Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Emmen baalt ondanks overwinning door late tegentreffer NAC Breda

Laatste update:

FC Emmen heeft een goede eerste stap gezet naar de finale van de play-offs. De ploeg van trainer Dick Lukkien was in de heenwedstrijd van de halve finales in de eerste helft de baas over NAC Breda en won met 1-2. Gevierde mannen aan de kant van de Eredivisionist waren Lorenzo Burnet en Ole Romeny. Emmen was met name in de eerste helft de betere partij en wist dat uit te drukken in twee treffers. NAC kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd en dat leidde diep in blessuretijd tot de aansluitingstreffer van Aime Omgba. De return in Drenthe vindt zaterdagavond plaats.

NAC-doelman Roy Kortsmit pakte tijdens de 1-4 zege op MVV Maastricht in de vorige ronde een onnodige rode kaart, waardoor hij het heenduel met Emmen aan zich voorbij moest laten gaan. Reservedoelman Pepijn van de Merbel, die tot woensdagavond twee wedstrijden in het eerste speelde, mocht zich daarom laten zien. Jort van de Sande en Elías Már Ómarsson waren de spitsen van dienst. Odysseus Velanas begon op de bank. Aan de kant van Emmen waren er geen verrassingen waar te nemen. Jeremy Antonisse, Mark Diemers en Romeny stonden achter spits Richairo Zivkovic. Jari Vlak en Ahmed El Messaoudi moesten op het middenveld voor de balans zorgen.

Het eerste kansje van de wedstrijd kwam op naam van Romeny. De aanvaller kreeg de bal perfect op zijn hoofd, maar een gevaarlijke kopbal zat er niet in. Ploeggenoot Vlak stuitte even later van dichtbij op Van de Merbel. De dominantie van Emmen hield aan en de Drenten beloonden zichzelf na ruim twintig minuten spelen. Een snelle aanval over de rechterkant leidde tot een teruggetrokken pass van Vlak, die Burnet vond op de rand van de zestien. De verdediger vond de verre hoek met een hard en laag schot: 0-1. NAC bleef de onderliggende partij en dus kwam de 0-2 niet als een verrassing. Een scherpe voorzet werd niet goed ingeschat door Van de Merbel, waardoor Romeny optimaal profiteerde met een kopbal. Aan de andere kant probeerde Van de Sande het nog met een kopbal, waar Mickey van der Hart een antwoord op had.

NAC kwam in het tweede bedrijf beter voor de dag. Charles-Jesaja Herrmann en Velanas, die als invallers aan de aftrap van de tweede helft stonden, werden vlak na rust tweemaal dreigend. Eerstgenoemde kwam in kansrijke positie net niet tot een schot, terwijl de inzet van Velanas ver over ging. Herrmann kwam nog wel tot een kopballetje, maar de echt grote kansen voor NAC bleven lange tijd uit. Emmen kreeg steeds meer ruimte om te voetballen en dat had tot de 0-3 kunnen, en misschien wel moeten leiden. Zivkovic had de bal voor het inschieten, maar raakte de bal volledig verkeerd. Het geloof op een treffer leek langzaam maar zeker weg te ebben bij de Bredanaars. De thuisploeg bleef aandringen en in minuut 94 was het mogelijk cruciale doelpunt alsnog daar, toen Omgba de bovenhoek vond achter Van der Hart: 1-2.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een waardeloos elftal heeft dat Nac. Die gaan never de nooit de eredivisie halen. Ik vind het echt een wonder dat ze de playoffs hebben gehaald.

31 mei 2023 om 20:51

Is ook zo, hele prestatie en tegelijkertijd geeft ook niveau van de andere clubs in deze competitie..

31 mei 2023 om 20:55

@Lord, wat lul jij nou? Ze hebben na de winterstop gewoon een goed seizoen gedraaid en verdiend play offs gehaald. Of jij moeten liever tegen telstar of mvv spelen🤡

31 mei 2023 om 21:12

Na de winterstop een goed seizoen hebben kan niet uiteraard.

31 mei 2023 om 22:04

Dat is het niveau van de kkd. Is net boven amateur niveau. Normaal gesproken zijn de staartclubs uit de ere altijd beter, dus eigenlijk helemaal niks bijzonders. Hopelijk kan nac het nog omdraaien!

Eerste helft Emmen veel beter, tweede helft dacht Emmen we gaan hangen succes NAC. NAC maakt het nog spannend met een toevalstreffer.

Ik moet wel zeggen NAC is voetballend erg matig en creëerde echt helemaal niks. Ik las hier op VZ dat NAC in de eredivisie thuis hoort, maar aan hun spel te zien zijn ze goed op hun plek in de KKD. Leuk een grote fanbase en stadion, maar het gaat uiteindelijk om hoe je voetbalt en dat is knap waardeloos.

31 mei 2023 om 21:03

De gemiddelde "voetbalkenner": alles baseren op 1 wedstrijd die ze zien..

31 mei 2023 om 21:46

@Doode zeker niet op 1 wedstrijd. NAC vind ik wat ze het hele seizoen hebben laten zien voetballend niet denderend. Niet het voetbal waar ik van zeg eredivisie waardig, bij lange na niet. De fans en de sfeer in het stadion zijn zeker top, maar zoals ik eerder zei, het gaat om hoe je voetbalt.

31 mei 2023 om 21:14

Niet heel verrassend, NAC was tegen MVV voetballend ook veruit de mindere, maar werd regelmatig in het zadel geholpen door een paar blunders bij MVV en een paar belangrijke scheidsrechterlijke beslissingen in hun voordeel. Toch blijven de PO's altijd voor verrassingen zorgen, zie ook de vorige ronde tussen WII en VVV. Het late doelpunt van NAC kan ik de terugwedstrijd zomaar beslissend blijken.

31 mei 2023 om 21:22

Arends ik hoop op een wonder, een prachtige club dito stad als Breda hoort absoluut in de Eredivisie! Hoogstwaarschijnlijk is Breda ook de stad waar tijdens voetbalwedstrijden, het meeste bier in het land word geschonken. En Breda is een van de leukste en gezelligste steden van ons land, als je lekker een avondje de hort op wilt.

31 mei 2023 om 21:36

Zo is het. Zoals wij ook altijd met onze vriendengroep zeggen, Wij supporten Breda en niet Nac. Deze stad hoort in de Eredivisie.

31 mei 2023 om 22:39

Ik support Leiden, die stad hoort ook in de Eredivisie.

1 juni 2023 om 08:31

Ik vind de club Nac in de Eredivisie thuishoren. Dit team totaal niet.

Dat wordt volgend seizoen genieten in de Eredivisie. Emmen, NAC, VVV en Almere. 1 van deze topclubs in de eredivisie.

31 mei 2023 om 21:13

Dan kies ik Almere. Hebben een prima ploeg waarmee ze 3e zijn geworden. Voeren al langere tijd een gezond beleid met een bepaalde visie. Hebben daarnaast enorm veel groeimogelijkheden mede dankzij de geografische locatie. Prima jeugdopleiding waar ze ook de vruchten van plukken. En bovendien, natuurgras.

31 mei 2023 om 21:37

Uiteraard kies ik Emmen...
Maar als ik Emmen niet zou mogen kiezen, dan echt wel NAC of Vvv

Almere heeft 23 supporters, rest is er niet.
Tijdens de spannendste wedstrijden is het niet uitverkocht.
Jeugdopleiding is gewoon Ajax B

Dan gewoon de grotere clubs als NAC wat altijd kolkt terug

31 mei 2023 om 21:48

Groeimogelijkheden? Dat lijkt mij toch juist niet, gezien de nabijheid van tal van profclubs. Als je kijkt naar de toeschouwersaantallen denken ze daar t zelfde over. Leuk dat natuurgras, maar dat heeft vanaf 2024 toch iedereen. Geef mij dan maar Emmen, prachtige regionale club die mooi is opgeklommen de laatste 5 jaar, in een regio met weinig profclubs.

31 mei 2023 om 22:59

HFC Haarlem! Respect!

Wat liet Emmen toch een matige tweede helft zien, snap niet dat je niet gewoon doorgaat op hoe je aan het voetballen was in de eerste helft.. wordt nog weer een spannende return

Jammer. 1ste helft terecht 0-2 acjter 2de helft goede helft maar verdient verloren 2de wedstrijd iets beter zijn alles kan

Eerste helft is gewoon hoe wij moeten voetballen. Gewoon het balletje rond laten gaan en NAC tot wanhoop drijven. Absoluut niet in het vechtvoetbal meegaan.
Dan sta je ineens met 0-2 voor.

2e helft laat je het toch toe dat NAC mag gaan vechten.
Alle ballen worden of direct weggeschoten of we gaan rollen...

Thuis zaterdag moet dit er gewoon uit.
Thuis zijn we ook beter, strijdbaarder en kunnen we dit hopelijk doortrekken.

31 mei 2023 om 22:52

Haha gefeliciteerd eerste uur speelde jullie goed gelukkig knokken wij ons terug. Uit zijn wij ook redelijk sterk dus word nog vechten

1 juni 2023 om 21:17

Mocht het te spannend worden smijt ik bier op het veld, staken en verder zonder publiek haha

Wat floot die Joey Kooij slecht zeg, echt alles voor Emmen.

31 mei 2023 om 21:56

Maar NAC scoorse uit een hoekschap wat overduidelijk een doeltrap was, dus kun je ook blij zijn met Kooij.

31 mei 2023 om 23:36

El fenomeno andersom ook bij de 2-0 onterechte vrije trap waaruit goal valt. Kooij floot drama maar kooij floot niet alles tegen nac wel veel. Maar zelf speelde we slecjt eerste helft kan kooij niks aandoen

1 juni 2023 om 21:19

Nou dat ben ik deels met je eens.
Kooij is absoluut geen beste scheidsrechter...

Maar dat hij voor Emmen floot was echt omdat NAC erg dom voetbalde...
Continu niet de voetballende oplossing zoeken, maar vechten en beuken...

Dan staan wij met 2-0 voor, wat doe je dan....
Tikkie en vallen...
Zwaar of niet, een overtreding is dan een overtreding...

Je zag NAC steeds meer getergder worden en steeds meer tikjes uitdelen...

NAC viel mij vanavond heel erg tegen. Zeker het laatste half uur van het duel was de pijp bij de meeste Bredase spelers helemaal leeg. Ongelooflijk dat NAC in de extra tijd wist tegen te scoren. Desondanks moet FC Emmen dit zaterdagavond thuis over de streep kunnen trekken.

Heb NAC echt veel beter zien spelen dit seizoen. Zou het door de spanning komen dat ze zo slordig begonnen. Denk dat Emmen er nog lang niet is. Zie kansen voor NAC in Emmen.

De 1e helft een slordig NAC gezien met veel onzuivere voorzetten. Emmen was effectief en schakelde snel om. 0-2 was daarom opzich een terechte ruststand. NAC 2e helft veel feller en directer in hun spel, dit resulteerde in 3 a 4 serieuze kansen. Jammer dat de goal laat viel, anders zat de 2-2 er ook zeker in aangezien Emmen in de 2e helft 1 kansje gecreëerd heeft.

Tot slot. Joey Kooij, dat deze man zichzelf scheidsrechter mag noemen is één groot raadsel. Floot heel de wedstrijd kapot en iedere kleine overtreding was tegen NAC. Zo viel ook de 0-2 uit een onterechte vrije trap helaas. Tijdrekken van Emmen werd niet bestraft(op de laatste minuut na). Best triest als eredivisie ploeg om vanaf minuut 50 al tijd te gaan rekken. Ook leuk dat er bij Emmen 5 tuimelaars voetballen die zo in het theater kunnen werken. Al met al schat ik NAC zaterdag gelijkwaardig in met Emmen. 0-2 wordt de uitslag na verlenging. Fijne woensdag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren