Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe ontslaat trainer en maakt de weg vrij voor Advocaat

Laatste update:

Maandag werd bekend dat Dick Advocaat al na drie wedstrijden vertrekt als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Er werd al snel duidelijk dat Advocaat op weg zou zijn naar Fenerbahçe om daar hoofdtrainer te worden. De Turkse grootmacht heeft de deur voor Advocaat wagenwijd open gezet: Vítor Pereira is officieel ontslagen.

/

De 48-jarige Pereira werd in juni 2015 aangesteld, maar hij lag al enige tijd overhoop met de clubleiding van Fenerbahçe. Zaterdag communiceerde de club uit Aziatisch Istanbul al dat Pereira om ‘onbegrijpelijke, onaanvaardbare en onrealistische redenen’ niet was op komen dagen op de training. Een afscheid van de coach was sinds dat moment al onafwendbaar.

Het is de verwachting dat Advocaat spoedig gepresenteerd gaat worden: de Nederlander zal zijn handtekening onder een eenjarig contract zetten. Bij Fenerbahçe krijgt Advocaat te maken met landgenoten Robin van Persie en Gregory van der Wiel.

Dick Advocaat is de juiste man voor Fenerbahçe

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou.. Wens ik Fener succes mee, heeft al een keer gefaald in de Balkan.

15 augustus 2016 om 14:13

Weet niet waar de Balkan aan gerelateerd is in deze, en of dat falen bij Servie nou zoveel aan hem lag of de trieste omstandigheden waardoor Servie punten bestolen werd. Dickie heeft wel internationale ervaring en elke dag op het veld staan. Zal nog wel wat assistenten meenemen. Als hij ons nou echt een plezier wilt doen, pakt ie Blind mee

Eindelijk verlost van deze gozer. Leek wel alsof die alles express deed.

Eerlijk gezegd heb ik wel een positief beeld van Advocaat maar had liever Rijkaard.

Welkom Dick!

Leuk om te zien dat een Haagenees het roer overneemt van Pereira.

Wel erg jammer dat hij ook stopt als adviseur van Den Haag. Wie weet zien we hem weer terug. In elk geval hoop ik van harte dat hij slaagt bij Fener.

Denk dat nu Robin van Persie het hardst lacht van allemaal.

15 augustus 2016 om 15:08

Opmerkelijk! De keuze van Fener voor Advocaat. Met van der Wiel en van Persie komt hij 2 landgenoten tegen en ook in de kraker tegen Gala zal hij met Olde Riederink en Sneijder twee bekenden treffen. Ik ben benieuwd of hij nog Nederlandse aankopen gaat doen. Ik denk gelijk aan een Narsingh en/of Maher. Weet alleen niet hoe Fener er op die posities voorstaat.

Is Luciano Narsingh niets voor Fener? Advocaat was volgens mij wel gecharmeerd van hem.

We leren het nooit he. Alvast een seizoen weer weg gegooid.

15 augustus 2016 om 15:30

@Forza, precies waar ik ook aan dacht...we (Aziz) leert het gewoon niet! Deze man is gewoon een enorme belemmering in ons opmars naar grootheid.

15 augustus 2016 om 16:57

VivalaFener, mede door hem zijn we al een wereldmerk geworden, maar als je niet leert van je eigen fouten, als je niet leert van de fouten van je concurrenten, als je je eigen persoonlijke vete de vete van de club maakt, als je ruzie maakt en continu opzoekt met de harde kernen, als de titels en bekers voor de voetbalbranche uitblijven terwijl er elk jaar met miljoenen gesmeten wordt, dan tja... heb je helemaal niks meer te zoeken bij Fenerbahce SK.

15 augustus 2016 om 16:03

Wat is er mis met Dick?

15 augustus 2016 om 16:09

Er is niets mis met Dickie. Er is wat mis met de gedachte dat een oude grootverdiener het wel even allemaal recht komt zetten bij een chaotische club (de voetbaltak dan) met ongeduldige bestuursleden die straks weer met een oprotpremie in hun maag zullen zitten. Bovendien kent Dick de cultuur niet als buitenlander en zal weer tijd nodig hebben om zich aan te passen. En wat hebben Turken juist niet? Precies, tijd en geduld...

15 augustus 2016 om 16:13

Wat cultuur betreft kan ik niet helemaal oordelen. Echter hij heeft zichzelf ook de Russische cultuur 'aangeleerd' en pakte daar in 2008? de uefa cup met Zenith.

15 augustus 2016 om 16:18

Beste kleurgenoot, ik begrijp je zorgen, maar ik zie het iets minder negatief in dan jij. Waarom? Nou, ten eerste omdat ze waarschijnlijk maar een 1-jarig contract aangaan, dus met die oprotpremie zal het wel meevallen. En ten tweede, Dick kent Turkije wellicht niet, maar Dick heeft in onwijs veel landen gewerkt en zal zich mede dankzij die ervaringen snel kunnen aanpassen verwacht ik. En dan doel ik op bijvoorbeeld analyses op de speelstijl in de competitie, niet op het aanpassen aan de leefstijl in Turkije.

15 augustus 2016 om 16:20

Enige verschil is; Zenith was bereid om te investeren, fener heeft geen cent meer om uit te geven. Dick moet het doen met de spelers die hij heeft, en daar zal hij in de toekomst zeker over klagen ben ik bang.

15 augustus 2016 om 16:22

Ziet er moeilijk uit om zonder voorbereiding al gelijk in zijn eerste jaar de titel te gaan winnen maar goed we zullen zien. Ik zie het somber in iig.

15 augustus 2016 om 16:22

Mss dat er nu een keer een Turkse club komt met een echte strategie. En niet zoals alle andere teams daar hersenloos de bal rondspelen zonder ook maar een idee te hebben.

15 augustus 2016 om 16:30

Los Canario, zolang Aziz daar rondloopt zal ik altijd mijn zorgen baren. Gewerkt in verschillende landen, maar niet in Turkije. Turken en voetbal is gewoon een hele andere wereld. En wie zegt dat hij niet al na een half jaar de zak zal krijgen? Geef je een 1 jaar contract, dan had het een Turk moeten zijn die de club kent en geen buitenlander die komt zonder ambitie en puur nog om even te cashen.

Eindelijk begint men in Turkey in te zien dat je trainers moet halen die discipline en beleid kunnen overbrengen bij een team .
Zie nu bij Gala met Olde Riekerink , geef dit soort mensen de kans om wat neer te zetten , daar beriek je meer mee dan om het half jaar weer een andere trainer voor de groep te zetten .
In Turkey denkt men altijd op korte termijn resultaten te boeken , maar dat werkt niet dat is altijd al gebleken .
Dick staat ook bekend om zijn zakken te vullen , maar heeft bij Zenit toch resultaten behaalt .
Laat Dick lekker zijn ding doen is een top trainer en mooie vent .

Hij is wellicht geen geschikte trainer voor Fenerbahçe, maar de wijze waarop deze man is behandeld heeft hij niet verdiend. Hij is altijd respectvol geweest naar de mensen om hem heen en probeerde altijd positief te blijven. Ondanks dat hij fouten heeft gemaakt, zoals Fernandao veel te vaak verkiezen boven Robin van Persie en bijna het gehele seizoen met drie verdedigende middenvelders spelen (wat uiteraard kritische fouten zijn), mocht ik hem wel graag. Wanneer gaan de Fenerbahçe supporters gezamenlijk Aziz Yildirim wegjagen zoals ze Pereira hebben weggejaagd? Het is tijd dat Yildirim vertrekt, mooi geweest. Tot slot: ik had liever Murat Yakin als trainer dan Dick Advocaat. Maar goed, wie weet kan meneer Advocaat ons van een succesvol seizoen voorzien, we gaan het meemaken..

15 augustus 2016 om 16:38

Wat denk je van Engin Ipekoglu? Tayfun Korkut? Toch talentvolle namen. En mensen die de club kennen. Voor kaptan Engin heb ik altijd al sympathie gehad. Murat Yakin is ook talentvol, maar zijn karakter is toch meer Europees dan Turks. Die zou het land uit vluchten bij de volgende aardbeving hahaha.

Ik heb echt geen idee wat voor soort technisch-directeur dit is kan iemand me ff invullen hoe hij speelt of wat voor opstellingen hij uitvoert bij teams ?

Ik hoop dat hij Alex en Roberto Carlos als assistenten meeneemt om hem te informeren over de Super lig of alleen Alex maakt niks uit

15 augustus 2016 om 16:32

Alex zal niet komen zolang Aziz daar nog zit maar het zou natuurlijk perfect zijn.

risicovol om nu pas een nieuw trainer aan te stellen, hij zal de opstellingen denk ik wel meer invullen zoals de Fenerbahce supporters willen maar of het succes gaat leveren valt nog te zien. Hij kan het niet slechter doen dan Pereira neem ik aan.

15 augustus 2016 om 16:45

De opstellingen worden ingevuld door Dickie en gewijzigd vanaf de eretribune, met een belletje of twee, je begrijpt me wel maat.

Goed bezig hoor fb zeker een vooruitgang, blijf zo door gaan.

Advocaat is al aangekomen in Istanbul

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren