Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht stelt succescoach uit Keuken Kampioen Divisie aan als assistent

Laatste update:

Rob Penders neemt na twee seizoenen afscheid als hoofdtrainer bij FC Eindhoven. De voormalig verdediger gaat per direct aan de slag bij FC Utrecht, waar hij zal fungeren als assistent-coach van Michael Silberbauer. "Rob heeft de afgelopen twee seizoenen ontzettend goed werk geleverd bij FC Eindhoven, dan is het logisch dat andere clubs informeren naar zijn diensten", zegt technisch manager Marc Scheepers op de website van FC Eindhoven.

In Eindhoven kende Penders kende twee succesvolle jaren. De coach leidde zijn ploeg in beide seizoenen naar de Kampioen Kampioen Play-Offs en werd zelf tweemaal genomineerd voor de Rinus Michels Award. Eindhoven neemt dan ook met pijn in het hart afscheid van Penders. "We hadden goede hoop dat Rob nog een seizoen als hoofdtrainer voor onze groep zou staan, maar dit is een mooie kans. Een kans die wij hem van harte gunnen", zegt Scheepers.

Penders legt zelf uit waarom hij vertrekt. "Ik ben FC Eindhoven enorm dankbaar voor de kans die zij mij geboden hebben. Ik kreeg hier de ruimte en tijd om mezelf, de staf en het team te ontwikkelen. In een hele fijne omgeving maakte ik als hoofdtrainer kennis met het betaalde voetbal en zijn we samen tot hele mooie resultaten gekomen. Nu is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben overtuigd dat de club deze lijn de komende jaren kan doorzetten."

FC Utrecht is in zijn nopjes met de komst van Penders. "We hadden Rob al een tijdje in het vizier", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Met meer dan 350 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam heeft hij een goed gevulde rugzak met voetbalervaring. Tevens heeft Rob in zijn afgelopen twee seizoenen bij FC Eindhoven bewezen een uitstekende trainer te zijn." Utrecht hoopt op korte termijn ook Willem Janssen toe te voegen aan de staf. De oud-verdediger van de club is nu technisch manager bij VVV-Venlo, maar zou in Utrecht assistent-coach worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow, dit had ik niet verwacht. Penders heeft het met bescheiden middelen zo goed gedaan dat ik assistent van middle-of-the-road Silberbauer wat te mij vindt. Hoop dat hij ooit met NAC de Eredivisie weet te bereiken.

17 juni 2023 om 17:54

Naja het is van Utrecht best slim. Wanneer Silberbauer het nog eventjes slecht doet volgend seizoen, dan kun je hem er makkelijk uitgooien wetende dat je Penders erachter hebt.

17 juni 2023 om 22:42

Licht het slechte spel steeds aan de trainers of aan de selectie?
Op ten Hag na is iedere trainer via de achterdeur vertrokken.
Voor en na Ten Hag was het steeds matig en wie ligt dat dan ?

Vreemd, men dacht toch aan Willem Janssen. Nu (nog) TD van VVV-VENLO..

17 juni 2023 om 18:28

Laatste zinnen van het artikel..

Totaal verdient om hoger op te gaan. Jammer voor FCE natuurlijk. Hooelijk vinden die een goede opvolger.

Had Penders het liefst als hoofdcoach gezien in de eredivisie. Hopelijk zien we hem binnen een aantal jaar weer ala hoofdcoach

18 juni 2023 om 11:10

Vind het vanuit Penders echt een onbegrijpelijke keuze. Had nog even gewacht, desnoods bij FC Eindhoven. Die grotere club die komt er aan. Waarom zou je dan assistent willen zijn.

Brym (was gehuurd), De Keersmaecker en Penders weg. Bijna helemaal terug bij af. Benieuwd wie de nieuwe trainer gaat worden.

Vreemde move van Penders zeg. Of hij is helemaal klaar met het hoofdtrainerschap of hij gokt er op dat Silberbauer binnenkort moet vertrekken. Maar dan was hij door bij Eindhoven het goed te blijven doen ook bij andere clubs in beeld gekomen.

17 juni 2023 om 20:46

Hij was ook bij andere clubs in beeld.
Zowel Sparta als ADO hebben hem benaderd om hoofdcoach te worden.
Er zullen dus inderdaad wel afspraken gemaakt zijn over het op termijn opvolgen van Silberbauer.

Nou, had het niet zo’n gek idee gevonden om Penders gewoon direct hoofdcoach te maken, toppertje! Nu zal die wel na een slechte periode van Silberbauer alsnog doorschuiven tot hoofdtrainer komend seizoen!

Weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Is echt een goede coach die uitstekend werk heeft geleverd en vind het dus jammer dat hij weggaat. Wel vertrekt ie naar Utrecht, weliswaar als assistent, maar ik ga ervan uit dat hij in de toekomst wellicht de kans krijgt om hoofdverantwoordelijke te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren