Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Fans van Vitesse krijgen onderling ruzie en raken na boycot slaags op tribune

Zondag, 23 oktober 2022 om 12:44Guy Habets • Laatste update: 12:53

Fans van Vitesse zijn zaterdagavond slaags met elkaar geraakt op de Zuidtribune. Aanleiding was een boycot van de fanatieke supportersgroep GTKP, die de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (2-1 zege) oversloeg omdat ze geen respect zeiden te voelen vanuit de spelersgroep. Na het verloren bekerduel met de amateurs van Kozakken Boys raakten Romaric Yapi, Tomas Hajek en Matus Bero naar verluidt in conflict met boze fans van GTKP.

Dat was voor de groep de aanleiding om de eerste helft van het treffen met Emmen te boycotten en een spandoek op te hangen met de tekst 'Geen Respect, Geen Support' erop. Toen GTKP aan het begin van de tweede helft de Zuidtribune betrad, werden ze beschimpt door de overige supporters in GelreDome. Er waren harde fluitconcerten te horen en ook werd er 'laat je club maar in de steek' gezongen. De situatie escaleerde toen er over en weer gescholden werd, met bier en aanstekers werd gegooid en er een rookbom werd afgestoken.

GTKP en een andere groep supporters konden door de aanwezige stewards uiteindelijk met moeite uit elkaar gehouden worden. Het is zeker niet de eerste keer dat de Arnhemse aanhang negatief in het nieuws komt, want in maart van dit jaar werd de thuiswedstrijd tegen Sparta gestaakt vanwege het nodige geweld en vuurwerk op de tribunes. Tijdens de ontmoetingen met FC Utrecht en sc Heerenveen werd er ook met vuurwerk gegooid en leidde dat tot onderlinge vechtpartijen, terwijl rellende supporters tijdens Europese uitwedstrijden voor stevige UEFA-boetes zorgden.

Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse, wil echter nog steeds met zijn supporters in gesprek. Hij betreurt de 'schermutselingen' van zaterdagavond, zoals de directeur ze zelf noemt, maar hoopt dat er snel verbetering waar te nemen is. "We hebben iedereen nodig, juist in deze tijd. We willen iedereen weer dichter bij elkaar krijgen, met acceptatie, begrip en respect voor elkaar. Uiteindelijk zijn we allemaal Vitessenaren, die het beste willen voor onze club."Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door vitessegek)

Hahah, er zaten al minder mensen dan bij de gemiddelde ouderavond op school. En dan nog krijgen ze ruzie. Wat een memeclub🤦‍♂️💀💀💀

23 oktober 2022 om 12:57

Jij hebt ook echt over elke club de hele dag wel wat te zeiken he hier op VZ? Wat is daar nou de lol aan dan, hele dag andere clubs afzeiken omdat het geen Ajax is?

23 oktober 2022 om 13:01

Ik reageer niet vaak maar ben het met Fossen eens, waarom zou je alles afzeiken op een topic en het gewoon niet skippen?

23 oktober 2022 om 13:27

Ach, als het om mijn clubs gaat zijn er ook zat mensen - waaronder jij - die uitdelen. Zo werkt het, uitdelen en incasseren. Het meeste wat ik plaats, plaats ik ook met een humoristische ondertoon. Dat de ene grap beter slaagt dan de ander, en de een het leuker vind dan de ander- blijft een risico.

23 oktober 2022 om 13:39

Als je je laatste zin had weggelaten was je bericht anders overgekomen dan nu. Nu ligt de nadruk mijn inziens meer op dat je Vitesse een memeclub vindt dan dat je een leuke reactie wilt plaatsen. Erg zonde.

23 oktober 2022 om 13:47

Een grap maken her en der doet iedereen, ik ook. Maar ik zie je letterlijk in elk topic cynisch doen of zuigen over alle andere clubs. Dat heeft weinig meer te maken met een grapje hier en daar.

23 oktober 2022 om 14:06

@Vitesse
Bij nader inzien helemaal mee eens, had ik beter niet zo kunnen zeggen. Mijn excuses.

23 oktober 2022 om 13:02

Populair termpje geworden hè dat 'memeclub'. Lees het te pas en te onpas voornamelijk geschreven door mensen die geen benul hebben. Beetje populair doen en hopen op likes, daar gaat het tegenwoordig om.

23 oktober 2022 om 13:09

Mensen die het niveau basisschool nooit zijn ontgroeid hebben wat mij betreft niks te zoeken op een ouderavond.

23 oktober 2022 om 13:11

Jij bent net als die lui van GTKP. Ze zijn er, zorgen alleen maar voor negativiteit en eigenlijk heb je liever dat ze er niet zijn.

Goed dat die kinderen er op aangesproken worden.

23 oktober 2022 om 14:15

Te weinig respect vanuit de spelersgroep... Dan voel je je als supporter wel erg belangrijk 🤣 ga je druk maken om belangrijkere dingen in het leven dan een spelletje.

Ik ben vanaf 1983 supporter van Vites... Maar van 'gtkp' heb ik nog nooit gehoord. Kan iemand mij vertellen wie deze gasten zijn en wat de afkorting inhoudt???

23 oktober 2022 om 13:01

de afkorting staat voor geitenkamp. en deze jongens staan voor een betere sfeer in het stadion en zijn wltijd massaal aanwezig bij elke uit en thuis wedstrijd. door de oude garden bovenin zuid wordt sfeer maken zeer lastig gemaakt. constanr aanstekers, bier en anderw voorwerpen worden richting beneden gegooid.

23 oktober 2022 om 13:14

Was je erbij? Vanuit oost leek het alsof het escaleerde toen gtkp een rookbom afstak en vervolgens iemand de vlag van vitesse naar beneden wilde halen.

23 oktober 2022 om 13:17

was een buitenstaander. niet zo snel dingen zeggen

23 oktober 2022 om 13:24

Het zijn altijd buitenstaanders he bij misdragingen bij Vitesse… ahum

23 oktober 2022 om 16:13

Zeg je nu echt de sfeer beter gemaakt? Als je als trouwe supporter van je plaats afgejaagd word en voor alles en nog wat uitgemaakt word dan noem ik dat niet meer sfeerverhogend. Het juichen en knielen terwijl je achter staat noem ik eveneens niet sfeerverhogend. De sfeer is er juist heel erg op achteruit gegaan wegens misplaatste opmerkingen en verkeerde acties die ze doen. Het proberen neer te halen van oudere supporters is geen teken van respect tegenover ouderen die er sinds jaar en dag toeschouwer zijn en die altijd hun vaste plaatsen hebben op de tribune. Ze durven hun eigen kinderen niet eens meer mee te nemen. Die gasten zijn een schande voor Vitesse en hebben nog nooit iets om de clup gegeven ook gezien de dingen die ze daar doen. Ja idd het is een vrije tribune en iedereen mag gaan en staan waar ze willen. Maar doe het wel met de nodige respect en niet zoals die kids het daar proberen te doen. En tjah als jullie denken dat het zo moet en jullie krijgen de rest van de tribune tegen jullie dan zul je toch ten rade moeten gaan aan wie het ligt. En dit is niet het begin of voor het eerst hoor. Dit speelt al weken en de ergenis tegen die groep vanaf de andere gedeeltes neemt alleen maar met de week toe.

23 oktober 2022 om 18:26

Helemaal met je eens

23 oktober 2022 om 13:07

@bolso, je kunt ze beter kwijt dan rijk zijn. Zorgen over het algemeen voor ellende en maken herrie die ze sfeer noemen.

23 oktober 2022 om 18:24

GTKP dat zijn die leuke knaapjes die, als het droog en warm is, met hun capuchon op lopen. Ze zouden volgens eigen zeggen de sfeer verhogen, maar in mijns inziens verpesten zij juist de sfeer.


Nadat ik vorig jaar deze groep bij uitwedstrijden met een geel-zwarte bivakmuts op zag zitten, is mijn dunk van deze groep tot onder vriespunt gedaald. Bepaalde treurigheid en domheid zit er wel in als je een stadion betreedt met een bivakmuts in je jaszak...

Ook de term geen 'support' voelen van de spelers... Wat wil je dan precies, 80% van de selectie is buitenlands en is binnen 18 maanden vaak weer weg... Dan kan je toch ook geen nieuwe Edward Sturing verwachten?

23 oktober 2022 om 13:14

Toen Edward Sturing speelde waren deze jochies nog niet eens geboren.
Ik ben persoonlijk blij met de jonge aanwas die er de laatste jaren bijgekomen is hoor.
Ben alleen bepaald niet blij met de zeer domme acties van deze groep, met gisteren als dieptepunt.
Nu een aar corrigerende tikken verder die blijkbaar nodig waren hoop ik dat iedereen weer gewoon met de neus dezelfde kant op staat volgende week.

Ach gut. De knulletjes van GTKP. Kuikens met donsveertjes zijn het. Denken helden te zijn, maar stumperdjes zijn het. Daarna weer snel naar moeders, thee en een koekje en dan naar bed.

No respect, no support?? En dit sneue gedrag moet wel gerespecteerd worden? Wat een dom volk is het ook.

Iedere thuiswedstrijd boycot bij vitesse

"geen respect zeiden te voelen vanuit de spelersgroep": wat een losers. Meer woorden hoef je er niet aan vuil te maken, helemaal gezien hun gedrag. Ga lekker iets anders doen dan als je je zo gewenste 'respect' niet krijgt.

Ik was er tamelijk dichtbij, niet op Zuid zelf. Ik heb met plezier de tegenactie gezien en gehoord van de grote meerderheid van de supporters. Het lastige is dat dit soort lieden van een kleine onhandelbare groep zowel voor sfeer kan zorgen, dat valt niet te ontkennen, maar helaas ook de sfeer soms verziekt. Hopelijk is ze nu een beetje duidelijk gemaakt dat een beetje normaal doen beter voor iedereen is, hoewel de ervaring leert dat dit soort lieden zich weinig laat zeggen. En trouwens, het aantal toeschouwers viel me nog mee, want de Knvb, vermoedelijk gedwongen door Espn, slaagt er met steeds vaker beroerde aanvangstijden in publiek van de stadions weg te houden. Met Vitesse komt het wel goed, dat het lek nog niet boven is ziet iedereen.

Belachelijke actie ook. Ze vinden het eigen groepje oh zo belangrijk. Blijf gewoon weg als je niet normaal de club kan steunen. Eerst spelers bedreigen en dan oproepen tot respect??!

23 oktober 2022 om 16:17

Niet alleen de spelers. Sinds dat ze er zijn denken ze dat ze een grote bek op moeten zetten en dat iedereen wel ff voor hun aan de kant gaat. En nu kregen ze gisteren de deksel op hun neus en liet de rest van zuid even zien dat dit niet thuis hoort op zuid. En terecht ook gezien hun gedrag de laatste wedstrijden. Dit zagen we al aankomen en zal alleen maar erger worden. En die kids worden nog door politie beschermd ook.

De Gelderlander ksn alleen negatief schrijven over Vitesse. Het is een Nijmeegs supporterskrantje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC12-2
15.RKC Waalwijk12-11
16.FC Utrecht12-11
18.Vitesse8-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. KozłowskiMiddenvelder130
S. HamulićAanvaller130
M. van GinkelMiddenvelder124
E. RoomKeeper130
M. ManhoefAanvaller123
C. ArcusVerdediger130
E. CornelisseVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren