Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht naar Bosnië of Noord-Macedonië; AZ treft Zweedse opponent

Laatste update:

AZ en FC Utrecht weten waar zij aan toe zijn in de voorrondes van de Europa League. Tijdens de loting in het Zwitserse Nyon werden de twee Nederlandse deelnemers woensdag gekoppeld aan hun eerste tegenstanders in de tweede kwalificatieronde van het Europese bekertoernooi. AZ treft het Zweedse BK Häcken, terwijl FC Utrecht het opneemt tegen de winnaar van het tweeluik tussen HSK Zrinsjki Mostar uit Bosnië en Herzegovina en het Noord-Macedonische Akademija Pandev.

AZ-tegenstander BK Häcken werd afgelopen seizoen vijfde in de Zweedse competitie en plaatste zich als bekerwinnaar voor de voorronde van de Europa League. Bij de Zweedse subtopper speelt onder anderen Rasmus Lindgren, die bekend is van zijn tijd bij Ajax en FC Groningen. Ook Joona Toivio, ex-speler van AZ en Telstar, staat onder contract bij Häcken.

Akademija Pandev, mogelijk dus tegenstander van FC Utrecht in de tweede voorronde, werd in 2010 door voetballer Goran Pandev opgezet als jeugdacademie. Sinds 2014 heeft de Noord-Macedonische club ook een seniorenelftal, dat zich net als Häcken als bekerwinnaar heeft geplaatst voor de Europa League-voorronde. De club uit Strumica speelt pas sinds 2017 op het hoogste niveau in Noord-Macedonië.

Zrinjski Mostar werd afgelopen seizoen in Bosnië en Herzegovina tweede achter FK Sarajevo. De Bosnische topclub, die tussen 2016 en 2018 drie keer achter elkaar kampioen werd, neemt al sinds 2013 onafgebroken deel aan ofwel de voorronde van de Champions League, ofwel die van de Europa League, maar slaagde er nog nooit in om een hoofdtoernooi te bereiken.

Utrecht moet dus afwachten wie de winnaar wordt van de confrontatie tussen Akademija Pandev en Zrinjski Mostar, die plaatsvindt op 11 en 18 juli. De wedstrijden van AZ en Utrecht staan gepland op 25 juli en 1 augustus. Beide clubs spelen eerst thuis. Feyenoord stroomt overigens vanaf de volgende voorronde in.

Verwacht jij dat AZ en FC Utrecht allebei een ronde verder gaan komen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

AZ tegen Hacken dus. Een ander team dat via de Zweedse beker de Europa League heeft gehaald. Nadeel kan zijn dat Hacken in de tijd van de wedstrijden al halverwege hun seizoen is en dus volop wedstrijdritme heeft en goed ingespeeld op elkaar is. Meest bekende speler voor de buitenwacht is toch wel Rasmus Lindgren die in de Eredivisie nog bij Ajax en Groningen heeft gespeeld. Verder een heel "oud" team daar waar hun gemiddelde basis-elf meestal een leeftijd rond de 27.5 tot 28 heeft. "uitblinker" van het team zijn toch wel Ekpolo Elohor, een centraal verdediger die van Barca B vandaan komt en spits Alexander Jeremejeff, die een beetje als een Luuk de Jong binnen het team opereert. Groot, waardoor die veel kopduels wint en ook vaak met het hoofd scoort, sterk waardoor die een bal kan vasthouden/kaatsen op de vleugels en door zijn goede looplijnen altijd op de juiste plek staat om de voorzetten makkelijk binnen te lopen

19 juni 2019 om 14:29

AZ gaat spelen tegen een centraal duo dat bestaat ui een 33 jarige Lindgren en een 30 jarige Toivo die in de jeugd bij AZ als niet goed genoeg werd bevonden. Speeld enog 50 wedstrijden voor Telstar. Leuke opponent!

19 juni 2019 om 14:39

Met Jeremejeff en Paulinho moet je inderdaad nog flink oppassen. Eerst genoemde is een brok beton dat boven alles en iedereen uitsteekt en Paulinho een buitenspeler die dit seizoen goed op dreef is in de Allsvenskan. Verdedigend is het team degelijk, zoals Zinedane zegt al redelijk op leeftijd. Keeper Abrahamsson is een prima keeper trouwens. Al met al moet Hacken te doen zijn voor AZ!

19 juni 2019 om 14:40

Wat weet jij veel over deze tegenstander. Ik heb er nog nooit van gehoord. Waarschijnlijk geen hoogvlieger in eigen land. AZ ging vorig jaar ook uit tegen Kairat Almaty die ook midden in hun seizoen zat. Dat werkt inderdaad nadelig voor een zoekend AZ. Vorig jaar leek het wel of ze de voorbereiding überhaupt overgeslagen had.

19 juni 2019 om 14:46

Vergeet niet dat kairat almaty aan de andere kant van de wereld ligt, en zo'n lange reis is best zwaar voor een team wat weinig Europese ervaring had.
Kazachstan ligt niet om de hoek en er is een aardig tijdverschil

19 juni 2019 om 14:54

Ja maar daar had Kairat toch ook last van. Beide moesten 6.000 heen en weer terug afleggen. AZ speelde zijn slechtste wedstrijden van het seizoen tegen Kairat. Weghorst en Alireza net weg en niemand kon voorin iets forceren. Kairat won alle fysieke duels. Echt zo'n stug team wat de bus parkeerde. Helaas doen alle laagvliegers in Europa dat. AZ altijd verplicht om zelf te maken en vorig jaar was het loszand in de voorbereiding (net als Feyenoord tegen Trencin 4 goals weggeven)

19 juni 2019 om 15:49

Wat ook niet meewerkt is dat de voorbereiding bijna gaat beginnen en Huiberts nog niets heeft gedaan op de transfermarkt (op een 18-jarige Japanner na). Dat was vorig jaar ook de reden dat het compleet misging.

19 juni 2019 om 16:25

Ja klopt echt ambitie kan ik nooit ruiken bij AZ. Veel geld ontvangen voor Vincent Janssen ruim 20 miljoen. Vervanger was Fred Friday. Alireza voor 25 miljoen verkocht en Weghorst ook voor meer dan 10 miljoen dacht ik. Ze haalde niemand. Die piepjonge Boadu moest het doen met Friday en Seutjens. Toen hebben ze Friday aan Twente verhuurd, Boadu hele seizoen geblesseerd en Seutjens als soort van spits gedaan en dan heb je zoveel geld en ga je tegen een club uit Verweggistan eruit waar niemand ooit van gehoord had een maand ervoor. Het beleid is iets te voorzichtig en ze denken dat hun selectie goed genoeg is.

Zolang het geen postbodes uit Luxemburg zijn heb ik er vertrouwen in! Uuuuuuuuu

19 juni 2019 om 16:45

waarom altijd luxemburg er bij halen? en nooit eens Celtic, Liverpool of Zenit?

19 juni 2019 om 17:17

Omdat ze in Schotland, Engeland en Rusland waarschijnlijk ook schande spraken van de nederlaag in Nederland. Net als wij schande spreken van de nederlaag tegen 'Luxemburg'.

Moet toch goed te doen zijn voor beide ploegen?

Lijken me teams waar beiden ploegen van moeten winnen.

Dit hebben we natuurlijk in eerdere jaren ook gezegd en bedrogen uitgekomen. Maar beide ploegen hebben al een sterk en ingespeeld elftal staan en een klein beetje kijken naar de afgelopen seizoenen van deze 3 clubs laat toch wel zien dat Utrecht en AZ hier overheen zouden moeten walsen

AZ tegen het nationale elftal.. pittig potje.

Nu ook niet meer klagen en gewoon eens gaan presteren. We vinden het raar dat er geen Nederlandse club bij de Champions League automatisch zit, dat komt dus omdat je jarenlang van dit soort ploegen niet hebt weten te winnen. AZ, PSV en Utrecht moeten dit gewoon winnen en doorgaan.

19 juni 2019 om 14:33

Over wie gaat het klagen in jou opmerking?

19 juni 2019 om 14:56

Voornamelijk Ajax fans en fans van andere clubs in Nederland die het belachelijk vinden dat de nummer 4 van Duitsland, Italie etc de CL ingaat. Als Nederland de komende 2/3 jaar gewoon zo door blijft gaan kun je ook 3 Nederlandse clubs in de CL krijgen.

19 juni 2019 om 14:59

3 clubs in de CL is voor nu nog wel erg opportunistisch. Afgelopen seizoen presteerde alleen Ajax en het jaar daar voor niemand Europees gezien. Eens dat we moeten stoppen met zeiken en laten zien dat we van dit soort ploegen moeten kunnen winnen. Zodra we zorgen dat we vast door de voorrondes komen, dan zorgen dat er standaard 3/4 teams Europees overwinteren. Daarna kunnen we het een keer over die 3e CL spot praten, maar dat is imo nog jaren ver weg

19 juni 2019 om 15:01

Laten we beginnen met vast Ajax en PSV in de Champions League. Feyenoord heeft het voorlopig nog lastig genoeg in de Europa League, laat het daar eens maar fatsoenlijk presteren.

Nou, in ieder geval beide de volgende rond halen.

19 juni 2019 om 14:51

De postbodes uit Luxemburg vergeten?

19 juni 2019 om 15:56

@-Riciotto- en daarvoor hebben we groepsfase gespeeld tegen Napoli 2x gelijkspel en Liverpool 2x gelijkspel waarvan we de thuis wedstrijd niet wonnen door een onterecht afgekeurde goal..

Recent nog in de thuis wedstrijd Zenit redelijk zoek gespeeld waar je je vergeet meer dan 1 doelpunt te maken en je helaas uit het deksel op de neus krijgt..

Het is natuurlijk wel makkelijker om alleen de negatieve verhalen op te blijven drammen ipv ook naar de goede/betere dingen te kijken.

19 juni 2019 om 16:10

Ik zie ze beide de volgende ronde wel halen. Daarna wordt het lastiger.

Tja, we vliegen eruit tegen de gekste clubs, dus wat moet je er van denken.

Ik hoop dat we weer eens punten gaan verzamelen met zijn allen.

Wonderbaarlijk dat Goran Pandev een vereniging heeft opgericht die nu gewoon EL speelt, en dat terwijl hij zelf nog actief is. Ik hoop daarom op Akademija!

19 juni 2019 om 14:45

Heeft die Pandev van Inter deze club opgericht dan of maak je een grap? Je kunt mij alles wijs maken want het voetbal in Macedonië of Bosnië volg ik niet bepaald op de voet.😅 Wat is je voorkeur voor Utrecht?

19 juni 2019 om 14:49

Ja het is die pandev ja, de club is pas in 2014 opgericht maar omdat het maar twee divisie kent spelen ze nu al in de hoogste, mijn voorkeur als utrev ht supporter gaat uit naar Bosnië, niveau zal iets hoger zijn maar het is beter bereikbaar voor de fans. Het ligt tussen Sarajevo en split. Voor de rest maakt het mij niet uit hopelijk kunnen we tot de groepsfase dit soort teams treffen, alleen dan wat dichterbij. En dan in de groepsfase maar een mooie poule krijgen

19 juni 2019 om 14:58

Vergeleken met Kazachstan en Azerbaijan is Macedonië en Bosnië nog vrij vroeg te doen. Vaak zijn de armoedige velden nog het meest vervelend van zulke tegenstanders. Kan zo 40 graden daar zijn in de zomer op de Balkan. Een club uit Schotland of Ierland zou beter zijn voor Nederlandse clubs.

19 juni 2019 om 16:05

Haha ja het lijkt een grap maar het is echt waar, en volgens mij speelt zijn broer in het team ook. Macedonië prefereer ik boven Bosnië maar ik heb eigenlijk geen idee waarom..zolang het maar bier voor 80 cent is

19 juni 2019 om 16:27

Veldjes in Macedonie zijn wel prima, erg jammer hoopte afgelopen jaren steeds dat Vitesse tegen een ploeg moet uit Macedonie maar werd hem steeds niet. Voor Utrecht supporters wel echt mooi om er heen te gaan, ticket kopen bij Wizzair en dan in stip of bitola hotel pakken. Strumica is verder niet veel te beleven. En helaas is het wel lange rit vanaf luchthaven skopje.

19 juni 2019 om 16:32

Mostar schijnt een heel mooi stadje in Bosnië te zijn. Vlakbij Split Kroatië en niet ver van de Adriatische kust. Het is 2 dagen rijden en slechts 2 uur vliegen gok ik zo.

19 juni 2019 om 17:27

Het is makkelijker om op Thessaloniki te vliegen en dan een huurauto nemen. Met anderhalf uur ben je er. Alleen de tickets voor de vlucht zullen onaangenaam prijzig zijn.

19 juni 2019 om 18:43

Een huurauto mag je vaak niet mee nemen over de grens, vooral niet na een land buiten de eu.

Positieve clubs waar je wat tegen kan halen. Wij hadden goed veel pech vorig jaar met basel. Hopen dat az en utrecht ver kunnen komen.

Pfff Utrecht heeft het niet getroffen. Die oostblok ploegen zijn altijd stugge vervelende ploegen. AZ heeft een mooie loting te pakken.

19 juni 2019 om 16:50

bosnie ligt meer in zuid-europa dan oostblok is een vakantieoord waar ze dan heen moeten...

Pech voor Az clubs uit Scandinavië kan je in deze periode beter ontlopen aangezien zij midden in het seizoen zitten en dus op volle sterkte zijn.

Voor utrecht moet dit toch echt te doen zijn, ik ga er vanuit dat het Bosnië word maar deze clubs moeten te pakken zijn.

19 juni 2019 om 14:39

Dat zrinsjki Mostar is geen verkeerde ploeg, daar heb je nog wel wat tegenstand van te verwachten, al zou plaatsing voor de volgende ronde wel moeten lukken!

19 juni 2019 om 14:49

Klopt, ik las alleen wel dat daar een hoop spelers weggaan en dat het een ander team is dan afgelopen jaar, weet jij hier meer over?

19 juni 2019 om 17:31

Heb er laatst een wedstrijd gekeken. Maar vond het zelf niet veel soeps. Is ook de enige wedstrijd die ik van ze gezien heb. Als de prijzen het toe laten, zal het voor de 3de keer worden.

20 juni 2019 om 08:32

Ja dat klopt, maar dat gaat vaak gepaard met succes hè, de spelers die ze tot dusver als versterking hebben gehaald zeggen me ook vrij weinig!
Wat ook belangrijk is, Mostar is een prachtige stad, dus als je de kans hebt om die kant op te gaan zou ik het zeker doen!

Heerlijk obscuur tripje voor de Utrecht fans. Dat Akademija Pandev is wel een merkwaardige club. Opgericht door Goran Pandev als jeugdacademie en nu EL voorronde.

19 juni 2019 om 15:04

Mostar is niet zo obscuur hoor. Dat is een prachtige stad en ook vrij toeristisch.

Het type voetbal en de eventuele conditie van de velden zijn de enige uitdagingen voor beide clubs. Dit moeten AZ en Utrecht natuurlijk makkelijk kunnen winnen.
Dit is geen onderschatting, maar realisme.

Enige nadeel kan voor AZ zijn dat Hacken al op de helft van het seizoen zit.

20 juni 2019 om 00:25

En dat is het hem juist, die gasten hebben nu al 12 wedstrijden gespeeld en staan 5e met 21 punten.
Alles behalve een makkelijke tegenstander dus.

AZ gelukkig nu geen Oostblok. Een club uit Kazachstan, Armenië en Georgië was dit jaar ook weer mogelijk. Utrecht moet er helaas wel aan geloven. Op voorhand mag dit geen probleem vormen, maar je weet maar nooit. Nederlandse clubs zijn vaak genoeg vies verrast geweest. De instelling van de spelers moeten anders en een vol stadion help motivatie ook. Succes alle Nederlandse deelnemers!

Utrecht dus toch naar de C-garnituur uit het Oostblok. Had nog gehoopt op een ietwat aantrekkelijker affiche tegen FK Haugesund of Levski Sofia, voor mij de bekendere clubs waar Utrecht tegen kon loten. Sportief gezien moet dit echter te doen zijn anno 2019, gelukkig geen trip naar Luxemburg zal ik maar zeggen.. Tijd voor opnieuw een mooie reeks zoals twee jaar terug tegen Valletta, Lech Poznan en Zenit st. Petersburg.

19 juni 2019 om 15:08

Hoezo gelukkig niet tegen Luxemburg? We moeten nu niet gaan doen dat Luxemburgse ploegen een plaag zijn voor Nederland omdat het een keertje mis ging. Het is juist lekker dichtbij ten opzichte van deze snikhete derde wereld landen waar ze nu heen moeten. Op een droog ongesproeid veld moeten spelen in oude krakkemikkige stadions. Luxemburg is qua klimaat in de zomer veel aangenamer en 3 uur rijden vanaf Utrecht.

19 juni 2019 om 15:42

Mee eens hoor, beter te bereizen en wat betreft niveau van hetzelfde laken een pak. Ik bedoelde het natuurlijk meer gekscherend, doelend op het feit dat het debacle tegen Differdange de club nog wel jaren zal blijven achtervolgen en dit bij iedere Europese campagne wel eens aan bod komt.

19 juni 2019 om 17:27

Dus nu ook over 6 jaar nog grappen gaan maken dat Feyenoord beter geen Slowaakse teams moet loten en AZ geen Kazakhstaanse. Iedere Nederlandse club heeft de laatste 10 jaar wel eens een onnodige flater geslagen. Psv tegen Osijek 2x verliezen. Ajax in de Europa League wel eens tegen Scandinavische teams of Oostenrijkse. We gaan er allemaal wel een keer uit tegen Plovdiv, Petrolul of Rostov. Die clubjes weten wel wat strijden is!

Moet te doen zijn, maar dat denk ik wel vaker met Nederlandse clubs de laatste jaren. Nice, Rosenborg, Trencin, Kairat Almaty en NK Osijek

19 juni 2019 om 14:50

Nice is toch geen schande om van te verliezen?

19 juni 2019 om 15:12

Nice was gewoon met Balotelli de nummer drie van Frankrijk. Het gebeurde net na het Nouri drama. Iedereen van slag en dan speel je uit 1-1. In eigen huis sta je 2-1 voor. Alleen tegen Rosenborg gaf Ajax het weg. Maar die selectie had ook de meest slechts denkbare 'voorbereiding' wat maar kan. 2017 was nou eenmaal een zwart jaar als je maatje moet verliezen plotseling uit het niets.

19 juni 2019 om 16:05

Ik zeg ook niet dat het een schande is dat Ajax ervan verloor, maar Nice was wel een ploeg waar je als Ajax zijnde wel gewoon kansen tegen had. Je kon het toen zien als 50/50.

Nu ben ik niet slecht in topografie maar wisten jullie dat er naast een macedonië een noord-macedonië bestaat

On: tjah wat zal ik zeggen... normaal ploegen die je moet kloppen maar eerst zien dan geloven.

19 juni 2019 om 14:57

Dat is pas sinds kort zo, naamsverandering geweest. Veel gedoe om in Griekenland ook.

19 juni 2019 om 14:57

Door de controversie omtrent de naam ten opzichte van de ligging en inwoners van Macedonië heet het land sinds februari Noord-Macedonië.

19 juni 2019 om 15:29

Macedonie is een provincie in Noord-Griekenland.
Noord-Macedonie is het land dat erboven ligt.

19 juni 2019 om 15:32

De naam is pas dit jaar officieel aangenomen. Heeft te maken met de wens van Republiek Noord-Macedonië en toetreding tot de Europese Unie (onderhandelingsgesprekken beginnen als het goed is in juli, of zijn al begonnen).

Griekenland bleef namelijk Noord-Macedonië Vetoen vanwege de naam. Ze zijn al vanaf 2005 bezig met toetreding en dit was een opoffering die gemaakt moest worden. Ze hebben zich hiermee ook gedistantieerd van de Macedonische geschiedenis van onder andere Alexander de Grote. Niet iedereen in Noord-Macedonië is hier even blij mee, het is en blijft een soort 'politiek' besluit.

19 juni 2019 om 16:34

Op papier heet het hooguit Noord Macedonie, maar voor ons blijft het Macedonie. En Alexander de Grote hoort ook gewoon bij Macedonie.

Moet voor beide clubs toch wel te doen zijn, Zie ze wel door gaan

Niet zeuren of zaniken er moet eens gepresteerd worden ook door de subtop van Nederland en Feyenoord.

Beide ploegen moeten gewoon door punt uit en anders verdien je als land zijnde geen directe CL ticket.

19 juni 2019 om 15:15

Die heeft Ajax al voor ze verdiend in hun eentje. Volgend jaar mag de kampioen weer rechtstreeks de Champions league in als de titelhouder ook zich in de eigen competitie voor de Champions league plaatst.

19 juni 2019 om 17:38

In haar eentje? Lijkt me sterk.

19 juni 2019 om 19:07

Voor 72% bijgedragen aan de punten voor Nederland vorig jaar. De overige 28% die andere 4 ploegen.

Als dit misgaat, vind ik dat dit de genadeklap is voor het play-offsysteem. Als je met dit soort dwergen niet weet af te rekenen... Toch houd ik, na de afgelopen jaren, m’n hart vast..

19 juni 2019 om 15:32

Het Nederlandse play-off systeem? Vitesse eindigde op doelsaldo boven Utrecht, de teams waren wel gelijkwaardig vind ik. Nu Odegaard pleite is acht ik Utrecht sterker. Wat dat betreft zullen weinig mensen het play-off systeem gaan bashen mocht Utrecht eruit vliegen tegen een matig team.

Als Heracles of Groningen Europa in was gegaan dan had ik je wel kunnen begrijpen.

Ik zie de reacties alweer, makkelijk te doen...
Toch ff terugdenken door welke clubs de NL subtop de laatste jaren is uitgeschakeld. ‘Makkelijk’ bestaat niet voor NL clubs.

Op papier zeg ik dat het voor beide te doen is.
Helaas in de praktijk zijn Nederlandse clubs in Europa meestal bizar onvoorbereid en slecht.

Prachtig reisje voor Utrecht, balkan is echt heel mooi. Strumica is helaas niet veel te doen, gewoon lekker hotel boeken in Stip of Bitola en dat autotje huren. Bitola heeft mooie openlucht discotheken. Reis vanaf luchthaven skopje naar strumica is wel beste rit.

19 juni 2019 om 17:35

Macedonië wordt ook steeds meer een vakantie bestemming. Het is geen straf meer om er heen te moeten. Toch is die tegenstander uit Bosnië ook niet verkeerd. Mostar is echt een mooi stadje. Tussen Split en Sarejevo. Ben een keer in Kroatië geweest helemaal met de auto. De Balkan is heel mooi en de joego oorlog zie je nog wel wat littekens, maar mooie plekken hebben ze er zeker te bieden.

19 juni 2019 om 17:40

Vanaf Thessaloniki vind ik beter. Over de wegen verplaats je je niet heel rap in Macedonië.

19 juni 2019 om 18:44

Nee dat klopt het wegennet is niet geweldig. Maar van Thessaloniki moet je altijd nog in Macedonie zien te komen, auto verhuur bedrijven willen nog wel moeilijk doen met grens oversteken.

Hoop voor Utreg dat het Petrov's ploeg wordt. Die Bosnische club heb ik geen goed gevoel bij. Klinkt als een stugge ploeg die vast ook de nodige internationals uit die regio heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren