar ik krijg ook sterk het gevoel dat ze Ole voor nu nog laten staan maar dat ze in de zomer van 2021 vol achter Pochettino aangaan, is just my guess

Leuke spits. Maar gehaald als stand in. Dat deed hij overigens prima maar mag niet in de schaduw staan van van Nistelrooij of Rooney.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren