Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht zit op rozen na ruime zege in Heerenveen

Laatste update:

FC Utrecht heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal. De Domstedelingen waren in Friesland met 1-3 te sterk voor sc Heerenveen en lijken het karwei zaterdag in de eigen Galgenwaard af te kunnen gaan maken. De vertrekkende Sébastien Haller zorgde met een prachtige treffer zo’n twintig minuten voor tijd voor het hoogtepunt van de wedstrijd.

Heerenveen sloot het reguliere seizoen niet bepaald sterk af en toonde in de beginfase tegen Utrecht ook weinig initiatief om het spel te maken. De Friezen kwamen dan ook al snel in de problemen toen Sofyan Amrabat na een kwartier spelen de bal tussen een aantal tegenstanders in kreeg en het leer vervolgens knap langs Erwin Mulder krulde. Het thuispubliek begon vervolgens al voorzichtig te morren en dat nam alleen maar toe toen Yassin Ayoub er na twintig minuten 0-2 van maakte.

De middenvelder werd geen strobreed in de weg gelegd bij een corner, waardoor hij hard raak kon knikken. Stijn Schaars liet vervolgens een aardige kans op de aansluitingstreffer liggen en Heerenveen nam richting de rust iets meer initiatief. Na de onderbreking begonnen de Friezen aanmerkelijk feller aan de tweede helft en na een kwartier leek er toch nog wat in te zitten voor de thuisploeg. Martin Ödegaard knalde uit een ingestudeerde vrije trap zijn eerste doelpunt in Friese dienst binnen en Utrecht leek te moeten gaan vrezen voor de gelijkmaker.

Sebastian Larsson dacht die vervolgens op zijn schoen te hebben, maar schoot twintig minuten voor het einde op de paal, terwijl Stefano Marzo de rebound in de handen van David Jensen schoof. Twee minuten later bleek dat een dure misser: Richairo Zivkovic vond Haller, waarna de Fransman er met de hak prachtig 1-3 van maakte. Aangever Zivkovic was zelf in de slotfase nog dicht bij een treffer, maar zag zijn kopbal uiteenspatten op de paal.

Sebastien Haller krijgt de bal tegen sc Heerenveen iets achter zich en doet dat vervolgens DIT! 😯

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 17 mei 2017

Denk jij dat FC Utrecht naar de finale van de play-offs gaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na een uitstekende eerste seizoenshelft staan we terecht in de play offs. Tel daar de slechte vorm en individuele fouten van de tweede seizoenshelft bij en we liggen er ook weer terecht uit.
Jammer dat we na de 1-2 een bal op de paal schieten en gelijk na een fout van Faes op 1-3 gezet worden.

Genoeg werk deze zomer voor technisch manager Hamstra want er moet flink veel kwaliteit bij.

17 mei 2017 om 20:30

En toch valt het wel mee. Voorin en middenveld is prima. Centraal achterin normaliter ook (de vervanging niet overigens). De backs en de doelman zijn wel erg slecht inderdaad. Maar Streppel is voor een groot gedeelte schuldig aan de droevige prestaties, hoor. Laat hem eerst maar vertrekken alvorens er aan spelers wordt gedacht

17 mei 2017 om 20:45

Die Faes is ook een dramatische speler zeg.

17 mei 2017 om 22:48

Vooral in de breedte kan er wel wat bij. Heerenveen stortte pas in nadat enkele basisspelers (schaars, Van Aken) geblesseerd/geschorst raakten. Probeer nog ergens 2/3 jonge jongens te huren en ik denk dat je volgend jaar prima mee kan doen om plek 4. Zelfs als Larsson weg gaat, want die is helemaal niet zo belangrijk voor Heerenveen als iedereen denkt.

Zeer droevige eerste helft. Dan lijk je na rust nog helemaal terug te komen en dan had het 2-2 moeten staan. Dan scoort Utrecht zeer gelukkig de 1-3 en is al het geloof weg.

Je speelt thuis, ga je spelen met 5 verdedigers. Angsthaas, En met Faes, een verschrikkelijk slechte voetballer is dat. Wat zag Chelsea erin? Die mogen heel blij zijn dat zij hem niet hebben gehaald.

Mooie goal Haller overigens!

Conclusie van alles: Weg met Streppel!

17 mei 2017 om 20:33

Weg met Streppel? man man man, de waan van de dag regeert weer eens. Toegegeven, de 2e seizoenshelft loopt het gewoon echt niet bij Heerenveen, maar die 1e was echt fantastisch.

17 mei 2017 om 20:36

Waan van de dag? Zijn keuzes zijn non-stop vreemd. Hij zet een middenveld neer om daarmee een bal af te pakken, maar voetballende spelers opstellen: Ho maar. Schmidt en Faes blijven maar kansen krijgen. Schmidt zelfs op het middenveld als er een Namli of Thern (voorheen) achter de hand waren. Nee, Streppel op geen goede actie kunnen betrappen. Begin was prima voetbal, maar dat komt omdat er wel kwaliteit is. Een trainer moet zijn spelers ook kunnen motiveren. Dat kan een Streppel niet. Zie daarnaast zijn tactische kwaliteiten, die hij niet heeft, kan je enkel concluderen dat Willem II al meer dan zijn plafond was.

17 mei 2017 om 21:18

Niks waan vd dag. Hij krijgt ze niet ad praat. We hebben de meeste verliespartijen van iedereen, hou toch op. Redelijke selectie ook nog. Achterin kan keeper en backs vervangen worden. Maar rest is redelijk tot goed. Nog nooit zoveel wanvertoningen gezien.
Streppel is out, geloofwaardigheid totaal weg.

17 mei 2017 om 21:55

@joafca van "de waan van de dag" is geen sprake hoor, deze man maakt er in heel 2017 een zooitje van. Eerste competitiehelft 4e, 2e competitiehelft 17e!! Dan bereik je ondanks die wanprestaties in de 2e competitiehelft toch nog de play-offs en dan ga je een totaal ander systeem spelen. Lekkere timing he! Je houdt week in, week uit vast aan dezelfde namen en laat deze week in week uit falen zonder eens een ander een kans te geven en dan ga je in de play-offs je hele systeem omgooien en met 5 verdedigers spelen om het achterin dicht te houden. Gevolg: binnen 19 minuten thuis met 0-2 achter.
Nee, ik houd er niet van om trainers zomaar te ontslaan maar ik heb niet het idee dat Streppel de spelers volgens seizoen weer wel kan gaan "raken"

Mooie overwinning van ons,maar in de play-offs tellen uitgoals toch niet dubbel dus als Heerenveen 2-0 wint word het gewoon verlenging ?

17 mei 2017 om 20:34

Jammer genoeg tellen ze wel dubbel. Er zullen 3 goals gescoord moeten worden

17 mei 2017 om 20:34

Uitgoals tellen wel dubbel. Heerenveen moet dus sowieso 3 x scoren in de Galgenwaard.

17 mei 2017 om 20:38

Voor verlenging of om door te gaan?

17 mei 2017 om 20:44

Om door te gaan.

17 mei 2017 om 21:35

Tenzij het 1-3 word, dan wel verlenging

Uitgoals tellen zeker dubbel!

18 mei 2017 om 04:25

Onzin altijd met uitgoals tellen dubbel. Als je zegt voor 1,01 dan klopt t nog steeds niet helemaal maar de uitkomst in de praktijk wel.
Bij gelijke stand over 2 wedstrijden tellen uitgoals zwaarder. Wil je t korter gebruik dan bovenstaande 😂

Het kan aan mij liggen hoor, maar speelt Sebastian Larsson niet bij Sunderland? Sam Larsson speelt bij Heerenveen.

Alleen de 2de helft gekeken, maar wat een goal van haller. Deze jongen is zo koelbloedig en kan zo mooi en goed afmaken. Maakte in de kuip ook al een hakgoal meen ik en die omhaal tegen ado was ook prachtig. Het is dat Dolberg er vanaf minuut 1 stond, want deze jongen had ik het bij ons echt zien maken. Ook een gemiste kans voor psv, want hij is 3 klasses beter dan de jong. Verder was het lullig dat marzo die bal mistte bij de 2-0, maar hij probeerde de rust te behouden want je zag dat hij bang was om het lege goal te missen. Verder blijft die faes een matige speler.

Een wedstrijd met twee gezicht of eigenlijk misschien wel 3 gezichten.

Eerste 30 minuten voor Utrecht en terecht op 0-2 tussen de 30e en 65e initiatief aan Heerenveen gelaten waardoor ze terugkwamen tot bijna 2-2 zelfs.

Laatste gedeelte goed herpakt en maak je na een fout van Faes nog 1-3 en vooral de manier waarop. Haller wat een baas.

Normaal gesproken scoren ploegen niet zo snel 3x in de Galgenwaard dus zou wel binnen moeten zijn nu. Maar zeg nooit nooit.

Forza Utreg

goede overwinning, waarom die rare opstelling van streppel?
je kon merken dat heerenveen in het begin moest wennen aan de formatie, utrecht maakte daar goed gebruik van.
0-3 wordt heel moeilijk voor heerenveen, utreg naar de finale Uuuu

Na de 0-2 veelste ver weggezakt waardoor het nog onnodig spannend werd gelukkig toch een goed resultaat! Fijn dat amrabat ze 1e erin ligt gunde hem echt een doelpunt na zo topseizoen heerlijk goal ook van ayoub (hoe vrij kan je staan?) Maar wat koptie hem heerlijk binnen en de 3e was natuurlijk de mooiste van haller wat gaan we hem missen maar wat is hem een stap hoger gegunt zeg! De mensen die nog beweren dat utrecht niks in europa te zoeken hebben zijn haters want buiten de top3 is utrecht de beste ploeg! Forza utreg

17 mei 2017 om 21:32

Wie zie jij graag als opvolger voor Haller komen? Zivkovic vertrekt ook en met alleen Kerk en Venema die zal doorschuiven denk ik ga je het niet redden.

Het liefst zie ik wel weer een echt aanspeelpunt komen zoals Haller maar lastig om die zo 1,2,3 te vinden.

17 mei 2017 om 21:44

Misschien proberen om Zivko te kopen, zal bij Ajax niet aan de bak komen denk ik. Over die Baheback (?) kan ik niks zeggen, want die ken ik niet. Is Parzsysek wat voor Utrecht?

17 mei 2017 om 21:50

Bahebeck zou te duur zijn ben ik bang. Transfersom van 3 miljoen en 5 ton salaris. Parzsysek heb ik weinig gezien om een oordeel over te vellen. Wat ik heb gezien was wel positief op zich

17 mei 2017 om 22:27

Klopt die pool van de graafschap is een aardige spits met best wel wat ervaring al maar denk dat hij te kort komt om haller te doen vergeten ik denk dat utrecht het best kan scouten voor een sterke spits , vind voor de plek van zivkovic dessers wel een goede keus of wie ik ook wel is zou willen zien is achabar van zwolle hij doet het daar niet goed maar denk dat hij veel beter in ons systeem zal passen met een sterke spits

En ook maar beter, Waarbij wij, de Groningers in de eerste seizoenshelft finaal de mist in gingen verspeeld SC Heerenveen nu alles. Hun verdediging met die clown Faes, bijker, schmidt en verder st. juste zwaar uit vorm... Hopelijk doen ze het volgend seizoen beter, het is en blijft een ploeg met veel voetbal. Utrecht is ook een geweldige ploeg met een nog betere trainer, maar de vraag is of ze hun selectie bij elkaar kunnen houden.

17 mei 2017 om 21:51

Dat is een beetje het probleem voor een ploeg als Utrecht. Als zij een jaartje goed presteren, is de kans groot dat er een aantal spelers zullen gaan vertrekken. De vraag is nu in hoeverre Utrecht goede vervangers kan halen.

17 mei 2017 om 21:58

zolang ze maar een nieuwe spits halen, ik ben totaal geen fan van Kerk, veel te veel onrust in zijn spel. misschien armenteros of Mahi halen?

17 mei 2017 om 22:31

Kramer had niet eens zo gek geweest als balvaste spits denk alleen dat beide niet blij met elkaar zullen zijn kramer wil zo snel mogelijk stoppen dus zal niet van feyenoord naar utrecht gaan maar eerder naar het buitenland daarbij zijn de supporters van utrecht en kramer geen vrienden en zullen dat ook nooit worden ook haha

18 mei 2017 om 01:26

Haha nee dat bedacht ik me ook al. En Kramer is geen Haller natuurlijk. Wel een handige om erbij te hebben maar dan moet het wel klikken, anders kan het een stoorzender worden.

Triest hoe Heerenveen speelde. Konden de bal totaal niet vasthouden voorin.

Utrecht terecht gewonnen, ik zie ze ook thuis minimaal 3x scoren!

Sebastian Larsson?
On: als je puur kijkt naar de 1e seizoenshelft zijn de Play-Offs verdiend. Maar de 2e seizoenshelft was helemaal triest, met als gevolg dat we (terecht) niet door gaan in de Play-Offs...

Door de vorm van Heerenveen sinds de winterstop had ik wel verwacht dat Utrecht het zou gaan winnen, alleen 1-3 uit had ik ook weer niet verwacht. Dacht dat Heerenveen thuis wel het een en ander zou laten zien. Ik heb de wedstrijd maar een klein stukje gezien, dus weet ook niet hoe beide teams speelde, maar 1-3 is een uitstekende uitgangspositie voor Utrecht en dat mogen ze niet meer weg geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren