Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen moet alleen Manchester City en RB Leipzig voorrang verlenen

Laatste update:

FC Groningen heeft al een tijdje de weg naar boven ingezet en met de play-offs in het vizier zal trainer Danny Buijs blij zijn dat het met de achterhoede van de club in ieder geval goed zit. De noorderlingen hielden in zes van de laatste acht wedstrijden in de Eredivisie de nul en koppelt dat aan een klein aantal doelpunten voor.

Het resultaat is dat FC Groningen de laatste zeven Eredivisie-zeges allemaal met één goal verschil afsloot en in vier van die duels slechts één keer tot scoren kwam. Bepaald geen spektakel dus bij de Groningers, maar men zal al lang blij zijn dat de resultaten flink verbeterd zijn ten opzichte van de eerste seizoenshelft.

De kracht van FC Groningen ligt momenteel dus met name achterin. Geen team kreeg in 2019 minder Eredivisie-doelpunten tegen dan de Groningers (zeven, gedeeld met AZ). PSV en PEC Zwolle bezetten de derde en vierde plaats, met respectievelijk veertien en vijftien tegendoelpunten in het nieuwe kalenderjaar.


Minste schoten op doel tegen top 12 competities in 2019*




# TEAM AANTAL WEDSTRIJDEN
1 Manchester City 19 12
2 RB Leipzig 25 11
3 FC Groningen 29 12
= Liverpool 29 13
= FC Porto 29 14

En dat is geen verrassing als je kijkt naar het aantal schoten op doel dat FC Groningen incasseerde. FC Groningen kreeg dit kalenderjaar maar 29 schoten op doel tegen in de Eredivisie, minimaal zes minder dan elk ander team, zo berekende Opta.PSV staat tweede met 35, terwijl sc Heerenveen, de tegenstander van zondag, er liefst 72 incasseerde.

Van alle teams in de twaalf grootste Europese competities die minimaal tien duels achter de rug hebben in 2019, kregen alleen Manchester City en RB Leipzig minder pogingen op doel tegen. Qua clean sheets in de Eredivisie sinds 1 januari moet FC Groningen alleen voorrang verlenen aan AZ: zeven om acht. PSV en PEC Zwolle completeren wederom de top vier, met ieder vijf competitieduels zonder tegendoelpunt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Danny Mourinho Buijs. Ach in dit stadium vind ik het niet erg dat het voetbal niet sprankelend is. Zondag de derby van het Noorden, ik zeg opnieuw een 0-1 overwinning. Uitvak binnen 50 minuten uitverkocht. Come on FC!

Leuke statistieken maar je wint er niks mee

11 april 2019 om 22:55

We winnen er een hoop mee sinds de winterstop... Van degradatie richting playoffs voor Europa. Begrijp me niet verkeerd, hebben helemaal niets te zoeken in Europa. Maar het is fijn dat nacompetitie om degradatie heel ver weg is. Stonden laatste niet ver voor de winterstop. Dus veel gewonnen.

12 april 2019 om 18:31

Dat heb je te danken aan de nieuwe aankopen in de winterstop. Ineens loopt iedereen weg met Danny Buijs, terwijl hij voor de winterstop met de grond gelijk werd gemaakt. Zo zie je maar dat een coach zo goed/slecht is als z'n materiaal.

11 april 2019 om 22:55

Uhmm, ze winnen momenteel 90% V
Van de wedstrijden?

11 april 2019 om 23:11

Sinds wanneer is 8 van de 12 90%? Is volgens mij 2/3 oftewel 66.67%???

Het is echt lachwekkend hoe opportunistisch de voetballerij is. Voor de winterstop werd Danny Buijs met de grond gelijk gemaakt en kon hij werkelijk niets goed doen. Vervolgens worden er in de winterstop spelers aangetrokken waardoor ze de weg naar boven hebben ingezet en ineens krijgt Danny Buijs lofzang na lofzang.

12 april 2019 om 19:26

Het enigste positieve is dat er bijna niet meer word verloren. Maar het voetbal is niet leuk wat Danny ons laat zien met zijn spelers.

13 april 2019 om 16:27

Wat me altijd opvalt bij coaches die hebben gevoetbald, is dat hun visie en hun vroegere manier van spelen heel erg veel gemeen hebben. Je zag het bij De Boer, Cocu, Van Bronckhorst en nu ook bij Van Bommel.

Danny Buijs coacht FC Groningen zoals hij zelf voetbalde. Je mag het dus de club aanrekenen dat ze een coach halen die de visie van de club niet deelt. Persoonlijk vind ik het ook geen goede coach, maar de selectie van Groningen heeft genoeg kwaliteit om hem te laten zitten.

14 april 2019 om 12:59

Maar als van Bommel zijn team laat spelen zoals hij speelde. Hoe liet de coach van van Bommel hem dan spelen toen hij speelde? Als hemzelf of als van Bommel ?!?

En los hiervan vind ik juist dit Groningen typerend en tekenend. Zo heb ik ze in ieder geval leren kennen. Veel wedstrijden winnen met een 1-0 of iets. Vandaar dat ik het eens leuk vond dat het begin dit seizoen niet zo liep. Des te treuriger dat het de verdere verloop het dan allemaal weer verbloemd.

14 april 2019 om 14:12

Wat een zuurpruim ben je toch he.

Voor de winterstop hadden ze ook echt een armzalig elftal en en een armzalige instelling. Er kwam geen voetbal uit, zelfs niet als ze iets meer dan een helft tegen tien man kwamen te staan (tegen Fortuna). Waar een aantal kwalitatief echte versterkingen goed voor zijn. Het moet wel gezegd worden dat ze meermaals het geluk aan hun zijde hadden (excelsior, graafschap thuis).

Ajax moet nog naar Groningen volgende week. Dat kon wel eens een sleutelduel in de competitie zijn. Thuis moeten ze in principe winnen van Excelsior, Vitesse en Utrecht. Groningen is beter in vorm dan de Graafschap (en ik weet dat ze daar de titel verspeeld hebben drie jaar geleden, maar dat was tegen alle verwachtingen in en zal niet iedere keer gebeuren), dus denk ik dat dát het sleutelduel voor de competitie wordt. Winnen ze die, dan zou het klaar moeten zijn.

14 april 2019 om 13:57

En PSV moet nog naar Tilburg en Alkmaar. In Tilburg is het een beetje de wedstrijd van het seizoen. En AZ vecht nog voor plek 3. Aangezien PSV zo slecht speelt, denk ik dat PSV ook nog steekjes laat vallen.

Padt te wierik Chabot zeefuik en handwerker heb je gewoon een top 3 verdediging helemaal als je daarvoor memisevic en reis nog neerzet. Dan ben je verdedigend gezien de 2e van Nederland. Psv AZ en feyenoord zullen wel jaloers kijken.

14 april 2019 om 13:17

PSV heeft de beste verdediging van de eredivisie dus die zullen niet heel jaloers zijn.

14 april 2019 om 13:58

Is dit sarcastisch?

Je kunt je alleen afvragen of deze statistieken komen door Groningen of door de tegenstand. Als ik naar de wedstrijd van de Graafschap kijk, lag het meer aan de onkunde van de Graafschap dan aan het verdedigen van Groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren