Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Volendam wijst bod ter waarde van 1,6 miljoen af; AZ mogelijk slachtoffer

Laatste update:

Xavier Mbuyamba is voorlopig nog speler van FC Volendam. De Palingboeren hebben een bod van 1,6 miljoen euro van Sampdoria naar de prullenbak verwezen, weet Voetbal International. Dat bedrag had nog kunnen oplopen als Samp erin zou slagen te promoveren naar de Serie A, maar Volendam is ontevreden over het bod. Als de transfer niet doorgaat, winkelt Sampdoria mogelijk bij AZ. Pantelis Hatzidiakos staat namelijk ook op het lijstje bij de Italianen.

Maandag bracht transfermarktexpert Fabrizio Romano naar buiten dat Mbuyamba in de concrete belangstelling staat van de roemruchte club uit Genua. De club van trainer Andrea Pirlo heeft zelfs al een akkoord bereikt met de 21-jarige mandekker, die voorlopig dus nog in de wachtkamer zit. Hoeveel geld Volendam precies wil zien voor Mbuyamba, is vooralsnog onbekend. De Maastrichtenaar ligt nog tot medio 2025 onder contract in Noord-Holland. Volendam heeft wel de optie om die verbintenis met een jaar te verlengen. Transfermarkt schat de waarde van Mbuyamba in op twee miljoen euro.

De rechtspoot komt uit de jeugd van MVV Maastricht, maar liet Limburg in de zomer van 2019 achter zich voor een transfer naar de jeugdopleiding van Barcelona, dat drie ton voor zijn diensten betaalde. Een jaar later vertrok Mbuyamba transfervrij naar Chelsea. Daar kwam de Nederlands jeugdinternational tot 33 optredens in 2 jaar. Afgelopen zomer vertrok hij voor een onbekend bedrag naar Volendam. Mbuyamba kwam tot dertig optredens namens het Andere Oranje, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en één assist. Naast Mbuyamba lijkt ook Carel Eiting Volendam te verlaten. De middenvelder staat in de concrete belangstelling van FC Twente.

Pantelis Hatzidiakos
Eerder deze zomer toonde AZ belangstelling voor Mbuyamba, maar concreet werd het niet. Wel is het mogelijk dat de Alkmaarders alsnog met de transfer rondom Mbuyamba te maken krijgen, daar Hatzidiakos ook op het lijstje van Sampdoria staat. De Italianen lijken de voorkeur te hebben voor Mbuyamba, maar mocht die transfer mislukken dan komen ze mogelijk terecht bij Hatzidiakos. De Griek staat nog tot medio 2024 onder contract bij AZ en heeft in een eerder stadium aangegeven open te staan voor een buitenlandse transfer. Met Alexandre Penetra heeft AZ al een nieuwe centrale verdediger binnenboord gehaald.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie graag dat Psv een poging gaat wagen bij hem. Natuurlijk moet er een ervaren CV erbij, maar met een waarschijnlijke verkoop van Ramalho en Obispo kan je hem goed gebruiken. Ben wel benieuwd wat Volendam voor hem vraagt

25 juli 2023 om 18:47

Helemaal niet zo gek, is nog altijd een groot talent. Maar verwacht jij dat er clubs voor Ramalho en Obispo gaan komen? In deze gekke tijden weet je het nooit, maar echt lekker zullen ze niet in de markt liggen.

25 juli 2023 om 19:08

Ik denk dat Ramalho zeker nog wel bij wat clubs in de markt zal liggen. Obispo lijkt mij wat lastiger, maar een eventuele huur of een club in de Bundesliga lijkt mij wel reëel voor hem.

Als ik Sampdoria was zou ik even informeren of er misschien een afkoopsom in zijn contract staat.

25 juli 2023 om 20:32

Het zit jullie wel hoog in Enschede...tjongejonge. We laten ons niet zomaar leegkopen door een paar Hyena's.

25 juli 2023 om 21:10

Haha held, ben niet perse fan van Volendam, maar taaie rakkers zijn het wel!

25 juli 2023 om 23:49

Haha, ik heb een voorliefde voor Sparta maar woon momenteel hemelsbreed 5 kilometer van het Volendam stadion vandaan. Heb nu twee seizoenen een seizoenskaart maar had nooit verwacht dat ik verliefd kon worden op een andere club. Het is wat mij betreft een veredelde amateurclub(al die ik daar de mensen veel te kort mee) maar wel eentje met bijzonder veel karakter.

5 miljoen vragen en poot stijf houden. Een PSV komt uiteindelijk toch wel voor hem, tot dan... Mbu in oranje oh oooh oh. Vakman in de defense en een offensief wapen! Nog een seizoentje vlammen en naar de top van de eredivisie, daarna kun je altijd nog richting Engeland, Spanje etc

25 juli 2023 om 19:41

Hoe goed is hij nou eigenlijk? Beste verdediger die je ooit gezien hebt bij Volendam?

25 juli 2023 om 23:36

Wellicht niet de beste maar dat zul je nooit weten. Dat is ook niet relevant. Maar het is niet gek dat een club als Volendam de hoofdprijs wilt hebben voor die jongen. De club heeft geen geld en alles dat kon voetballen was gehuurd met Oristanio, Stankovic en die Sanchez. En dan is er nog Eiting die gaat vertrekken. Als Volendam niet kansloos laatste wilt eindigen dit jaar (en dat gaat gebeuren met deze uitgeholde selectie) dan moet er geld binnenkomen voor versterkingen of moet men hopen op een wonder.

En hoewel smit ongetwijfeld over dat laatste heeft gezongen vermoed ik dat hij liever die eerste oplossing verkiest.

Volendam, hij is al persoonlijk akkoord? Telegraaf, zijn we aan het slapen? Of is dit nu niet boeiend omdat ze eindelijk hoog in de boom kunnen zitten? Nogal hypocriet allemaal, dus.

25 juli 2023 om 18:52

Wat is precies hypocriet aan als de speler heeft geïnformeerd bij Volendam of hij mag onderhandelen met Sampdoria en Volendam hem daar toestemming voor heeft gegeven? Of ken je de betekenis van het woord hypocriet niet?

25 juli 2023 om 19:45

Wie zegt dat hij geïnformeerd heeft? Wie zegt dat Eiting dat niet gedaan heeft? Bericht vol speculatie van je, jammer.

mbuyamba is denk ik een ruwe diamant.. lopen zeker wat clubs te slapen in de eredivisie.

ja het is soms nog een beetje wild en onbesuisd, maar wanneer dat eruit is (kan natuurlijk zijn dat dat niet gebeurd) is dit gewoon een hele grote, sterke en goede verdediger.

25 juli 2023 om 23:39

Persoonlijk vind ik hem niet bepaald onbesuisd maar eerder te lief. Hij mist een beetje dat gif maar is verder vrij compleet. Sterk in de lucht, fysiek sterk, snel en kan een bal inpassen. Goede timing en sliding in huis. Weinig op aan te merken. Snap niet waarom clubs net onder de top het niet proberen.

Een club als Ajax, Feyenoord of psv zou hem kunnen nemen en bij Volendam kunnen laten voor een of twee seizoenen. Gewoon rijpen en zien wat er gebeurd. Deze gozer is vooral gebaad bij speelminuten op dit moment.

Ik las vanmiddag dat volendam meer dan 5 mil wil hebben voor hem. Gaan ze er niet voor krijgen.

Pantelis mag van mij gaan, halen wij Mbuyamba wel.
Lijkt me een prima deal op voorhand.

25 juli 2023 om 19:53

Ja laat ze het in Genua niet horen hoor, straks blijft AZ met die griek achter..

25 juli 2023 om 19:57

Laat het alsjeblieft gebeuren.

25 juli 2023 om 22:56

Pantelis zal denk ik niet vertrekken om naar de Serie B te gaan. Er zijn zelfs geruchten van een contractverlenging.

Lezen we mee Sven? Een goede optie voor ons aller Ajax!

25 juli 2023 om 23:09

Goeie optie maar dan nog moet er een bewezen rcv bij. Ook met deze jongen naast hato ga je de oorlog niet winnen

26 juli 2023 om 09:20

Nee maar Ajax zoekt naar het schijnt naar 2 Cv's, dan is dit een goede, Nederlandse optie voor die 2e positie.

Onderschatte speler, ik zou hem halen als grote club in de Eredivisie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren