Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fans Hertha BSC krijgen hun zin: Nederlandse enclave wordt kleiner

Laatste update:

Aus und vorbei: Hertha BSC heeft Jos Luhukay aan de kant gezet, daags na de 0-1 nederlaag tegen Bayer Leverkusen. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de sportieve malaise van de Berlijnse club. De werkgever van Roy Beerens en John Heitinga staat momenteel onder de rode streep, op een zeventiende plaats.

/

Het congé van Luhukay, 51 jaar, komt niet als een verrassing. Na de thuisnederlaag tegen Bayer werd bekend dat het bestuur donderdagochtend crisisberaad zou voeren. De fans scandeerden woensdagavond massaal Luhukay raus en hebben zodoende hun zin gekregen. Ook voor Markus Gellhaus en Rob Reekers, de assistenten van Luhukay, is het over en sluiten. Pal Dardai en Rainer Widmayer nemen voorlopig de honneurs waar.

Luhukay trad in de zomer van 2012 in dienst van Hertha, dat toentertijd in de 2. Bundesliga actief was. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met de club uit Berlijn naar de Bundesliga en in de voorbije jaargang eindigde Hertha als elfde. Eerder werkte Luhukay als hoofdtrainer bij KFC Uerdingen, Paderborn, Borussia Mönchengladbach en FC Augsburg. Hij is na Mirko Slomka (Hamburger SV), Jens Keller (Schalke 04), Robbin Dutt (Werder Bremen) en Armin Veh (VfB Stuttgart) de vijfde trainer die dit seizoen door een Bundesliga-club wordt ontslagen.

Een verstandige beslissing

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Heeft het tot dit seizoen toch goed gedaan met Herta, net zoals hij dat bij Augsburg deed. Ik vind hem een goede trainer, dei als hij de tijd krijgt een goede organisatie neer kan zetten.

Ik vind het wel gek dat het nu zo slecht gaat, terwijl hij best wel goed gestart was.

5 februari 2015 om 13:44

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Jammer om te zien hoe vaak dit ook in het voetbalwereldje geldt. Meen spreekt over 'visie' zonder ook maar enige houvast. Zelfde dat het onzin is om nu Alflen van Utrecht te ontslaan. Gelukkig zijn er nog clubs als Dortmund, die niet uit paniek handelen. Jammer van Luhukay, maar met zijn status vindt ie vast wel weer een ander leuk clubje.

5 februari 2015 om 13:55

Zou hem weleens in Nederland willen zien, maar volgens mij mist hij die papieren.

5 februari 2015 om 14:35

He!? hoe bedoel je hij mist de papieren? Volgens mij gelden de regels van een "papiertje" bij alle landen die aangesloten zijn bij de uefa.

5 februari 2015 om 14:47

Ja, ik weet niet hoe het precies werkt, ik weet alleen dat hij met de Knvb cursus is gestopt ooit. Volgens mij werd hij toen assistent bij Mönchengladbach, met Heynckes, later zelfs hoofdtrainer.

5 februari 2015 om 15:04

Nou dacht dat dat niet helemaal waar was hoor. Een paar jaar geleden wilde Vitesse met Jan Boskamp in zee gaan, maar aangezien die geen trainers papieren in nederland gehaald had, kon ie hier niet aan het werk

Mag hopen dat ze er roemloos uit vliegen dit seizoen, de fans (en dus ook het bestuur) van Hertha hebben een zeer slecht geheugen blijkbaar, een jaar minder en er moeten koppen rollen. Met dat soort beleid hoor je in de regionalliga thuis.

5 februari 2015 om 14:17

Vind het eigenlijk wel terecht dat Luhukay is ontslagen. Als je met dit materiaal voorlaatste staat en de laatste weken heel matig presteerd is het een logische beslissing van het bestuur om Luhukay te ontslaan.

5 februari 2015 om 14:48

Hij houdt anders een team met veel beter materiaal onder zich. En die trainer zit er ook nog steeds.

5 februari 2015 om 15:07

Klopp heeft wel wat meer bereikt afgelopen jaren dan Luhukay.

5 februari 2015 om 15:26

Zeker zo, maar Klopp is dan weer niet gepromoveerd met Dortmund.

6 februari 2015 om 00:30

@ Braadgrasmus, je verkijkt je hier echter volledig op de macht die een manager bij een Duitse club heeft. Mensen als Preetz bij Hertha en Bobic jarenlang bij Stuttgart gaan over lijken om hun eigen positie maar te waarborgen. Met name Preetz heeft een totaal gebrek aan visie. Hij was degene geweest die als eerste gedumpt had moeten worden, helaas gebeurt dat niet. Onder zijn supervisie heeft Hertha (met interims meegerekend) nu al 10 trainers in nog geen 5 jaar gehad.

Kijk, het einde van Luhukay was in zicht. De spelers staan al een jaar stil, er zit nauwelijks een systeem in en wat misschien nog wel het belangrijkste is, Luhukay heeft bewezen niet met vedettes om te kunnen gaan. Hij kraakt spelers in de openbaarheid af, haalt een Kalou binnen als 'held' om hem vervolgens keer op keer aan te pakken en wat de fans hem misschien nog wel het meeste aanrekenen is dat hij Mukhtar (hét grootste talent van Hertha) heeft laten gaan.
Als je bij een ploeg als Hertha eigenlijk volledige zeggenschap krijgt over het elftal wat je krijgt (o.a. Stocker, Heitinga, Beerens, Schieber, Cigerci) en als je ziet dat het bestuur hier ook écht de moeite voor doet (skjelbred was een bijzonder lastige transfer) moet je vervolgens presteren. En met dit elftal was het mogelijk om in ieder geval het afgelopen seizoen te evenaren.

Het ontslag is dus niet gek, maar het moment juist wel. Hier in Berlijn wordt met name de vraag gesteld waarom Preetz het in zijn hoofd haalt Luhukay net na de winterstop te ontslaan. Dat er nu een trainer aan het roer komt te staan zonder fatsoenlijke voorbereiding, die het tij moet doen keren.

Maar ik verzeker je, de meeste Herthaner zijn Luhukay. Een topkerel die het fantastisch heeft gedaan met Hertha. Maar hij heeft het nagelaten om te presteren, wat echter (terecht) verwacht wordt.

Wat heeft Hertha BSC toch van die afschuwelijke fans en bestuur.. zijn ze soms vergeten dat Luhukay hun hoogstpersoonlijk naar de Bundesliga heeft geloodst? En daarna pakte ie de 11e plek (wat erg goed is voor een team die in de Bundesliga promoveert!!!). Nu gaat het even niet goed, kan ie gelijk oprotten. Bah! Ik denk dat Hertha hoe dan ook gaat degraderen en dat hoop ik ook.

5 februari 2015 om 15:44

Momenteel telt alleen het heden en niet meer het verleden.
Als de resultaten tegenvallen, is het normaal dat de trainer het meest ter discussie staat.

39 procent van de mensen die op nee gestemd hebben kijken blijkbaar alleen maar naar de coach in plaats van naar de huidige selectie of ze proberen de lolbroek uit te hangen, dit team is zo'n beetje hetzelfde gebleven als vorig jaar terwijl de meeste ploegen zich wel wat meer versterkt hebben dus Luhukay zijn schuld is het in ieder geval niet. Hij heeft het bij iedere club waar hij gepresteerd heeft enorm goed gedaan en het is een enorme fout om hem zijn congé te geven.

5 februari 2015 om 14:24

Hertha heeft zich juist versterkt met redelijke spelers; Stocker, Beerens, Kalou, Heitinga om zo maar even te noemen.

5 februari 2015 om 15:36

Stocker gaat wel, Beerens doet het het best van heel Hertha en dan zegt dat al voldoende over het niveau van de rest en Kalou en Heitinga zijn niet meer zoals ze geweest waren waarvan laatstgenoemde vaker op de bank zit dan dat hij in het veld staat dus qua teamsterkte is het gewoon nog hetzelfde...

5 februari 2015 om 15:48

Het probleem bij Hertha is juist dat ze veel geld hebben uitgegeven aan nieuwe spelers en de resultaten achter blijven. Ze wilden graag een volgende stap zetten naar een goed vorig seizoen. Het verbaast me dan ook dan als het nu een periode minder gaat ze gelijk de trainer aan de kant schuiven. Ze hebben naar mijn mening juist te veel van dezelfde soort spelers gehaald en dan krijg je vaak scheve gezichten in de groep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren