Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht verlaat gevarenzone na duel van zes goals met NAC Breda

Laatste update:

FC Utrecht kende met negen punten uit negen duels zijn slechtste seizoensstart sinds 1998/99, maar zaterdag kon er weer eens gelachen worden. De Domstedelingen vervolgden hun sterke thuisreeks met een 4-2 overwinning op NAC Breda. Uitblinkers Yassine Ayoub en Jens Toornstra (2x) en Jacob Mulenga scoorden voor de ploeg van Jan Wouters, terwijl Danny Verbeek en Anouar Hadouir wat terugdeden namens de Parel van het Zuiden. Zowel Utrecht als NAC beschikt nu over twaalf punten.

/

De Brabantse bezoekers verloren voor het eerst sinds 25 augustus (Feyenoord, 3-1) een wedstrijd in de Eredivisie en de nederlaag was over het geheel bezien terecht. Utrecht, met Gyliano van Velzen als basisdebutant in de basis, kreeg na vijf minuten direct een gigantische kans: Toornstra schoot naast na een voorzet van Dave Bulthuis. Na een kwartier kwam de gastheer wel op voorsprong in de eigen Galgenwaard, waar men op 10 februari voor het laatst verloor. Ayoub knalde na een schitterende kapbeweging op Jelle ten Rouwelaar, maar in de rebound vond hij wel de hoek: 1-0. De doelman voorkwam even later met zijn grote teen dat Steve De Ridder voor de margeverdubbeling kon zorgen.

Het middenveld was met name door de sterk spelende Ayoub en Toornstra in handen van Utrecht, NAC had het erg lastig en het bezoek kwam vóór de gelijkmaker tot tweemaal toe met de schrik vrij. Toornstra trof de paal na een balletje achter het standbeen en Johan Martensson raakte eveneens het houtwerk. NAC kwam na 35 minuten op gelijke hoogte door een goal van Verbeek, die een rebound benutte nadat Robin Ruiter de bal losliet en Timothy Derijck vergat uit te verdedigen. Die 1-1 was direct de ruststand, omdat Toornstra even later niet verder kwam dan opnieuw de paal. Het eerste kwartier na rust ging gelijk op, maar na een uur kwam Utrecht voor de tweede keer op voorsprong.

/

Toornstra knalde na een passje van Cedric van der Gun de bal in het dak van het doel en tien minuten voor tijd besliste Mulenga de wedstrijd. De invaller bekroonde goed doorzetten van Yoshiaki Takagi en prikte van dichtbij binnen: 3-1. Toornstra maakte na een prachtige aanval nog de vierde Utrechtse treffer en Hadouir deed uit een vrije trap nog wat terug. In de slotfase kreeg NAC nog twee goede mogelijkheden, maar invaller Stipe Perica stuitte op Ruiter en Kees Kwakman mikte in het zijnet. Daardoor kon de ploeg van Nebojsa Gudelj de spanning niet terugbrengen in de wedstrijd en leed het zijn vierde nederlaag.

Wie eindigt dit seizoen hoger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer verdiende overwinning met een uitmuntende eerste helft . Ik ben Utregsupp maar de sfeer is om te janken niet alleen vanavond maar de laatste jaren is het hard achteruit gegaan en dat is oprecht jammer

19 oktober 2013 om 22:08

Ik zit op mijn werk grote vriend ( ik werk in een ziekenhuis ) en zo'n internetstreampie als het rustig is is altijd leuk .

19 oktober 2013 om 22:20

hahaha Ik werk op neurologie . Dat is zowieso niet echt een drukke afdeling maar als je op de SEH zou werken dan zit voetbal kijken er niet bij idd

20 oktober 2013 om 10:01

Misschien dat je het op tv minder goed kunt horen maar de sfeer was gisterenavond best goed hoor.

19 oktober 2013 om 23:50

Sfeer in de 2e helft was prima hoor. Maar ik begrijp wat je bedoelt, het is niet zoals het was. Helaas, maar misschien komt het weer.

Zeer verdiende overwinning neem utrecht het alleen kwalijk dat het met de rust niet voor stond met 4/5-1. Verder weer een sterke wedstrijd van ayoub en mooi om te zien dat toornstra weer zijn vorm terug krijgt,

Terechte overwinning van utrecht.. eerste helft heer en meester, 2e hekft gelijk op tot de 2-1.. heerlijke 2e goal van toornstra.. we missen wel een van der hoorn en wuytens want oh oh oh wat staat het verdedigend slecht.. ayoub die komt er wel, loopt heel veel gaten dicht en heeft het overzicht. Ook martensson lijkt zich te herstellen

20 oktober 2013 om 00:50

Kai speelde vandaag een prima wedstrijd, vond hem de beste van de 4. Ben blij als Markiet terug is want vind v/d Maarel nog steeds niet basis klant, hij is leuk als je een voorsprong moet verdedigen de laatste 10 minuten maar dan houd het wel op. Vind met Bulthuis - Kai - Derijck - Markiet alleen Derijck de zwakke schakel.

20 oktober 2013 om 00:59

Vorig jaar hadden we het centrum beter staan.. wuytens in de mentor rol over van der hoorn waardoor deze kon groeien.. ik heb ook zeker wel vertrouwen in kai.. timothy bewijst elke week dat ie zn beroerde vorm van psv gewoon meegenomen heb naar utreg, wat is die slecht zeg.. van de maarel is nooit goed genoeg geweest, ook vorig jaar niet.. hij word graag gezien omdat ie hard werkt maar das ooknhet enige.. zwakke passing en absoluut geen inzicht

20 oktober 2013 om 03:31

Vind die heerings maar niets, ondanks zn redelijke optreden vandaag. Ik ben zn dramatische wedstrijden tegen roda en differdance niet vergeten. Martenson vond ik vandaag ook niet sterk, had er niet veel zin in leek wel, als het hele team druk zette bleef hij maar een beetje staan. Toorstra ayoub bulthuis en ruiter moeten ons seizoen gaan redden, de rest is matig. Kan iemand mij uitleggen hoe je 7 miljoen verlies maakt als je begroting iets van 14 mil is??

Terechte overwinning van Utrecht, zeer terecht zelfs.
Jammer want NAC had goede zaken kunnen doen door in ieder geval een punt te halen tegen een directe concurrent.

20 oktober 2013 om 01:06

met alle respekt voor jou club hoor maar nac en utrecht zijn geen concurenten hoor

Genoten vandaag! Lekker aanvallend voetbal met 4 goals van Utrecht en 3x op de paal!!

Verdient gewonnen in ons door NAC supporters genoemde winderige stadionnetje ghehe
Het middenveld van NAC is kompleet weggespeeld.
Ach wie het over zich zelf afroept

en dan te weten dat Sarota en Duplan nog terugkomen van blessures en Mulenga weer naar wedstrijdfit begint te groeien.

Kan nog een prima seizoen worden hoor

De stijgende lijn is opgepakt. Prettig om te zien dat Toornstra steeds meer naar zijn oude niveau gaat en ook weer scoort. De Ridder had een wat mindere avond en dat wordt op die manier prima overgenomen. Teamwork. Ook goed dat Wouters geen enkel teken van paniek vertoont als het een tijdje wat minder gaat.

Martensson was opvallend degelijk (vond ik). Alleen als Duplan en Sarota er weer zijn, dan zie ik hem toch als de noodzakelijke breedte. Zeker een Sarota in de vorm van voor zijn blessure is onbetwist basisspeler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren