Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht komt met bevestiging en hengelt eerste zomerse aanwinst binnen

Laatste update:

Souffian El Karouani speelt volgend seizoen in het shirt van FC Utrecht, zo bevestigt de club woensdag via de officiële kanalen. De 22-jarige linksback tekent in de Domstad een contract voor drie jaar. El Karouani komt transfervrij over van NEC Nijmegen, waar hij weigerde zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract. De drievoudig international van Marokko stond in Nijmegen te boek als een groot talent.

Technisch directeur Jordy Zuidam is zeer tevreden over de komst van El Karouani. “Souffian is een linksback die sterk is aan de bal, technisch vaardig is en ervan houdt om de hele flank te bestrijken. Hij draagt dus ook graag aanvallend zijn steentje bij en beschikt over een groot loopvermogen. Souffian is fel en agressief in de duels. Hij is een speler met een ontzettende drive, een echte winnaar.”

Zuidam ziet dat El Karouani ondanks zijn leeftijd de nodige ervaring met zich meebrengt. “Hoewel hij nog jong is, heeft hij al veel ervaring opgedaan en wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Bij ons kan hij zijn ontwikkeling verder doorzetten. We zijn blij dat we Souffian vanaf komend seizoen kunnen toevoegen aan onze ploeg.” Sinds zijn debuut voor NEC in 2019 kwam El Karouani maar liefst 110 keer uit voor de Nijmegenaren. De komende weken kan hij daar nog meerdere wedstrijden aan toevoegen.

Utrecht heeft de afgelopen jaren al vaker spelers met aflopende contracten aangetrokken, onder wie Django Warmerdam, Quinten Timber en Taylor Booth. Op de linksbackpositie was ruimte voor versterkingen. De Domstedelingen verhuren Djevencio van der Kust tot minimaal december aan Houston Dynamo en lieten de gehuurde Arthur Zagre in januari terugkeren naar AS Monaco. Laatstgenoemde wordt nu overigens verhuurd aan Excelsior. Utrecht dacht voldoende bezetting te hebben met Warmerdam en Ramon Hendriks, maar beiden kampen met zware blessures. De afgelopen weken speelde de rechtsbenige Mark van der Maarel aan de linkerkant van de defensie. Ook Nick Viergever, normaliter in het centrum te vinden, kan daar spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben geen NEC volger, maar dit is 'm toch niet op de foto?

26 april 2023 om 12:05

Tweelingbroer

26 april 2023 om 12:06

Misschien is het zijn tweelingbroer....?
edit: damn shady, wat snel

Uitstekende deal voor Utrecht! Jong, transfervrij en al 2 seizoenen ervaring.

Bedankt voor je jaren bij NEC, Souf. Een mooie stap voorwaarts waar je in een aanvallender elftal als FC Utrecht nóg meer tot je recht gaat komen. Nu nog even het seizoen mooi afsluiten met een play-off plek en dan veel succes in Utrecht!

26 april 2023 om 13:40

Ik vind het niet echt een stap vooruit... vind dat Utrecht echt belabberd voetbal speelt en heb mijn twijfels of hij het daar gaat maken... top 3 aanvallen zit er nog lang niet in 😅

26 april 2023 om 13:47

Maar het is dus wel een stap vooruit. In vrijwel elk perspectief die je kan bedenken is Utrecht een stap groter dan NEC (niets ten nadele tegenover Nec). Dat Utrecht al een seizoen of 2 slecht presteert, is bij eenieder bekend. Gelukkig kunnen we over de langere periode wel stellen dat Utrecht wel degelijk stappen in de goede richting maakt. En over je opmerking over de top 3, je hebt helemaal gelijk. Dat is nog niet haalbaar. Andere clubs die buiten de top drie vallen (zoals FC Twente) worden daarentegen wel (afhankelijk van de vorm) aangepakt.

26 april 2023 om 13:52

Nou... op dit moment is er weinig aanvallends aan FC utrecht hoor

Maar hopelijk komend jaar, met eindelijk eens de juiste en goed op elkaar afgestemde aanwinsten, een stap vooruit.

Prima speler, nu te hopen dat Zuidam doorgaat op deze manier om jonge spelers te halen met waarde.

26 april 2023 om 12:43

Hoop dat ze voor van Bommel van MVV gaan. Jong, talentvol en transfervrij op te pikken.

26 april 2023 om 13:16

Klopt, als we hem willen moeten we wel snel handelen want las dat Vitesse,Twente en AZ hem ook op het oog hebben.

26 april 2023 om 13:49

Niet haalbaar voor FCU lijkt mij. Natuurlijk hoop ik wel op zo'n speler, maar als AZ concreet wordt, dan weet ik wel voor welke club hij zal kiezen...

26 april 2023 om 14:13

Voor Twente natuurlijk 😉

Prima aanwinst voor Utrecht. Zulke spelers zou Heerenveen ook voor moeten gaan. Kohlert en kaib zijn niks op linksback.

Goed voor hem! Heeft zich goed ontwikkeld en altijd goed ingezet voor NEC!
Utrecht is een stap vooruit in vele opzichten en daarom snap ik zijn keus!
Thanks en succes bij Utrecht.

Het gekke is dat je wel vaker bij deals van Utrecht denkt dat er een goede deal aan hebben maar dat het heel vaak op niets uitdraait. Ik hoop dat het voor hem beter afloopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren