Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feestavond voor Frankrijk krijgt gitzwart randje na nieuws over Hernandez

Laatste update:

Het werd al gevreesd, maar is nu ook bevestigd door de Franse bond: Lucas Hernandez mist de rest van het WK. De 26-jarige vleugelverdediger heefr dinsdag in het duel met Australië (4-1 winst) zijn kruisband gescheurd, zo wijzen de eerste onderzoeken uit. Daarmee kan er niet alleen een streep door het toernooi in Qatar, maar ook door de rest van Hernandez' seizoen.

Vlak nadat Australië op een vroege voorsprong kwam tegen Frankrijk, sloeg het noodlot toe. Mathew Leckie kapte de linksback van Bayern München uit, waarbij laatstgenoemde met zijn knie in het gras leek te blijven hangen. "Het lijkt me vrij serieus", zei bondscoach Didier Deschamps na afloop van het duel af, en de eerste onderzoeken wijzen op hetzelfde.

Het is het zoveelste blessuregeval waar les Blues dit WK mee te kampen hebben. Gedurende de eerste seizoenshelft raakte Frankrijk Paul Pogba, Presnel Kimpembe en N'Golo Kanté al kwijt door zware blessures en ook afgelopen week vielen twee sterkhouders weg. Eerst raakte Christopher Nkunku geblesseerd op een van de laatste trainingen, alvorens de kersverse Ballon d’Or-winnaar Karim Benzema hetzelfde overkwam. Het tweetal moest daardoor een streep door het WK in Qatar zetten. Deschamps haalde alleen voor eerstgenoemde een vervanger, in de persoon van Randal Kolo Muani.

Nu het toernooi is begonnen is er geen gelegenheid meer om spelers te vervangen. Deschamps zal het zo moeten doen met de namen die hij nog tot zijn beschikking heeft. Met hen bewerkstelligde hij dinsdag een verdere prima WK-ouverture. Vermoedelijk zal Theo Hernandez – het broertje van de onfortuinlijke Lucas – komende zaterdag aan de aftrap staan tegen Denemarken. Theo kwam dinsdag ook al als zijn vervanger binnen de lijnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg zuur voor hem zeker omdat het hem eigenlijk zelf overkomt ipv dat iemand het hem aangericht heeft.
Vond dat zijn broertje hem wel goed verving.

23 november 2022 om 07:52

Zijn broer is de betere linksback terwijl Lucas een centrale verdediger is. Hetzelfde ook Mendy die op zijn best is als linksachter.

23 november 2022 om 08:02

Waarom speelde mendy eigenlijk niet?

23 november 2022 om 08:09

Hij is niet opgeroepen door Deschamps.

23 november 2022 om 09:07

zijn broertje is in mijn ogen een van en anders de beste linksback ter wereld voor mij, hoe vervelend hij ook kan zijn.

Altijd hetzelfde liedje waarbij Bayern München altijd de dupe is. Deze blessure had vermeden kunnen worden door Didier Deschamps. Hij heeft van Lucas Hernandez een vaste linksback gemaakt in het elftal terwijl Mendy en broer Théo de beteren zijn. Als de meniscus nog geraakt is, is zijn seizoen voorbij. Hij zal nu op het vliegtuig zitten richting Innsbruck.

23 november 2022 om 08:21

Deze blessure had alleen vermeden kunnen worden door Hernandez niet op te stellen. Het is zoals vaker bij knieblessures meestal het geval dat degene zonder contact fout terecht komt, wat nu ook het geval is. Had net zo goed op een training kunmen gebeuren.

23 november 2022 om 08:25

Als linksback, wat niet zijn vaste positie is, is het gevaar altijd groter omdat de knie en de gewrichten draaien moeten.
Ik kan die Didier Deschamps nooit begrijpen hem daar op te stellen.
De organisatie valt uiteraard ook tegen met de slechte grasmat.

23 november 2022 om 08:33

Als centrale verdediger hoef je natuurlijk nooit te draaien.... Vind je het zelf niet een beetje flauwekul wat je opschrijft?

23 november 2022 om 08:34

Al sta je centraal achterin en er komt iemand naar binnen en kapt moet je ook draaien beetje vergezocht om didier hier de schuld van te geven. Is gewoon ongelukkig dit. Kan iedereen overkomen voet bleef staan

23 november 2022 om 08:35

Want op andere posities maak je zeker geen roterende bewegingen? Op ieder andere positie op het veld had dit kunnen gebeuren. In het voetbal heb je nou eenmaal te maken met wenden en keren. Dit doe je als aanvaller, middenvelder EN verdediger, dus a.u.b. geen onzin uitkramen.

23 november 2022 om 08:38

@BBayern, speelde hij de laatste wedstrijden voor Bayern, nadat hij weer fit was, niet juist linksachter? Corrigeer me als ik het mis heb hoor. Verder heeft hij toch juist bij Bayern in principe ook veel linksachter gespeeld?

23 november 2022 om 08:46

@bbl98
enkel als Davies uitgevallen was. Hij speelt daar enkel in nood terwijl Frankrijk over betere opties beschikt.

23 november 2022 om 08:46

@youknowit8
het risico is kleiner als centrale verdediger dan als linksback.

23 november 2022 om 08:48

@aasflex
centraal valt er dan ook te sprinten, maar minder in een curve naar achter. Ik ben gewoon ontgoocheld in het selectiebeleid van Deschamps

23 november 2022 om 08:49

Hahaha, wauw, wat een redenatie. Dus als een speler van Bayern als buitenspeler geblesseerd raakt, had Nagelsmann m maar in de as moeten zetten? Als jij nu met wetenschappelijk bewijs komt dat een speler, die niet standaard op de buitenkant staat, daar sneller (zwaar) geblesseerd raakt als ie daar wel wordt opgesteld, neem ik als terug. Anders slaat je redenatie als een tang op een varken.

23 november 2022 om 08:54

Achterlijke redenatie. Kan je het onderbouwen met statistieken? Ik kan al Van Dijk, Zouma, Mathijsen en Badstuber opnoemen die zulke blessures hadden en dat waren centrale verdedigers.

23 november 2022 om 08:55

@ Robinde
Het is een kwestie van gewenning. Linksback is niet zijn vaste positie. Daarom ben ik ook boos op Didier Deschamps

23 november 2022 om 09:07

BBayern1990 ik denk dat verder hier niemand het met je eens is. Het is jouw standpunt maar denk niet dat het zin heeft die nu hier door te draven. Je hebt het nu al 3x benoemd.

23 november 2022 om 09:12

Ik snap best dat het een kwestie van gewenning is, maar vind jij het dan ook niet onverantwoord hoe de coach van Bayern ter werk gaat? Hij is er al meer dan een maand uit geweest en de eerstvolgende wedstrijden dat hij speelde was het meteen linksachter. Als hij centraal opgesteld was bij Frankrijk, dan was dit juist een positie geweest waar hij al twee maanden niet gespeeld had… Is het niet juist eerder te verwachten dat dit een flinke terugval is na zijn laatste spierblessure, wat toevallig ook ik zijn linker bovenbeen was?

23 november 2022 om 09:44

Juist als centrale verdediger krijgt je knie meer te verduren door de grotere hoeveelheid luchtduels. Landingen zijn een zwaardere belasting dan sprints.

23 november 2022 om 08:54

Het staat Deschamps toch vrij om Lucas Hernández neer te zetten waar hij wil? En kan je als CB je kruisbanden soms niet afscheuren?

23 november 2022 om 12:57

Andere clubs hebben net zo goed last van blessures opgelopen tijdens interlands.

Deze blessure heeft helemaal niets met zijn positie te maken.
Bij spier blessures, of zelfs bij een impact blessure had het argument van gewenning misschien op kunnen gaan. Bij een kruisband blessure die hij opliep omdat zijn been bleef hangen, heeft dat niets met zijn positie te maken. Daarnaast was het ook geen specieke beweging voor een back, deze loopactie op een hoge lange bal had hij immers ook als centrale verdediger kunnen maken.

Gitzwart randje? Is er iemand overleden of zo?

On: natuurlijk dramatisch nieuws voor de speler zelf. Dit zijn wel de hoogtepunten uit je carrière, een wk spelen.

23 november 2022 om 08:22

Een feestavond met een gitzwart randje is een simpelweg onmogelijke zin, omdat het 'randje' de feestavond overschaduwd gezien het feit dat deze gitzwart is. Een donker randje was beter. Misschien een bittere nasmaak etc. Lezen we mee redactie?

23 november 2022 om 08:54

Gisteravond was de feestelijke avond, vanochtend zorge de ernst van de blessure voor het gitzwarte randje. Beetje overtrokken woordgebruik maar niet een onmogelijke zin.
Superlatieven in een titel gebruiken is in zowel de 'normale' media als op voetbalfora tegenwoordig sowieso hip.

23 november 2022 om 09:10

Hmm, goed punt. Kan een feestavond nog een zwart randje krijgen als deze al heeft plaatsgevonden? Ik neig er naar je gelijk te geven. Laten we het in ieder geval houden op overtrokken en stijlloos taalgebruik.

Na een slordig begin kwamen ze goed op stoom met vlagen van mooi en sprankelend voetbal. De vraag is of ze eventuele volgende blessures en schorsingen verder in het toernooi kunnen opvangen… Normaal gesproken zou je met de oorspronkelijke selectie twee teams kunnen opstellen die meedoen om de wereld titel, maar de spoeling wordt wel dunner en dunner zo…

Heel treurig voor die jongen en het allerbeste gewenst.

Op een ander niveau: als er een land is met zoveel kwaliteit dat je dit goed kunt opvangen is het Frankrijk wel, de vervanger is altijd een topper en ook nog vaak van vergelijkbaar niveau (Mbappe en Benzema daargelaten).

Nu krijgt Didier spijt dat ie geen twee linksbacks heeft meegenomen. Want Lucas is voor mij niet goed genoeg voor de back zoals Theo, die gewoon basis hoort en fenomenaal is.

23 november 2022 om 08:01

altijd hetzelfde met de vervelende Fransen. Dat Didier Decshamps zijn loon dan meefinanciert. Dit is een onnodige uitval

23 november 2022 om 08:48

Hou toch op bbayern. Dan kun je hem beter nooit opstellen dan raakt hij ook niet geblesseerd.

23 november 2022 om 08:53

ofwel speelde hij als centrale verdediger ofwel helemaal niet. Zo is mijn redenering.

23 november 2022 om 09:13

Blijf je nu onzin uitkramen met je gezever , als je niet geblesseerd wil raken met voetbal moet je stoppen het kan altijd gebeuren dit soort ongelukken .

23 november 2022 om 09:13

Ja dat zeg je hierboven ook al 3 keer. Je valt in herhaling. Ben het met je oneens.

23 november 2022 om 12:15

@sloep01
hoezo onzin? Bij Frankrijk is er geen enkel nood om een Lucas Hernandez als linksachter te stellen omdat broer Theo beter geschikt is op deze positie net als de niet-genomineerde Mendy. Real Madrid lacht zich nu in haar vuistje terwijl Bayern de dupe is van dit achterlijke beleid van Deschamps.

Lucas Hernandez is van origine geen vleugelverdediger volgens mij, ook al werd hij daar gister wel zo opgesteld. Hij is toch echt een CV volgens mij. Zijn broertje Theo is wel een echte vleugelverdediger

23 november 2022 om 08:32

Klopt. Deschamps speelt de afgelopen jaren met de beste selectie die er rondloopt het liefst met 4 centrale verdedigers achterin en nog eens een blok van 4 defensieve spelers ervoor. Met dit Frankrijk zou je zo ongelooflijk lekker kunnen ballen, maar die Deschamps vertikt het telkens om maar een beetje offensieve intenties te hebben. Jammer.

Enorm sneu voor Lucas. Al vind ik zijn broer Theo een beter linksback dus in dat opzicht is het voor Frankrijk niet een heel groot gemis. Zou Frankrijk nu een oefenwedstrijd tegen Bayern München moeten spelen?

23 november 2022 om 10:48

Dat is een compleet andere situatie dan bij Robben. De voornaamste schuldige ligt bij de vertrekkende bondscoach Didier Deschamps die niet eens begrijpt wat een back inhoudt. Pavard die op rechts niet deugt en een Lucas Hernandez die eigenlijk thuishoort in de centrale verdediging. Wat een grap overigens om die Mendy van Real Madrid hiervoor thuis te laten.

23 november 2022 om 11:41

Ja daar heb je ook wel gelijk. Die Mendy thuis laten is inderdaad bijzonder. Die zou bij elk ander land gewoon basis staan.

23 november 2022 om 12:59

Deschamps wilt een multiculturele groep hebben waarbij die de buitenlanders en blanken ongeveer gelijk wilt houden dit is al langer bekent in Frankrijk.
Vandaar dus dat Mendy buiten de groep valt en er verder niemand extra is opgeroepen voor benzema.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren