Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fanatik onthult riant salaris dat Van Bronckhorst kan opstrijken bij Besiktas

Laatste update:

Het anderhalfjarige contract dat Giovanni van Bronckhorst kan tekenen bij Besiktas heeft een waarde van 1,3 miljoen euro, zo onthult Fanatik. De 48-jarige Rotterdammers is de belangrijkste kandidaat om bij de Turkse topclub aan de slag te gaan, maar wordt gedwarsboomd door NAC Breda.

De Bredanaars zijn namelijk niet bereid om Jean-Paul van Gastel te laten gaan. De vaste assistent van Van Bronckhorst is momenteel hoofdtrainer bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie en wordt aan zijn contract gehouden.

Dinsdag kwam het nieuws door dat Van Bronckhorst dicht bij een deal is met Besiktas. De Turkse topclub zou volgens Voetbal International een forse afkoopsom willen betalen voor Van Gastel, aangezien Van Bronckhorst de uitdaging in Turkije zonder hem niet wil aangaan.

Zelf zit Van Bronckhorst zonder club sinds zijn vertrek bij Rangers in november 2022. Fanatik weet te melden dat Van Bronckhorst in anderhalf jaar - er ligt een contract klaar tot medio 2025 - 1,3 miljoen euro kan opstrijken in Turkije.

Hoe hoog de afkoopsom is die Besiktas voor Van Gastel wil betalen is niet bekend. Van Bronckhorst is al mondeling akkoord, maar heeft wel als harde eis gesteld dat hij zijn eigen technische staf wil inrichten.

Van Gastel heeft jaren als vaste assistent gediend van Van Bronckhorst. De twee wisten onder meer vijf prijzen te pakken in vier jaar tijd bij Feyenoord. Ook bereikten ze de Europa League-finale met Rangers, die verloren ging na strafschoppen.

Door het besluit van NAC Breda om Van Gastel binnenboord te houden is het nog maar de vraag of het tot een akkoord komt tussen Besiktas en Van Bronckhorst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Zou voor Gio best een leuke stap zijn. Tot nu toe heeft hij het ook gewoon goed gedaan als trainer. Hopelijk gaat NAC ook overstag. Zal een beetje afhangen van wat Besiktas bereid is om te betalen

3 januari 2024 om 11:10

Denk dat dit een te grote risico is voor Gio. Bij Rangers ontslagen en als je dan ook nog een bij Besiktas ontslagen gaat worden is je carrière zo goed als voorbij. Turkse (top)clubs zijn volgens mij niet te makkelijkste clubs om te slagen voor trainers.

Dat salaris valt in die zin toch wel mee voor 1,5 jaar?

Ik zou als ik van Gastel was gewoon gaan voor het hoofdtrainerschap. Ik zie van Bronckhorst niet de carrière hebben als Advocaat, die Pot als assistent miljonair heeft gemaakt



Al die ongefundeerde meningen over dat Besiktas om de 3 maanden een trainer ontslaat etc. komen me wel de strot uit zeg. Als we kijken naar de head coaches van de laatste paar jaar:

Senol Gunes: 12 maanden
Valerien Ismael: 7 maanden
Sergen Yalcin: 12 maanden
Abdullah Avci: 6 maanden
Senol Gunes: 48 maanden
Slaven Bilic: 24 maanden

Ik zie nergens een trainer die minder dan een half jaar heeft gekregen. En rond de 6 maanden zijn het er 2 die het duidelijk niet op de rit kregen. Slaven Bilic en Senol Gunes kregen heel wat tijd, ook in de periode dat het ze niet gelukt was om kampioen te worden.

Dus hou je ongefundeerde mening gebaseerd op stereotypen voor je.
De trainers die we dit jaar hebben gehad, waren naast Senol Gunes, zijn assistent Burak die als INTERIM-trainer was aangesteld en ZELF zijn ontslag heeft ingediend na onenigheid met de spelers. En daarnaast Riza Calimbay die ook als INTERIM-trainer werd aangesteld en een contract voor 1 maand en eventuele verlenging tot eind december had en die nu plaats heeft gemaakt voor een head coach. En als jullie zo laag zijn om ook interim trainers mee te rekenen om je ongefundeerde mening gebaseerd op stereotypen te vormen, doe dan ook hetzelfde bij Ajax aub. O wacht, dan telt het natuurlijk ineens niet meer.....



3 januari 2024 om 09:17

Niet zo gefrustreerd, nergens voor nodig, je hoeft niet elke mening hier zo serieus te nemen hoor

Wat is zie is dat vanaf 2019, 7 verschillende trainers (incl interims) voor de ploeg gestaan. Je kunt zeggen wat je wilt maar dat is gewoon veel.

Om de drie maanden is natuurlijk onzin. Maar 7 (incl. interims) is veel. Het voorbeeld van Ajax wat je aanhaalt kan ook, die hebben er (incl 3 interims) 6 gehad vanaf 2018. Dat is ook veel, en niemand zal dat ontkennen. En iedereen weet wat de consequenties voor Ajax nu ook zijn.

3 januari 2024 om 10:07

En bij Ajax zie ik er op deze 'rekenwijze' in het laatste half jaar al 4. Wat nu?

3 januari 2024 om 10:22

Dat is ook mega veel en valt niet goed te praten, dat is wat de situatie is nu.

Dus wat zegt dat over Besiktas?

3 januari 2024 om 10:40

Niets, want er is recentelijk een nieuw bestuur aangesteld. En zoals ik al zei hebben de laatste trainers die niet als interim-trainer zijn aangesteld prima de tijd gehad, er zat zelfs 1tje tussen die 4 jaar trainer is gebleven.
In hoeverre is dit anders dan het beeld bij Ajax of PSV de laatste 5 jaar? Als je het goed doet blijf je een aantal jaartjes en anders krijg je tussen de 6 maanden en 1 jaar de tijd. Alsof PSV, Ajax, Feyenoord staan te popelen om een matige trainer 3 jaar tijd te geven. Steijn en van Nistelrooij zijn er ook na niet 1 jaar uitgeknikkerd. Nu mag jij weer.....

3 januari 2024 om 10:54

Wat een frustratie, haha, relax en trek je niet zoveel aan van meningen hiero.

Begrijp niet zo goed wat jij nu wilt zeggen.
Ik zeg enkel dat het veel is. Jij neemt het vergelijk met Ajax, en ik geef ook toe dat dit veel is. Kortom wat wil jij nu zeggen want de vergelijking met de Nederlandse clubs die jij maakt ontkracht ik niet. Echter gaat het hier niet om de Nederlandse clubs in dit topic maar om Besiktas en feit is dat ze aardig wat trainers hebben versleten de afgelopen jaren, maar ik zeg niet dat ze daar de enige in zijn.

3 januari 2024 om 11:52

Wat ik wil zeggen is dat de mening 'niet heen gaan want daar worden trainers om de 3 maanden ontslagen' die ik inmiddels meerdere malen voorbij heb zien komen, nergens op slaat.

Want:

- het is niet om de 3 maanden zoals uit mijn lijstje blijkt
- het is niet anders dan bij andere clubs, waaronder Nederlandse (als je dezelfde personen vraagt zijn Nederlandse clubs super geduldig en hebben ze een geweldig beleid, terwijl het niet eens verschilt van elkaar), dus dat Turkse clubs of in het bijzonder Besiktas een slecht beleid hebben gaat niet op
- de meeste ontslagen in mijn lijstje waren onder een bestuur die er inmiddels niet meer is, het bestuur daarvoor stelde de trainers aan voor 2 en 4 jaar en het nieuwe bestuur is er nog net 1 maand

3 januari 2024 om 14:22

Ik deel je mening dat het juist een mooie club is voor van Bronckhorst.

Ik denk wel dat het de laatste jaren onrustig is geweest, dat geef je zelf ook toe. Daarom denken velen dat het een risico is om nu in te stappen.

Daarnaast heeft de Turkse competitie gewoon een slechte reputatie door de gebeurtenissen onlangs (o.a. Ankaragücü-voorzitter Faruk Koca) en daarna gelijk het incident bij de wedstrijd tussen Istanbulspor en Trabzonspor (gestaakt nadat de voorzitter van de thuisclub zijn spelers had opgedragen van het veld te stappen).

Dan nog een bekerfinale die wordt afgelast, ook bizar dat je deze in Saoedi organiseerd overigens. En dan nog de grootschalige schulden die er heersten zodat de Turkse staatsbank een herstructurering van schulden voor de nationale voetbalclubs heeft moeten realiseren. Wat het gevolg was van financieel en sportief mismanagement.

Het is het verleden, maar dit helpt niet mee in de reputatie.

Daar kan Besiktas niks aan doen verder, maar geeft wel een reputatieschade voor de competitie mee. Dat er rare en gekke dingen gebeuren waarbij voorzitters zijn betrokken. Dan krijg je de neiging om te spreken van een onstabiele omgeving.

Nogmaals ik denk wel dat het een mooie stap is voor Gio, maar als je objectief bekijkt dan zijn er wel redenen om kritisch te zijn.
Trek je niets aan van de meningen van degene die vinden dat NL clubs het wel goed voor mekaar hebben, dat klopt ook niet altijd, tunnelvisie

3 januari 2024 om 09:29

Goeiemorgen bro en denk vooral aan je hart..

3 januari 2024 om 13:48

Het allermooiste is dat alleen Abdullah Avci en Valerien Ismael zijn ontslagen. De rest is zelf opgestapt.

En zo riant is overigens 1.3 miljoen euro voor 1.5 jaar niet, dus ik snap niet waar de titel vandaan komt. Maar hey, hij heeft een aanbod uit Turkije, dus dat moet wel financieel aantrekkelijk zijn want voor de uitdaging en sportieve ambities kan je daar niet heen. Typisch weer......

3 januari 2024 om 09:36

Ben je altijd zo opgefokt wanneer je net je bed uit stapt?

3 januari 2024 om 09:44

Naar het huidige besiktas ga je nooit voor het sportieve. Want sportief is het gewoon een enorm wespennest.

3 januari 2024 om 15:22

Lierse, helaas zien de bjk aanhangers dit zelf niet, de rest van de wereld wel namelijk, als je dit als Turk zijnde aangeeft ben je een hater en beginnen ze over je eigen club als tegen argument zoals hierboven, Ajax erbij betrekken om je eigen vorm goed te praten, Besiktas was altijd wel een leuke ploeg om te zien, afgelopen 2 jaar is het gewoon helemaal niks meer, het nieuwe bestuur heeft ook praatjes dat er overal sterren vandaan getoverd gaan worden, zeg nou eerlijk, welke ster wilt bij een club spelen die bijna 20 punten achterstand hebben op de nummer 1 en 2.

3 januari 2024 om 13:13

Op zich niet zo riant voor 1.5 jaar nee. Maar bij Besiktas kan je je geld erop inzetten dat je na 3 maanden weer op de stoep staat. In dat opzicht, 3 maandjes werken en een kwart miljoen bijschrijven, kan ie weer ff mee vooruit.

Zal uiteindelijk wel met een sisser aflopen. Roy Makaay is niet met Dirk Kuyt mee naar Beerschot, dus zou mij niet verbazen als hij meegaat naar Besiktas met Gio. En ook Danny Landzaat, waar hij eerder bij Feyenoord mee werkte, is volgens mij net gestopt bij Lech Poznan met van de Brom.

Ik vind 'riant' wel meevallen. Het nieuwe 1 miljoen is het 500.000 van een kleine 10 jaar geleden, en toen werden die salarissen ook al wel gegeven.

Voor het geld hoeft Gio het niet te doen natuurlijk die heeft zich tijdens zijn carriere al wel financieel zeker gesteld. Anders met zijn trainersperiode in China wel. Zou het jammer vinden als Gio uiteindelijk voor Besiktas zou kiezen als je vergelijkt dat die een tijd terug nog werd genoemd bij Villareal.
Wacht het komende halfjaar nog even af en er zullen genoeg andere leuke mogelijkheden zijn.

Gio moet helemaal niet naar BJK gaan. Deze club ontslaat zijn trainer elke 3 maanden zodra de trainer 3 wedstrijden op rij niet wint, is het meteen game over. Ze kunnen moeilijk 7 spelers ontslaan, dus een trainer wegsturen is makkelijker. Het bestuur bemoeit zich ook met het werk van de trainer. Daarnaast is de spelersselectie van Besiktas zwak, en de oplossing is nieuwe transfers, maar daarvoor hebben ze het geld niet. De nieuwe voorzitter gaf aan dat de kassa leeg is gehaald door de vorige voorzitter. Nu kun je zeggen dat Gio nieuwe spelers uit de jeugd kan inbrengen, maar wij Turken hebben daar geen geduld voor. Het ontwikkelen van een speler uit de jeugd kan een jaar of 2 duren voordat hij van toegevoegde waarde kan zijn voor het team. Echter, supporters verwachten sarcastisch genoeg dat BJK vanaf volgende week kampioen wordt. zoveel geduld hebben ze niet.

Overigens verbaast het mij wel dat er niet meer leuke clubs voor Gio zijn gekomen (of hij moet de boot zelf steeds afhouden). Heeft het toch verdienstelijk gedaan bij o.a. Feyenoord en in mindere mate bij Rangers.

Het is natuurlijk geen 10 miljoen maar die 1.3 is ook volledig netto exclusief bonussen he, dus snap wel als Gio dit wilt doen buiten de uitdaging om de Turkse topclub omhoog te helpen uit hun dal.

Gio wordt de meest waardeloze trainer ooit bij Besiktas. Nederlandse trainers in het buitenland zijn een flop, de allergrootste floppen waren Rijkaard bij Galatasaray en Hiddink bij het Turks nationale team

3 januari 2024 om 16:40

Cocu ben je vergeten te vermelden! Die is ook aardig geflopt bij Fenerbahce.

Waarom gaat een club als NAC zo kinderachtig doen? Als v Gastel zo’n kans krijgt en graag wil moet je hem die gewoon gunnen. Is toch mooi als een trainer van een KK divisie club zo’n stap kan maken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren