Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente gaat de transfermarkt niet op: ‘Er is financieel niets mogelijk’

Laatste update:

FC Twente maakt het seizoen af met de huidige groep spelers. Althans, er komen geen nieuwelingen. Dat zegt trainer Alfred Schreuder tegen FOX Sports. Er is financieel niks mogelijk bij de huidige nummer zes van de Eredivisie.

/

“En mocht dit elftal bij elkaar blijven dan hebben we ook niks nodig”, laat Schreuder optekenen. In de zomer haalde FC Twente wel versterking: zo werd Hakim Ziyech overgenomen van sc Heerenveen en kwam Kamohelo Mokotjo over van PEC Zwolle. Schreuder is tevreden over de ontwikkeling van de twee.

“Ze komen van andere clubs en hebben stappen moeten maken. Mokotjo wordt weer wat beter. Maar misschien dat Ziyech er de laatste weken toch wel uitspringt”, klinkt het. Met name Ziyech maakt dus een steeds betere indruk op Schreuder. De aanvallende middenvelder wordt steeds fitter en sterker, zegt de coach. “En dan zie je dat hij enorm veel kwaliteit heeft.”

Met de huidige spelersgroep kan FC Twente meedoen om de titel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dat is jammer voor twente, kunnen wel een normale links/rechtsback gebruiken en de keeper is natuurlijk ook niet eredivisie waardig

10 december 2014 om 18:51

Keeper staat al een tijdje te wachten. Stevens.

Rechtsback is al goed. Martina.

Linksback is nog vacant ja

10 december 2014 om 19:13

Daar hebben jullie toch die topaankoop van Ajax, Koppers?

10 december 2014 om 19:46

Het kan bijna niet slechter dan Marsman, maar als Marsman nog steeds de voorkeur heeft boven Stevens, wat zegt dat over Stevens? Een nog mindere keeper dan Marsman of is schreuder gewoon een softy.

10 december 2014 om 20:30

Marsman is misschien geen top keeper, maar er lopen nog genoeg slechtere keepers rond hoor.

10 december 2014 om 19:33

Ze zeggen dat elke transfer periode dus verwacht maar dat er wel iets bijkomt, ik zelf verwacht 2 nieuwe spelers een spits en een rechtsback

10 december 2014 om 20:31

Ja dat kan jij wel verwachten maar gaat niet gebeuren. Twente kan niks halen omdat het categorie 1 zit.

Geen financiële mogelijkheden??hoe kan dat nou??ik lees op VZ altijd de verhalen van de Twente-supporters dat er niets aan de hand is en er geen financiële problemen zijn.

10 december 2014 om 18:45

Er staat toch ook niet dat er financiële problemen zijn of wel?

10 december 2014 om 18:55

Klopt, maar de twentenaren zeggen hier constant dat het financieel nog prima in orde is.maar als je geen spelers kan kopen omdat er geen geld is, heb je een probleem en is het financieel niet orde..

10 december 2014 om 19:03

Wie zijn "de Twentenaren"?
Als 1 idioot roept dat Ado Champions League gaat spelen, zeg ik toch ook niet dat Hagenezen roepen dat ze dat volgend jaar doen?

10 december 2014 om 19:04

Je hoeft toch geen geld op de bank te hebben staan om financieel 'in orde' te zijn?! Als je gewoon alles kunt betalen met de inkomsten, is er niets aan de hand. Nieuwe spelers kun je immers kopen als je je eigen speler(s) verkoopt.

10 december 2014 om 19:06

Er is, op Ajax na, geen club in Nederland die zomaar spelers kan kopen zonder eerst te verkopen of verkocht te hebben.

Twente heeft andere prioriteiten, bijvoorbeeld het versneld aflossen van een hypotheekschuld waar bijna alle transferwinsten in verdwijnen.

Mocht Twente toch verkopen of mochten er spelers verkocht worden waarbij Twente recht heeft op een deel van de transfersom (tioté naar Liverpool) dan is er echt wel ruimte om te investeren.

10 december 2014 om 23:25

Jawel hoor. Er zijn genoeg clubs met Eigen Vermogen. Deze clubs zullen toch niet snel dikke transfersommen gaan betalen omdat ze over het algemeen operationeel verlies maken.

11 december 2014 om 09:52

Dat eigen vermogen is vrijwel nooit liquide, meestal is dat de waarde die aan de selectie wordt toegekend waarmee mijn punt blijft staan, eerst verkopen, dan kopen.

Als er inderdaad al sprake is van een potje dan is dat meestal hard nodig om de operationele tekorten te dekken zoals je zelf al aangeeft.

11 december 2014 om 18:02

Ik zei alleen maar dat er meerdere clubs EV hebben en niet enkel Ajax. Dit EV hoeft trouwens niet liquide te zijn om het te gebruiken; als het maar vrij beschikbaar is.

Ik ben het wel met je eens dat het onverstandig is voor elke nederlandse club (behalve Ajax) om transfersommen neer te leggen; hooguit een kleine herinvestering bij een verkoop.

10 december 2014 om 19:01

Hahaha, lekker aan het provoceren?

Als je kunt lezen zie je dat Twentesupporters aangeven dat we aan de beterende hand zijn en dat wanneer nu een meting gedaan wordt we waarschijnlijk weer bij Cat.2 zouden zitten. Aangezien er nog 2 meetmomenten komen, kun je nu nog niet ingedeeld worden en zolang je nog in cat. 1 zit, is er niets mogelijk.
We zijn er dus nog niet, maar de eerste meting was goed!

10 december 2014 om 19:44

Moet je me toch even zeggen.. ik heb 1000e op de bank maar ik kan geen bmw betalen zit ik dan in de financiele zorgen? Volgens mij niet hoor

10 december 2014 om 20:28

Als je een bmw nodig hebt wel..nu kun je alleen een corsa uit 1996 betalen, die niet beter is dan de auto die je nu hebt......

10 december 2014 om 21:59

Het mooie is ik heb geen auto dus verklaar het dan nu eens?

Goed van Twente vertrouwen hebben in je spelers is belangrijk daar worden ze uiteindelijk beter van

Mensen zeggen de hele tijd dat Marsman niks is. Ga zelf onder de lat staan zou ik zeggen.

10 december 2014 om 18:49

Ik denk niet dat je t verschil merkt.

10 december 2014 om 18:57

Haha

10 december 2014 om 19:02

In vergelijking met vele voorgaande keepers is hij toch ook niks.
Hij maakt in 1 seizoen bijna meer blunders dan Boschker in zijn hele carrière maakte.

10 december 2014 om 19:45

Wat heeft dat met dit topic te maken? En dat is makkelijk doe kerel bakt er toch ook geen zak van. Hij staat er niet voot niets voor dat geld

Stevens na de winterstop op doel, Koppers ook weer een kans geven (ik ben persoonlijk zelf meer gecharmeerd van Dico dan Schilder). Dan hopen dat Tiote verkocht wordt vangt Twente daar wellicht ook nog een mooi bedrag voor.

10 december 2014 om 19:10

Genoeg spelers alleen de trainer bakt er niets van.

Niet heel verrassend dat Twente niet de markt op gaat.
Er is in mijn ogen maar 1 plek die een vervanger nodig heeft en dat is de rechtsback. Martina is een bruikbare verdediger maar niet aan de rechter kant. Breukers hebben we nergens op het veld wat aan.

Er zijn genoeg opties binnen de selectie zelf. Je hebt uitstekende jeugd die je kunt inzetten. Rond februari maart is Gutierréz ook weer terug. Als Schreuder nou nog een paar hersencellen meer krijgt en Marsman en Ebecilio op de bank zet en Stevens en Tapia de kans geeft geloof ik wel dat we bij de top 4 eindigen. Dan heeft Twente een in mijn ogen goed seizoen gedraaid onder Schreuder ondanks dat de top 3 ook mogelijk moest zijn.

Marsman --- Stevens
Mokthar ---- Ould Chikh
Ebecilio ---- Tapia
Mokotjo ---- Eghan/guttierréz

10 december 2014 om 19:20

Met dit team moet je gewoon mee willen doen voor het kampioenschap. Je hebt met Zyech afgelopen seizoen een geweldige speler gekocht voor eredivisiebegrippen. Je hebt een speler die het al een tijd lang goed doet in de spits. (castaignos) Met Gutierrez en Corona heb je nog 2 spelers in je selectie die topclub waardig zijn. Tel daarbij op dat het grootste gedeelte van je elftal hetzelfde is gebleven (dus ingespeeld) en dat je geen Europees speelt. Dan kun je alleen maar concluderen dat Twente de eerste seizoenshelft veel heeft laten liggen.

10 december 2014 om 19:35

Wat nu wordt opgesteld is een verzameling van alles of niets...
Goede spelers als Ziyech, Corona, Ebecilio, Bjelland en Castaignos, maar loodrecht daar tegenover staan Marsman, Mokhtar en Schilder, aangevuld met bankspelers als Engelaar, Miyaichi, Borven en Lachman.

Als je kampioen wilt worden, moet iedereen wekelijks minimaal een 6,5 halen. Bij ons is het vaak een paar die een 8 scoren, en een paar die een 4 scoren. Helaas zijn de fouten van de "viertjes" vaak fataal.

10 december 2014 om 19:44

Bij PSV en Ajax worden ook fouten gemaakt in de verdediging, maar dat wordt gecompenseerd door de achten. Bij Psv, Ajax en ook Feyenoord hebben ze niet in iedere linie een acht en dat heeft Twente wel, dus dat is geen excuus vind ik. Bij Twente ligt het volgens mij toch wel aan die achten die jij noemt, die vaak terugzakken in de loop van de wedstrijd. Al denk ik dat Feyenoord op het moment een achtje meer dan Twente, PSV en Ajax heeft. Namelijk de keeper.

10 december 2014 om 19:53

Bij PSV en Feyenoord staat wel een 8 in het doel. Dat zou voor Twente dit seizoen al 7 punten schelen...
En welke basisspelers bij Ajax, PSV en Feyenoord zijn nou werkelijk een 4 week in week uit?

Zelf denk ik dat het met name door onze trainer komt. Hij wil tot in het oneindige voetballend naar voren komen. 10x breed van links naar rechts om 5 meter vooruit te komen. Er zit geen enkel tempo in en geen enkele drive naar voren. Alles op safe en hopend dat er ergens een gaatje valt (die uiteraard niet valt vanwege het trage tempo).
Helaas kunnen wij niet compenseren, want stel dat Ziyech een meesterlijke pass heet op Mokhtar... Mokhtar zal hem gewoon niet begrijpen.

10 december 2014 om 19:52

Er is wel wat mogelijk als Twente wil. Van Arsenal, Chelsea, Liverpool, City, United en Spurs kun je in principe voor niets spelers huren. Het enige punt is dat ze regelmatig zouden moeten spelen. Twente betaalt ook niets om Ryo te huren.

Ik ben dan Ajax fan, maar als ik als neutrale toeschouwer een wedstrijd zie van twente is het werkelijk helemaal niets, om te janken. Als je Vitesse met 10 man niet eens kunt verslaan in de tweede helft. Het voetbal van twente is te veilig. Ik vindt dat middenveld geweldig, maar zie dat er voor in en achter in het nodige mist. Voorin met die lb kan zo niet op die naam komen, heeft leuke acties maar mist om een een of andere manier de versnelling of de durf om een kans voor zichzelf te creëren of voor Castaignos, die mij wel positief opvalt. Schilder vindt ik geen linksback en Martina vindt ik een goeie cv naast Bjelland, maar niet als RB. Kortom dit elftal durft niks en dat is mede mogelijk gemaakt door Alfedje Schreuder, die volgens mij over al bang voor is aan het spel van twente te zien en de poppetjes niet goed neerzet. Ik denk als twente meer geld zal hebben was hij al de laan uitgestuurd, want Munsterman heeft volgens mij wel verstand vam voetbal. Kortom met een nieuwe trainer, la, ra, en lb, zijn ze een gevaarlijke gegadigde voor de titel.

Vind dat ze met deze selectie een kandidaat voor de titel zijn. Alleen moet Marsman er dan uit en moet Schreuder iets minder behoudend gaan spelen.

Ik vind de selectie van Twente niet echt in balans. Op doel heb je Marsman een hele matige doelman en met Stevens een hele onervaren tweede doelman. Achterin heb je met Bjelland en Bengtsson een ok centrale duo, Lachman als back-up kan er net mee door maar qua backs is het vrij zwak weer. Het middenveld is met Mokotjo, Ebecilio, Ziyech en de straks terugkerende Guttiérez uitstekend alleen in de breedte wat minder sterk. Voorin zijn er vooral veel aardige spelers met Mokthar, Corona, Ould-Chikh Castaignos, Kusk en Börven. Niet een steekt er echt bovenuit en kan je als smaakmaker bestempelen zoals in het verleden zo vaak is geweest zoals een Tadic. Beter misschien dat ze wat middelmaat verkopen en twee of drie echte versterkingen erbij halen.

Al jaren lang speelt Twente erg behoudend. Veel breien, tikje breed tikje terug, en het liefst 10 keer over passen en dan pas schieten, terwijl men ook na twee passes al had kunnen schieten. Overigens was dit onder Preud'homme niet het geval. Wij hebben een prima elftal op Marsman, naar mijn mening Ebecillio en Mokhtar na. Alleen word er vel te behoudend gespeeld. Zet Stevens, Tapia en Bilal op de plekken van de hiervoor genoemde spelers neer en ga lekker voetballen. Ik word liever 5e met lekker fris voetbal, vol lef en risico's dan 3e met behoudend en saai voetbal. Natuurlijk hebben Stevens, Tapia en Bilal nog niets bewezen, maar de jongens die er nu staan bakken er gewoon weinig van. Stevens kan gewoon niet minder zijn dan Marsman, Tapia is een groot talent. Sterk, voetballend goed en qua inzicht een prima speler. Bilal is een van de grootste talenten van Nederland en zal alleen maar beter worden door speelminuten.

Dat horen we bij FC Twente wel vaker en dan als ze plotseling een speler presenteren, is er wel geld gevonden.of je betaald natuurlijk gewoon de boete zoals bij Ziyech het geval was. Zou mij niks verbazen als er toch nog een spelertje bijkomt in Enschede.

10 december 2014 om 21:26

Mij wel als je al kijkt met welke rare constructies een Engelaar is gehaald. Er zou alleen een speler komen wanneer er 1 zou vertrekken in de winter.

Volgens mij ging Munstermann, tijdens de presentatie van de jaarcijfers, dieper in op deze materie.

Het was zoiets:
1. De jaarlijkse afschrijvingen op de spelersgroep bedroegen circa €10 miljoen;
2. Dit jaar was er een flinke afwaardering op deze spelersgroep (iets van €9 miljoen; terug naar €15.2 miljoen) waardoor de jaarlijkse afschrijvingen een flink stuk lager worden. Dit veroorzaakte overigens het operationele verlies.
3. Hiermee wordt de noodzaak om spelers te verkopen een stuk kleiner omdat de operationele kosten zijn afgenomen.

Dit laatste is maar goed ook want het grootste deel van de transferrechten van Eghan, Castaignos, Ould-Chikh, Ebecilio en Mokhtar zijn in handen van Doyen. Corona is ook gefinancierd met zo'n dergelijke constructie. Overigens zijn de verplichtingen richting Doyen met de verkoop van Tadic en Promes waarschijnlijk al wel goed afgedekt.

Ook is het openstaande restant op de hypotheek van De Grolsch Veste nog €30 miljoen, met een looptijd tot 2029. Het plan is om middels een her-financiering (incl. toekomstige opbrengsten uit de catering en evenementen) dit terug te brengen naar €20 miljoen waardoor de jaarlijkse aflossing met €2.5 miljoen af kan nemen.

M.a.w. Twente heeft momenteel geen cent om te investeren; afgelopen periode had Twente zelfs liquiuditeitsproblemen (vandaar de Doyen-deal en FCI-deal).

Eerst moet er dus vooral afgelost worden terwijl de jaarlijkse kosten ook naar beneden gebracht moeten worden zodat er op termijn operationeel break-even gedraaid kan worden, zonder dat hier uitgaande transfers voor nodig zijn. Het zal, gezien de aanwezige aflossingsverplichtingen, het operationele resultaat en lage verwachte transferopbrengsten, nog minimaal 3 jaar duren voordat Twente weer wat ruimer in de liquiditeiten komt. Er is namelijk ook sprake van teruglopende sponsoring en toeschouweraantallen.

Betere deals rondom het stadion en/of evt. transfers van Zyiech, Mokotjo en Guttierez, kunnen meevallers zijn om het e.e.a.te versnellen. Ook heeft Twente nog doorverkoop-regelingenop 18 spelers.

Aankomende 2 jaar zijn dan ook essentieel voor Twente: Blijft Twente komend decennium PSV uitdagen als 3e club van Nederland of moeten ze een stap terug zetten.

Ik verwacht zelf dat Twente komende zomer 1 van de Doyen-spelers en bv. Guttierez verkoopt om de spelersgroep verder af te waarderen. Hiermee (en met de evt. her-financiering) draait Twente dan break-even, zonder verplichte aflossingen. Dan kan er op de volgende lichting, met gedekte verplichtingen en lage kosten, weer winst (lees: beschikbaarheid van een transferbudget) gemaakt gaan worden..

10 december 2014 om 23:03

Jeetje... Je bent wel een slechte goochelaar. Huiswerk voor vandaag: beetje verdiepen in de Doyen spelers en constructie voor je wat roept.

10 december 2014 om 23:29

Het zijn woorden van de voorzitter, aangevuld met cijfers uit het jaarverslag. Geen geheimen of rocket-science maar wel te complex voor jou, jong?

Anders onderbouw even aan waar het fout gaat in mijn verhaal... grapjas

10 december 2014 om 23:56

Ik ga jou de les niet lezen, want je verdraaid ze waarschijnlijk net als die van de voorzitter.

11 december 2014 om 00:03

Maar ik help je op weg: transferrechten is iets anders als aanspraak maken op een deel van transferinkomen. En ook overschat je Doyen en hun aanspraak behoorlijk.. (en ook de betrokken spelers kloppen niet allemaal)

11 december 2014 om 00:11

Alles klopt:
Corona noem ik niet in de Doyen-deal. Dat zijn Mexicanen geweest en Twente heeft nog maar 30 procent van de transferrechten. Voor de rest zijn de exacte details (x percentage van de transferrechten) van de Doyen deal natuurlijk niet openbaar (behalve de namen van de spelers want die zijn gewoon benoemt).

Maar ja, ik doe hier nog niet eens concrete uitspraken over, behalve dat die spelers geen vette bedragen voor Twente gaan opleveren. Of denk je dat Doyen die €5 miljoen heeft geschonken?

Wat je verder brabbelt over transferrechten snapt niemand omdat het onzin is. Ik denk dat je het onderscheid tussen financieringsconstructie en transferrechten bedoeld. Deze kan je inderdaad scheiden en Twente heeft simpelweg deze transferrechten verkocht, vanwege liquiditeitsproblemen.

Waarnemingen:
- Jij kan niet lezen;
- Je praat over zaken waar je niks van weet (uberhaupt ooit een jaarverslag gelezen?);
- Je liegt: je leest me de les wel met je huiswerk-opgave.
- jij verdraait alles door gebrek aan kennis in combinatie met zelfoverschatting.
- Ik weet meer van de financien van jouw club dan jij.

Maar het mooiste is: Het is positief wat ik over Twente zeg terwijl jij denkt dat ik iets negatiefs bedoel.. whahaha

11 december 2014 om 08:54

"grootste deel van de tramsferrechten zijn in handen van Doyen" is gewoon regelrechte onze. Want 1) het gaat om minderheidsbelangen waar percentages niet van bekend zijn, en 2) Doyen geen transferr

11 december 2014 om 08:55

Rechten heeft maar aanspraak op een % van de transfersom. Met transferrevhten impliceer je dat Doyen mag beslissen of een speler wordt verkocht of niet..

11 december 2014 om 18:19

Is alles wat over blijft van je inhoudsloze kritiek het woordje "transferrechten"?

Natuurlijk heeft Doyen niet het recht om bv. een transfer af te dwingen want dat is verboden! De rechten die Doyen heeft zijn echter gewoon transferrechten, en als je die verder specificeert kom je op "transferopbrengst".

Maar waar gaat het over?? Nederlandse taal terwijl er waarschijnlijk een contract aan ten grondslag ligt van 100den pagina's om deze constructie duidelijk te maken. En dan is juist de invulling van het woordje transferrechten (dat is hetgeen dat verkocht wordt) doorslaggevend vanwege al het gedoe rondom Third Party Ownership.

Volgende keer dus gaarne nadenken, lezen en als je er niet uitkomt gewoon vragen stellen ipv bijdehand doen. Dan had je vanzelf ingezien dat Twente gewoon een voorschot op de toekomst heeft genomen met deze deal.

En dat was nou net mijn punt op dit artikel:
Twente heeft effe geen cent maar ze staan er helemaal niet slecht voor. Ze moeten vooral doorgaan en paar belangrijke stappen zetten en dan is er gewoon weer geld. Tussendoor moest er gefinancierd worden en ik heb veel respect voor de aanpak van Jopie. Als elke club zo'n voorzitter had gehad dan was Nederland 5e op de Uefa Country Ranking met alleen maar gezonde clubs. (gelukkig is/wordt de situatie waarbij hij zowel voorzitter van de RvC en directeur van de BVO is, rechtgetrokken. Een bestuurder kan natuurlijk niet zichzelf controleren.)

ps.
Gezien de Corona-deal, de €5 miljoen betaling van Doyen, de liquide-positie van Twente en de normale gang van zaken bij Doyen, verwacht ik dat Twente zo'n 50-70 procent van de transferopbrengsten van de genoemde spelers kwijt is. Linksom of rechtsom. Jij hoopt blijkbaar dat dit 20 procent is of zo, maar dan is TPO natuurlijk veel te risicovol voor de financierders. Money talks!

11 december 2014 om 19:15

Laatste stuk weer lekker suggestief... Van Corona is bekend dat hij 30% in het bezit is van Twente, maar hij is geen deel van de Doyen deal (zoals je volgens mij zelf ook opmerkte). Een groot deel van het Doyen geld heeft Doyen al terug door de transfers van Promes (~25%) en Tadic (10%).

Ook voor de andere spelers zouden percentages van 25-30% gemoeid zijn, en daar heeft Doyen echt een geweldige deal mee in totaliteit.

Denk je dat Munsterman gek is om Doyen een meerderheidsbelang te geven over spelers? Koekoek!
Bij Corona is het hoog omdat hij anders nooit bij Twente kon komen te spelen. Op 20-10 is iig bekend gemaakt dat geen van de Twentespelers een Third party ownership heeft.

In potentie is de huidige spelersgroep redelijk tot goed en hoeft er eigenlijk niemand gehaald te worden als iedereen fit is. Toch hoop ik op 1 transfer. AUB Schreuder inwisselen voor een fatsoenlijke trainer. Een die wel met durf en lef wil spelen. Dan is het absoluut mogelijk om nog bij de eerste 4 te eindigen. Met Schreuder als trainer zal dat waarschijnlijk plaats 6 of 7 worden. Ik zou indien iedereen fit is met de volgende opstelling gaan spelen .

Stevens
Martina
Bengtsson
Bjelland
Koppers
Mokotjo
Zyech
Gutierrez
Corona
Castaignos
Ould Shikh

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren