Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe doet goede zaken in eerste wedstrijd kampioensgroep

Laatste update:

De play-offs in Turkije zijn van start gegaan en Fenerbahçe heeft in de kampioensgroep direct goede zaken gedaan. De ploeg won in de eerste speelronde van de slotwedstrijden van de bovenste vier ploegen met 2-0 van Trabzonspor. De achterstand op koploper Galatasaray is nu nog maar twee punten.

De defensie van Fenerbaçe legde topschutter Burak Yilmaz aan de ketting en na 36 minuten zette Cristian Baroni de ploeg van Aykut Kocaman meer dan verdiend op voorsprong. Na een goed uur spelen zette Moussa Sow, vorig seizoen nog in dienst van Lille, de 2-0 op het bord. Het was voor de 26-jarige Senegalees de zevende treffer van de competitie.

Fenerbahçe is koploper Galatasaray door de overwinning genaderd tot op twee punten. De lijstaanvoerder neemt het maandag in de stadsderby op tegen Besiktas en kan de voorsprong weer vergroten tot vijf punten. Galatasaray heeft 39 punten, Fenerbahçe nu 37. Besiktas en Trabzonspor volgen met 28. Het aantal punten dat in de reguliere competitie gehaald is, is gehalveerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Trabzonspor was helemaal niet opgewassen tegen Fenerbahce. Als Fener zo door blijft spelen en weer in een flow komt winnen we gewoon alles. Derby's zijn we normaal gesproken toch goed in, dus gewoon weer als vanouds.

Heel ironisch dat Fenerbahce juist de 61ste minuut scoort, er was dus weldegelijk een 61. Dakika S O W'u! Leuk dat Baroni scoorde, maar deed verder ook niet heel veel, gaf ook een assist, maar niet zo dominant op het middenveld. Hij produceert vooral doelpunten, maar goed ik klaag niet.

Hoop dat dit leuke voetbal met veel passes door blijft gaan in de volgende wedstrijden, dan gaat het zeker goed komen! Ik ga duimen voor BJK morgen!

15 april 2012 om 20:20

Besiktas zal morgen wel winnen van Galatasaray.. Besiktas heeft in de laatste 16 seizoenen thuis maar 1x verloren van Galatasaray.. Het wordt nog zeker spannend in de Super-finale

15 april 2012 om 20:24

Ik hoop het, maar de resultaten in het verleden geven geen garantie op de toekomst. Als Besiktas wint kan het meteen alle kanten op. De week hierop zal het dan meteen erg spannend worden, want wie er wint zal dan heel erg veel voordeel hebben, zowel met punten als met het moraal.

Ik denk dat het uitgesloten is dat BJK of TS nog tweede worden, maar zeg nooit nooit!

15 april 2012 om 20:27

Nee, maar Besiktas speelt thuis altijd sterk tegen Gala.. Herinner je nog de 1e wedstrijd tegen Gala dit seizoen? Het kon makkelijk 5-0 worden, maar het werd 0-0..

Ga d'r maar vanuit dat jullie morgen ook 2 punten achter zullen staan op Gala en een week later zelf afmaken in TT Arena, ik gun de gloryhunters van Cimbom niks, vorig seizoen zag je ze nergens, nu zitten ze overal

15 april 2012 om 20:33

Gloryhunters en gala. Hebben we gister gezien. besiktas kreeg hun eigen stadion niet eens vol in een Derby!!. slecht seizoen en waarom nog naar een wedstrijd gaan?

Oh man tog, wat is dit nou, Ik dacht nadat ik de 1ste 5min zag dat trabzon nog wel is kon gaan stunten. Maar wat een tegenvaller.

Burak je bent een goeie spits, maar kan je ook iets anders dan buitenspel staan en op de bal wachten.

En dan die clown halil, we kennen allemaal wel hamit, maar man o man hamit is naast z'n broer halil gewoon een wereldvoetballer als je ze vergelijkt.

De enigste die vandaag gestreden heeft bij trabzon is mustafa yumlu.

Echt ik vind dat fener super heeft gespeeld wat een lekker voetbal ik ben totaal niet voor fener, maar dit is gewoon vermaak. Ze hoorden hier makkelijk 5-0 te winnen.

Verdiende overwinning, Trabzonspor drama het was meer het mislukken van TS dan eigenlijk het spel van FB. Galatasaray zou heel makkelijk kampioen moeten worden als we kijken naar het huidige spel van alle teams, en daarbij komt natuurlijk dat GS geen een derby heeft verloren dit jaar.

15 april 2012 om 20:02

Voor alles is er een eerste keer! Als Fenerbahce gewoon weer in de flow komt net als vorig jaar in het tweede seizoenshelft dan winnen ze gewoon twee keer van GS.

15 april 2012 om 20:04

Oke het blijven derbys he er kan van alles gebeuren. Daarom zeg ik ook als we kijken naar het huidige spel van alle teams. En natuurlijk het voordeel dat we 5 punten voor staan

15 april 2012 om 20:05

Ik denk dat je bedoelt dat we 5 verliespunten meer hebben. We staan nu twee punten achter, dat motiveert iedereen om alles eruit te halen in het TT Arena, we hebben daar al gewonnen, dus het moet weer kunnen!

Edit: Sorry ik dacht dat je voor Fener was haha. Ja GS heeft inderdaad de beste papieren nog en zij zullen er ook alles aan doen om gewoon te winnen. Ze moeten nu tegen BJk in ieder geval en gaan ook alles geven daar!

15 april 2012 om 20:07

Klopt maar dat was vorig jaar, er is nu wel een heeel groot verschil in beide teams. (Ik ging er natuurlijk van uit dat GS morgen wint)

15 april 2012 om 20:07

Ha-ha.

''we hebben daar al gewonnen''

Wanneer? In onze slechtste seizoen ooit. We zagen wat Fener kon in de eerste derby van dit jaar [3-1].

15 april 2012 om 20:08

' Dan winnen ze gewoon twee keer van Galatasaray '

Ik begrijp je euforie, maar wij zijn geen Trabzonspor of Kayserispor. Wij hebben geen overschatte luie buitenspel spits. Wij hebben geen penalty nemer die hoog over schiet. Wij zijn Galatasaray.

15 april 2012 om 20:09

Cengizz, ja en dat was onze slechtste periode sinds Aykut, dus tja. Derby is derby he, het kan overal heen. En dat je FB kan vergelijken met gs. Gs heeft gewoon de transfers gedaan die ze wilden, Fb verloor daarentegen alleen maar spelers. We volgen jullie toch op de hiel. Maar goed moge de beste winnen.

Edit: @gangstarr

Dat maakt toch niets uit, Fenerbahce heeft de capaciteiten daarvoor, het is niet onmogelijk, maar het kan net zo goed ook andersom gebeuren. Als Fener in die flow komt zeg ik he, ze zitten er nu ook een beetje in (hoop ik) met een winst op Kayseri en het goede begin aan de play offs.

15 april 2012 om 20:11

''en dat was onze slechtste periode sinds Aykut''

Uhm, toen waren jullie ranglijstaanvoerder. Na de derby hebben we plek 1 van jullie overgenomen, hoezo slechtste periode?

En vergeet niet dat dit elftal toen helemaal nieuw was op Hakan Balta na. De teamgeest, het teamspel, toen waren we niet eens op ons best.. Jullie mogen Volkan op jullie blote knieën gaan bedanken dat het geen vernedering á la 6-0 of 7-0 werd. Binnen 20 minuten 5 serieuze 100 kansen om zeep geholpen..

15 april 2012 om 20:12

Misschien moet je verder kijken dan slechts naar de resultaten Cengiz, het spel was niet om aan te zien. Maar goed dit is allemaal off topic, ik ga er verder niet op in.

Mooie overwinning van FB waarmee GS weer op scherp wordt gezet, zij moeten morgen gewoon alles op alles zetten.

15 april 2012 om 23:12

Als als als. Als mijn tante kloten had gehad, dan was het nu mijn oom. Feit is dat Galatasaray is vorm is en een voorsprong van 2 punten heeft op fener met een wedstrijd minder. Ik zie Galatasaray het niet verspelen. Ze hebben elke topwedstrijd meer dan prima gepresteerd. Nu komt jouw 'als'; als Milan baros had gescoord in sukru saracoglu hadden we daar gewonnen voor het eerst sinds 13 jaar ofzo? Dit galatasaray heeft gewoon laten zien in vorm te zijn dit seizoen door 9 punten voorsprong op de nummer 2 te behouden en dat is geen aanname, maar een feit. Het is dat jij door je Fenerbahçe bril zo optimistisch bent en de realiteit uit het oog verliest;

Fener heeft misschien wel zijn beste wedstrijd gespeeld dit seizoen, verdiend gewonnen. niet gaan liggen na de 2-0. blijven drukken om de voorsprong te behouden...

Zwaar verdiend dit, Fener was veel beter dan die gasten. Mooie doelpunt van Baroni, en op naar volgende week. Mooie wedstrijd die we moeten winnen!!

Verdiende overwinning. Spelers zoals Halil en Celustka hebben niets te zoeken hier, Burak doet niets anders dan buitenspel staan en ballen afwachten. Krijg je geen ballen, ga dan tenminste je verdediging helpen. Serkan Balci, was vroeger een hele goede back, maar wat is hij een drama geworden. Trabzonspor mag Mustafa Yumlu bedanken, wat een wedstrijd speelde hij. En Sadri, je had een erg grote mond, ga je die volgende keer ook weer open doen wanneer je derderangs spelers als Adrian en Paulo Henrique binnenhaalt? Wat een fail-transferbeleid. Dat dit team Turkije heeft vertegenwoordigt in de Champions League, is dan ook heel erg dramatisch.

15 april 2012 om 20:18

Je kan alles bekritiseren, maar in de CL hebben ze zeker heel goed gepresteerd.. Jou eigen team presteert al 10 jaar niks in Europa!!

15 april 2012 om 20:20

Gepresteerd tegen clubs die uit vorm waren zoals Lille en Inter? Toen er een club als Cska kwam, zag je al dat ze kansloos waren. En Besiktas was toch degene die Turkije voor schut zette met zijn 8-0?

Vergeet niet dat Galatasaray de meeste punten ooit voor Turkije heeft behaald in Europa. Niet Besiktas, niet Trabzon, niet Fener. Galatasaray heeft dat gedaan. Get it?

15 april 2012 om 20:24

Ga slapen joh, jullie zijn in de laatste 10 jaar uitgeschakeld door Tromso, Karpaty liev, Helsingbor, Fc Sion.. 1 voor 1 allemaal topclubs van Europa he

Besiktas heeft in de laatste jaren alleen punten gehaald voor Turkije, jullie hebben helemaal niks!!

Even Trabzonspor afkraken terwijl je eigen club helemaal niet actief was in Europa!!

15 april 2012 om 20:34

Volgens mij hebben wij Sion gewoon uitgeschakeld met 5-1 en gingen we ook door in een groep waarbij Helsingsborg in zat. Dus weet niet hoe je bij die 2 teams komt. Niet dat ik nu ga zeggen dat GS goede zaken heeft gedaan in europa de afgelopen 10 jaar maar je moet wel de juiste feiten neerzetten. Een ander feit is natuurlijk de 8-0, maar die wordt dan weer niet opgenoemd.

on: trabzon voor jullie heb ik 1 ding te zeggen, speel alsjeblieft ook zo tegen ons.. bang, slecht en met heel veel balverlies. Dit was echt de slechtste wedstrijd van Colman en een goede wedstrijd om Burak in zijn geheel te zien (dus iets anders dan alleen zijn statistieken). Burak heeft niks in Europa te zoeken, zelfs niet in de top van turkije.. Meest overschatte speler.

Ik moet zeggen dat fener verdiend heeft gewonnen maar kwam dat omdat fener zo goed was of trabzon zo slecht? Ik denk dat ik fener te kort doe als ik zeg dat het alleen aan trabzon lag. Maar of fener met dit voetbal van Galatasaray uit wint? Mwuah..

15 april 2012 om 20:59

Nartell0

Laatste jaren ???

Jullie hebben alleen dit jaar de groepfase overleeft en daarna tegen Braga. Wat hebben jullie buiten dat gedaan laatste jaren ?

GS heeft afgelopen 5 jaar meer punten voor Turkije gehaald dan Besiktas.

15 april 2012 om 21:08

@ Nartel

Ik weet niet voor welke club je bent, maar ik stel je toch deze vraag: ' wat heeft jouw club in heel hun bestaan bereikt in Europa ' ?

15 april 2012 om 21:41

@ Imparator Gs Ga jij nou serieus de lolbroek uithangen met je fabels ???

Welke punten heeft gs behaald afgelopen 5 jaar dan ?? Vorig jaar stonden we 2e na porto en gingen we ook door .. En jij hebt het over dat we alleen dit jaar de groepsfase hebben overleefd ?? Dit jaar geen europees voetbal , vorig jaar was karpaty oppermachtig En daarvoor atletico en een jaar daarvoor geven jullie een 2-0 voorsprong weg tegen hamburg !! Over welke punten heb jij het ???

We hebben wellicht geen beker gewonnen maar een turkse team wint niet zomaar een europese beker . 1 team wint ooit eens een prijs en gaat achterover leunen en elk jaar na elk verlies '' Ja maakt niet uit , wij hebben de uefa ooit gewonnen '' Bjk heeft in zijn eentje de laatste jaren de punten behaald voor turkije , ga niet bijdehand doen .

15 april 2012 om 23:22

@devilsown

Ach mijn vriend laat ze maar, die denken nog steeds dat hun Uefa beker van 12 jaar geleden telt voor de punten

Fenerbache heeft het nooit moeilijk tegen Trabzon en heeft verdient gewonnen. Moussa Sow scoort weer eens en laat zijn transferwaarde zeker waar maken en ik denk dat hij volgend seizoen nog meer gaat scoren wanneer Fener wat betere spelers haalt.

Fenerbahce heeft in één speelweek 7 punten ingelopen op Galatasaray, zonder dat Galatasaray heeft gespeeld. Knappe prestatie.

15 april 2012 om 20:18

Tjah, we hebben eenmaal een neutrale voetbalbond. [not]

15 april 2012 om 20:46

@gangstarr
Fenerbahce ''is'' idd ingelopen op Gs. Heeft moet is zijn

Ik verwacht dat Gs nog steeds kampioen wordt. Misschien dat we thuis van Gs kunnen winnen maar uit denk ik niet. Ook denk ik niet dat we uit van bjk zullen winnen en zelfs verliezen maar dat Gs een puntje pakt tegen hen. Als FB 2e wordt is het seizoen al gered.

De bond heeft ons zwaar benadeeld en Aykut doet dat wekelijks. Toch staan we 2e. Dit elftal heeft en Alex en enorm veel karakter.

Baroni speelde zijn beste wedstrijd ooit. Mag ook wel als je 20 slechte wedstrijden speelt dat je er 1 goed speelt. Ook Selcuk heeft weleens een goede wedstrijd gespeeld.

Valt me op dat Caner week in week uit slecht speelt maar nooit wordt gewisseld. Als Stoch ook maar 1 keer minder speelt wordt hij direct verbannen door Aykut.

15 april 2012 om 21:02

De spelers en de fans hebben zich waardig gedragen tijdens het proces. Een bewijs dat ze samen met Gs de grootste club van Turkije zijn.

Fenerbahce had echter allang moeten degraderen. Ik ga niet eens in op de inhoud van het verhaal, want bij een sterke verdenking van omkoping, moet je al een divisie lager worden gezet.

Wat is er nou mooier dan met je eer en trots te degraderen ? Je straf uitzitten en nog groter en sterker terug komen. Nu is er de indruk dat Fener met politiek en machtsuitoefeningen de straf ontloopt. Uefa gaat Fener weer niet Europa in laten, maar ze worden misschien wel kampioen. Wie houden we dan voor de gek ?

15 april 2012 om 21:19

Ik ben die mening zeker niet toegediend. Als er 10 mensen in de ruimte staan. En 5 daarvan verdenken jou van iets moeten we jou dan er direct uitschoppen?

Een verdenking is geen vorm van bewijs. Geen bewijs = onschuldig. Sterk overtuigend bewijs = schuldig.

Simpeler kan niet. Je kan niet een club laten degraderen op ''vermoedens''. Er zijn ook vermoedens rond Adnan Polat met zijn relaties met Denizli en Manisa. Net zoals de Ankaragucu - Galatasaray wedstrijd. Daar zijn ook sterke vermoedens over.

Nogmaals als die vermoedens zo ''sterk'' zijn. Dan is er vast genoeg, genoeg bewijs tot een veroordeling. Toch?

FB en zijn fans waren geweldig vandaag. Zij hebben zich niet verlaagd zoals TS dat deed. Dat vind ik echt knap want inhouden was echt moeilijk. Vooral als je weet dat Volkan bijna neergestoken was.

15 april 2012 om 21:45

Jou of mijn mening is niet belangrijk. Het gaat om de regels en wetten. De Uefa heeft een zero tolerance beleid. Bij de lichtste vorm van verdenking van omkoping, moet de club al worden gestraft. Aziz Yildirim zit nog steeds vast met de status ' sterke verdenking '. Overal in de wereld degradeer je dan. Nogmaals: Regels en wetten, niet jou of mijn morele opvattingen.

15 april 2012 om 21:56

Platini zei zelf dat er wel bewijzen moesten zijn. Bij de wedstrijd Lyon tegen Zagreb(?) de wedstrijd waarin Ajax flink werd genaaid stond ook onder verdenking. Wat zei Platini toen ook? Er zijn geen bewijzen gekomen uit ons onderzoek.

Een verdenking moet gepaard gaan met bewijzen en dan een eventuele straf.

En de uefa heeft zeker geen zero tolerance beleid. Milan werd keihard gestraft ivm omkoping maar mocht wel meedoen aan de Cl???????????

Marseille werd Cl kampioen maar achter af bleek er ook sprake van omkoping. Men mag nog steeds die beker houden.

De Uefa is een lachertje. Men heeft geen poot om op te staan als justitie niet met bewijs kan komen.

Het werkt gewoon zo. Wil je een veroordeling dan heb je bewijs nodig. Dat is de wet dat zijn de regels.

Ik weet zeker dat ik hier goed zit.

15 april 2012 om 22:27

10_alex_10,

Broeder, je zegt precies wat ik net wou zeggen. Ik had je reactie amper gelezen, alles uitgetypt en ineens zie ik het staan. Meneer heeft het al staan! Bedankt. De Uefa is een lachertje, men wijst naar Fenerbahçe dat zogenaamd eerloos zou zijn. Nee, de eerloze honden zijn de mensen die bang zijn voor de Uefa. Platini zei dat omkoping te zien moest zijn op het veld en in de rapporten van de scheidsrechters. Als dat niet eens te zien was in de wedstrijd van Lyon, dan is Fenerbahçe zo schoon als de water in hemel. Je zit helemaal goed met wat je zei.

Misschien dat Aziz Yildirim zijn eigen problemen heeft, dat kan mij niks schelen. Dan moet hij ervoor boeten, maar het gaat erom dat Fenerbahçe hier niet aan vastzit. Onze plek op de ranglijst versterkt dit meer. We staan wéér boven Trabzonspor, dit keer zelfs een aantal punten meer!

Hopeloze Galatasaraylilar....met hun geweldige angst voor Fenerbahçe. Geen enkel supportersgroep strest zich meer om Fener dan Galatasaray. Priceless.

15 april 2012 om 22:38

De uefa is een lachertje en gelukkig bepaalt het CAS wat er echt moet gaan gebeuren ipv de uefa.

Wat AY nog meer op zijn naam heeft staan weet ik niet. Maar nogmaals, als Fb iets strafbaars heeft gedaan moet men degraderen.

Wat Gangstarr zegt dat kan gewoon niet. Dat is absoluut immoreel. Ik weet wel van veel Gslilar uit mijn omgeving dat zij wel geloven in de onschuld van FB. Simpel weg omdat zij nog geen enkel bewijs hebben gezien jegens FB.

Tja, dan kan je moeilijk fb ook beschuldigen... Zo kunnen we wel iedereen de zwarte piet toespelen.

Ontopic

Bro heb je ook staan dansen en gillen toen Sow scoorde tijdens de 61 minuut. Harder kon niet! Vooral toen het publiek begon met Sikeeee Sikeee hahaha.

Tolga was zeker ook omgekocht

15 april 2012 om 22:47

Haha, helemaal mee eens. Toen Sow scoorde, ik ging gewoon helemaal los thuis. Geen twijfel over mogelijk, dit is omgekocht werk. Tolga onderweg naar Metris! Gelukkig was me vader niet thuis, die houdt niet van geschreeuw ook al is het van vreugde.

15 april 2012 om 23:07

10_alex_10

CAS gaat over de procedure van uitsluiting van Fenerbahce van de CL, dit zegt nog niks over of zij wel of niet hebben omgekocht. Fener heeft een punt als je bedenkt dat verdachte clubs als Trabzonspor en Besiktas wel worden toegelaten. Ik denk dat hun klacht alleen niet gegrond zal worden bevonden, omdat ze als reden opgeven dat het een besluit van de TFF was.

Inhoudelijk gezien is Fenerbahce in het eerste rapport schuldig bevonden. Daarnaast is i.v.m Zagreb - Lyon genoeg ander, beter bewijs rondom omkoping. Waarom denk je dat de Fenergezinden mensen steeds hebben over omkoping die op het veld het resultaat heeft beinvloed ( sahaya yansimis hikayesi). Artikel 58 is duidelijk; poging tot is al reden tot degradatie, maar ook jullie leiden spontaan aan geheugenverlies.

on: Fener heeft vandaag verdient gewonnen.

15 april 2012 om 23:14

Als de Uefa iets besluit kan het CAS het terug draaien. Dus het CAS heeft het laatste woord. Dat bedoelde ik meer.

Ik weet niet wat artikel 58 is. Dus mij beschuldigen van geheugenverlies dat zou ik maar beter terug nemen want ik weet het echt niet.

Als er word bewezen dat Fener schuldig is ben ik de eerste die zou zeggen, laat FB maar degraderen. Maar, dan moet er keihard bewijs zijn. Is dat niet zo dan blijf ik nog steeds volhouden, Fb is zo onschuldig als het maar kan.

Ik heb elke wedstrijd van FB gezien en elke wedstrijd was het billen knijpen. De wedstrijd tegen Gs uit was de moeilijkste van allemaal en die wonnen we ook.

Het stinkt gewoon naar jaloezie, want ik heb na 1 jaar nog steeds geen enkele vorm van bewijs gezien waarin blijkt dat FB wel degelijk met omkoping te maken heeft.

15 april 2012 om 23:30

CAS gaat over procedures, niet inhoud.

Artikel 58 (disciplinaire artikel Tff) gaat over degradatie. Er is geen enkel zinslid met ''sahaya yansimis''. Er wordt een hele media hype gecreëerd alsof dit de norm is, terwijl dit dus niet het geval is, dat is het geheugenverlies waar ik op doel. Het is praktisch bijna onmogelijk om omkoping op het veld aan te tonen dmv beelden. Als je het zo bekijkt was er ook niks in het wedstrijdrapport over omkoping in de wedstrijd tussen Bari en Lecce. Het is dat de speler zelf kortgeleden heeft toegegeven. Dat ze erachter gekomen zijn, dus al die beroepen van onder andere Sekip Mostoroglu is lachwekkend.

Verder kun je er toch niet omheen praten dat de hele boel door de TFF gemanipuleerd wordt. Een Demirören wordt notabene voorzitter van de TFF terwijl zijn eigen club wordt verdacht. Engin Tuzcuoglu, de huidige Tahkim Kurulu voorzitter verdedigde Mostoroglu tijdens het omkoopschandaal. Hoe kun je van zulke partijdige mensen een eerlijk oordeel verwachten. Dit stinkt toch aan alle kanten?

15 april 2012 om 23:58

Dat het stinkt aan alle kanten dat ben ik met je eens. Het is ook zo lachwekkend en het lijkt alsof we een banenrepubliek zijn.

Op het veld bewijzen door omkoping gaat idd moeilijk. Daarom maak ik me daar ook geen zorgen over.

Wat er achter de schermen is gebeurd dat weet ik niet. Maar justitie doet daar onderzoek naar. Maar na 1 jaar heb ik nog steeds niks gehoord. En meestal lekken een aantal dingen wel uit. Maar ook dat is niet gebeurd. Dus mensen die ons betichten van omkoping hebben voor nu geen poot om op te staan want er is simpelweg geen bewijs.

Ik hoop dat dit onderzoek afgerond is voor de zomervakantie. Want Fb moet niet pikken dat dit langer dan een jaar gaat duren. 1 Jaar verspilling is al lang genoeg.

16 april 2012 om 00:08

Dat er smerige spelletjes worden gespeeld ontken ik ook niet. Bijvoorbeeld de arrestatiefoto's van Aziz Yildirim die wijd worden verspreid en de beeldvorming dat hij al schuldig is voordat er fatsoenlijk onderzocht is, valt niet te ontkennen. Dit betekent echter nog niet dat hij volledig van alle blaam is gezuiverd, gezien de telefoontaps die er zijn.

Je maakt een denkfout denk ik, omdat je het sportieve proces en de rechtszaak met elkaar verwart. De bewijslast is wezenlijk anders. Hoe kun je anders verklaren dat teams die in Turkije bijvoorbeeld 27-0 winnen wel worden gedegradeerd. Denk je dat daar allemaal harde bewijzen voor zijn? Nee, op basis van sterke vermoedens. De telefoontaps in deze omkoopzaak ondersteunen de sterke vermoedens. Voor de rechtszaak is het een ander verhaal. Dan wordt het als indirect bewijs gezien en kan op zich niet voldoende zijn om een veroordeling af te dwingen.

Hoe is jouw turks? Ik kan enkele telefoontaps geven die deze sterke vermoedens ondersteunen.

16 april 2012 om 01:04

Dus jij wilt zeggen dat een grote club als Fenerbahce, 1 van de grootste van Turkije, op basis van ''sterke'' vermoedens en zonder direct bewijs gedegradeerd kan worden? Of zeg je dat niet?

Mijn Turks is redelijk, ik ben Nederlands talig opgevoed omdat ik een Nederlandse moeder heb.

Maar hoe ziet het er volgens jou nu uit dan? Is er zover jij weet, genoeg materiaal om FB volgend jaar naar bank asya te sturen?

Fener zet door deze overwinning druk op Galatasaray, maar Cimbom wint wel tegen Bjk.
Het begin was wel grappig, al die mislukte choreografieën en de scheids die om de haverklap viel

Zoals ik al had verwacht, scoort Sow weer. Heerlijk weer een spits die gewoon kan scoren na al die mislukte spitsen die we eerder hebben gehaald. Ik vond dit meteen 1 van de beste wedstrijden van Fener en ook prachtig die ontlading van Aykut.

15 april 2012 om 20:15

Dat Sow een topspits is staat buiten kijf maar hij mistte in de eerste helft een kans die zelfs Guiza scoort.

15 april 2012 om 20:19

Ja dat klopt, als hij hem snel passte naar alex was goed. Maar iedereen mist weleens een kans. Hij heeft het nog goed gemaakt door een goal te scoren vanuit een lastigere hoek en met zijn mindere been. Hij heeft het zeker goed gemaakt! en 8 goals in 12 wedstrijden (turkiye kupasi meegerekend) zijn zeker mooie cijfers.

Dit was te verwachten. Trabzon had helemaal niks in te brengen op deze sterke Fener. Nog steeds 2 punten voorsprong. Morgen moeten we winnen van Besiktas en er is niks aan de hand.

Sow en Serkan 100% kansen gemist. Als Serkan de 2-1 maakte kon het nog 's leuk worden. Gefeliciteerd Fener.

Fenerbahce speelde Trabzonspor kapot. Super final ? Welke club is super in onze competitie ?

15 april 2012 om 20:20

Daar heb je zeker gelijk in. Zelfs dit GS dat overduidelijk het beste voetbal speelt dit jaar in onze competitie is niet sterk genoeg voor Europa. Dit moet drastisch gaan veranderen.

15 april 2012 om 20:23

killerhuso,

Ons team staat net op zijn plaats. Tuurlijk is dit niet genoeg, maar in de zomer komen er gegarandeerd transfers. Spelers zoals Gökhan, Servet, Sabri, Serkan, Sercan etc. gaan vertrekken en er komen betere spelers ervoor terug. Wie zegt dan dat dit elftal genoeg is voor de CL?

15 april 2012 om 20:30

Ja tuurlijk daar heb je gelijk in. Maar ik maak me al zorgen om onze Turkse clubs die Europa ingaan. Afgezien van Feners kwartfinale plaats bij de CL hebben we al jarenlang helemaal geen rol gespeeld in de cl of in de Uefa cup. De transfers moeten gewoon beter en de jeugd moet ook beter worden. Alleen al bij Fb, een Soldado of een andere spits eet Bekir gewoon op. Ik hoop echt dat Fener en GS gewoon goeie transfers gaan maken.

15 april 2012 om 21:13

Ik hoop dat zo snel mogelijk de straffen worden uitgedeeld en we verder kunnen gaan. Ze moeten de knoop door hakken. Wanneer men aan een niet-fbli het woord Fener zegt, denken ze eerst aan sike. Dat moet veranderen. Het moet weer een voetbalclub worden.

Ik hoop dat het toch nog spannend gaat worden in de play-offs, maar Galatasaray zou de verdiende kampioen moeten worden, want zij hebben op Fenerbahce na, het beste gepresteerd.

Het was overigens wel een leuke wedstrijd met grote kansen en een mooi doelpunt van Baroni!

15 april 2012 om 20:26

Huh ben ik nou dom of wat?

ik citeer:
Galatasaray zou de verdiende kampioen moeten worden, want zij hebben op Fenerbahce na, het beste gepresteerd.

Als fener beter gepresteerd heeft. dan zijn hun tog de verdiende kampioen??? zal wel aan mij liggen zeker.

15 april 2012 om 20:31

Nee dat is ook, maar als je kijkt naar de onderlinge resultaten tussen Galatasaray en Fenerbahce, vind ik dat Galatasaray toch wel kampioen mag worden.

Ze hebben geen een derby verloren en Fenerbahce heeft in sommige wedstrijden gewoon punten laten liggen. Daarom vind ik dit hele play-offs gedoe gewoon onzin, want dit geeft Fenerbahce gewoon de kans om opnieuw in te lopen op Galatasaray terwijl Galatasaray allang kampioen had kunnen worden wat ook verdiend was.

Ik ben overigens gewoon een die-hard Fenerbahce-supporter, maar Galatasaray moet dit jaar kampioen worden.

Wordt het toch nog spannend in de playoffs, zowel Glatasaray als Fenerbahce maken nog kans op de titel.

Gefeliciteerd Fener Fans.

Haha moest kapot lachen om die mislukte choreografie.. Stelletje falers, proberen ze weer Gs na te doen zogenaamd 3d hahah.. Rezilsinizz rezil! ultrAslan!!! (l)

Sikeeeeee Sikeeeee! Savciya selam sike'ye devam!

NL : Omkopeen Omkopeen! Groeten aan de rechter verder met het omkopen!

15 april 2012 om 21:53

De vertaling is volledig mislukt en hou je scheld woorden maar bij je !!

Voetbalzone laat aub geen Turkse taal toe laat deze malloot maar op Turkse websites zijn eigen taal gebruiken !!

16 april 2012 om 00:02

Je kan geen Turks dus beter hou je je mond. Hij schelt helemaal niet. Hij vertaalt het ook netjes. Dus wat is het probleem? Ik zie genoeg Italiaans, Engels, Frans, Russisch op vz. Lekker belangrijk. Zolang men het vertaalt moet het kunnen. Het heeft meestal ook een achtergrond en hoort bij deze context, aansteller!

Didier Zokora beschuldigde na de wedstrijd Emre Belezoglu van racisme. Emre heeft de schijn niet mee, omdat hij bij Newcastle toenmalig Everton-speler en nu teamgenoot Yobo ook racistisch had bejegend. De aanklacht werd toen door FA niet als bewezen geacht.

Edit: De beelden: http://s7.directupload.net /images/120415/l54ei839.swf
Schandalig van Emre, minstens schorsen tot het einde van de Play-offs! Suarez kreeg 8 wedstrijden op zijn broek.

2e Edit: De mensen die mij minnen zijn echt ziek in hun hoofd.
Emre kan ''normaal gesproken'' 4 tot 8 wedstrijden schorsing krijgen

Fener supporters. Gefeliciteerd, jullie domineerden (dit zeg ik met pijn in mijn hart).
Maar het is niet nodig om arrogant te reageren.

Dit geldt ook voor alle andere supporters van andere clubs. Ik zie ineens allemaal fans tevoorschijn komen die TS afkraken. Niemand van de Trabzon supporters heb ik één Galatasaray vorig seizoen zien uitlachen. Maar blijkbaar werkt het niet vice versa.

Trabzon was gewoonweg dramatisch. Onze slechtste speler (kwalitatief gezien) was onze sterkste man: Mustafa Yumlu.
En Burak, mensen moeten haten. 32 doelpunten en er zijn nog mensen die durven te praten. Burak kan niets beginnen als hij solo op één eiland staat voorin, dat weet iedereen. De fout vanavond ligt dan ook niet bij hem. Het gaat elke keer fout tegenover de grote clubs waarbij vanuit het middenveld sporadisch aansluiting is. Hoeveel spitsen ter wereld zijn er die helemaal alleen wat kunnen beginnen tegen 4 verdedigers? Het lijstje is kort: Messi en misschien Ronaldo.
Alsof de Elmander's, Sow's en Almeida's in zo'n systeem, in zo'n wedstrijd kunnen presteren. Maar als hij Burakinho heette was hij fantastisch geweest. Ik snap jullie Turkse denkwijze...

15 april 2012 om 21:09

Ik sluit me bij je aan, ik vind dat mensen Burak niet naar beneden hoeven te halen, want Burak moet het hebben van spelers zoals Colman/adin etc. en als die niet goed presteren wordt het moeilijk voor hem om in zijn eentje een team mee te slepen naar een overwinning.

Hetzelfde is inderdaad bij Real of Barca, Messi kan af en toe heel afhankelijk zijn van spelers zoals Xavi en Iniësta, terwijl Ronaldo het soms moet hebben van Özil, Kaka en Di Maria.

Zokoro beweert dat Emre hem "vieze neger" genoemd heeft. Emre gaf daar als antwoord op dat hij niet zeker weet of hij dat gezegd heeft, maar wel weet dat ze elkaar helemaal uitscholden tijdens de wedstrijd, wederzijds, maar na afloop elkaar gewoon een hand gaven. Daarom denkt Emre dat Zokora hiermee een spelletje speelt, wordt ongetwijfeld vervolgt.

@ Voetbalzone(nieuwswaarde)

Zokora beweert in het interview na de wedstriijd dat Emre Belezoglu, eerder al gestraft voor racisme, hem ' vieze neger ' heeft genoemd. Emre heeft dit bevestigd met de volgende uitleg: Hij schold mij en mijn familie uit, ik schold hem uit met het woord neger. We hebben vervolgens beiden onze excuses aangeboden tijdens en na de wedstrijd. Waarom moet hij dit in het interview zeggen ? Aldus Emre.

Pfdk moet hier werk van maken. Emre heeft weer een misselijkmakende feit toegevoegd aan zijn carriere.

15 april 2012 om 21:43

Je was met net voor Belachelijk dat hij dit nog probeert goed te praten, tijdens een wedstrijd gaan er zeker wel veel scheldwoorden heen en weer. Maar racistische uitlatingen gaat te ver.

15 april 2012 om 21:45

De helft van wat je zegt klopt niet. Emre is nooit eerder gestraft voor racisme, er werd destijds beweerd dat hij racistisch was jegens Yobo, nu zijn ploeggenoot, maar hij werd onschuldig verklaart.

Dit is wat Emre zegt in het Turks, hierboven heb ik het vertaald, dus wat jij zegt klopt niet.

"benim ona, onun da bana ettiği ana avrat küfürler aptalcaydı. İkinci yarının ortalarında o benden, ben de ondan özür diledik. Maç bitince birbirimize sarılarak maçı bitirdik. "

Bron: Sporx

15 april 2012 om 21:47

edit: Sorry je hebt gelijk maar hij verteld precies hetzelfde wat jij hier vertaald. Dus ik snap je punt niet.

15 april 2012 om 21:53

"eerder al gestraft voor racisme,"

Is niet zo moeilijk toch? Ik keur Emre's gedrag absoluut af, maar je moet het niet mooier maken dan het is. Ik hoop dat hij gewoon gestraft wordt, dit soort dingen horen niet in het voetbal.

15 april 2012 om 21:46

Duidelijk te zien dat hij het zegt in de televiesiebeelden, ja. Dat hij en Volkan het proberen goed te praten en zeggen dat het normaal is, zegt ook genoeg over hun. Dit is ook niet zijn eerste keer; was in de Premier League ook al hierdoor in opspraak gekomen! Schandalig dat zo iemand onze aanvoerdersband(turkije) mag dragen... #letskickracistemrebelezogluoutoffootball

15 april 2012 om 21:55

Pfdk ? hahahahaha laat me niet lachen man , de hele turkse competitie is corrupt !! Hij zal zeker een lullige waarschuwing krijgen thats it !!

15 april 2012 om 22:41

Eerst je moeder, vrouw en kind en al uitschelden, dan goedmaken en vervolgens voor de camera's dit alsnog vertellen? Yeah right. Emre is vaak een sukkel, denkt nooit goed na ondanks zijn leeftijd, maar ik zou Zokora eerder schorsen dan Emre als je zo laf genoeg bent om er een verhaal van te maken nadat het al goed was gemaakt.

Nee tegen racisme, maar een grotere nee tegen mensen die racisme opzoeken of hun voordeel eruit willen halen.

15 april 2012 om 23:12

Racisme opzoeken ? Voordeel uit willen halen ? Vertel mij welke ' grotere ' voordeel zouden negeroide mensen kunnen behalen ter compensatie voor hun leed ? Niet te geloven echt waar. Zelfs bij zulke kwesties kiezen voor een redeneer wijze die jouw club beschermt.

16 april 2012 om 17:26

Je gaat me nu niet zeggen dat je moeite hebt met lezen of wel? Zokora zoekt duidelijk zijn voordeel uit het woord 'neger' en doet dat doodleuk voor de camera's nadat (!) het al goed was gemaakt op het veld. Volgens mij zoek je dan je voordeel uit racisme. Mijn club heeft hier niets mee te maken, hier gaat het tussen twee spelers. Emre en Zokora kunnen mij niets schelen, maar als ik moet uitgaan van wat er gezegd en gedaan is, dan lijkt mij dat Zokora aan het foute einde zit. Wil je ze schorsen? Doe dan allebei want ze zijn ongelooflijk kinderlijk, maar die Zokora kan wel heel vies natrappen. Dat is gebleken.

@ De mensen hierboven en Vz:

Op internet zijn de eerste beelden al verkrijgbaar. Emre zegt: 'fucking nigger'. Kortom, hij scheld hem gewoon uit. Als de Turkse voetbalbond hier niet tegen optreed, dan weet ik het ook niet meer!

Extra update:

Burak heeft weer zijn neus gebroken. In duel met Bekir (waarbij hij zelf tegen Bekir aan ''kopte'') heeft hij zijn neus gebroken. Hij speelde dus voor de tweede keer met een gebroken neus de wedstrijd uit. Vorig seizoen ook tegen BJK (en toen scoorde hij zelfs twee maal)!

15 april 2012 om 21:45

Emre heeft het zelf al toegegeven aan Ligtv tijdens een telefoongesprek met Sansal Buyuka.

15 april 2012 om 21:47

Ja zou best kunnen, heb geen Lig TV thuis. Ik zag de beelden net online. Dan doet het er mij nog niet eens zoveel toe of hij toegeeft of niet. Overigens heeft hij ook een excuus paraat als die toegeeft, dus dat noem ik geen volledige bekentenis.

15 april 2012 om 21:57

op ligtv.com.tr kan je kijken.

De gesprek van Zokora en daarna de gesprek van Emre

Mensen als het waar is dat emre, zakora uitgescholden heeft moet hij daar natuurlijk voor gestraft woorden. maar als het waar is wat emre zegt: dat zakora emre's familie uitschold is net zo erg.

Wel diep respect dat emre het toegeeft. En ook al is het verkeerd. toch een vieze streek om emre dan nog even te gaan veraden. nadat jullie elkaar een hand hebben gegeven en elkaar hebben vergeven.

15 april 2012 om 22:51

Mooie reactie maar het is Zokora en wat jij typt is Zakora.
Is iets kleins, maar vind het wel nodig om erop te reageren.

Nou iedereen kraakt nu wel Emre af maar wat Zokora heeft gedaan is ook niet correct. Ze zijn beide de fout ingegaan door elkaar uit te schelden. Ik keur de gedrag van Emre absoluut niet goed maar we moeten niet alleen naar hem kijken. Zokora heeft hem ook uitgescholden (volgens Emre) vooral in de Turkse cultuur vind men het echt niet leuk wanneer je iemands ouders, vrouw, kinderen, etc uit scheldt.

Het is echt jammer dat er zo'n incident heeft plaats gevonden want het was een zeer leuke en aantrekkelijke wedstrijd.

Nu hopen dat we van GS winnen anders word het echt moeilijk om kampioen te worden

15 april 2012 om 22:30

Een groen randje waard!

Ik probeerde dat ook uit te leggen. Emre alleen is niet schuldig.
Zokora heeft ook wat fouts gedaan wat hij verbergt.
Beide moeten gestraft worden en niet alleen Emre.

15 april 2012 om 22:33

Racisme is iets anders dan uitschelden !!

15 april 2012 om 22:40

Naar mijn mening is racisme en uitschelden bijna het zelfde want je kwets iemand ermee wanneer je hem uit schelt of discrimineert. Natuurlijk is het tegenwoordig zo dat racisme erger is maar Zokora weet heel goed dat als je iemand van een Turkse afkomst z'n familie uit schelt dat je er niet zomaar mee weg komt

15 april 2012 om 22:47

Mooie reactie vind ik ook. Sommigen vinden dat weer niet.
Tja dat zijn meningsverschillen.

15 april 2012 om 22:53

Bedankt Hakan ik vraag me echt af hoe Pfdk en TFF op dit incident gaat reageren

Fenerbahçe op Beast mode, nu dit doorzetten. Mooie wedstrijd, maar ik mag Caner nog steeds niet. Laat Stoch gewoon spelen voortaan Aykut hoca! En het laat je wel een beetje lachen als Sow in de 61ste minuut scoort, maar ach dat hoort erbij.

Over dat incident met Zokora en Emre....ik weet eerlijk gezegd niet hoe slecht Emre is hierin. Tot het punt waar ze elkaar uitschelden is het fout, daar zit Emre helemaal fout, maar ze maken het blijkbaar weer goed op het veld dus wat is Zokora's probleem om het dan weer voor de camera's te vertellen? Dan denk ik dat hij expres op zoek is om Emre te straffen. Dan ben je niet wijs.

Wel dom en raar dat Emre zoiets zegt in een team waar Sow, Dia en Yobo in spelen. Ach Emre, je hebt alles gedaan maar een man ben je nog steeds niet geworden. Tjonge jonge, die transferperikelen van Diarra lijken allemaal stukken leuker wanneer ik weet dat Emre dan zal vertrekken....

15 april 2012 om 22:51

De reden waarom Stoch vandaag niet speelde komt doordat hij een lichte blessure had en hij verkeerd in een vorm crisis. Althans volgens F. Omerovic (assistent van Aykut hoca)

15 april 2012 om 23:00

Dat weet ik. Aykut heeft zelf al gezegd dat hij hem niet heeft meegenomen vanwege zijn vormcrisis. Maar dat maakt niet uit. Hij moet gewoon blijven spelen, Caner is niet beter dan hij. Caner is de meest wisselvallige speler in het team van Fenerbahçe. één wedstrijd goed, vijf wedstrijden slecht. Dat is Caner. Stoch moet je constant aansturen, maar ook waarschuwingen hoort hierbij. Dat laatste bijv. Het ongeluk met zijn auto, willen we niet meer zien want dat bewijst hoe vaak hij uitgaat....en of hij dan nuchter terugkomt is een ander verhaal. Uitgaansleven beperken, meer trainen en vorm houden want Fenerbahçe gaat voor.

15 april 2012 om 23:08

Klopt Stoch is gewoon drie keer beter als Caner, maar Stoch is op dit moment echt uit vorm en dan heb ik liever een Caner die keihard werkt op het veld dan Stoch. Verder vind ik het een goede zaak van Aykut dat hij hem buiten de selectie houd want we kunnen aan Gokhan bijvoorbeeld zien dat hij veel beter begint te spelen sinds hij weer terug bij de selectie is.(zoals je waarschijnlijk weet was hij ook buiten de selectie gegooid) Ik hoop dat dit ook bij Stoch gebeurt want hij kan echt bepalend zijn door zijn individuele acties, schoten en passing.

Ja, maar daar moet je ook gestraft op worden !!

Doel van de play offs en de bond is bereikt: Fener doet weer volledig mee om het kampioenschap dankzij de beslissingen van ex bestuurslid Aydinlar.

Ik snap gwn niet waarom punten gehalveerd worden, maar wedstrijden in play offs wel gwn 3 punten tellen. Heeft Aziz amca Aydinlar zo goed tevreden gesteld met hoeveel lira dan ook?

En Mustafa Yumlu is gewoon een held. Heeft niet de kwaliteiten van de betere spelers bij Trabzon, maar heeft wel de hart voor Trabzon. Geboren en getogen in Trabzon en bij ongeveer alle Trabzon clubs gespeeld. Hij verdient die shirt met nummer 61

Mooi, voor Turkije is het het beste als Fenerbahce en Galatasaray de CL ingaan. Behalve als Besiktas een keer een goede trainer heeft, dan kunnen hun ook goed voetballen, tenminste, die spelers zijn Europese subtop, kan je wel de poule mee overleven, dat geeft je land europese punten

Ik hoop dat Besiktas morgen wint van Galatasaray.. Dan zal het echt spannend worden.. Geweldige overwinning van Fenerbahce op Trabzonspor..

Besiktas zal vanavond Galatasaray zwaar pakkie geven ze zijn nu op zelfde niveau, Besiktas speelde 3 wedstrijden per week en Galatasaray en Fenerbahce hebben de hele week om voor te bereiden. Ik geloof er in dat Besiktas minstens 3 gaat scoren tegen Gs.

Rustu Recber
Hilbert
Toraman
Sivok
Koybasi
Veli Kavlak
Fernandes
Ernst
Quaresma
Pektemek
Simao

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren