Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht slacht Willem II helemaal af: grootste uitzege ooit

Laatste update:

FC Utrecht heeft vrijdagavond de grootste uitzege uit de clubhistorie geboekt in de Eredivisie. Het team van trainer René Hake won met 0-6 van een weerloos Willem II en pakte zestien punten uit de laatste zes competitieduels. Utrecht neemt na de overwinning de zevende plek in de Eredivisie in, terwijl het Willem II van Zeljko Petrovic zestiende blijft staan.

Willem II verloor zondag al met 5-0 van Feyenoord en bleek zich geenszins te hebben hersteld van die klap. Utrecht had slechts twee minuten nodig om de score te openen. Gyrano Kerk ontving de bal halverwege de vijandelijke helft en kreeg het leer bij Hidde ter Avest, die op zijn beurt een één-twee aanging met Sander van de Streek. Ter Avest kwam zo in de positie om af te ronden: 0-1. De droomstart kreeg na tien minuten verder vorm. Adam Maher vond ruimte aan de rechterflank, was onbedreigd en bezorgde de bal bij Van de Streek, die op de goede plek stond om de marge te verdubbelen.

De kansen voor Utrecht bleven zich opstapelen. Kerk trof de paal vanuit een moeilijke hoek en Van de Streek schoot hoog over, alvorens laatstgenoemde er alsnog 0-3 van maakte. Na een pass van Kerk nam Van de Streek de bal aanvankelijk niet goed aan in het strafschopgebied, maar uit de draai wist hij toch de rechterhoek te vinden. Utrecht kwam nooit eerder zó snel (18 minuten en 56 seconden) op een 0-3 voorsprong in een uitwedstrijd in de Eredivisie. Willem II mocht nog blij zijn dat er daarbij bleef voor de rust.

Dat de Tilburgers tegen degradatie strijden, was aan de inzet niet te zien: de thuisploeg speelde bedroevend slecht en kreeg na de pauze nog meer klappen om de oren. Vlak na de pauze stond Bart Ramselaar helemaal vrij bij de tweede paal en maakte hij er 0-4 van, waarna Mimoun Mahi met een goede actie de 0-5 van Kerk voorbereidde. De paal voorkwam dat Ramselaar de voorsprong nog verder uitbreidde, maar enkele minuten voor tijd gebeurde dat alsnog. Mark van der Maarel zorgde met de buitenkant van de rechtervoet voor de grootste uitoverwinning in de Eredivisie ooit. In 1957 won DOS Utrecht, een van de voorlopers van de club, met 1-7 van Sparta Rotterdam.

Behaalt FC Utrecht de play-offs om Europees voetbal, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk echt dat het aanstellen van deze trainer Willem2 de plek in de Eredivisie gaat kosten. Onder Koster was het toch net wat beter dan nu, wat een slappe hap zeg.

19 februari 2021 om 21:54

Ze hadden Vink gewoon moeten aanstellen. Willem II moet nog flink aan de bak.

19 februari 2021 om 22:00

Mijn idee, Gery Vink is een hele capable trainer. Een gemiste kans van de Technische leiding van de club.

19 februari 2021 om 23:30

@ajaxrkc33 ze hadden trainer van jouw club rkc moeten aanstellen

20 februari 2021 om 01:06

@mrkrillin Ik denk oprecht dat wanneer Tenhag weggaat bij Ajax dat Ajax Fred Grim een kans gaat geven (en terecht ook), dus weet niet of Fred naar Willem2 was gegaan als hij werd gevraagd. Fred Grim wilt graag voetballen, dat zie je duidelijk bij Rkc, spelen gewoon leuk voetbal om naar te kijken, echt klasse wat deze man uit dit team weet te krijgen. Denk dat hij bij Ajax ook kan schitteren als trainer met z'n voetbal.

20 februari 2021 om 08:04

Zijn naam word genoemd bij AZ. Prima vervolg stap voor Grim. Denk niet dat hij midden in het seizoen was vertrokken. Ik denk wel dat Grim aan zijn laaste maanden bezig is

19 februari 2021 om 22:17

Ik snap persoonlijk echt niet wat een professionele voetbalclub in Petrovic ziet. Ik heb die man nog nooit op iets zinnigs kunnen betrappen. Geen trainer met een specifieke tactiek of die anderen op scherp zet als het minder loopt. Hiervoor had je Koster niet te hoeven ontslaan. Echt een onbegrijpelijke aanstelling.

19 februari 2021 om 23:32

@wazza wilde net vragen aan Feyenoord fans wat beeld is van Petrovic. Maar je bevestigt wat ik vermoede. Lijkt mij ook iemand die juist nu paniek gaat brengen.

Hoe kan het dat zo een ervaren trainer als Adcocaat werkt met zo iemand?

20 februari 2021 om 00:08

@MrKrillin ik heb werkelijk geen idee wat Advocaat met hem moe(s)t. Ik denk dat ie een beetje de vriendelijke man was die jongens opbeurende woordjes influisterde en verder veel ja en amen zei en niet tegen Dickie in ging. Maar goed, dat is mijn persoonlijke aanname. Goed voor de groep, goed om jongens op te beuren als Advocaat eens los gaat en een soort verlengstuk van de kleedkamer omdat Petrovic iemand is zonder enig gezag/ontzag bij de spelersgroep.

20 februari 2021 om 00:41

Je hebt soms van die trainers die nooit iets presteren, maar in de welbekende carrousel zitten waar je toch continu weer aan een nieuwe baan komt. Petrovic lijkt me er daar 1 van.

20 februari 2021 om 09:21

@Sirius. Klopt. Ik sprak een oud prof die een studie deed tijdens zijn carriere en nu een "gewone" kantoorbaan heeft. Die zei ook dat het echt een wereldje is. Vaak een carrousel omdat ze niet echt een plan B hebben na hun carriere. En een hoop voetballers hebben net niet genoeg verdiend om nooit meer te hoeven werken of hebben jarenlang een hoog uitgavepatroon gehad en dan komt de bodem ineens sneller in zicht als er niks meer binnen komt. En om uiteindelijk al je proflicensies te halen moet je veel geld betalen. En dat is iets wat ze net na het stoppen met voetbal nog wel hebben. Dat maakt het cirkeltje weer rond. Zonde want door deze structuur komen een hoop talentvolle amateurtrainers nooit in die carrousel en komt in dit specifieke geval Willem 2 bij een Petrovic uit.

20 februari 2021 om 09:40

Eens, dat zo'n Petrovic die al vaak niet geslaagd is als trainer 1) zich weer laat verleiden om het te proberen en 2) ook echt aan de bak komt bij een Eredivisie club nota bene, is mij echt een raadsel.

Willem II is bezig aan een imposante speedrun van Europees voetbal naar de Keukenkampioen divisie.

19 februari 2021 om 23:34

Mooie kans voor AZ dan. Lopen wel paar spelers die interessant kunnen zijn voor club als AZ

20 februari 2021 om 08:06

Stel dat Willem II degradeert dan word het heel moeilijk om terug te keren in deze corona tijd

Tja wat moet ik zeggen? Bij deze bied ik mijn diensten aan en ga ik met een salaris van 4000 euro per maand 100000000% inzet geven. Wedden dat ik dan het best ben?

Het is de grootste uitoverwinning ooit voor FC Utrecht in de Eredivisie, die 7-1 tegen was DOS Utrecht

Mensen hadden Haké al afgeschreven. Ondertussen is Utrecht aan een goede reeks bezig. Het is echt een verademing om naar Utrecht te kijken vergeleken met een paar wedstrijden geleden. Gustafson uiteindelijk toch de schlemiel gebleken, team draait veel beter dan voorheen.

19 februari 2021 om 21:56

Grootste probleem bij Fc Utrecht was gewoon goals maken, lukt dat wel dan is Utrecht gewoon levensgevaarlijk om tegen te spelen want ze krijgen iedere wedstrijd minimaal 5 kansen.

19 februari 2021 om 22:02

Ben ik het ook zekee mee eens, maar ter avest is ook een hele fijne back om erbij te hebben.

19 februari 2021 om 22:07

Meerdere factoren natuurlijk. Gustafson kan een prima speler zijn, maar als Maher speelt is dat gewoon teveel van hetzelfde. De meeste zagen dat meteen, maar Hake durfde dat niet aan. Daarnaast is ter Avest een hele goeie versterking gebleken, en staat er met Jansen meer ervaring en rust in de verdediging. En ongeacht deze wedstrijd heeft Utrecht nog steeds heel veel moeite met het benutten van kansen.

19 februari 2021 om 22:24

Dit inderdaad, wat mij betreft is het terugkomen van Janssen icm het aantrekken van ter Avest HET grote verschil.

Veel meer zekerheid en stabiliteit achtein (waarbij ter Avest ook nog eens echt prima kan voetballen en heerlijk mee opkomt).

Dat en het feit dat Gustafson en Maher samen niet werkt inderdaad, los van elkaar beiden prima. Maher meer inzet en werken, Gustafson wat mij betreft de meer functionele en slimme voetballer.

Ga je ook nog een keer je kansen benutten, dan schiet het helemaal op allemaal ineens.

19 februari 2021 om 22:17

Ik ben ook enorm fan van Van der Streek, bij Cambuur was hij al een topspeler voor het niveau en hij toont aan het in de subtop van de eredivisie goed te doen. Pakt genoeg doelpunten en assists in de wedstrijden.

19 februari 2021 om 22:41

Leuk voor Hake dat hij het goed doet. Sympathieke man. Utrecht heeft natuurlijk een prima selectie en een goede kans om de play offs te winnen.

De hand van koning Petro is zichtbaar. Willem II zakt verder in het moeras. Ongelofelijk!!

Petrovic doet z'n oude clubs wel een groot plezier zeg. Maar wat fijn om te zien dat wel de kansen eindelijk wel de inschieten want dit soort uitslagen hadden we vaker kunnen hebben dit seizoen. Hopelijk blijven we deze lijn nog even volhouden en pakken we vol overtuiging de play-offs. Forza Utrecht

Goede overwinning va Utrecht. Ik zie Balk niet bij de Utrecht selectie? Geblesseerd of gewoon gepasseerd?

19 februari 2021 om 22:25

Speelt ie niet eerst bij Jong?

19 februari 2021 om 23:22

Blessure

20 februari 2021 om 00:48

Maar is het basismateriaal? Nee toch? Althans niet nu al toch?

20 februari 2021 om 13:29

Vind ik nog niet. Hij heeft wel potentie maar ik denk dat hij dit jaar gewoon bij Jong mag aansluiten. Dalmau, Mahi, Streek en Kerk kunnen allemaal in de spits uit de voeten waarbij ik na gisteren denk dat Kerk nu 1e spits is geworden

Petrovic heeft geloof ik een contract tot het einde van het seizoen. Met een beetje geluk voor Willem ll heeft hij 1 maand proeftijd on zijn contract staan

Wellicht hadden ze a la Fortuna en Ultee, Gery Vink de kans moeten geven. Nu haal je een hopeloos gefaalde en afgeserveerde trainer om lekker mee te degraderen.

Bij Willem II is duidelijk zichtbaar hoe belangrijk een goede keeper is. Die Wellenreuther was echt een puntenpakker en Ruiter, Dumic kunnen er echt geen klote van

19 februari 2021 om 22:18

Daarom is het raar dat Brondeel niet bleef staan. Die deed het de laatste wedstrijden heel behoorlijk. Overigens zijn backs die een beetje kunnen verdedigen kennelijk ook well handig. Net als een midmid die niet zo absurd slecht is als Saglam.

19 februari 2021 om 22:22

Het ligt niet allemaal aan een keeper maar Wellenreuther pakte wel punten als het erom spande inderdaad (net als een Kirschbaum bij VVV). Daarnaast zijn ze raar bezig met het aanstellen van iemand als Petrovic en het huren van van Beek en Smeulers van Feyenoord. In Rotterdam weten we inmiddels al jaren dat Sven van Beek echt niet kan voetballen. En Petrovic is echt zoveel minder dan een professionele trainer als Koster. Daarvoor hadden ze hem echt niet te hoeven ontslaan. Deze aanstelling is juist het zetje naar de afgrond. Hoop trouwens wel dat ze erin blijven want ik vind Willem II een prachtige club en die zie ik liever voor Europees voetbal strijden dan tegen degradatie.

Willem II heeft in twee duels zijn complete doelsaldo vernageld, gaat lekker in Tilburg.

Altijd lekker zo'n schokeffect.

Geen carnaval en geen punten, jammer voor Tilburg en omgeving.

het aantrekken van Van Beek is zichtbaar. Maar wat is dat willem 2 slecht dit seizoen. valt gewoon op

Echt bizar, willem 2 heeft bijna dezelfde selectie als vorig jaar.

Oh jongens jullie weten niet hoe erg ik Koster mis. Hij is de man die er voor heeft gezorgd dat ik weer plezier had in een wedstrijd van Willem II te bezoeken. Jaren lang naar een wedstrijd gegaan met het idee met hoeveel krijgen we nu op onze broek. Door Koster veranderde dat in zouden we wellicht kunnen winnen?

Ja dit jaar was het niet goed onder hem maar wel met een rede. Corona en blessures raakte de club flink daardoor ebte al het vertrouwen weg. Hem dan inwisselen voor Petrovic is gewoon wanbeleid. Samen met de huurlingen bewijst Joris dat ie zonder zn buitenlands netwerk eigenlijk een hele zwakke TD is. Sowieso een team vol mooi weer voetballers die vandaag duidelijk hebben laten zien weg te willen en absoluut niet hun mouwen op te stropen. Zulke goede voetballers maar geen over mijn lijk mentaliteit. Ik mis jongens als Llonch, Heerkens, Sadikki, Peters.... dit seizoen. Te vaak en te veel geblesseerd en alles stort in elkaar. Volgend jaar een heel nieuw team op een niveau lager terwijl je je 125jr bestaan viert... bedankt mannen succes bij je nieuwe club

20 februari 2021 om 00:17

Het is niet alleen Joris Mathijsen maar ook meneer van Geel die geen enkele connectie hebben met het buitenland. Spelers als van Beek zijn leuk qua naam, maar ik heb hem inmiddels zo vaak zien voetballen dat ik er werkelijk waar van overtuigd ben dat je geen talent nodig hebt om profvoetballer te worden. Waarom kan de huidige spelersgroep niet de motivatie van vorig jaar opbrengen? Is dat een slechte mentale weerbaarheid? Denken dat ze goed genoeg voor de top zijn na vorig seizoen? En hierboven heb ik al meerdere malen gereageerd over Petrovic.. Ongelofelijk dat er überhaupt een professionele voetbalclub is die hem aanstelt als trainer. Koster had je gewoon moeten behouden. Uitstekende trainer voor zowat elke Eredivisie club. Ik snap je volkomen.

20 februari 2021 om 07:53

Ik snap dat fans van Feyenoord Van Geel de schuld van alles willen geven maar die gaat niet over spelers en technische staf bij Willem II. Martin is Algemeen Directeur bij Willem II. Mathijssen is Technisch Directeur en verantwoordelijk voor het halen van spelers, ontslag trainer en aanstellen nieuwe trainer. Hij heeft Koster geslachtofferd maar door aanstellen van Petrovic gaat het nu nog veel slechter.

Ik volg de Nederlandse competitie niet helemaal op de voet maar ik meen te herinneren dat Willem II het toch aardig deed vorig seizoen. De TD Joris kreeg zelfs veel lof voor zijn beleid maar in een korte periode lees ik steeds vaker dat het niet zo goed gaat met deze club op sportief vlak. Heeft men de selectie zodanig verzwakt of zijn er andere issues?

20 februari 2021 om 07:58

Er moeten wel andere issue's zijn want dit is nagenoeg dezelfde spelers als vorig jaar met dezelfde technische staf. Het gerucht wat al een tijd gaat en wat steeds heviger wordt is dat het tussen Vink en de spelers groep niet botert en dat daarom de magie weg is. Weet nist wat daar van waar is want Vink zat er al toen we de bekerfinale haalde en toen we 5e werden samen met een groot deel van de spelers groep maar dat er wat meer speelt lijkt me wel duidelijk.

20 februari 2021 om 11:29

Het wegsturen van Koster is enigzins nog te verantwoorden maar van de nieuwe trainer heb ik helemaal geen hoge pet op. Het zou jammer zijn mochten ze degraderen want het is wel leuk als Belg om een club dichtbij de grens te hebben.

Kan iemand mij vertellen waarom Koster weg moest, onder hem werd er nog verzorgd gevoetbald maar het ontbrak aan scorend vermogen maar nu on der Petrovic is het chaos geworden.

Het lijkt me niet meer dan logisch als MOB nu een keer een kans in spits krijgt, wat een killer!

20 februari 2021 om 09:10

Wat is een MOB?

20 februari 2021 om 11:53

Vd maarel

20 februari 2021 om 12:09

Oke ik snap de verwijzing nog altijd niet maar dat ligt wellicht aan mij Wel mee eens overigens dat Vd Maarel vaker in de punt moet spelen, presteert uitstekend de afgelopen weken.

Nou heb je in Tilburg Van Geel en Mathijssen zitten, en dan komen ze aanzetten met Petrovic die lult als een kip zonder kop. Gegeven het restprogramma van Willem II ben ik er van overtuigd dat ze er rechtstreeks uitvliegen.

Daar waar Ado in ieder geval moeite doet om degradatie te voor Komen met wat winterse aankopen, haalt Willem II wat uitgérangeerde Feyenoord spelers. Echt zo typisch Marin van Geel beleid

Gefeliciteerd Willem 2. Wat was er mis met de trainer die er vol overtuiging tegen Ajax stond. Met het aanstellen van deze trainer ga je rechtstreeks richting de keuken kampioen divisie loodst. Complimenten aan Joris en Martin. Even serieus als je de selectie van Willem 2 ziet moet dit toch gewoon middenmoot kunnen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren