Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen keert tijdelijk terug naar stadionnaam uit begintijd

Laatste update:

Sponsor Hitachi Capital Mobility gaat verder onder een andere naam, waardoor FC Groningen een andere naam zoekt voor het Hitachi Capital Mobility Stadion. De club uit het noorden meldt maandagochtend dat er met MHC Mobility, zoals het bedrijf voortaan heet, zal worden gesproken over de invulling van het laatste contractjaar. "FC Groningen gaat in ieder geval op zoek naar een nieuwe partner voor de stadionnaamgeving, die aansluit bij de pijlers in het beleidsplan 2020-2025 van de club 'Samen naar de Grote Markt'", zo valt te lezen op de clubsite.

Alle uitingen in en rondom het stadion zullen door Groningen op korte termijn worden verwijderd, zo geeft het statement van maandag verder aan. Daarnaast gaat de clubleiding van de Trots van het Noorden op zoek naar een nieuwe partner om zo het stadion een nieuwe naam te kunnen geven. In de tussentijd zal het elftal van trainer Danny Buijs zijn wedstrijden afwerken in de Euroborg, zoals het stadion tussen 2006 en 2016 ook heette.

"Het is mooi dat we er met elkaar in zijn geslaagd te gaan kijken naar een andere invulling van het partnership en dat MHC Mobility achter de club blijft staan", aldus de dankbare algemeen directeur Wouter Gudde. "Wij zijn Gert (Veenstra, directeur van MHC Mobility, red.) en zijn collega’s heel dankbaar voor de prettige oplossing en de continuering van onze samenwerking. Totdat we invulling hebben gegeven aan een nieuwe naamgever voor het stadion, keert de naam Euroborg tijdelijk terug", aldus de bestuurder in Groningse dienst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Euroborg is ook gewoon een veel betere naam, wordt in de volksmond nog vaak zo genoemd

28 juni 2021 om 10:55

Het kon algauw beter dan zo'n sponsornaam natuurlijk, maar Euroborg slaat eigenlijk ook nergens op. Zou niet weten wat het te betekenen heeft en wat precies de link naar Groningen is. De Groene Kathedraal vond ik een leuke bijnaam, terwijl De Bunker of Vesting Noord ook passende namen waren geweest. Maar ja, commercie...

28 juni 2021 om 10:58

Euroborg is een samensmelting van de benaming voor een Gronings versterkt huis of kasteel (een borg), de naam van de bouwer, Bouwborg (nu Friso Bouwgroep), en de naam van de omliggende wijk, Europapark.

28 juni 2021 om 11:03

@invertbounty, helemaal mee eens. Betaald voetbalclubs komen er eindelijk achter dat het geven van te lange en niet te onthouden stadionnamen contraproduktief is. Volgens mij zijn er nog meer clubs in het betaalde voetbal die zo'n ingewikkelde stadionnaam hebben. Even uit mijn hoofd: De stadions van Excelsior (van Donge en De Roo Stadion) en ADO Den Haag (cars Jeans Stadion) schieten me daar als eerste bij te binnen.

Goed om te lezen dat de Euroborg, al dan niet tijdelijk, weer terugkeert. Ik heb echt helemaal niets met namen als het 'hitachi Capital Mobility Stadion' of het 'mac³park stadion', ook al snap ik dat een sponsor iets terug wilt voor de bedragen die zij op tafel leggen.

Wat bedoelen ze eigenlijk met die naam "Samen naar de Grote markt". Om daar een kampioenschap te gaan vieren? Ambitieus.

28 juni 2021 om 10:59

Een ticket voor Europees voetbal wordt al sinds jaar en dag gevierd op de Grote Markt. Uiteraard gelooft niemand hier dat wij ooit kampioen zullen worden. Samen naar de grote markt kun je dus lezen als 'samen op weg naar succes' o.i.d.

28 juni 2021 om 11:01

Aha oke, ik bedoelde niet dat een hoge ambitie hebben iets negatiefs is trouwens.. is alleen maar mooi wat mij betreft.

28 juni 2021 om 13:41

In Nederland word je structureel afgemaakt als je te hoge ambitie hebt (edit: toont aan de buitenwereld). Ieder jaar moet jij je dan verantwoorden waarom jij je ambitie nog niet hebt waargemaakt.

28 juni 2021 om 11:00

Het niveau en vooral de sfeer op de tribunes wordt er alleen maar minder op de afgelopen jaren....

Toen ik de titel las, dacht ik heel ff dat het weer het Oosterparkstadion gaat heten.

Ik vind die sponsornamen van de meeste stadions vreselijk. Ik snap echt wel dat het geld op levert, maar je mag wel iets kieskeuriger zijn als club. Een Allianz Arena bekt gewoon wel lekker. Maar Hitachi Capital Mobility Stadion, dat is gewoon vreselijk. Dieptepunten vind ik echt het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior en het Riwal Hoogwerkers Stadion van FC Dordrecht.

28 juni 2021 om 12:34

Wel eens. Die namen worden steeds gekker. Voor mij is het dieptepunt toch wel het Cars Jeans stadion van Ado. Dat kan gewoon echt niet.

28 juni 2021 om 12:42

Dat is ook een verschrikking. Ik heb niet zo veel met Twente, maar de Grolsch veste klinkt ook gewoon goed. Net als het Philips stadion.

Nog even ter aanvulling, ook zonder sponsornaam kan een stadionnaam verpest worden, dat bewijst Roda JC wel, met het Parkstad Limburg Stadion.

28 juni 2021 om 12:52

Wat te denken van het Signal Iduna Park.. Westfalenstadion klinkt toch mythisch mooi.

28 juni 2021 om 12:58

@twenteov gelukkig klinkt (en smaakt) grolsch veste wel lekker, maar toch ook is dat een beetje je ziel verkopen vind ik, al die sponsor namen zijn leuk als boarding reclame, maar je gaat toch niet je stadion vernoemen naar een merk. volgende stap wordt straks teamnamen met het merknaam van de sponsor erbij. dus bijvoorbeeld een rabobank RKC waalwijk, of zo.

28 juni 2021 om 13:45

@juweel, zoals Philips Sport Vereniging?

Had het stadion gewoon even het Robben stadion genoemd, ff teasen voor nog een jaartje haha, wie wil er nou niet in een stadion spelen met z'n naam erop!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren