Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Porto en Valencia akkoord over zomerse transfer van 12 miljoen euro

Laatste update:

FC Porto heeft Nicolás Otamendi aan Valencia verkocht, zo meldt de Portugese topclub via de officiële kanalen. De afgelopen dagen was er onduidelijkheid omtrent de situatie van de 25-jarige verdediger, die in eerste instantie de rest van het lopende seizoen op huurbasis naar Mestalla zou gaan. De Spaanse club ontdekte echter op het laatste moment dat Otamendi niet over een dubbel paspoort beschikt. Eduardo Vargas, Jonas en Vinicius Araújo hebben de plaatsen voor niet-EU-spelers al bezet.

/

Valencia koos op de laatste dag van de transfermarkt zodoende noodgedwongen voor de komst van Philippe Senderos van Fulham. Otamendi meldt zich vanaf 1 juli echter wel in Valencia. Met de verkoop van de Argentijns international, die een transferclausule van dertig miljoen euro had, is minimaal twaalf miljoen euro gemoeid, zo maken beide clubs woensdagavond bekend. Daar komt in de toekomst nog eventueel drie miljoen euro bij, afhankelijk van de sportieve prestaties.

Otamendi maakte in de zomer van 2010 de overstap van Vélez Sársfield naar FC Porto, dat vier miljoen euro voor de helft van de transferrechten betaalde. Een jaar later ontving de Argentijnse club nog eens vier miljoen euro. Otamendis speelde in o Dragão in totaal 77 duels en was daarin goed voor 6 doelpunten. Hij tekent bij Valencia tot medio 2019.

Een mooie transfersom voor FC Porto

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik volg de Portugese competitie niet zo, maar is het een goede speler?

5 februari 2014 om 21:36

Een van de betere verdedigers in Portugal samen met Danilo, Mangala en Sandro. FC Porto heeft echt een sterke verdediging en als back up ook nog Reyes en Maicon.

5 februari 2014 om 22:43

Hoe bedoel je even appels met peren vergelijken.

Otamendi is een sterke verdediger maar Reyes heeft meer potentie en Otamendi lijkt stil te staan, verder vind ik ook Maicon al beter en Mangala staat helemaal boven alle partijen.

Otamendi is spijkerhard maar er moet wel een voetballende CV naast staan.

6 februari 2014 om 15:20

Appels met peren vergelijken? Maar dan een spijkerharde CV met een voetballende CV vergelijken?

Wel lullig voor Otamendi dat hij nu tot 1 juli geen wedstrijd kan spelen(porto heeft hem niet ingeschreven), hopen dan maar dat die nog verhuurd kan worden aan een Russische of Zuid-Amerikaanse club.

Duurste transfer sinds Banega(18 miljoen) kwam in 2008. Ben wel benieuwd hoe men dit gaat financieren, want er is nog steeds geen nieuwe eigenaar en het is natuurlijk niet zeker dat Postiga, Pabon, Guardado, Banega etc. gekocht worden na hun verhuurperiode.

5 februari 2014 om 21:47

Ik denk dat het bestuur vertrouwd op een overname, anders zie ik niet hoe ze aan dit geld zouden moeten komen

5 februari 2014 om 21:53

Werd er niet - bij het afketsen van Lim als geldschieter - bekendgemaakt door Bankia dat er nog meer cq betere overnamekandidaten waren?

5 februari 2014 om 22:50

Reden waarom Otamendi niet meer zal spelen is omdat er keuzes gemaakt moeten worden voor de toekomst, dan liever Maicon of Reyes minuten laten maken die er volgend seizoen zeker nog zijn dan Otamendi die vertrekt.

Verder is er al een tijd geprobeerd zijn contract te verlengen maar dat is niet gelukt omdat hij de boot af hield, daar is de club helemaal niet tevreden over want ze hadden gehoopt op een grotere klapper.

6 februari 2014 om 11:04

Dat dacht ik ook weet hier iemand meer van... Had wel al berichten gehoord dat de nieuwe eigenaar Falcao zou halen.... Geldproblemen opgelost?

huh 12 miljoen ? ik dacht dat otamendi altijd werd begeerd door topclubs en normaal vraagt porto toch hele hoge bedragen.. zit die tegenwoordig op de bank ? porto gaat er steeds meer op achteruit trouwens

5 februari 2014 om 21:42

Contract loopt volgend jaar ook af en hij wilt blijkbaar niet verlengen. Heeft volgens transfermarkt dit seizoen al 3000 minuten gespeeld bij Porto.

5 februari 2014 om 21:58

Transfermarkt flipt een beetje, daar staat dat hij al 26 wedstrijden in de Primeira Liga heeft afgewerkt dit seizoen. Van de 17. XD Bij Fernando staat er zelfs 30. Vast iemand die een beetje heeft geklungeld daar.

5 februari 2014 om 21:59

Porto er op achteruit? Manchester City wou voor Magala 48 miljoen betalen las ik? Als dat was gebeurd heb je voor 2 centrale verdedigers 60 miljoen.. En spits Jackson Martinez gaat ook niet voor minder als 20miljoen weg gok ik.

5 februari 2014 om 22:30

ik bedoel qua spelers.. zwz gaan ze voor die 2 spelers caschen, maar ze doen de laatste tijd wat nare aankopen zoals onze vriend die bij vvv heeft gevoetbald en ja ik weet dat die international is en zo nog wat wanhopige aankoopjes. en spelers als Fernando en otamendi willen dus niet verlengen. de echte talentjes gaan tegenwoordig liever naar rusland of donetsk volgens mij omdat het geld daar nog iets lekkerder is. benfica is het trouwens ook niet meer helemal

goeie zaak voor valencia

Ik dacht dat valencia eigenlijk gewoon failliet is...waar trekken ze dan snel die 12miljoen vandaan? Hmmm...wel goede aankoop in ieder geval.

5 februari 2014 om 23:03

Waarschijnlijk de verkoop van andere spelers.

Goede speler. Toch meerdere malen in verband gebracht met topclubs, en vaak in de basis achterin bij Argentinie.

Ik snap niks van beleid wat ze daar voeren bij Valencia,

Misschien dat Lim de transfer heeft gedaan en al heeft gezegd koop m nog voor zijn overname wordt goedgekeurd

Mooi!, goede sterke verdediger die zeker een prima speler is voor Valencia. Otamendi is inmiddels 'alweer' 25 jaar en bij FC Porto worden de spelers toch aangekocht met het idee dat ze er niet langer spelen dan een jaar of 2 a 3 blijven omdat ze erop gokken de speler voor een miljoenen bedrag te verkopen...echter, bij Otamendi kwam het alsmaar niet tot een deal met een grote club, ondanks de interesse. En om dan toch nog een mooi bedrag te vangen aan een speler met nog maar een jarig contract, dan is 12 miljoen een mooie deal.

Sinds wanneer kent Spanje een eu spelers regeling? En hoe luidt die?

Ik was even bang dat het om Martinez ging..

Vanaf 1 juli meldt hij zich wel in valencia... Mag ik daaruit opmaken dat een van die andere spelers nu moet vrezen voor zn plek bij valencia?

Ik wist niet dat in spanje maar 3 non eu spelers in de selectie mochten zitten? Heeft de rest allemaal een dubbel paspoort dan? Vandaar dat er maar zelden een speler uit een ander continent wordt gehaald. In ieder geval niet met een directe transfer.

Alweer een gemiste kans voor Inter... Otamendi past perfect in ons profiel. Thohir je bent een blinde mol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren