Eindhoven is boos na ‘misplaatste kaakgrap’ in officieel bericht van Almere

Donderdag, 25 mei 2023 om 19:22Guy Habets

In Eindhoven is vol irritatie gereageerd op een bericht op de website van Almere City. De voorbeschouwing op de return in de eerste ronde van de Keuken Kampioen Play-offs, door een werknemer van de club geschreven, heeft met 'Almere City FC wil nederlaag in Eindhoven aan de kaak stellen' een zeer opmerkelijke kop. Daarmee lijkt gereageerd te worden op de kaakbreuk die Nigel Bertrams, de doelman van FC Eindhoven, maandagavond opliep. Ondertussen is er voor een andere kop gekozen.

Maandagavond ontmoetten beide ploegen elkaar voor de heenwedstrijd in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. Het duel eindigde in 1-0 door een rake kopbal van Dyon Dorenbosch, maar na afloop ging het voornamelijk over het incident waar Bertrams bij betrokken was. Hij raakte in botsing met Rajiv Van La Parra en hield daar, zo bleek uit onderzoek, uiteindelijk een gebroken kaak aan over. Bertrams werd vervangen door Jort Borgmans.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Een nare situatie voor Bertrams, zo geeft Rob Penders aan. De trainer van FC Eindhoven blikte donderdag vooruit op de return tegen Almere van aanstaande vrijdag en daar kwam de blessure voor de doelman opnieuw ter sprake. "Hij is dinsdagochtend gelijk naar het ziekenhuis gegaan en daar hebben ze hem ook gehouden", klinkt het voor de camera van ESPN. "Hij is 's middags geopereerd, want het was dus een gebroken kaak en dan moet je meteen geopereerd worden. Natuurlijk is hij er voor de rest van het seizoen uit. Een tragisch verhaal, hij heeft veel pijn."

Dat er op de website van Almere viel te lezen waar in de kop verwezen werd naar een kaak, viel dan ook niet goed bij Penders. "Ik heb daar wel moeite mee, als ik eerlijk ben. We hebben toch met een speler te maken die maandag zijn kaak breekt, dinsdag geopereerd wordt en de komende weken geprakt voedsel door een rietje moet eten. Als je dan als club met zo'n bericht op de website komt, heb je het volgens mij niet helemaal goed begrepen. Ik ga ze niet opbellen, want ik wil het er niet te veel over hebben, maar dit is hoe ik erover denk."

De kop van de voorbeschouwing van Almere op de wedstrijd van vrijdag is ondertussen aangepast. 'Almere City FC moet vrijdagavond vol in de aanval', zo valt er nu te lezen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door johanvansa)

Wauw... Dus als een speler zn kruisband scheurt en iemand zegt. Zo die truc heb ik onder de knie mag dat ook niet? Waar gaat het heen met deze wereld echt waar

25 mei 2023 om 19:33

Nouja als je bij een kruisband blessure heel erg je best gaat doen om er een grapje over te maken in de titel vind ik dat ook niet echt normaal. Dat lijkt hier toch het geval te zijn, de titel klinkt niet super logisch binnen de context.

De kans is zeker aanwezig dat het expres was laten we maar zeggen.

25 mei 2023 om 20:22

Team x legt team y over de knie. Maar dat terzijde. Dit voelt vooral ongelukkig. Was het al duidelijk dat Bertram een kaakbreuk had bij plaatsing van het bericht?

25 mei 2023 om 19:36

“Een nederlaag aan de kaak stellen” is wel echt geforceerd taalgebruik.

25 mei 2023 om 23:45

Klinkt alsof Almere City in beroep wil gaan, omdat er iets niet in de haak is. Komt er van de titel niets terug in het artikel. Het is inderdaad puur gedaan om die kaak te benoemen.

25 mei 2023 om 19:38

De kaakbreuk bij de keeper werd veroorzaakt door een speler van Almere City, die iets te fel door liep op de keeper. Dat maakt het in dit geval een beetje pikanter dan jouw voorbeeld.

25 mei 2023 om 19:46

Zwaar geforceerde grap en als iemand daar een beetje geirriteerd over mag zijn is dat toch wel de coach van de speler die op die manier naar het ziekenhuis gestuurd is door de tegenstander of niet?

Hij zegt daarnaast letterlijk ik ga ze niet bellen ofzo dus zelfs van hem mag het gewoon. Niemand heeft ze gedwongen dit aan te passen ofzo verder. Hij vind het gewoon niet leuk, dat mag hij dan toch ook gewoon zeggen. Beetje een tere zieltjes reactie dit van jou.

25 mei 2023 om 22:54

Dus jij vindt dat hij het op de kaak speelt? (Ook een spreekwoord, wat minder bekend).

Maar even serieus, jij ziet het wel erg zwart in met 'de wereld', als iemand niet even mag opmerken dat hij een grap over een net gebroken kaak door toedoen van de tegenstander niet zo kan waarderen. Veel meer is er niet gezegd.

26 mei 2023 om 08:17

Het mag wel, het hoeft gewoon niet. In dit geval is het volslagen onnodig.

Ben je boos pluk een roos, en verder weet ik hem niet meer.

25 mei 2023 om 19:38

Zet hem op je hoed, dan ben je morgen weer goed.

25 mei 2023 om 19:40

zet hem op je hoed, ben je morgen weer goed...

Edit: Geklopt op snelheid...

26 mei 2023 om 01:03

De tijd vliet snel gebruik hem wel...

Ik ga ze niet opbellen want ik wil het er niet over hebben. Nee lekker met de media erover hebben, dan blijft het wel onder 4 ogen…

25 mei 2023 om 20:17

Denk dat de media de vraag stelt. Dus hij heeft antwoord.

Grapje moet kunnen, al was een beetje respect tonen wat meer op zn plaats geweest. Respect is iets wat ik überhaupt mis op de voetbalvelden zou de sport een stuk sierlijker maken

Ik snap wel dat ze bij FC Eindhoven hier niet blij mee zijn. Een speler van Almere City veroorzaakt door te fel inlopen op de keeper een kaakbreuk. Ik ga er vanuit dat er geen opzet in het spel was. Maar dan moet je als club toch niet dit soort 'lolligheden' uithalen? Ik vind totaal niet chic en collegiaal tegenover FC Eindhoven en de geblesseerde keeper in het bijzonder.

25 mei 2023 om 20:52

Vooral omdat hij al 3 seconde wist dat ie em niet ging halen dan zo doorlopen is op alle manieren onnodig. Wat is je doel dan? De keeper was ruim een seconde eerder en moet ergens heen als ie duikt. Geen rood maar redelijk smerig.

Almere moet niks typen of niks zeggen, gewoon kaken stijf op elkaar houden en de 2e wedstrijd proberen te winnen

Goed dat dit soort zaken aan de kaak worden gesteld

Je hebt nu eenmaal bepaalde uitdrukkingen en als je overal op moet gaan letten, kan je beter gelijk maar stoppen met commentaar, anders ben je altijd de gebeten hond. Tel een keer tot tien!!!🙏🙏

25 mei 2023 om 21:21

Je hebt per ongeluk een uitdrukking gebruiken en en geforceerd een grapje maken. Aan de kaak stellen slaat in deze context nergens op dus het lijkt me onwaarschijnlijk dat het zomaar een foutje is. FC Eindhoven heeft groot gelijk dat ze dit wangedrag van Almere aan de kaak te stellen, ik snap dus dat ze te gebeten hond spelen en ik hoop dat ze aankomende wedstrijd hun tanden erin zetten!

Die kop is ook nieteens goed Nederlands. Aan de kaak stellen is een Nederlands gezegde maar in deze context slaat het negens op. Nog los van dat het nooit leuk is om een speler met een blessure zo te kakken te zetten is het nog dom ook...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Eindhoven

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
9.Telstar53-13
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
O. KökçüAanvaller356
N. BertramsKeeper380
E. RottierAanvaller358
N. BannisAanvaller339
S. van DoormMiddenvelder311
M. AmevorVerdediger365
T. PersynMiddenvelder300
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Eindhoven.

6 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 FC Eindhoven 38 0 2 0
2021/2022 FC Eindhoven 38 0 1 0
2020/2021 PEC Zwolle 0 0 0 0
2020/2021 FC Groningen 0 0 0 0
2019/2020 MVV Maastricht 21 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 1 juni
Vangelis Pavlidis op het lijstje van Roger Schmidt Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren