Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fellaini in de bres voor Nainggolan: ‘Wij, de spelers, begrijpen het ook niet’

Laatste update:

Radja Nainggolan is door bondscoach Roberto Martinez gepasseerd en dat maakt veel los in België. De middenvelder van AS Roma wordt alom beschouwd als een van de beste spelers van de Rode Duivels, waardoor de absentie van Nainggolan in de WK-selectie opmerkelijk te noemen is. Ook Marouane Fellaini spreekt zijn verbazing uit over de keuze van de Spanjaard.

“Het is een grote verrassing, maar het is de keuze van de trainer. Het is de coach die beslist, hij is de baas”, zegt de middenvelder van Manchester United, die in de loop der jaren bevriend is geraakt met Nainggolan, in gesprek met VTM Nieuws. “Er zijn heel wat spelers ontgoocheld vandaag, net zoals het Belgische publiek dat is. Maar we moeten de beslissing van de coach respecteren.”

Fellaini heeft al contact gehad met Nainggolan om te zien hoe zijn landgenoot met de situatie omgaat: “Hij was teleurgesteld”, bevestigt Fellaini. “Ik heb hem gezegd om de beslissing van de coach te respecteren. De coach zal wel zijn redenen hebben. We moeten dat accepteren. Wij, de spelers, begrijpen het ook niet, omwille van zijn kwaliteiten.”

“Ik denk wel dat hij mentaal sterk is. Dat hij stopt als international, kan ik begrijpen. Maar ik ben er zeker van dat hij volgend seizoen nog sterker zal zijn”, besluit Fellaini. Nainggolan loopt voor de tweede keer een WK mis, waardoor de Belg besloot te stoppen: "Het is zo onbegrijpelijk dat ik er al om kan lachen. Het is genoeg geweest. Mijn afscheid bij de Rode Duivels staat vast.”

Radja Nainggolan hoort standaard bij de selectie van België te zitten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oeii, dit is pijnlijk. Met een beetje pech ontstaat er dadelijk een hele heisa tussen de Belgische spelers en coach Martinez. Hoop dat dit toch snel gesust wordt en men rustig kan toewerken naar het WK.

23 mei 2018 om 09:41

Inderdaad, dit kan wel eens gevaarlijk worden. Natuurlijk moet je je als speler hier niet teveel mee bezig houden en gewoon zorgen dat je presteert. Toch kan dit aardig wat invloed hebben op de relatie tussen de spelers en trainer.

23 mei 2018 om 10:15

Ach, de spelers hebben nog nooit een hechte groep gevormd en voor elkaar gestreden. Waarom zou dat nu wel gebeuren dit WK? In principe vind ik onze elf bijvoorbeeld beter dan die van Duitsland. Maar dat is enkel allemaal apart, samen vormen die Duitsers een machine waar wij niets tegenover zetten.

23 mei 2018 om 10:48

Wow, als zelfs de spelers beginnen te morren, dit kan wel een heel pijnlijk wk worden voor belgië als ze opeens in de groepsfase eruit liggen

23 mei 2018 om 11:10

Nou daar heb je het antwoord waarom het nooit wat wordt met Belgie. Geen winnaars, randzaken primeren en de bescheidenheid helpt naar mijn mening ook niet. Er moet snel wat veranderen om het maximale uit deze ploeg te halen. Ik vind overigens de duitse ploeg kwalitatief niet minder.

23 mei 2018 om 18:13

Dat kun je wel bereiken als trainer, maar door dit soort fratsen ga je dat dus nooit voor mekaar krijgen.

23 mei 2018 om 09:45

Die hele heisa was er al een beetje. De tactiek van Martinez wordt al vaak na wedstrijden gekraakt door de topspelers zoals De Bruine en Courtois.

23 mei 2018 om 09:56

Klopt, maar denk dat het uitsluiten van een topspeler als Naingolan voor een WK wel eens de druppel kan vormen. En dat zou toch wel zo zonde zijn, want wat een ploeg hebben onze zuiderbuurtjes verder zeg.

23 mei 2018 om 10:15

Echt jammer want hij voegt zoveel toe. Maar goed ik denk dat Dembele gewoon met de punt naar achter speelt en dan heb je nog Dendoncker en Fellaini die misschien minder problemen hebben met een heel toernooi op de bank plaatsnemen?
Een andere reden kan ik mij niet bedenken

23 mei 2018 om 11:11

ik vraag me toch af waarom je bij zon topelftal, zon middelmatige trainer aanstelt.
Is dat dan de zuinigheid van de Belgische bond?
Had je dan niet beter een Belg kunnen aanstellen? Een pater familias zoals in 86 Guy Thijs?

Vind dit wel mooi van fellaini. Toont toch aan dag je "ballen" hebt en niet blind achter je coach aan loopt. Zal martinez zich al langzaam achter zijn oren beginnen te krabben?

23 mei 2018 om 09:55

Daarnaast is het nog zelfs een concurrent van Nainggolan op het middenveld. Vriendschap zetten boven concurrentie, knap man. Ook al is Fellaini wel minder dan Nainggolan.

23 mei 2018 om 11:44

Maar FCGrun050, het zijn dan wel concurrenten, maar Fellaini wil ook wereldkampioen worden en dan moeten zijn beste teamgenoten er gewoon bij zijn.

23 mei 2018 om 10:11

Tja als je met Van Gaal en Mourinho hebt gewerkt denk ik niet dat je bang word van een muis als Martinez

Als zelfs de spelers er niets van snappen dan is het al helemaal bizar. Op kwaliteit kan je niet spelers zoals Witsel, Dedoncker etc de voorkeur geven boven Nainggolan echt gewoon geen reden. Helaas dingen buiten het voetbal beslissen het voor Nainggolan jammer.

23 mei 2018 om 10:11

Martinez weet dat Nainggolan zn mondje nooit open doet. Is daar te bescheiden voor.
dit is de enige reden dat Martinez juist hem slachtofferd. Als je moet kiezen tussen gelijkwaardige spelers ,dan drop je de speler die de minste weerstand biedt.

23 mei 2018 om 10:18

De minste weerstand? Nainggolan staat juist bekend als een wat lastiger persoon, vandaar dat hij ook maar direct de beslissing nam om te stoppen als international. Een vrij duidelijk en hard statement na zijn uitsluiting.

Het gaat ook niet eens om gelijkwaardige spelers, want Nainggolan is een van de beste. We hebben het niet over een Dendoncker o.i.d.

23 mei 2018 om 10:49

Nainggoian doet juist zijn eigen ding en trekt zich van weinigen wat aan. Dat is de reden waarom Martinez hem waarschijnlijk er buiten laat. Sigaretje roken bijv.. Bij Martinez moeten alle spelers juist volgens de wetten van Martinez leven

Dat klinkt niet goed voor Martinez, hij lijkt weinig grip te hebben op de spelersgroep. Ik zie ook echt geen enkele reden (voetbaltecnisch) om Naingolan thuis te laten. Er moet wel iets gebeurd zijn.

Doe dit nou niet Fellaini, voor je het weet lig je er ook uit vanwege "tactische redenen".

23 mei 2018 om 10:06

Ja laten we vooral niet eerlijk zijn.

Dacht dat alleen Nederland van dit soort relletjes gediend was maar die Belgen kunnen er ook wat van. Denk dat Martinez geen goede keus is geweest. Nog een rel en ze kunnen beter thuis blijven want dan gaat het mis

23 mei 2018 om 10:07

Ze kunnen het beste de coach er nu uit mieteren en Hiddink vragen. Die jongens regelen het zelf wel op het veld. Alleen de sfeer moet weer goed komen.

23 mei 2018 om 12:52

Serieus, ik denk dat met Hiddink aan het roer België een serieuze titelkandidaat is. Niet met Martinez

23 mei 2018 om 16:54

Radja is onrust. Kan niet roken en bier drinken tijdens wk

23 mei 2018 om 17:43

Wees dan een man en zeg als coach zijnde dat het daaraan ligt ipv zo een tactisch lulverhaal.

Op deze manier kan je toch nooit een WK winnen..

23 mei 2018 om 10:35

Persoonlijk denk ik dat successen het ego van Martinez meer strelen dan het wegsturen van een speler.

Zou jammer zijn van de Belgen als deze gouden generatie wederom ten onder gaat aan dit soort gerommel. Zo'n geweldige selectie en dan alsnog nooit echt iets presteren is toch pijnlijk.

23 mei 2018 om 17:44

Lijkt erop dat dat gaat gebeuren. Eerst die Wilmots en nu deze clown.

Het toernooi moet nog beginnen en de spelers zijn al aan het morren.
Eens kijken of de onbetwiste leider, Vincent Kompany, de neusjes dezelfde kan op kan krijgen.
Deze generatie moet gewoon iets gaan winnen.
Martinez moet nu gaan bewijzen dat hij ook hiermee kan omgaan

23 mei 2018 om 11:01

Is dat niet meer de taak van aanvoerder Eden Hazard, die tot aanvoerder gebombardeerd is omdat hij zo'n leider is?

On: Dit kan nog wel eens goed mis gaan, één nederlaag in de groepsfase en het gaat echt rommelen bij onze zuiderburen

23 mei 2018 om 17:44

Meen je dat? Hazard aanvoerder? Hoe dom kan je zijn als je Kompany erbij hebt.

Gelukkig heeft Martinez net zijn contract verlengd, hahah... Doet hij goed.,.,., Wat een gedoe allemaal weer.

Belgique zero points

Haha zelfs zen eigen spelers ondermijnen deze knuppel, gouden generatie? Door het toilet ja, MPH had al lang onze bondscoach moeten geweest zijn, maar neen, de enz knuppel voor de andere en we modderen wel aan. Ik ga er gewoon over kappen want het zit me te hoog, Italie er niet bij dit toernooi en wat mij betreft maakt Belgie evenveel kans als Italie.

23 mei 2018 om 12:10

Ik snap ook niet hoe de KBVB hiermee akkoord kan gaan, zeker die onzin reactie over dat het een tactische beslissing is plus een lachwekkend persbericht over dat het echt tijd is dat jullie er met zijn allen achter gaan staan. Wie trekt daar eigenlijk aan de touwtjes in Brussel? Jammer dat het Belgische voetbal op bestuurlijk niveau niet in staat is om mee te groeien.

24 mei 2018 om 09:26

Doodzonde. Op papier vind ik België eerlijk gezegd voor geen enkel land onder doen, maar door dit gezeik sta je al met 0-2 achter voor je begint.

aan de andere kant, win je de openingswedstrijd met 3-0 zal het toch wel gaan leven en kunnen ze dit van zich afspelen, denk ik.

Tegen wie is jullie eerste wedstrijd?

24 mei 2018 om 09:31

@ Migi,

de Belgen spelen eerst tegen Panama, vervolgens tegen Tunisie om af te sluiten tegen Engeland.
3-0 winnen en het gezeik van zich af spelen is dus zeker mogelijk!

24 mei 2018 om 11:02

Panama ook echt, haha.

En dan doen wij niet mee, zucht.

Als Fellaini ook al begint te morren en zijn trainer in de media onderuit gaat halen kan het wel eens een flinke rel gaan worden.

Ik vind het ook onbegrijpelijk dat een speler als Nainggolan er niet bij is. Schiet soms gewoon een bal van 35 meter erin en heeft in de CL de halve finale gehaald. Je zou bijna zeggen dat het iets persoonlijks is.

Onbegrijpelijk... Nainggolan behoort tot een van de betere spelers bij België.

Nu hebben ze al een prachtige selectie met Hazard, de Bruyne, Lukaku, Mertens, Courtois.... maar daar mag toch echt Nainggolan niet ontbreken.

Top dat Fellaini het voor hem opneemt, alleen vreemd dat de coach Fellaini wel meeneemt terwijl die niet altijd zeker is van een basisplaats en Nainggolan een van de eerste namen op het wedstrijdformulier is bij AS Roma.

Vreemde keuze en staat als je het mij vraagt los van zijn voetballende kwaliteiten.
Ja het is misschien een speler die voor een coach lastig is, maar wil je met een vrienden team naar het WK of een team dat serieus een poging gaat doen voor de titel.

Zou vergelijkbaar zijn dat NL bijvoorbeeld Depay thuis laat..

23 mei 2018 om 15:52

Fellaini is een uniek profiel, moet altijd in de selectie zitten (groot, sterk, aanvallend en verdedigend een plus, technisch wel wat minder). Fellaini is een optie die weinig andere landen hebben.. Dat Nainggolan er niet bij is, en een Dendoncker wel (ontzettend zwak in de kleine Belgische competitie gedurende 8 maanden) is onbegrijpelijk.

en dit ga je dus krijgen als je als bond een middelmatige coach carte blanche geeft. dan gaan er rare beslissingen komen waar niemand baat bij heeft. een van je beste middenvelders passeren voor Dendonker, wat is dat voor ongein? deze Martinez is net zo incapabel als Blind die ons destijds grootste talent Ziyech wegjaagde richting Marokko

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren