Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Felle kritiek op Premier League: 'Dit is het slechtste seizoen in jaren'

Laatste update:
/

Ondanks een overvloed aan financiële middelen, gaat het niveau in de Premier League achteruit. Dat vindt althans David Moyes, die deze week ook de laatste drie Engelse club zag sneuvelen in Europa. Arsenal redde het niet bij AS Monaco, Manchester City was kansloos tegen Barcelona en Everton ging in de Europa League hard onderuit bij Dynamo Kiev.

Moyes, die jarenlang in de Premier League werkte bij Everton en Manchester United, zag het met lede ogen aan. De huidig coach van Real Sociedad laat zich in BBC Radio Five Live kritisch uit. "Niet al te lang geleden werden Engelse clubs beschouwd als de beste van Europa, maar de tijden zijn veranderd. Het begint een gewoonte te worden dat onze clubs niet zo ver meer komen op het hoogste niveau."

Dat is volgens Moyes toe te schrijven aan het niveau in eigen land. "Dit jaar is misschien wel het slechtste Premier League-seizoen in jaren. Misschien overdrijven we en hebben we de Premier League te veel opgehemeld. Je kunt niet ontkennen dat andere competities minstens net zo goed zijn." De Schot zei in hetzelfde gesprek ooit wel terug te willen keren. "Ja, daar ga ik wel vanuit. Ik ben niet fijn vertrokken, al heb ik nu een prachtige baan. Ik vind het heerlijk om in Spanje te werken."

Welke competitie vind jij beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En daar heeft hij mooi aan meegeholpen

22 maart 2015 om 15:06

Hij heeft met Everton gewoon goed gepresteerd. Bij Man U was/ is de selectie (nog) matig.

22 maart 2015 om 17:23

En niet te vergeten, hij had niet zo'n grote spendingsbudget als Van Gaal.

23 maart 2015 om 15:46

Ik vraag me af of die paar centen hem mee zou laten vechten in de top 3 afgelopen jaar maar dat terzijde.

Maar de Premier blijft het leukste om naar te kijken. Het is altijd spannend

22 maart 2015 om 15:06

Zeker spannend met chelsea dik aan kop..

22 maart 2015 om 15:11

De laatste 10 jaar zijn de eindstanden in de EPL anders ook altijd het zelfde gebleven.

22 maart 2015 om 15:38

Als je graag slecht voetbal kijkt dan is de PL inderdaad een aanrader. En het is zo spannend dat iedereen in het begin van het seizoen al wist dat Chelsea kampioen zou worden.

22 maart 2015 om 15:58

Dat is natuurlijk subjectief. Ik houd van verzorgd voetbal en dan ben je toch beter af bij de spaanse competitie.
Engeland heeft weer andere dingen die leuker zijn zoals t tempo en t publiek.

Het is ook niet zo slecht als het nu lijkt, maar hij heeft gelijk. Het is te lang en te veel opgehemeld. De game industrie heeft daar ook een bijdrage aan geleverd, maar het komt vooral doordat britten hun product beter hebben verkocht.

Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit, zolang je er plezier aan beleefd kijk je er toch naar. Het is alleen zuur voor de britten.

De grote spelers van de BPL willen uiteindelijk toch bij Barca of Real spelen. Suarez, C.Ronaldo,Bale, Modric, Beckham, Owen. Ik zie Silva, Hazard, Aguero uiteindelijk ook naar Spanje vertrekken.

Ik vind de dat Spaanse voetbal een beetje te softie is en et draait teveel om Barça real
En in Engeland gaan ze er hard aan toe en elke wedstrijd is crusiaal als real van Getafe verliest is et wowwww als Chelsea van burley verliest kijkt niet iedereen er van op als dat ze bij real doen darom vind ik dat engels voetbal leuker is

Uiteindelijk is dit allemaal slechts tijdelijk. Met de waanzinnige hoeveelheid geld die er in de PL rondgaat kan niemand concurreren. De PL kan straks salarissen betalen waar geen enkele andere competitie zelfs maar bij in de buurt kan komen. De enige reden dat de PL niet allang voor staat op de rest is omdat Engelsen gewoon 0,0 verstand hebben voetbal en de clubs gewoon slecht gemanaged worden. Maar uiteindelijk wordt de financiele voorsprong van de PL zo groot dat geen mismanagement daar meer tegenop kan.

22 maart 2015 om 18:29

Een real fan die zich het woord mismanagement in de mond durft te nemen en daarmee ook nog eens verwijten durft te maken. Dit is toch wel hypocrisie in zijn meest kwalijke vorm...

23 maart 2015 om 00:24

Want? Volgens mij heeft Real toch echt net vorig seizoen de 10e CL gewonnen. In dat geval mag Real van mij nog wel een paar decennia gemismanaged worden.

23 maart 2015 om 12:39

Met een schuld van over de 500 miljoen, proficiat!

22 maart 2015 om 17:34

Ach,.. die heb ik even voor je opgezocht. As Monaco heeft over twee jaar inderdaad ongeveer 10 miljoen meer aan transfers uitgegeven dan Arsenal, maar dat verschil komt voor een belangrijk deel door de koop van Falcao en James Rodiriguez. Die spelen beide niet meer in Monaco, een team waarvan de waarde op ongeveer een derde geschat wordt van de waarde van het team van Arsenal. Ik heb geen idee waar je jouw stelling op baseert dat zij een bredere kern bijeen gekocht kunnen hebben.
Chelsea heeft in de afgelopen twee jaar 270 miljoen euro aan spelers uitgegeven tegen PSG 190 miljoen en hadden natuurlijk al een enorme voorsprong op die club qua aankopen. Wederom geen voorbeeld van een club die economisch is ingehaald.
Als laatst moet dan Man. City met Barca vergeleken worden. Barca is natuurlijk op een andere manier een powerhouse geworden dan de andere twee tegenstanders van Britse clubs, maar hebben inderdaad ook flink aangekocht de afgelopen twee jaar, 260 miljoen ongeveer. Dat afgezet tegen 220 miljoen die City heeft ingezet. Dat is dan de enige club die van een "rijkere" club verloren heeft, maar ik denk dat niemand zal claimen dat Barcelona haar succes alleen maar te danken heeft aan zijn economische slagkracht.
Jou conclusies kloppen dus niet. De Engelse club zijn economisch gezien op zijn minst eerlijke concurrenten van de clubs waarvan ze verloren hebben (vaak eerder economisch dominant), maar bakken er voetbaltechnisch en tactisch een heeeeel stuk minder van.

22 maart 2015 om 18:07

Qua aankopen is PSG dus niet actiever dan Chelsea en qua salarissen kan ik niets vinden, weet niet waar je dat op baseert. Feit blijft dat jouw conclusie, dat geld alles bepaald en daarom de Engelse clubs het lastig hebben nergens op gebaseerd is. Geen enkele Engelse club is uitgeschakeld door een club uit een andere economische categorie.. andersom is wél het geval, overduidelijk rijkere Engelse clubs zijn onderuit gegaan tegen clubs met veel minder economische slagkracht.

En toch zie je bij een topwedstrijd in de premier League t hoogste tempo en altijd volle stadions, dat maakt de PL voor mij de mooiste competitie

Nee. De bpl is de zwaarste competitie. Logisch dat ze het minder doen in Europa.

22 maart 2015 om 17:27

Kijk. 50 comments verder en de eerste die iets verstandigs zegt. De BPL is de beste competie omdat de concurrentie het grootst is. Hull koopt spelers voor 15 miljoen. Ajax koopt in 5 seizoenen in totaal voor 15 miljoen. Spanje is een waardeloze kutcompetitie. 3 clubs, wellicht nu 4, en de rest zou zelfs bij onze competie niet mee kunnen draaien. En...die winterstop. Dat scheelt egt zoveel. Onderschat dat niet

Waar de Premier League is blijven hangen, zijn de andere competities verder gaan ontwikkelen. Individuele klasse heeft de PL wel. Dat is ook het probleem niet. Het probleem is meer tactisch en mentaal. Die intensiviteit van de PL, die de PL ook zo mooi maakt, zie ik amper terug in de CL. Daarnaast is de manier van spelen niet meer effectief. Het is gebaseerd op de ruimte die je krijgt in de PL wedstrijden. En in de PL krijg je extreem veel ruimte van de tegenstander. Vooral het verdedigen moet anders.

Teams als City laten de tegenstander veel te ver komen en verdedigen pas vanaf de 16. Als je dat tegen teams als Bayern doet, weet je al dat je gaat verliezen. Het probleem begint al in de jeugdopleiding, waar er wordt aangeleerd om op een bepaalde manier te spelen. Daar moet op gericht worden. Hoe kan het beter? Wellicht moet de filosofie van het Engelse voetbal vernieuwd worden om de aansluiting weer te maken. Financieel ziet de toekomst er goed uit voor de PL.

23 maart 2015 om 12:41

Het probleem ligt inderdaad puur bij het feit dat de spelers weigeren druk te zetten en inderdaad de tegenstander laten komen tot aan de 16. Geen idee waarom ze dit doen want in de PL zie ik genoeg wedstrijden waarin dit wel goed gebeurt.

De Primera Division is natuurlijk
al jaren veel beter. De beste spelers uit de PL komen niet voor niets naar de Primera Division. Misschien dat de clubs elkaar onderin niet ontlopen, maar de Engelse top kan de Spaanse top niet bijbenen.

23 maart 2015 om 12:53

Natuurlijk vergeet je eventjes Sanchez, yaya Toure, aguero, di maria en inderdaad de Engelse top kan de Spaanse top niet bijbenen....op vlak van schulden

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren